Foxy Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Преди седмица събирах комп със 64-битов Селерон 2.4ГХз ... просто мога само да кажа , 4е по-голяма трагедия не бях виждал , не знам какво о4аквах но процесора просто си е Селерон - леко си поиграх с 3дмарк-а , оказа се че 2.6 Селерон Д се държи доста по-добре , преминах и през варианта с 64-битово XP. Не успях да забележа никаква разлика. Забелязах разлика когато правих P4 3.2 640 със Интел 945 и го сравних с NForce 4 Ultra и АМД 64 3000+ машините бяха с GeCube RADEON X800XL, PCIe, 256MB/256-bit GDDR3 като бързодействие AMD-то както винаги се държа според мен по-добре , но на 3dmark-a 2005 излезе една разлика от 1100 точки в полза на Интел-а , а в ценово отношение 100$+ към Интел-а ..... ще ме извиняват всички , ама 64-битовата технология и ОС са си пълен тъш*к Много пари за нищо , а си мислих скоро да минава на АМД 64 , дълбоко ще се замисля за това. И по темата разбира се видях и как се държи Семпрона 64 , както се държеше и преди да стане 64-битов , ако ги сравняваме и 2-та процесора <{POST_SNAPBACK}> Ха , какво съвпадение ...неотдавна изказах подобно мнение (за 64- битовата технология ) в небезивестен български хардуерен форум ... и бях освиркан от вси4ки подкрепям напълно мнението ти ! Единствената далавера(което не е никак малко ) от новите А64 е 4е пове4е4то се клоквт яко и ба4кат по- добре от К7 процесорите с паметта ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlado Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 както и да го погледнеш Семпрон-а си е по-добър, а и Селерона никога не бил свястен процесор, така че и 256 битов да го направят все тая...... Семпрон 64 си е евтинийка 2500+BOX- 64-65$ крайна цена с ядро Венис, клоква се идеално(2400-2600) какво му трябва повече на човек @afx- както се казва "ДА, ама някой друг път........." <{POST_SNAPBACK}> Tuk she sporim mnogo se chudeh dali da si kupq Celeron ili Sempron i teb te pitah nqkolko pati daje no nakraq si vzeh Celeron D 336+ EM64T. Velikolepen e ! Spokoino se overclock na 3.7GHz s boxovia fan. vkarvam i picture za dokazatelstvo : Eto tuk ot tova poveche zdrave mu kaji ! Pyrvo go slojih na edno kuco dyno i vyobshte ne mi haresa za tova reshih da investiram malko poveche za dyno i rezultata e na lice. Ne znam za asusa no toa gigabyte 8I945P Pro e neshto neveroqtno. Ima Smart Fan Contor za uvelichavane ili namalqne oborotite na fans na CPU , chipset, PowerFan i SystemFan v zavisimost ot natovarenostta na sistema i temperaturata v neq. Tova neshto mnogo polezno ! Vtoroto koeto mnogo mi haresa e vgradeniq overclock na CPU v BIOSa Izmisleno e taka che kogato CPU-to e v pokoi i ne e natovareno da si raboti na default chetstota, a kogato e na 100% i se tovari BIOS-a go overclokva sam!!!! Vie mojete da naglasite rychno kolko overclock da izpolzva ot 1% do 15% ili 20% mislq che beshe. Tova dyno s tozi Celeron e naistina prekrasna kombinaciq! Lichno na men tova mi e pyrvata Intelska sistema prez jivota mi. Do sega vinagi sym bil na AMD, no ne ostanah razocharovan - naprotiv Celeroncheto pokazva po-dobri rezultati ot stariq mi Barton. Mnogo pisah nali Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 @vlado каво да ти кажа... не ме послуша и се набута..... тия 3.7GHz изобщо няма да ти помогнат.... не се научихте, че тея GHz-и на Intel са просто прах в очите... та ето ти сега какво прави това 2500+@2345, което е с 1338МHz по-малко от товя: 7х335 = 2345MHz Super Pi 1M 39,53sec това са 8-9сек. разлика в полза на "по-бавният" и то със супер евтино дъно Асрок та направи си сметка щом този 2500+ те отнася като "куцо пиле....." каво ще получи като с разликата в цената м/у този машина и ттвоята се вземе един Семпрон64 2800+ с по-хубаво дъно.......... Tuk she sporim ) ако искаш още да поспорим колко си на "далавера" с този селерон Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 little: прах в очите казваш. Ами рейтинга на АМД не е ли прах в очите? Стига с тва СуперПИ, дайте в реални приложения как стой въпроса. Ей сегичка спретнах едно бързо тестче със