Jump to content
BulForum.com

Проблем с принтера :(

LuDaTa_BaBy

Recommended Posts

Имам проблем с принтера.Напълних си главите обаче ми искарва само зелено и жълто обадих се там където го пълниха и ми казаха че трябва да пусна нещо голямо за да се разпише ама пуснах 1000 картинки и документи и пак е същото :( .Някой има ли си на идея какво да правя?!Принтера ми е HP 1215

Драйвера няма ли инструмент за продухване на дюзите (самопочистване)?

Аз съм с Епсън, и има такива. Има и за подравняване.

Драйвера няма ли инструмент за продухване на дюзите (самопочистване)?

Аз съм с Епсън, и има такива. Има и за подравняване.

Ами май няма или поне аз такова нещо не откривам :(

Почисти металните контакти на главата със спирт чрез една клечка за уши :)

Може да са се зацапали.

ще използвам и аз темата да питам нещичко. значи дадоха ми един принтер (маи е някъв допотопен) за да си принтирам разни работи и да си го върна. само че като пусна да принтирам и ми изкарва само разни сърчица, каренца и всякакви еи такива глупости :wacko: ако знаете къде може да е проблема моля помогаите :)

Имам проблем с принтера.Напълних си главите обаче ми искарва само  зелено и жълто обадих се там където го пълниха и ми казаха че трябва да пусна нещо голямо за да се разпише ама пуснах 1000 картинки и документи и пак е същото  :(  .Някой има ли си на идея какво да правя?!Принтера ми е HP 1215

Аз съм с HP 1315 , същата история , до като не почистих главата.

От това е.

Да ама проблема е че я изчистих и пак е същото :(

Ама не само контактите на самата глава ами и тези които са на леглото в самия принтер :) Обикновенно като не прави контакт, или не печата като хората.. или не я разпознава изобщо.

ще използвам и аз темата да питам нещичко. значи дадоха ми един принтер (маи е някъв допотопен) за да си принтирам разни работи и да си го върна. само че като пусна да принтирам и ми изкарва само разни сърчица, каренца и всякакви еи такива глупости :wacko: ако знаете къде може да е проблема моля помогаите :)

Почти 100% съм сигурен, че е проблем с драйвърите. Пробвай преинстал.

Най-вероятно става дума за оригиналната глава, която всъщност е рекламна и свършва много бързо.

Главата се чисти не със спирт, а с вода (топла)! Мастилата са водоразтворими, а спирта ги засича повече. Ако си разпечатала 1000 (да, де) снимки и не се е оправила, няма и да се оправи така. Ако хич не става, вземи си нова глава и не я чакай да свърши и последната капка, а я напълни своевременно.

Аз имам 1315 и напълних главите още като взе да дава знаци за свършване на единия цвят.

Мастилата са водоразтворими, а спирта ги засича повече

:angry: абре.. кой ви говори за дюзите :confused

имах предвид металните контакти.. тоест пиновете

С моя HP и аз имах подобни проблеми след поредното пълнене и проблемът ми не беше нито в драйверите, нито в контктите. След неколкократни проби установих, че като продухам (вкарам налягане през дупчиците за въздуха) цветната касета и изкарам по малко мастило и от трите цвята и внимателно го позабърша - проблемът се оправя. Само дето трябва да имаш малко салфетки подръка и да го правиш внимателно, понеже има риск ти самият да се оцветиш. :rolleyes:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...