magare Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 Проблемът е следния: Наложи се да регистрирам .bg домейн на една фирма и започна ходенето по мъките. За разлика от .com регистрацията, където всичко протече за 48 часа и срещу 18 лева и без никой да ме задължава да плащам хостинг, за да регистрирам bg домейн ми се наложи една седмица да събирам документи, печати и подписи. Цената за регистрация, която Цифрови системи са си измислили от 120 $ с ДДС за първата година и няма да я коментирам. Моят проблем се появи, когато ги попитах мога ли да регистрирам името на домейна без да имам имена на сървъри, които са задължителни в тяхната заявка. Те ми отговориха, че естествено не мога, т.е. трябва да платя евентуално и хостинг. 1. Въпросът ми е следния - тъй като задачата е просто да се регистрира домейн името, защото фирмата собственик иска да си го пази и не е ясно в близката 1 година ще има ли сайт и съдържание към него, та има ли начин да ползвам някакави имена на сървъри, които са безплатни, колкото да мине регистрацията пред Цифрови системи или задължително трябва да си платя и хостинга за година напред. Само да кажа, че след известно ровене в нета, успях да се регистрирам на някакъв сайт atspace.com, където предлагат нещо като безплатен хостинг и там намерих имена на Primary i Secondary DNS сървъри със съответните IP адреси. 2. Така че другия ми въпрос е мога ли да посоча тях например в заявката ми към Цифрови системи и някой ползвал ли е услугите на atspace.com? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 15, 2005 Share Posted August 15, 2005 http://www.zoneedit.com/ Това е точно това което търсиш, не е хостинг, а дават два сървъра. Ползвано е това и работи идеално. Направи някаква dummy регистрация на сайт в hit.bg например колкото да се появява нещо празно и сървърите да сочат някъде (forwarding-a в зонеедит), и даваш сървърите на иззедниците Link to comment Share on other sites More sharing options...
magare Posted August 15, 2005 Author Share Posted August 15, 2005 http://www.zoneedit.com/Това е точно това което търсиш, не е хостинг, а дават два сървъра. Ползвано е това и работи идеално. Направи някаква dummy регистрация на сайт в hit.bg например колкото да се появява нещо празно и сървърите да сочат някъде (forwarding-a в зонеедит), и даваш сървърите на иззедниците <{POST_SNAPBACK}> Благодаря много Мисля, че ще ми свърши работа. А трябва ли да добавя чрез "Add zones" домейна, който ще регистрирам или само този от hit.bg, защото аз добавих и двата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niilo Posted August 16, 2005 Share Posted August 16, 2005 Аз лично предпочитам Afraid.org. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted August 16, 2005 Share Posted August 16, 2005 Аз пък търся безплатен хостин с php support, cgi, mysql и тъй нататъка. Някой да ми даде линк. Благодаря Ви много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Сега ще ми трябва да регистрирам за пръв път един .bg домейн, и въпреки че писах на тия от регистър.бг някои въпроси, не отговарят. Какво знам до момента: Цената е 70 лв с ДДС, изискванията са спаднали и вече мисля може да се регистрира без дори да излизаш от вас (за физическо лице става дума). Все още искат name servers, като питането ми е дали вече предлагат тази услуга - техни именни сървъри, както повечето да не кажа всички .com/.net и т.н. регистрари предлагат заедно с домейна? За 18 лв имаш .цом домейн с ДНС-и и контролен панел и квото ти трябва. Тия за 70 лв дават ли сървъри вече, или пак ще трябва да опирам до zoneedit и други глупости, колкото да се запази името? А някой с впечатления от afraid.org? Мерси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Сега ще ми трябва да регистрирам за пръв път един .bg домейн, и въпреки че писах на тия от регистър.бг някои въпроси, не отговарят.Какво знам до момента: Цената е 70 лв с ДДС, изискванията са спаднали и вече мисля може да се регистрира без дори да излизаш от вас (за физическо лице става дума). Все още искат name servers, като питането ми е дали вече предлагат тази услуга - техни именни сървъри, както повечето да не кажа всички .com/.net и т.н. регистрари предлагат заедно с домейна? За 18 лв имаш .цом домейн с ДНС-и и контролен панел и квото ти трябва. Тия за 70 лв дават ли сървъри вече, или пак ще трябва да опирам до zoneedit и други глупости, колкото да се запази името? А някой с впечатления от afraid.org? Мерси. Не знам дали и какво дават от регистер.бг, но аз ти препоръчвам www.sitelutions.com . Имат много услуги една от които е безплатна е именно DNS хостинг. Ползвам ги от 2004 година и са доста добри. Поддържат пълния комплект от услуги за DNS, каквото се сетиш: sub domains, всиките видове records; А, CNAME, MX за мейл сървъри, AAAA за IPv6, има wizard за по-лесен setup. Дори поддържат динамични ДНСи с всеки един софтуер или рутер. Можеш да сменяш и TTL-те. Просто, ако знаеш какво правиш и какво искаш ще го намериш качествено и безплатно на този сайт и след това няма да искаш да чуеш за останалите бози. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.