софтуер който ползвам ежедневно - Wasatch ColoRIP - растеризатор за широкоформатен печат. Съревноваващи се: AMD Barton 2500+ 1024MB Ram, MSI motherboard /Nforce2/ , Celeron 2,4D, 512RAM, AsRock, некъв ефтин.. и на последно място Р4 Nortwood 2,2, 512RAM и същия този AsRock като на Селерона. Време за растеризация на файл 1,2м х 2,9м: Barton - 11мин и 10сек Celeron - 9мин и 50сек Р4 - 9мин и 01сек. При положение че за 15мин файлът се разпечатва, и като се отчете загубата на време при растеризация, мисля че изборът е ясен. А за да сме точни, всичките тия спорове са прах в нашите очи, да се дърлим за глупости и да им купуваме новите продукти за да си ги 'мерим' ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 @vlado каво да ти кажа... не ме послуша и се набута..... тия 3.7GHz изобщо няма да ти помогнат.... не се научихте, че тея GHz-и на Intel са просто прах в очите... та ето ти сега какво прави това 2500+@2345, което е с 1338МHz по-малко от товя: 7х335 = 2345MHz Super Pi 1M 39,53sec това са 8-9сек. разлика в полза на "по-бавният" и то със супер евтино дъно Асрок та направи си сметка щом този 2500+ те отнася като "куцо пиле....." каво ще получи като с разликата в цената м/у този машина и ттвоята се вземе един Семпрон64 2800+ с по-хубаво дъно.......... ако искаш още да поспорим колко си на "далавера" с този селерон <{POST_SNAPBACK}> Еййй , изпревари ме , тъкмо мислех и аз да му покажа колко е на "далавера" но нямаше къде да ка4а шот4е с аналоги4ен на твоя резултат с Семпрон 2800+ @ 2200 ( доста под 3700 Мхз ) и един Солтек НФ3 ( конфигурация също доста по- евтина от неговата ) Mnogo pisah nali <{POST_SNAPBACK}> Аха и то само глупости ! Честно да ти кажа от тва дето си го направил по-голямо набутване здраве му кажи .... хвърлил си сума ти пари а насреща нищо Кофтито в слу4ая е 4е пишеш убедително и си вярваш , което може да накара и някой друг юзър да ти повярва и да се набута ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted September 4, 2005 Share Posted September 4, 2005 Когато Интел направят Процесор който е 1:1 Л2 и реални гхз-и с АМД на една цена и Интелския процесор бие убедително по происводителност ще си изхвърля собственоръчно ПЦ-то през прозореца Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted November 13, 2005 Share Posted November 13, 2005 братлета я помогнете малко тези CPU-та 64 битови ли са P4 640 /3.2G/2M/64B/LGA775 P-D 820 /DUAL 2.8G/LGA775 PENTIUM-M 735/1.7G/2M/400/BOX P4 XEON 3.0G/800M/1MB 1U ако не са кажете кои 64 битов на Интел е добър (нов) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted November 13, 2005 Share Posted November 13, 2005 Xeon-server Pentium M -mobile Pentium D-workstation Pentium 6xx-GameStation виж за какво ще го ползваш и си избери Link to comment Share on other sites More sharing options...
LP^sve4o^ Posted November 13, 2005 Share Posted November 13, 2005 Pentium 8xx Dual Core Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myth Posted November 14, 2005 Share Posted November 14, 2005 little: прах в очите казваш. Ами рейтинга на АМД не е ли прах в очите? Стига с тва СуперПИ, дайте в реални приложения как стой въпроса.Ей сегичка спретнах едно бързо тестче със софтуер който ползвам ежедневно - Wasatch ColoRIP - растеризатор за широкоформатен печат. Съревноваващи се: AMD Barton 2500+ 1024MB Ram, MSI motherboard /Nforce2/ , Celeron 2,4D, 512RAM, AsRock, некъв ефтин.. и на последно място Р4 Nortwood 2,2, 512RAM и същия този AsRock като на Селерона. Време за растеризация на файл 1,2м х 2,9м: Barton - 11мин и 10сек Celeron - 9мин и 50сек Р4 - 9мин и 01сек. При положение че за 15мин файлът се разпечатва, и като се отчете загубата на време при растеризация, мисля че изборът е ясен. А за да сме точни, всичките тия спорове са прах в нашите очи, да се дърлим за глупости и да им купуваме новите продукти за да си ги 'мерим' ;-) Като говорим за реални приложения, Людо знаеш го бившия ми колега Ангел нали, е сега бачка в едно студиа дето само с 3D и рендеринг се заниват, игри анимации, проекти за навън ей такива глупости, та ако искаш да ти оставя телефона да го питаш кое, кое отнася. Говорехме и човека си го каза AMD-to отнася Intelite за световно, просто в рендеринга AMD-тата свършват много преди Intelite пък кой каквито ще тестове да прави. Обади му се и го питай за какво става въпрос.; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted January 22, 2006 Share Posted January 22, 2006 Смених си едната конфигурация наскоро и сложих едно Семпронче на 2800+ с.754. Че съм доволен е ясно. Че още преди да си инсталирам уин го пуснах от 200 на 250 шина т.