Jump to content
BulForum.com

Има ли някакъв начин

Antares

Recommended Posts

Говоря за следното: в DOS имаше възможност като напишеш командата със стринг /? да ти изведе списък със възможните стрингове (не съм сигурен правилния термин ли е стринг). Та питанката ми е възможно ли е по някакъв начин да видя възможните стрингове за дадена програма? Най-простия пример - гледам shortcut-а на Explorer: C:\WINDOWS\EXPLORER.EXE /n,/e,C:\.

Някакви идеи дали е възможно това и как?

:Редакция:

Благодаря много!

Ами.. освен със /? и /h dа пробваш.. не мисля че има друг начин :) При нормалните конзолни приложения, при стартиране на самото binary, излиза Usage и Switch-овете.. или поне казва.. за хелп напишете program /h или нещо от сорта.

Специално за тези.. маикрософтските приложения по принцип тези switch-ове са недокументирани и е добра идея да се види в google.

Правилно е да се каже - ключ от команден ред, термина на английски е "command line switch"... Някои GUI програми наистина имат, но не е задължително. Обикновено ако програмата има то те са описани в help-a й или в readme.txt файл към нея, провери и на сайта й. Ползвай долния линк в Гугъл, като смениш explorer.exe с програмата която те интересува.

http://www.google.com/search?hl=en&q=explo...+line+switch%22

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...