Nitro Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Така компа ми забива и ми дава следното (по памет) Page fault in nonpaget area...win32k.sys се е преебало и имам 4 възможности за препоръчване: 1-рестарт-не стаа след 5 мин пак ми забива 2- да проверя дали някъв нов софт е инсталлнат правилно-??? 3-да дам дисабле на новоинсталиран хардуеър - нямам такъв 4- да дам дисабле на (memory)BIOS опции като caching i shadowing-?? Помагайте щото ше си изкърта кутията от ритници.Тоя проблем ми се е появявал по време на инсталация на уиндоус !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitro Posted August 9, 2005 Author Share Posted August 9, 2005 Преди малко ми го напраи 3 пъти в рамките на 5 минути. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Преди малко ми го напраи 3 пъти в рамките на 5 минути. <{POST_SNAPBACK}> Ами дай повече инфо, да не сме медиуми?! Какъв ОС си, откога ти го прави, още от инсталацията на Уиндоуса ли? Съдейки по моя опит, имах подобни проблеми, и се оказа кофти операционна система, инсталирах Вин2003 с последващ СП1 и всичко заспа. Друга възможност е рам-а да прави проблеми, пусни memtest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitro Posted August 10, 2005 Author Share Posted August 10, 2005 XP,SP2 от много време ми го прави този номер.Откаде да намеря memory тест? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 www.google.com иначе...това или досовска версия с Floppy Creator Тук ако си си правил оверклок или си променял таймингите на паметта твърде вероятно е проблема да идва от там.Препоръчвам ти преди да правиш каквото и да било да направиш един ресет на биос-а.Подобен проблем може да се получи от недобра филтрация на напреженията по дъното, в следствие на изсъхнал(изтекъл) кондензатор.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitro Posted August 11, 2005 Author Share Posted August 11, 2005 Ресет на БИОС се шрави с махане на батерията доколкото знам.След такава намеса какво трябва да се прави по БИОС-а- всмисъл трябва ли наново да му се правят настройките.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted August 11, 2005 Share Posted August 11, 2005 Не е задължително да махаш батерията.Просто отиди на менюто Load Setup Defaults (или нещо от рода... ) и после съхраняваш ( F10 ).Погледни си и кондензаторите на дъното! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitro Posted August 11, 2005 Author Share Posted August 11, 2005 Какви са признаците,че са се прецакали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted August 11, 2005 Share Posted August 11, 2005 Горната им (откритата метална) част трябва да е гладка и равна, а не подута и/или с изтекъл засъхнал електролит Всъщност на практика те пак си работят, но са с друг капацитет вече и на това се дължи нестабилността на дъното по принцип.. Вече конкретно в твоя случай.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SEXECUTOR Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 Ако е от RAM-а поне пробвай да я изкараш и вкараш пак. Поне два пъти ми се е случвало на различни PC-та. Такъв проблем може да доведе и до кофти инсталация, пък после се чуди как току-що инсталиран Windows гафи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitro Posted August 13, 2005 Author Share Posted August 13, 2005 Засега машината спря да ми прави тоя проблем,ако продължи ще пиша пак,дано да не мисе наложи обаче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted September 4, 2005 Share Posted September 4, 2005 Тъй-като има 10000000 отворени теми за проблеми с Уиндоуса, не ми се отваря нова, и заглавието "Див проблем с уина" ми се стори подходящо за моя проблем. Той е следният: Давам му Shut Down, то си прави порцедурките там...пише ми Saving your settings и в момента, в който трябва да се изключи - >Restart И си зарежда пак, изключвам го пак и няма проблеми. Абе направо Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted September 4, 2005 Share Posted September 4, 2005 http://aumha.org/win5/a/shtdwnxp.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 http://aumha.org/win5/a/shtdwnxp.php <{POST_SNAPBACK}> Много полезно линкче. 10х. Да питам и аз едно нещо тука за Win-a. Чат пат като си работя и изведнъж пляяяяяс съобщение за грешка, че не може да прочете от някакъв адрес и после продължава работата си. Това ми си случва и в офиса и в нас. И двете машини са XP SP2. A, и доста често ми се случва като искам да пусна контрол панел-а да ми даде Not Responding и се налага да го спирам от Task mngr-a и като го пусна 2 път всичко е ОК Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Много полезно линкче. 10х. Да питам и аз едно нещо тука за Win-a. Чат пат като си работя и изведнъж пляяяяяс съобщение за грешка, че не може да прочете от някакъв адрес и после продължава работата си. Това ми си случва и в офиса и в нас. И двете машини са XP SP2. A, и доста често ми се случва като искам да пусна контрол панел-а да ми даде Not Responding и се налага да го спирам от Task mngr-a и като го пусна 2 път всичко е ОК Преди месеци като направих ъпгрейда, и на мен ми се случваха доста такива неща, особено тъпия контрол панел много често нот респондваше.. Направо се видях в чудо, да не взема някъде по-накриво да цъкна с мишката, таск мениджъра и той гърмеше често. Инсталирах Windows 2003 SP1, и всичко се оправи. По същото време смених и звукова карта, та мога да те посъветвам да преинсталираш Виндовса от другот CD, вероятно това което имаш е прецакано, и най-вевроятно е интегрирано с някаква бета на SP2. Сложи си хубав Уин, и после SP2-то. Също провери да нямаш някой стар хардуер, но най-вероятно е прецакан уиндоус, особено ако това с контрол панел ти го прави дори веднага след преинсталацията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 8, 2005 Share Posted September 8, 2005 Преди месеци като направих ъпгрейда, и на мен ми се случваха доста такива неща, особено тъпия контрол панел много често нот респондваше..Направо се видях в чудо, да не взема някъде по-накриво да цъкна с мишката, таск мениджъра и той гърмеше често. Инсталирах Windows 2003 SP1, и всичко се оправи. По същото време смених и звукова карта, та мога да те посъветвам да преинсталираш Виндовса от другот CD, вероятно това което имаш е прецакано, и най-вевроятно е интегрирано с някаква бета на SP2. Сложи си хубав Уин, и после SP2-то. Също провери да нямаш някой стар хардуер, но най-вероятно е прецакан уиндоус, особено ако това с контрол панел ти го прави дори веднага след преинсталацията. <{POST_SNAPBACK}> Диска е този с интегриран SP1. И преди преинсталирането на win-a преди месец пак ставаше същото. Преди преинстлаирането сложих SP2 от сайта на microsoft(дръпнах го към 70МВ) сега, като преинсталирах го сложих директно от диск със SP2 на Microsoft - един колега си го беше поръчал от тях. И в двата случая проблема е на лице. Мислех, че може да е от драйвера на мишката в нас, ама проблема го прави и в офиса та за това се чудя... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.