Iv4ity Posted August 16, 2005 Share Posted August 16, 2005 така значи въпросният компютър преди беше с Windows Millenium(най-гадната версия на Windows ,но какво да се прави).реших да го преинсталирам и направо да сложа Xp всичко точно нали тръгна си Xp-то без проблем обаче вчера изведнъж както мястото в :/C си беше 1.85гб изведнъж почна да пада много.и постоянно ми се появявя така любимото съобщение Low Disk Space ясно трия файлове и мястото става малко повече.имам антивирусна,но нищо не открива.в момента мястото е 351 мб и пак пада.пробвах да инсталирам Xp наново но не става.възможно ли да съм в момента и с Windows Me и с Windows XP и как да премахна и двете като при инсталацията на Xp,при delete partipation C ми казва,че не може?благодаря за отговорите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 16, 2005 Share Posted August 16, 2005 Щом си бил с Millenium, значи знаеш за System Restore функцията. Тя е една от най-честите причини за объркване в потребителите, които не обръщат много внимание, за намаляването на пространството. А относно два уиндоуса на дяла, зависи какво си изтрил и какво не, преди инсталацията на XP. При инсталацията си XP ти дава възможност да форматираш дяла, където го инталираш. Това се нарича чист инстал. Аз лично винаги правя такъв, съветвам те и теб. Колко голям е дяла, където инсталираш? И да знаеш, че Уиндоуса има навика след инсталацията да расте, освен ако не му попречиш с няколко настройки. Например да лимитираш размера на System Restore, да намалиш размера на File Protection-a, на рисайкъл бина и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iv4ity Posted August 16, 2005 Author Share Posted August 16, 2005 значи явно не съм изтрила стария windows ,а директно съм сложила xp-то.значи като направя скритите файлове да се показват ми изниква една папка _restore доста голяма по обем.друго:с касперски съм и вчера като го пуснах да сканирва всичко ми намери 5500 вируса или по-скоро 5500 опасни файла.интересното беше че повечето от тях бяха в тази папка а останалите в system volume restore.а сега ще съм ви много благодарна ако някой ми каже как да махна и двата windowsa и да освободя място на пц-то.т.е форматирането на C: как да го направя,защото явно миналия път просто съм пропусналаблагодаря предварително на всички помогнали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted August 16, 2005 Share Posted August 16, 2005 значи явно не съм изтрила стария windows ,а директно съм сложила xp-то.значи като направя скритите файлове да се показват ми изниква една папка _restore доста голяма по обем.друго:с касперски съм и вчера като го пуснах да сканирва всичко ми намери 5500 вируса или по-скоро 5500 опасни файла.интересното беше че повечето от тях бяха в тази папка а останалите в system volume restore.а сега ще съм ви много благодарна ако някой ми каже как да махна и двата windowsa и да освободя място на пц-то.т.е форматирането на C: как да го направя,защото явно миналия път просто съм пропусналаблагодаря предварително на всички помогнали. <{POST_SNAPBACK}> Аз така и не разбрах кое XP инсталираш (Service pack 1 или Service pack 2) ? Ако ползваш boot CD-то на XP при самата инсталация ти се дава възможност да форматнеш дяла на който ще инсталираш. Просто трябва да четеш внимателно, тази опция си е там (или я има поне на boot CD-то, за другото което не е boot и трябва да се инсталира върху друг Windows, не съм сигурен дали даваше тази възможност). Форматираш дяла на който ще слагаш XP и така се оттърваш от предишни проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iv4ity Posted August 16, 2005 Author Share Posted August 16, 2005 така,значи аз веднъж съм си инсталирала xp-to само,обаче не съм форматирала диска,а съм сложила xp-to директно в празното място в C: без да махна Windows Me,поне така смятам.сега долкото бях разбрала трябва да махна и xp-to и windows me.когато почна пак да инсталирам xp-to след като се рестартира пц-то на синия екран,когато трябва да направя delete partipation на :C не става.пише ,че има файлове,който се използват,което не е въжможно!идеи някакви.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 16, 2005 Share Posted August 16, 2005 Каза ти се НЕ да изтриваш C: партишъна (това е алогично - имаш нужда от този партишън за да инсталираш каквото и да било), а да го форматираш! Т.е. на някой от следващите сини екрани ще те пита какво искаш да направиш с партишъна, който си избрала за Уиндоуса. По подразбиране ще е осветен избора Leave Untouched или нещо такова, избираш Format partition using NTFS, но не Quick, а това без Quick. Изчакваш и продължаваш с инсталацията. След операцията по формат-а, се изтрива всичко от C: и последващия инстал е чист и неопетнен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 така,значи аз веднъж съм си инсталирала xp-to само,обаче не съм форматирала диска,а съм сложила xp-to директно в празното място в C: без да махна Windows Me,поне така смятам.сега долкото бях разбрала трябва да махна и xp-to и windows me.когато почна пак да инсталирам xp-to след като се рестартира пц-то на синия екран,когато трябва да направя delete partipation на :C не става.пише ,че има файлове,който се използват,което не е въжможно!идеи някакви.. <{POST_SNAPBACK}> Виждам че нещо се затрудняваш Ето Тук има картинки и е показано какво трябва да направиш. Виж 7-ма и 8-ма картинка отгоре надолу. При теб разликата е че няма да създаваш партишън (дял) защото вече го имаш, а направо ще го форматираш. Дано с това да съм помогнал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iv4ity Posted August 17, 2005 Author Share Posted August 17, 2005 окей.благодаря за помоща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.