е. от 1600 на 2000MHz и оттогава не съм го пипал, макар че сигурно може и още. С охладител за 11 лева (СМ) държи около 30 градуса, но и това как да е, това заради което пиша е, че в момента пускам разни тестове (основно игри Doom, Unreаl и др.) и забелязах, че в доста от тях дава производителност ПО-голяма от прословутите "двуядрени" процесори (smithfield) на Интел и предположих, че нещо се бъркам, та разрових из нета да видя за какво става дума и се оказа точно така - процесор за 80 долара минава по-производителност "двуядрен" CPU на Интел !!! Само това исках да кажа относно хвърлянето на прах в очите на потребителите - Интел от известно време май само това прави. П.П. Правя лека справка в ценовите листи и виждам 80$ за Семпрона (2800+) и 267$ за "двуядрената" смешка (Intel Pentium D 820 Dual Core 2.8GHz). Едит: П.П.П. За Селерон (след Туалатин) не ми се говори даже, за новите Селерони можем само да помълчим. ...тая двуядрена "смешка" едва ли някой би я отказал Ами според мен ВСЕКИ би я отказал при дадените условия 80 срещу 267 долара и изключително спорната производителност на Интела. Самите те вече признават, че Smithfield се появи като опит за овладяване на пазарната ситуация. А от друга страна не виждам проблем да се сравнява каквото и да било - както добре се вижда. Ти ако искаш сравни А64 със Селерон Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 22, 2006 Share Posted January 22, 2006 така като вземете да сравнявате семпрони с П4 ми става много смешно. Ясно е че пентиума е много по-напред във всяко едно отношение, колкото и да се опитвате да ги изкарате по-слаби. Все едно да сравняваш селерон Д и атлон 64. А тая двуядрена "смешка" едва ли някой би я отказал. Aко интел бяха толкова скапани никой нямаше да ги погледне Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 22, 2006 Share Posted January 22, 2006 така като вземете да сравнявате семпрони с П4 ми става много смешно. Ясно е че пентиума е много по-напред във всяко едно отношение, колкото и да се опитвате да ги изкарате по-слаби. Все едно да сравняваш селерон Д и атлон 64. А тая двуядрена "смешка" едва ли някой би я отказал. Aко интел бяха толкова скапани никой нямаше да ги погледне Тука нещо на фенщина избива. Това 820 е пълно дърво,просто 2 ядра едно до друго без почти никаква оптимизация при работа между тях,затова АМД Х2 е много по продаван процесор. А между Семпрон 64 и П4 сравнението е трудно но е по равностойно от колкото между С64 и Селерон Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 не че е много по темата, но има ли по нета показани тестове от PC mark 04 и 05 на двуядрените на АМД и Интел. Интересно ми е да вида колко точки изкарват Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted January 24, 2006 Share Posted January 24, 2006 @Botev1912 Ето ТУК има тестове , като гледам разликата не е много голяма , а пък и парите не са си малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 АМД-тата били по евтини процесори,ама аз да ви кажа са даже и по скъпи от пентиума,щот викаме аре ся като го клокнем и ша се дигне и кат са набуташ за Залман вентилатор и ко става,същата работа. Аз съм с мобилен бартон 2600+ и на 200 шина от биоса ми работи на 2405 Mhz.Moя колега си зе П4 2400 Mhz с 1Мб кеш.И кво става аз го зех за 114$ и кат дадах 40$ за Залман и стана 154$, а той даде 134$ за процесора и 7$ Вентилатор=141$ всичко.