mIRCata Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Вижте каква бележка оставиха НЕК във входа на кооперацията, в която работя. Дори инкасатора беше дошъл на крака да го търси човека и разпитваше наред дали знаем кой е. А преди около година на един мои приятел, който беше дал апартамен под наем НЕК си правеше паса, когато наемателите не плащаха ток няколко месеца и натрупаха сметка от около 700 лв. Тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Ако за по-малко от лев спират ток то тогава незнам Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Помислете си какво щеше да бъде, ако ставаше въпрос за цигани..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raging Fire Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Ако за по-малко от лев спират ток то тогава незнам <{POST_SNAPBACK}> ......A sega si predstavi 2 000 000 abonata s takiva smetki........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Ако ставаше въпрос за цигани щяха да им дадат медал орден "Стара Планина" за най-малка сметка за тока <{POST_SNAPBACK}> To вече за щяло и нещяло го раздават тоя орден така или иначе. А, според мен не е гавра. Сега, че е идиотщина на фона на мангалите, идиотщина е. Ама по принцип са прави хората. Кой да ги извади тия 69ст.? Друг е въпроса, че като са толкова принципни, да си вземат кинтите от бай Мангал, пък тогава да търсят сметка и на по-малко задлъжнялите...ама такова сме си го направили. Поздрав за всички негласуващи Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Ами ако ставняваме това с сметките на циганите, нищо не е, ама по принцип такива са законите и трябва да се плаща.Интересно ми е само,защо не отидат в Шекера да се разправят за 69 ст.Мангалите не че не могат да ги намерят ама напук няма да дадат, щото даже и за тях това е ебавка.Оправията е прекъсване на главния електрозахранващ източниик към Шекера и изселване на малкото абонати, които си плащат оттам, и така вече циганите няма да могат да се катерят и да смучат нелегално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 ......A sega si predstavi 2 000 000 abonata s takiva smetki........ <{POST_SNAPBACK}> Имате ги. Безплатно от циганската махала. А бе управия скоро няма да настъпи. Остават само надеждите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dada Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Te сега не са към НЕК а към Електроразпределение Пловдив, обърнете се към шефа инж. доц. Кирчев в ТУ, той шъ ви кажи къф е проблему доц Кирчев отдавна го кикнаха (образно казано) от "енергото". Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Хаха, тия 69 стотинки, сигурно са се навъртяли от това, че инкасатора на енергото е звънял на звънеца на човека =) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 10, 2005 Author Share Posted August 10, 2005 Най-вероятно :) То от другаде няма от къде да дойдат. Или пък е от надписваните сметки на енергото, дето сега го обсъждат Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Te сега не са към НЕК а към Електроразпределение Пловдив, обърнете се към шефа инж. доц. Кирчев в ТУ, той шъ ви кажи къф е проблему Иначе, че е гафра, гафра е! <{POST_SNAPBACK}> Za sajalenie Dots. Kirchev veche ne im e shef Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Peru Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Малии...., аз живея на същата улица Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Аз пък слушах един ден Лекция от доц. Кирчев на тема "20 начина за крадене на ток" Ми така е като се учи и електротехника трябва да се знае и как се краде ток не само как се ремонтира или прави дадено нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 преди 5 години за 2.54лв стоях без ток близо 2 седмици - въпреки якия скандал в Енергото - включващите минали два пъти и не намерили бушона, който те свалили и не пуснали тока... пуснах си го сам... родина, родина този месец имам някъде около 150 киловатчаса дневна написани отгоре... сега ще ви запозная с нещо интересно - вижте простотията на 'стъпалата' при плащането на енергията: п.дневно-НОВО 823 п.