NEO_DDT Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 От утре - сряда, община "Марица" стартира акция за събирането на помощи за пострадалите от наводненията райони. Пунктове ще бъдат открити в сградата на всяко едно от кметствата в 19-тте села на общината. Ще се събират предимно парични средства, дрехи, одеала и постелъчно бельо. Акциятя ще продължи до петък, а събраните помощи ще бъдат предадени на местните структури на Българския Червен Кръст. На две места в Пловдив Българският червен кръст събира помощи за пострадалите от наводненията в региона. Първия адрес е улица "Кракра" 6 (пресечка на Иван Вазов, като тръгнеш от площада третата вляво) Там е централният офис на БЧК. Второто място, където можете да направите своето дарение е булевард "Изток" 48. Там се намира многофункционалният социален дом. Да помогнем с каквото можем на хората останали без домове, аз утре ще отскоча да занеса 2 одела и някой друг лев, призовавам и другите да направят същото... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesho93 Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 аз бих помогнал ама няма да мога сега много ми трябват парите който имам иначе щях веднага да дам колкото мога пове4е Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 НЕ Е НУЖНО ДА СПОМЕНАВАМ, "НА ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ..." ИЛИ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ,ПРОСТО ПУСНЕТЕ ПО ЕДИН SMS. Би Ти Ви започна кампания "Твоята помощ" за пострадалите от наводненията 09 Август 2005 Над два милиона души пострадаха от наводненията в България. Десет загинаха. Десетки хиляди бяха евакуирани. Над десет хиляди къщи бяха разрушени от стихиите. Хиляди сгради са негодни за използване Повече от двеста моста трябва да бъдат отново построени. Можем да върнем нормалния живот на над 2 милиона пострадали. Можете да дарите по 1 лев без ДДС чрез SMS на номер 1222 за абонатите на "Глобул" и МТел. С всеки SMS, който изпратите на номер 1222, независимо дали на МТел или "Глобул", вие дарявате по 1 лев за нашите съграждани, които в момента имат най-голяма нужда от подкрепа - пострадалите от наводненията. Дарение могат да направят и абонатите на БТК. С всяко обаждане на номер 0900 55 122 вие дарявате по 99 стотинки без ДДС на пострадалите от бедствията. Даренията се събират в откритата единствено с тази цел Доверителна сметка. Това е специална сметка, в която всеки може да направи дарение за подпомагане на пострадалите от наводненията, а средствата могат да се използват единствено в помощ на най-пострадалите семейства. Би Ти Ви откри и сметка: БОЛКАН НЮЗ КОРПОРЕЙШЪН ЕАД с/ка 5000020710 Банков код 15070987 ПИБ АД клон ВИТОША гр.София,ул."Майор Първан Тошев" 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Искрено се надявам това да помогне достатъчно, за да покрие всички разходи необходими за възвръщането на всичко, което са изгубили хората. Аз още след обед, когато пуснаха тази обява по БТВ за смс-ите пуснах 2. Може да е малко, но ако всеки пусне поне по 1 смс, това са най-малко 9,6 млн. лева с ддс. Щом като държавата не ще да помисли за хората, то поне хората да си помогнат взаимно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Щом като държавата не ще да помисли за хората, то поне хората да си помогнат взаимно. <{POST_SNAPBACK}> Прав си донякаде за държавата - ако се докаже, че тя има вина за бедствието редно е да поеме щетите, но ако няма вината остава и за обикновенните хора които не са се застраховали. Така щяха да си помогнат сами. В противен случей остава единствено да разчитат на солидарността на хората и помощи от ЕС. Дядо ми допреди няколко години редовно си застраховаше нивите на село против природни бедствия ( градушки, пожари, надводнения ) и това не му струваше повече от 10% от стойността на очакваната реколта. Със събраните пари застрахователите освен, че покриваха евентуални щети, подържаха и ракетните площадки против градужки. Разбирам, че на всеки може да се случи и сме длъжни да помогнем, но крайно време е да се приеме един закон за задължително застраховане, от фонда на който да се покриват подобни щети. Иначе няма логика пари от бюджета заделени за задравеопазване и образование да се дават за покриване на щетите от пороите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
muggsy Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 аз бих помогнал ама няма да мога сега много ми трябват парите който имам иначе щях веднага да дам колкото мога пове4е <{POST_SNAPBACK}> SMS на 1222 за Мтел и ГлоБул 1,20 с ДДС.реди час обявиха по бТВ, мисля, че тва е по-лек начин за хора със затруднено финансово състояние и желание да помогнат все-пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.