Jump to content
BulForum.com

bg домейн без хостинг?

magare

Recommended Posts

Проблемът е следния:

Наложи се да регистрирам .bg домейн на една фирма и започна ходенето по мъките. За разлика от .com регистрацията, където всичко протече за 48 часа и срещу 18 лева и без никой да ме задължава да плащам хостинг, за да регистрирам bg домейн ми се наложи една седмица да събирам документи, печати и подписи. Цената за регистрация, която Цифрови системи са си измислили от 120 $ :woot с ДДС за първата година и няма да я коментирам. Моят проблем се появи, когато ги попитах мога ли да регистрирам името на домейна без да имам имена на сървъри, които са задължителни в тяхната заявка. Те ми отговориха, че естествено не мога, т.е. трябва да платя евентуално и хостинг.

1. Въпросът ми е следния - тъй като задачата е просто да се регистрира домейн името, защото фирмата собственик иска да си го пази и не е ясно в близката 1 година ще има ли сайт и съдържание към него, та има ли начин да ползвам някакави имена на сървъри, които са безплатни, колкото да мине регистрацията пред Цифрови системи или задължително трябва да си платя и хостинга за година напред.

Само да кажа, че след известно ровене в нета, успях да се регистрирам на някакъв сайт atspace.com, където предлагат нещо като безплатен хостинг и там намерих имена на Primary i Secondary DNS сървъри със съответните IP адреси.

2. Така че другия ми въпрос е мога ли да посоча тях например в заявката ми към Цифрови системи и някой ползвал ли е услугите на atspace.com?

http://www.zoneedit.com/

Това е точно това което търсиш, не е хостинг, а дават два сървъра. Ползвано е това и работи идеално.

Направи някаква dummy регистрация на сайт в hit.bg например колкото да се появява нещо празно и сървърите да сочат някъде (forwarding-a в зонеедит), и даваш сървърите на иззедниците :D

http://www.zoneedit.com/

Това е точно това което търсиш, не е хостинг, а дават два сървъра. Ползвано е това и работи идеално.

Направи някаква dummy регистрация на сайт в hit.bg например колкото да се появява нещо празно и сървърите да сочат някъде (forwarding-a в зонеедит), и даваш сървърите на иззедниците :D

Благодаря много :rolleyes:

Мисля, че ще ми свърши работа. А трябва ли да добавя чрез "Add zones" домейна, който ще регистрирам или само този от hit.bg, защото аз добавих и двата?

• 2 years later...

Сега ще ми трябва да регистрирам за пръв път един .bg домейн, и въпреки че писах на тия от регистър.бг някои въпроси, не отговарят.

Какво знам до момента: Цената е 70 лв с ДДС, изискванията са спаднали и вече мисля може да се регистрира без дори да излизаш от вас (за физическо лице става дума).

Все още искат name servers, като питането ми е дали вече предлагат тази услуга - техни именни сървъри, както повечето да не кажа всички .com/.net и т.н. регистрари предлагат заедно с домейна?

За 18 лв имаш .цом домейн с ДНС-и и контролен панел и квото ти трябва. Тия за 70 лв дават ли сървъри вече, или пак ще трябва да опирам до zoneedit и други глупости, колкото да се запази името?

А някой с впечатления от afraid.org?

Мерси.

Сега ще ми трябва да регистрирам за пръв път един .bg домейн, и въпреки че писах на тия от регистър.бг някои въпроси, не отговарят.

Какво знам до момента: Цената е 70 лв с ДДС, изискванията са спаднали и вече мисля може да се регистрира без дори да излизаш от вас (за физическо лице става дума).

Все още искат name servers, като питането ми е дали вече предлагат тази услуга - техни именни сървъри, както повечето да не кажа всички .com/.net и т.н. регистрари предлагат заедно с домейна?

За 18 лв имаш .цом домейн с ДНС-и и контролен панел и квото ти трябва. Тия за 70 лв дават ли сървъри вече, или пак ще трябва да опирам до zoneedit и други глупости, колкото да се запази името?

А някой с впечатления от afraid.org?

Мерси.

Не знам дали и какво дават от регистер.бг, но аз ти препоръчвам www.sitelutions.com . Имат много услуги една от които е безплатна е именно DNS хостинг. Ползвам ги от 2004 година и са доста добри. Поддържат пълния комплект от услуги за DNS, каквото се сетиш: sub domains, всиките видове records; А, CNAME, MX за мейл сървъри, AAAA за IPv6, има wizard за по-лесен setup. Дори поддържат динамични ДНСи с всеки един софтуер или рутер. Можеш да сменяш и TTL-те. Просто, ако знаеш какво правиш и какво искаш ще го намериш качествено и безплатно на този сайт и след това няма да искаш да чуеш за останалите бози.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...