Jump to content
BulForum.com

Батерийки и чудесии ... въпроси :)

Recommended Posts

На4и ... има ли вариянт ... да ре4ем изто6тени алкални батерии в слу4ая Сони ... да се метнат в презареждащо устройсвто ... кво ще стане ... бра4ед ми си зарежда някви обикновени батерии и то с зарядно за телефон и бачкат бая на уокмен4е ... :) ина4е аз си взех презарежареждащи BV-com 2200 mAh .. някой ако има .. или е имал такива ще се радвам да каже мнение :)

Обикновени батерии не могат да се зарждат. Пише го изрично в указанията за еклпоатация. Пък и май е технически не възможно, а най0вероятно и опасно. По-добре си купи едни батерии и едно зарядно и си готов. Аз на един CD-walkman имам Varta, вече 4 години карат. Трябва да внимаваш и за химичния им състав. Има значение за тяхната издръжливост. Скоро си купи едни пак Varta за цифров фотоапарат...4 парчета - 30 лв. Така че, това от какво са направени е най-важно!

Обикновени батерии може да се заредят до известна степен и то броя зареждания се броят на пръстите на половин ръка. Рискът от подувания, гърмежи и светлинни представления при този процес е неимоверно висок при това. :D

Обикновени батерии може да се заредят до известна степен и то броя зареждания се броят на пръстите на половин ръка. Рискът от подувания, гърмежи и светлинни представления при този процес е неимоверно висок при това. :D

и ако са поне малко мокрички електролита може да ти оплакне очите и тогава - сбогом цветен свят.....

Зарядни устройства има в Конрад от 6 лв за обикновенни зареждащи и 13 лв за алкални зареждащи

Имам един въпрос - GP 600mAh NiCd 1.2V , с какво зарядно трябва да се зареждат?

И може ли да ги зареждам направо в апарата защото имам DC вход на 3.3V и ако не какви батерии трябва да сложа за да мога ( или въобще не става ) ?

Благодаря предварително.

Имам един въпрос - GP 600mAh NiCd 1.2V , с какво зарядно трябва да се зареждат?

И може ли да ги зареждам направо в апарата защото имам DC вход на 3.3V и ако не какви батерии трябва да сложа за да мога ( или въобще не става ) ?

Благодаря предварително.

Mi zavisi ot fotoaparata, moq samsung ima vhod, no ne moje da zarejda. Ina4e moje da si vzeme6 kvoto i da e zarqdno, ama tiq baterii deto gi ima6 sa bokluci. Za okolo 20 lv moje da vzeme6 zarqdno i 2 baterii deto 6te ti karat 3 puti pove4e. 600 mah NICD za fotoaparat ne stavat. Idi v metro ili tehnomarket evropa, ima golqmo raznoobrazie. ne si vzimaj za fototo baterii pod 1000 mah, i gledaj da sa NiMH. Az si vzeh Uniross zarqdno s 4 NiMH baterii po 2100 mAh za 34 lv ot metro.

Mi zavisi ot fotoaparata, moq samsung ima vhod, no ne moje da zarejda. Ina4e moje da si vzeme6 kvoto i da e zarqdno, ama tiq baterii deto gi ima6 sa bokluci. Za okolo 20 lv moje da vzeme6 zarqdno i 2 baterii deto 6te ti karat 3 puti pove4e. 600 mah NICD za fotoaparat ne stavat. Idi v metro ili tehnomarket evropa, ima golqmo raznoobrazie. ne si vzimaj za fototo baterii pod 1000 mah, i gledaj da sa NiMH. Az si vzeh Uniross zarqdno s 4 NiMH baterii po 2100 mAh za 34 lv ot metro.

Нда :) И аз си взех преди малко такива.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...