Къде е по евтиното на АМД-то? Някой мой да каже че говора глупости,ама аре оборете ме ако не съм прав? Оня ден пък сглобих една машина със Семпрон 2800+ 64 bit. Тва па е такъв боклук,пускам го и на дефолт 1600 Mhz ебах тва 2800+ мноо важно че бил 64 битов ама 1600 Mhz майна ай сиктир ве То и на кутията си го пише Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 25, 2006 Share Posted January 25, 2006 Тука нещо на фенщина избива.Това 820 е пълно дърво,просто 2 ядра едно до друго без почти никаква оптимизация при работа между тях,затова АМД Х2 е много по продаван процесор. А между Семпрон 64 и П4 сравнението е трудно но е по равностойно от колкото между С64 и Селерон виж колко струва двуядрения на АМД AMD Athlon 64 X2 3800+ Socket 939, 2.0 GHz, 2 x 512KB L2 386.00 $ и колко интела P-D 820 /DUAL 2.8G/2x1 MB/LGA775/BOX 287.00 $ Интел е по-евтин с 100 $. И като гледам на тестовете : PC Mark 05 Intel 830 - 5044 точки (разликата с 820 ще е 100-200 точки) АМД 3800+ Х2 - 4050 точки И незнам как може да сравнявате П4 със Семпрон на сокет 754, който според мен е пълна недомислица. Няма дуал ДДР, не може да работи с 2 двустранни плочки рам на 400 Мхз и разни такива. И тея рейтинги на АМД са много завишени Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted January 25, 2006 Author Share Posted January 25, 2006 В интерес на истината съм учуден от представянето на Интел процесорите в 3Д марк06.Този тест както всички се изприказваха е оптимизиран за АМД и нВидиа...ама кво стана.аз с моя Пентум4 630 клокнат на 4гиги имам равни точки с Opteron 146 клокнат на 3.1 .И кво стана-оказа се че Интел не на празно са си слагали та НТ на процисорите.При бюжетните процесори е същото-Селерона изостава с МНОГО малко от Семпрона а е по-евтин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 ...Intel 830 - 5044 точки (разликата с 820 ще е 100-200 точки) АМД 3800+ Х2 - 4050 точки И незнам как може да сравнявате П4 със Семпрон на сокет 754, който според мен е пълна недомислица. Няма дуал ДДР, не може да работи с 2 двустранни плочки рам на 400 Мхз и разни такива. И тея рейтинги на АМД са много завишени Вместо да гледаш тестове, защо не сравниш в някакви реални приложения, които почти всеки от нас ежедневно ползва (освен ако ти не ползваш ежедневно PC Mark) - Ще сравним Intel Pentium D 820 Dual Core 2.8GHz (267$) и AMD Sempron 3400+/64 bit Soket 754/2.0GHz (121$): 1)набързо ще спомена 2-3 игри : Unreal Tournament (тук е направо грубо) - Интел двуядрен на 2,8 GHz – 105,6 кадъра в секунда; - АМД едноядрен на 2,0 GHz – 131,2 кадъра в секунда; !!! Doom III – нещо по-новичко все пак - Интел двуядрен на 2,8 GHz – 74,9 кадъра в секунда; - АМД едноядрен на 2,0 GHz – 77,3 кадъра в секунда; Farcray (и тук е плачевно за двуядреното страшилище на Интел) - Интел двуядрен на 2,8 GHz – 132,5 кадъра в секунда; - АМД едноядрен на 2,0 GHz – 162,7 кадъра в секунда; !!! 2)winrar абсолютно ежедневно приложение (283 Мb, 246 files, best compression): - Интел двуядрен на 2,8 GHz – 2 минути и 2 секунди - АМД Семпрон !!! едноядрен на 2,0 GHz – 1 минута и 59 секунди; 3)видео прекодиране (9 гигабайтов файл): - Интел двуядрен на 2,8 GHz – 12 минути и 14 секунди - АМД Семпрон !!! едноядрен на 2,0 GHz – 11 минута и 50 секунди; Не ми се иска да сравнявам даже двуядрен АМД с „двуядрен” Интел – тук картинката е трагикомична. В почти всички приложения, които аз ползвам често (ако не всекидневно) игри, видеокомпресия и др. Процесора на АМД струващ 121 долара (два пъти по-евтино) се подиграва със Smithfield –a на Интел (два пъти по-скъп) 267 долара. В много приложения (тия които ползват multithreading, 3D Studio Max да кажем и др.) които обаче лично аз, а и 99 процента от ползващите компютър ползваме или рядко или по-вероятно никога, този Смитфийлд работи по-добре от споменатия Семпрон. Лошото за Интел в случая е, че прекия му конкурент обаче - АМД Х2 не му оставя шанс никъде. П.П. По-бързия и по-евтин процесор ползва DDR400 MHz, а по-бавния и по-скъп ползва DDR2-667 MHz – друг интересен факт. Като трябва да добавим, че единия работи в едноканален режим, другия в двуканален !!! Незнам кой поред забавен факт. Edit: Резултатите от тестовете съм ги взел от Томсхардуер. GL Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 @sohm твоя пост ма напални от густо. Евала ти правя на затапката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 Добре от къде да си купа Оптърон 146?