Jump to content
BulForum.com

Див проблем с уина

Nitro

Recommended Posts

Така компа ми забива и ми дава следното (по памет)

Page fault in nonpaget area...win32k.sys се е преебало и имам 4 възможности за препоръчване: 1-рестарт-не стаа след 5 мин пак ми забива

2- да проверя дали някъв нов софт е инсталлнат правилно-???

3-да дам дисабле на новоинсталиран хардуеър - нямам такъв

4- да дам дисабле на (memory)BIOS опции като caching i shadowing-??

Помагайте щото ше си изкърта кутията от ритници.Тоя проблем ми се е появявал по време на инсталация на уиндоус !!!!

Преди малко ми го напраи 3 пъти в рамките на 5 минути.

Ами дай повече инфо, да не сме медиуми?!

Какъв ОС си, откога ти го прави, още от инсталацията на Уиндоуса ли?

Съдейки по моя опит, имах подобни проблеми, и се оказа кофти операционна система, инсталирах Вин2003 с последващ СП1 и всичко заспа. Друга възможност е рам-а да прави проблеми, пусни memtest.

www.google.com

иначе...това или досовска версия с Floppy Creator Тук

ако си си правил оверклок или си променял таймингите на паметта твърде вероятно е проблема да идва от там.Препоръчвам ти преди да правиш каквото и да било да направиш един ресет на биос-а.Подобен проблем може да се получи от недобра филтрация на напреженията по дъното, в следствие на изсъхнал(изтекъл) кондензатор..

Ресет на БИОС се шрави с махане на батерията доколкото знам.След такава намеса какво трябва да се прави по БИОС-а- всмисъл трябва ли наново да му се правят настройките....

Не е задължително да махаш батерията.Просто отиди на менюто Load Setup Defaults (или нещо от рода... ) и после съхраняваш ( F10 ).Погледни си и кондензаторите на дъното!

Горната им (откритата метална) част трябва да е гладка и равна, а не подута и/или с изтекъл засъхнал електролит :devil

Всъщност на практика те пак си работят, но са с друг капацитет вече и на това се дължи нестабилността на дъното по принцип.. Вече конкретно в твоя случай.. :bgrin:

Ако е от RAM-а поне пробвай да я изкараш и вкараш пак.

Поне два пъти ми се е случвало на различни PC-та.

Такъв проблем може да доведе и до кофти инсталация, пък после се чуди как току-що инсталиран Windows гафи.

• 4 weeks later...

Тъй-като има 10000000 отворени теми за проблеми с Уиндоуса, не ми се отваря нова, и заглавието "Див проблем с уина" ми се стори подходящо за моя проблем. Той е следният:

Давам му Shut Down, то си прави порцедурките там...пише ми Saving your settings и в момента, в който трябва да се изключи - >Restart :blink:

И си зарежда пак, изключвам го пак и няма проблеми.

Абе направо :wtf:

Много полезно линкче. 10х.

Да питам и аз едно нещо тука за Win-a. Чат пат като си работя и изведнъж пляяяяяс съобщение за грешка, че не може да прочете от някакъв адрес и после продължава работата си. Това ми си случва и в офиса и в нас. И двете машини са XP SP2. A, и доста често ми се случва като искам да пусна контрол панел-а да ми даде Not Responding и се налага да го спирам от Task mngr-a и като го пусна 2 път всичко е ОК

Много полезно линкче. 10х.

Да питам и аз едно нещо тука за Win-a. Чат пат като си работя и изведнъж пляяяяяс съобщение за грешка, че не може да прочете от някакъв адрес и после продължава работата си. Това ми си случва и в офиса и в нас. И двете машини са XP SP2. A, и доста често ми се случва като искам да пусна контрол панел-а да ми даде Not Responding  и се налага да го спирам от Task mngr-a и като го пусна 2 път всичко е ОК

Преди месеци като направих ъпгрейда, и на мен ми се случваха доста такива неща, особено тъпия контрол панел много често нот респондваше..

Направо се видях в чудо, да не взема някъде по-накриво да цъкна с мишката, таск мениджъра и той гърмеше често.

Инсталирах Windows 2003 SP1, и всичко се оправи. По същото време смених и звукова карта, та мога да те посъветвам да преинсталираш Виндовса от другот CD, вероятно това което имаш е прецакано, и най-вевроятно е интегрирано с някаква бета на SP2. Сложи си хубав Уин, и после SP2-то. Също провери да нямаш някой стар хардуер, но най-вероятно е прецакан уиндоус, особено ако това с контрол панел ти го прави дори веднага след преинсталацията.

Преди месеци като направих ъпгрейда, и на мен ми се случваха доста такива неща, особено тъпия контрол панел много често нот респондваше..

Направо се видях в чудо, да не взема някъде по-накриво да цъкна с мишката, таск мениджъра и той гърмеше често.

Инсталирах Windows 2003 SP1, и всичко се оправи. По същото време смених и звукова карта, та мога да те посъветвам да преинсталираш Виндовса от другот CD, вероятно това което имаш е прецакано, и най-вевроятно е интегрирано с някаква бета на SP2. Сложи си хубав Уин, и после SP2-то. Също провери да нямаш някой стар хардуер, но най-вероятно е прецакан уиндоус, особено ако това с контрол панел ти го прави дори веднага след преинсталацията.

Диска е този с интегриран SP1. И преди преинсталирането на win-a преди месец пак ставаше същото. Преди преинстлаирането сложих SP2 от сайта на microsoft(дръпнах го към 70МВ) сега, като преинсталирах го сложих директно от диск със SP2 на Microsoft - един колега си го беше поръчал от тях. И в двата случая проблема е на лице. Мислех, че може да е от драйвера на мишката в нас, ама проблема го прави и в офиса та за това се чудя...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...