Jump to content
BulForum.com

Sempron64bit vs.Celeron-D EMT64

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Mалко офтопик... 64-битовите не съм ги тествал но между Celeron-D и Sempron (32 бит) ако трябва да избирам .. intel-а е по-доброто решение, въпреки че съм фен на AMD по принцип.

Кой е по-добрия?Кажете си мнението.Според мен интел пусна тези селерони мн евтино.

както и да го погледнеш Семпрон-а си е по-добър, а и Селерона никога не бил свястен процесор, така че и 256 битов да го направят все тая...... Семпрон 64 си е евтинийка 2500+BOX- 64-65$ крайна цена с ядро Венис, клоква се идеално(2400-2600) какво му трябва повече на човек ;)

@afx- както се казва "ДА, ама някой друг път........."

Семпрон много ястно.Целерона е резана работа -сасипали са го .Верно ли е little 4е си клокнал семпрона64 2500 на 2400-2600 и с какво дъно ако е така?

Семпрон много ястно.Целерона е резана работа -сасипали са го .Верно ли е little 4е си клокнал семпрона64 2500 на 2400-2600 и с какво дъно ако е така?

аз ще клоквам такъв другата седмица(сега нямам време), а на 2400(и малко отгоре) днес един колега го пуска с DFI NF3(утре може да пробва и с Асус)........ на 2600-2700 има няколко резултата в нета........ обаче забрави дори и за2300-2400 без хубаво дъно и памет

...Семпрон 64  си е евтинийка 2500+BOX- 64-65$ крайна цена с ядро Венис...

Къде я видя тази оферта ?

"BOX" означава ли, че ще е с вентилатор или само с кутията ?

Моя 3000+(ES) си чака дъното и новата памет и аз ще го пробвам.Ще го видим колко му е силата,може да мине Little Венецията :P

Е не е Залман или Термалтейк,но се справя доста добре . 1.55-1.60(ако му смениш пастата) се справя добре и го държи в граници под 50 градуса

Къде я видя тази оферта ?

"BOX" означава ли, че ще е с вентилатор или само с кутията ?

аз лично го гледах в Ера на тази цена, ама и в останалите фирми е същото(+/- 1-2$)....... и ДА с вентилатор си е.........

Моя 3000+(ES) си чака дъното и новата памет и аз ще го пробвам.Ще го видим колко му е силата,може да мине Little Венецията  :P

един друг 3000+(и то уини) малко му остана и щеше да ме "скочи", така че успех :punk

един друг 3000+(и то уини) малко му остана и щеше да ме "скочи", така че успех :punk

Те Уинчестърите са по-бързи 1:1 спрямо Венецийте поне според мойте наблюдения

Те Уинчестърите са по-бързи 1:1 спрямо Венецийте поне според мойте наблюдения

Ако имаш в предвид на една 4естота , то и мойте наблюдения са 4е Винита-та са по бързи ! :)

Sorry, за следващите постове , но сутринта имаше някакъв бъг !

Ако имаш в предвид на една 4естота , то и мойте наблюдения са 4е Винита-та са по бързи ! :)

Sorry,  за следващите постове , но сутринта имаше някакъв бъг !

По-принцип Уинчестерите имат стария контролер на паметта който не може да работи с 4 модула памет на 1Т но за сметка на това са с по-стегнати латенций и за това е по-бърз.Е3 Венецийте хем са по-бавни хем не могат да работят с 4 модула памет както трябва.Е6 са с мем.контролера на Е3 но с съвместимост с 4 модула памет.Най-добри контролери на паметта имат Фх серията разликата между ФХ-53 и ФХ-55(е единствено по новия контролер за паметта и SSQ) а между ФХ-55(Сан Диего) и Фх-57 че единия работи с 4 модула памет а другия не.

Аз харесвам повече  Sempron64bit.Виждал съм го в движение.

Аха , но кой ? ....и вси4ко зависи от движението в което е видян :) .... някой движения са непосилни за този семпрон ..... но за парите си... и в добри ръце си е далаверка :)

Преди седмица събирах комп със 64-битов Селерон 2.4ГХз ... просто мога само да кажа , 4е по-голяма трагедия не бях виждал , не знам какво о4аквах но процесора просто си е Селерон - леко си поиграх с 3дмарк-а , оказа се че 2.6 Селерон Д се държи доста по-добре , преминах и през варианта с 64-битово XP. :ghost Не успях да забележа никаква разлика. Забелязах разлика когато правих P4 3.2 640 със Интел 945 и го сравних с NForce 4 Ultra и АМД 64 3000+ машините бяха с GeCube RADEON X800XL, PCIe, 256MB/256-bit GDDR3 като бързодействие AMD-то както винаги се държа според мен по-добре , но на 3dmark-a 2005 излезе една разлика от 1100 точки в полза на Интел-а , а в ценово отношение 100$+ към Интел-а ..... ще ме извиняват всички , ама 64-битовата технология и ОС са си пълен тъш*к :sayjin Много пари за нищо , а си мислих скоро да минава на АМД 64 , дълбоко ще се замисля за това. И по темата разбира се :bgrin: видях и как се държи Семпрона 64 , както се държеше и преди да стане 64-битов , ако ги сравняваме и 2-та процесора :punk

Тъй като скоро съм наумил да ъпгрейдвам,в момента съм с Duron 1800MHz и съм се спрял на Семпрон 2500+ или 2800+(и двата с.754) искам да питам ще осетя ли голяма разлика или по-добре да си дам парите за нова видео карта и още рам?В момента съм с ТИ4200 и 256МБ рам.

Кат за начало рам и карта са по-добре а на втори план проца ама аре да не спамим темата :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...