[mAd_cAt] Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Значи пускам си Инсталациония диск на Gentoo 2005.1 ,засича ми е.Приема си настройки по DHCP и имам нет.Но като завършх инсталацията и Буутнах от ново-компилирания кернел картата не работи .Качвах Tulip драйвърите пак неще ,компилирах ги и като модули и пак не запалва.Другите ми 2 карти си ги засича нормално ,но тая е малко архаична.Като напиша lspci ми изкарва инфото за нея ,но eth лампата на кабелния ми модем даже не свети.Някой има ли идея как да е подкарам тая карта? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Ми аз ако бях аз на твое място първо щях да махна всички заредени модули и изобщо всичко свързано конкретно с нея. Все пак това е мрежова карта, не се изискват особено специални драйвери. И това, че гентуто я е подкарало при инсталацията, го доказва. После щях да се помъча с модулите, след това щях да си разгледам подръжката в kernel-а по въпроса и да го прекомпилирам. После щях да реша, че една мрежова карта струва 10лв, да скокна до долу и да си купя Какво изобщо да се мъча с някаква си антика?! Btw виж тоя пич какво разправя: ЦЪК. А ти сигурен ли си, че си добре откъм хардуерна гледна точка? Щото това, че лампичката не свети, май значи, че най-вероятно по някое време си мръднал някакъв кабел или нещо подобно. Предлагам ти да натикаш хубаво всички кабели пак (освен ако под уиндоус не бачка де). И btw последователността е "запетая шпация", а не "шпация запетая" Link to comment Share on other sites More sharing options...
[mAd_cAt] Posted August 11, 2005 Author Share Posted August 11, 2005 Pusnah e ,okaza se ,4e tq si trugvala ,no bila eth2 ,a ne eth0 kakto mislih i poneje imam 3 NICa sum se oburkal 10x Sorry za latinicata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted August 11, 2005 Share Posted August 11, 2005 M? karaman? И btw последователността е "запетая шпация", а не "шпация запетая" <{POST_SNAPBACK}> Link to comment Share on other sites More sharing options...
[mAd_cAt] Posted August 16, 2005 Author Share Posted August 16, 2005 Ostavi latinicata, nauchi pravilnia pravopis: A, B a ne A ,B A inache tva Gentoo ne li beta Live <{POST_SNAPBACK}> Не е beta Live ,какво е това ? ПС:Мисля да си се придържам към "Шпация запетя" ,някакси е по-яко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.