FiXeR Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Добър вечер на всички във форума. Поради водната катастрофа, на която сме свидетели през последните дни, се питам дали това което стана ще повлияе на икономиката и главно на цените на хранителните и питейните стоки на пазара. Моля да се вземе под внимание големите наводнени площи в Северна България, загубата на добитък и земеделски добив. Личното ми мнение за това е че ще има известно повишение, но за кратко. Как според Вас ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ще отговори на кризата в България и дали уж управляващите ще направят всичко по "силите" си да се справим с това невиждано чудо от 1956. Благодаря Ви и Господ да ни пази. Инфо за това тук : http://www.bbc.co.uk/bulgarian/news/story/...president.shtml http://www.mediapool.bg/show/?storyid=107567&srcpos=13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Какви управляващи? Докато половин България се дави цар и комунисти си пазарят за министерски кресла... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddrum Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Какви управляващи? Докато половин България се дави цар и комунисти си пазарят за министерски кресла... <{POST_SNAPBACK}> Да бе тия пък са абсолютно смешни! ЕС през крив макарон. Айде ще идем в София да ги натварим всичките политици, после ще ги пуснем в Марица да мерят нивото Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Отиваме, ама само на приказки Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Fixer като се запознаеш с основни икономически принципи тогава задавай такива въпроси. По въпроса за ЕС ние не бяхме готови преди всичкото това, та сега едва ли сме по - готови. Влизането ни би било плод на чисто политически причини, а не на това че сме готови. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Ако парите стигнат до нуждаещите се семейства ще бъде много добре ! Но както се знае тези пари ще отидът в на някой джоба и няма да помогнат на никой пострадал от бедствието ! Но какво да се прави ! Бог ни е наказал да жевеем тук и да се мъчим с тези "ТАКА ДОБРЕ ОПРАВЛЯВАЩИ ХОРИЦА" ! Дано парите да стигнат до пострадалите ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 всъщност доколкото знам милен велче държи около 1млрд. лева от данъци и не ги прави нищо. друг е въпроса дали трябва тези пари да се дадат само на пострадалите или да се направи нещо за благото на цялата страна, защото все пак тези данъци сме ги плащали всички ние не знам да се оправят Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Пука ми та ми дрънка. Да му мислят политиците и бизнесмените, защото те имат най-много изгода от тази работа. Аз така или иначе трябва да кисна най-малко още три години тука. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddrum Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Пука ми та ми дрънка. Да му мислят политиците и бизнесмените, защото те имат най-много изгода от тази работа. Аз така или иначе трябва да кисна най-малко още три години тука. <{POST_SNAPBACK}> Хммм всъщност би трябвало да си заинтересован. Членството в ЕС не е само политическа измишльотина за надлъгване по време на избори. То означава разни капиталовложения и инвестиции в българската икономика, нещо от което последната има много сериозна нужда. Иначе няма инвестиции няма пари, няма кой знае какво бъдеще. Само дано тъпите ни политици най-накрая се осъзнаят те за всичко това, защото тяхното мнение не е по-различно от твоето. Само, че те си мислят аз съм тука за 4 години дай да крада повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 А бе по принцип ми пука, ама и аз незнам защо. Аз и така сега си живея добре. Много не ме засяга, че някой ще вземе повече пари като влезнем в ЕС. Живота ми няма да се промени кой знае колко много след това. По скоро ми пука за това, че ние сме от европа и значи трябва да сме част от ЕС без да лижем задници и преговори с десетилетия. Ми то в НАТО влезнахме по бързо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MititU Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 България е на тва дередже щото секи иска да сложи рака над прицъединителните фондове които за 4-5 години възлизат на около 5-6 милярда евро направете си извода Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 По скоро ми пука за това, че ние сме от европа и значи трябва да сме част от ЕС без да лижем задници и преговори с десетилетия. Ми то в НАТО влезнахме по бързо. <{POST_SNAPBACK}> Това че се намираме на континента Европа няма никаква връзка с Европейския Съюз. То и Македония се намира в Европа, но не е в ЕС. Няма смисъл в твоето изказване. Влязохме по-бързо в НАТО защото сме на много стратегическо място. Поради тази причина влзизаме и в EС. Много сте ми смешни като кажете че не ви интересува дали ще влезнем в ЕС или не. Естествено че ви интересув! Та нали вие живеете тук! Та дори и да отидете в чужбина, пак оставяте семейство и приятели! Пък и всеки като каже " Не ме интересува" или " Пука ми на черупката, аз съм от инкубатор" затъваме дийп ин дъ биг шит,защото всеки си прави каквото си иска под носа ни и никой копче не му казва. Трябва да се съвземем малко българите и да не се правим на велики. Трябва да се държим заедно и да сме единна нация. Но явно още не сме дозрели за това. Помнете бъдещето на страната го решаваме ние, а не баба ти и дядо ти на село и магалите и турците. Замислете се малко, но не с долната глава... Всичко се свежда до това да се замислиш малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
