Jump to content
BulForum.com

Мрежова карта DECchip 21142/43

Recommended Posts

Значи пускам си Инсталациония диск на Gentoo 2005.1 ,засича ми е.Приема си настройки по DHCP и имам нет.Но като завършх инсталацията и Буутнах от ново-компилирания кернел картата не работи .Качвах Tulip драйвърите пак неще ,компилирах ги и като модули и пак не запалва.Другите ми 2 карти си ги засича нормално ,но тая е малко архаична.Като напиша lspci ми изкарва инфото за нея ,но eth лампата на кабелния ми модем даже не свети.Някой има ли идея как да е подкарам тая карта?

Ми аз ако бях аз на твое място първо щях да махна всички заредени модули и изобщо всичко свързано конкретно с нея. Все пак това е мрежова карта, не се изискват особено специални драйвери. И това, че гентуто я е подкарало при инсталацията, го доказва. После щях да се помъча с модулите, след това щях да си разгледам подръжката в kernel-а по въпроса и да го прекомпилирам. После щях да реша, че една мрежова карта струва 10лв, да скокна до долу и да си купя :) Какво изобщо да се мъча с някаква си антика?! Btw виж тоя пич какво разправя: ЦЪК. А ти сигурен ли си, че си добре откъм хардуерна гледна точка? Щото това, че лампичката не свети, май значи, че най-вероятно по някое време си мръднал някакъв кабел или нещо подобно. Предлагам ти да натикаш хубаво всички кабели пак (освен ако под уиндоус не бачка де).

И btw последователността е "запетая шпация", а не "шпация запетая" :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...