дневно-СТАРО 513 дневно-Разлика 310 дневно-Служебни 0 дневно-КВТЧ първо стъпало 75 дневно-цена първо стъпало .098 дневно-стойност първо стъпало 7.35 дневно-КВТЧ второ стъпало 235 дневно-цена второ стъпало .174 дневно-стойност второ стъпало 40.89 какво забелязваме - първите 75 киловатчаса са на половин цена спрямо следващите - сега за какво и кому е нужна тази глупост лично аз не съзнавам - но да видим къде е ебавката примерно този месец на мен очевадно са ми объркали третата цифра и са ми записали 200 киловатчаса повече - това ми е месечния ток - плащам си го 75 по-евтинко и останалите скъпоооо другия месец засичащия вижда, че е объркал - записва ми 0 киловатчаса за месеца - но аз съм си ги платил на двойната ценааааа - предходния месец и си губя стъпалото за този надявам се ме разбирате welcomen - родина Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 10, 2005 Author Share Posted August 10, 2005 примерно този месец на мен очевадно са ми объркали третата цифра и са ми записали 200 киловатчаса повече <{POST_SNAPBACK}> Ами то може и нарочно да са я сбъркали и то заради причината, която казваш - другия месец няма да плащаш, ама този е платено двойно. Според мен се опитват да правят бай Ганьовски номера. Лошото е, че като го умножиш по броя на абонати и познай колко пари ще хванат в повече. Крайно време е някой да ги осъди тия. Ама да не е сам човек, ами да са една група от поне 10-на. Важното е веднъж да стане прецедент и на неговата основа после всички абонати да почнат да ги съдят. Само дето това се случва в нормална държава, а в нашата ще те осъди енергото, че им губиш времето и ще трябва да им плащаш тройно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 ............този месец имам някъде около 150 киловатчаса дневна написани отгоре... сега ще ви запозная с нещо интересно - вижте простотията на 'стъпалата' при плащането на енергията: ............. какво забелязваме - първите 75 киловатчаса са на половин цена спрямо следващите - сега за какво и кому е нужна тази глупост лично аз не съзнавам - но да видим къде е ебавката примерно този месец на мен очевадно са ми объркали третата цифра и са ми записали 200 киловатчаса повече - това ми е месечния ток - плащам си го 75 по-евтинко и останалите скъпоооо другия месец засичащия вижда, че е объркал - записва ми 0 киловатчаса за месеца - но аз съм си ги платил на двойната ценааааа - предходния месец и си губя стъпалото за този надявам се ме разбирате welcomen - родина <{POST_SNAPBACK}> Lifefeel, подай жалба срещу инкасаторката в енергото и в съда! <{POST_SNAPBACK}> E, чак до съд не. Но може да подадеш жалба в енергото. У нас по едно време беше също така. Един месец беше надписала 200 КВ/Ч повече и след една жалба до енергото, дойде и се поправи. После, с цялата си наглост, следващия месец надписа още 120 КВ/Ч и последва още една жалба до енергото. Този път обаче те не отговориха (трябва да отговорят писмено на жалбата до 10 дена май беше) и за това се прати жалба до София. Там където е централното енерго. При което инкасаторката дойде до вратата, за да се разберем. И стана с последно предупреждение за уволнение. Справедливост все пак имаше. Така, че България не ви е виновна. Виновни сте всички вие, че незнаете какво да правите при определени ситуации. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Life feel, дяволът не е толкова черен. welcomen - родина <{POST_SNAPBACK}> Айде ся. Пробвал ли си да идеш в енергото? И при мен бяха направили мизерия. Не ми бяха отчитали 3 месеца ток нощна тарива и изведнъж 100 и косур лева И отидох там, обясних им, че са сбъркали и те ми намалиха сметката с там...някви пари, заради тези 75 киловат/часа на по-ниска цена. Всичко стана за 5мин. Като изключим висенето на опашка, за да влезнеш при тея мадамки, дето се занимават с проблемите на хората Ся...друг е въпроса, че доста хора са се пречупил (вкл. и аз) и не им се разправя за 2лв. То като идеш и се върнеш пак ги даваш за транспорт, ама важен е принципа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnoopDogg Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Цифрата рулира ама ако са му спря ли тока за 69 стотинки... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 Ся...друг е въпроса, че доста хора са се пречупил (вкл. и аз) и не им се разправя за 2лв. То като идеш и се върнеш пак ги даваш за транспорт, ама важен е принципа... <{POST_SNAPBACK}> Е да, ако нямаш цял ден какво да правиш и ти се занимава с глупости що да не отидеш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATEL Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 този месец имам някъде около 150 киловатчаса дневна написани отгоре...сега ще ви запозная с нещо интересно - вижте простотията на 'стъпалата' при плащането на енергията: SUper k'vo! Aide posle pak davai po 20 worm na xora ot foruma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.