MititU Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 ми то от тва неми пука за тва шани управляват турци и комунисти щото 50 и колко % не са гласували а до колкото до приемането ни англичаните са казали няма приятели има ощи интереси :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Ми chistacha, то за това хората са казали че живеем в "шарен свят". Разни хора, разни идеали. Според мен не трябва да е така както е сега и да се точи с години и разни отлагания, до като най-накрая ни приемат там където всяка страна от европа й е мястото. Каква е целта на ЕС тогава. И кажи ми какво ме грее лично мен, че ще влезнем в европейския съюз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddrum Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Ми chistacha, то за това хората са казали че живеем в "шарен свят". Разни хора, разни идеали. Според мен не трябва да е така както е сега и да се точи с години и разни отлагания, до като най-накрая ни приемат там където всяка страна от европа й е мястото. Каква е целта на ЕС тогава. И кажи ми какво ме грее лично мен, че ще влезнем в европейския съюз. <{POST_SNAPBACK}> Работа, платена като в Европа; Инфраструктура - пътища, железници... Сигурност... Образование, възмозностти..... Трябва ли да ти говоря повече Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Работа, платена като в Европа; <{POST_SNAPBACK}> Сигурно. Но не и в близките 10 години. Как очакваш да ти вдигнат заплатата от веднъж от например 200 лв. на 1500 евро. (даже и 1000 евро да са).Инфраструктура - пътища, железници...Сигурност... <{POST_SNAPBACK}> И как по-точно ще стане тая работа с пътищата и железниците. Защото аз не виждам. Никой няма да ти даде ей така пари за да си оправиш пътищата и железниците. Тези пари трябва и да се връщат. И каква ще е тая сигурност.А образованието и сега си го имаме, само за възможностите съм съгласен. Но те не се отнасят за всеки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddrum Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 @breakneck колкото и да се изненадваваш, но наистина те дават ей така пари, за тези неща. Дори в момента България взема такива пари по линия на различни предприсъединителни фондове - за селскостопанство, за образование и т.н. Това е политиката на ЕС има комисии които специално дават пари за изравняване на различните региони. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Никой не говори изведнъж да стане всичко. Просто е невъзможно. Грее те положението на българия, така те грее, че ако се спреш за малко да говориш по инерция и се замислиш, ще усетиш как гъза ти гори Погледни нещата преди 10 години: Магазините празни, беднотия. 99,9% от народа беден, а останалите 0,1% изнасят суровини, готова продукция, големи капитали изпод носа на народа в създалата се изкуствено криза. Сега нещата малко взеха да се оправят, за 4 години се покачи минималната работна заплата. Доста хора малко по малко взеха да излизат от немотията. Всичко става постепенно и бавно, защото все още българинът се интересува само от себе си и чака всичко на готово. Като гледам и ти искаш да получаваш 1000 Евро заплата, но няма да стане. Ще работиш и ще стискаш зъби за да могат поне децата ти да имат по-добър живот. Пътищата и инфраструктурата ще започнат да се оправят когато политиците спрат да крадат от парите на народа и зпочнат да ги дават за каквото са предназначени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Тези пари не са ли по-скоро помощи. Те откъде идват. Не идват просто ей така. chistacha аз говоря за сегашно време, не за минало. Пък и преди пък най-малкото ми е било до ЕС. Разбира се, че веднага няма да настъпят промените. Кой не иска 1000 евро и повече заплата? А за моето семейно положение и заплата ти не се тревожи. Гледай си своите. А това: Грее те положението на българия, така те грее, че ако се спреш за малко да говориш по инерция и се замислиш, ще усетиш как гъза ти гори xmas.gifбеше тъпо и без никакъв смисъл. Незнам кой говори по инерция в случая. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 breakneck според мен въобще не е тъпо, защото от теб зависи как ще изглежда българия след 10 години, както е зависело то родителите ти Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Там е проблема на Българина. Защото всеки Българин разбира от всичко по малко и нищо както трябва. Това е и което ти искаш да покажеш. Всеки трябва да си разбира от една работа и да не се бърка там където не му е работа. Аз от политика разбирам колкото един обикновен българин. От тук следва че мен не трябва да ме бърка и да се меша в неща в които не ми е компетенцията. А какво се иска от един обикновен българин. Иска се да работи, да си плаща данъците и да спазва законите на страната. Всеки си има своята професия и трябва да си я работи, а не да гледа в на другия канчето. От където следва, че политиците трябва да ги грее кога да влезнем в ЕС, а не обикновенния човек, защото той няма да спечели нещо повече от това. Няма да има 14 заплата по случая или нещо от което да го усети. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Предлагам да оставим спора за някоя друга тема, че ще отнесем по някой warn. Прав си че е проблем на българина че разбира от всичко, но това не значи че не трябва да се интересува какво става около него. Всеки си има мнение и си го изразява. Ако искаш да поспорим пиши на ПМ Едит: Не се оптвам да изкарам ЕС манна небесна. Просто казвам че ще помогне в началото. Не съм засегнал много въпроса как ще стоят нещата след време. Както каза breakneck нещата стават с бачкане и това на всеки трябва да му е ясно Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Абе вие тоя европейски съюз го изкарахте манна небесна, ей сега ще дойде, ще потекат реките от пари и тука ще стане обетованата земя... Я слезте на земята...Европейски заплати другия път! Само европейска конкуренция ще дойде, и тогава само на помощи ще си живеем Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 ...Едит: Не се оптвам да изкарам ЕС манна небесна. Просто казвам че ще помогне в началото. Не съм засегнал много въпроса как ще стоят нещата след време. Както каза breakneck нещата стават с бачкане и това на всеки трябва да му е ясно <{POST_SNAPBACK}> То точно в началото няма нищо да помогне, най-много да се вдигнат цените... Иначе в дългосрочен план ще привлече инвеститори (да се надяваме) и може и да се опраим... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitro Posted August 8, 2005 Share Posted August 8, 2005 По темата-Политиците не могат да направят кой знае какво,защото освен природната криза си имаме и политическа.В момента държавата е по инерция и няма кой да я управлява.Така че средствата,които ни отпуснат от ЕС ще се развъртят едно хубаво по незнайни банкови сметки и най-накрая ще има хора,които ше изкарат коледа на открито в изкопа на новата си къща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.