Има ли ги някъде? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hEka Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 @sohm начи според мен е тъпо да сравняваш процесори щот тея резултати не са само от процесори демек що не кажеш целите машини, на които са правени тея тестове да ги видим кви са... щот процесора сам не може да върви...сещаш ли се пък и да сравняваш пентиум със семпрон... се едно сравняваш ягуар с жигула меко казано Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 @sohm начи според мен е тъпо да сравняваш процесори щот тея резултати не са само от процесори демек що не кажеш целите машини, на които са правени тея тестове да ги видим кви са... щот процесора сам не може да върви...сещаш ли се В крайна сметка ако си съпоставите бройката на клокърите, и тази бройка хора ползващи си компютъра и викащи специалист винаги щом им излезне прозорче с надпис Yes or No ...бройката на вторите ще е много по-голяма от тази на първите. надали някой ще му пука с колко секунди по-бърз е единия, или пък ще намерят разликата от кадри над 100. Тва, че някой си взима еди къв си процесор и че вади с 5 точки повече от другия на някъв марк щото го е изцедил докрай... ами момчета...предполагам тва сигурно ще ви донесе много пари за в бъдеще .. В крайна сметка не е важно ква ти е машината и как си я клокнал, важно е какво можеш да прави с нея. Едно, че както казва човека по-горе за пълните конфигурации, второто, че тестовете на чичо ни Том са мнооооого "обективни" а не на трето място компютъра не се използва само за игри, архивиране и видео декодиране.За да се пусне двуядрен процесор на такава цена ...ами те от интел сигурно репи ядат и ей така си пускат процесорите на ултра високи цени и им прави густо да гледат как на АМД процесорите ги мачкат отвсякъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 sohm баце кажи кви са двете машини шото и без тва ми праиш густо с тея резултати.И аз не съм гледал малко тестове, които доказват твойта теза е така доста яко Някой каза, че процесора ми в подписа бил боклук ... ми хубу нека си е боклук, ма си пукам секви глупости на него без проблеми, а пари за Intel не давам независимо колко ми го хвали, ако ще и господ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted January 26, 2006 Share Posted January 26, 2006 ... пък и да сравняваш пентиум със семпрон... се едно сравняваш ягуар с жигула меко казано Ти го каза. @N00KiE - кой говори за клок ? Резултатите са с CPU по default честоти. Машините са както следва: Intel: MB - FSB800 (Dual DDR2-667) - Intel 955X Gigabyte GA-8I955X Royal Rev. 1.0 Bios: F8 (09/26/2005); CPU - Pentium D 820 Smithfield (2x2800 MHz 12KµOps+16/1024 kB); RAM - 2 x 512 MB - DDR2-533 (400 MHz) Infineon HYS64T64000GU-3.7-A (CL 4.0-4-4-8); Video - NVIDIA Geforce 6800 GT (Reference board) GPU: NVIDIA Geforce 6800 GT (350 MHz) Memory: 256 MB DDR-SDRAM (500 MHz) with Detonator 78.01 (09/02/2005); Hard - 2 x SATA Western Digital WD160 160 GB / 16 MB Cache / 7200 rpm; OS - Windows XP, Build 2600 SP2; AMD: MB - HTT1000 (Dual DDR400) - Nvidia nForce 4 SLI Asus A8NSLI Premium Rev. 1.02 Bios: 1008 Beta 001 (08/18/2005); CPU - Sempron 3400+ Palermo E6 (2000 MHz 64+64 256 kB); RAM - 2 x 512 MB - DDR400 - (200 MHz) GEIL GLX1GB3200DC (CL 2.0-2-2-5); Video - same; Hard - same; OS - same. Не е въпроса да се дразним - боклуци процесори няма и в двата производителя, ВЪПРОСА е за дадени от нас пари да получим максимум производителност и стабилност. Е, в момента аз мисля, че за 1-ца пари от АМД получавам много повече отколкото от Интел. Преди време (2-3 години) мислех обратното и тогава бях с Интели само. Не робувам на марки и не съветвам никой да го прави. Edit: Сега гледам, че само кеша на двата процесора е 8:1, чак и на мен ми е трудно да приема гореспоменатите резултати, но фактите говорят сами. Gl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.