garga Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 абе имам две карти - жична и безжична и са свързани към два различни интернет-а. как да направя така че дадени програми да минават само през едната карта, а други само през другата. за route table май не се сещам как ще стане щото ip адресите, към които ще се свързват програмите няма да са фиксирани, а различни през цялото време. все едно искам през едната да ми върви download-a, а през другата да си browse-вам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 Ще трябва да ги рутираш, като трябва да си избереш едната да ти е default gateway т.е. през нея ще си browse-ваш, а през другата ще гледаш филми и ще точиш т.е. ще route-неш през нея определени IP-та Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted August 7, 2005 Author Share Posted August 7, 2005 Ще трябва да ги рутираш, като трябва да си избереш едната да ти е default gateway т.е. през нея ще си browse-ваш, а през другата ще гледаш филми и ще точиш т.е. ще route-неш през нея определени IP-та <{POST_SNAPBACK}> хубаво че даваш идея, ама нали това пиша че няма как да създам статична таблица на пътя защото не е само към определени IP-та. карай благодаря че се опитваш да помогнеш де. за да не става недоразумение - не е като да се опитвам да подкарам ЕК и гигата заедно :-p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted August 7, 2005 Share Posted August 7, 2005 хубаво че даваш идея, ама нали това пиша че няма как да създам статична таблица на пътя защото не е само към определени IP-та. карай благодаря че се опитваш да помогнеш де. за да не става недоразумение - не е като да се опитвам да подкарам ЕК и гигата заедно :-p <{POST_SNAPBACK}> ...ми това го знам как става, ако си изясниш идеята, може и да ти се помогне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted August 7, 2005 Author Share Posted August 7, 2005 ...ми това го знам как става, ако си изясниш идеята, може и да ти се помогне. <{POST_SNAPBACK}> Ама аз не разбрах - коя идея да ми се изясни? Ето това е постановката е общи линии: Има две мрежови карти, до тях от два отделни модема/рутера идва интернет. Модемите/рутерите имат различни външни адреси. Всеки от тях раздава вътрешни адреси. на едната карта вътрешния адрес е примерно 192.168.1.10, на другата примерно 192.168.1.20. двете мрежови карти доставят еднакъв и-нет - еднаква скорост към интернет и т.н. това е хардуерната част. Машината е XP. Как се конфигурира едни програми да ползват едната мрежова карта, а други - другата, така че трафика да не си пречи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted August 8, 2005 Share Posted August 8, 2005 Ама аз не разбрах - коя идея да ми се изясни?Ето това е постановката е общи линии: Има две мрежови карти, до тях от два отделни модема/рутера идва интернет. Модемите/рутерите имат различни външни адреси. Всеки от тях раздава вътрешни адреси. на едната карта вътрешния адрес е примерно 192.168.1.10, на другата примерно 192.168.1.20. двете мрежови карти доставят еднакъв и-нет - еднаква скорост към интернет и т.н. това е хардуерната част. Машината е XP. Как се конфигурира едни програми да ползват едната мрежова карта, а други - другата, така че трафика да не си пречи. <{POST_SNAPBACK}> това както го описваш звучи като loadbalancing/load sharing? Имаше нещо като Microsoft's Network LoadBalancing, но такива екстри има само в advanced и server ерсиите на Windows. Виж тук ЦЪК Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted August 8, 2005 Author Share Posted August 8, 2005 това както го описваш звучи като loadbalancing/load sharing? Имаше нещо като Microsoft's Network LoadBalancing, но такива екстри има само в advanced и server ерсиите на Windows. Виж тук ЦЪК <{POST_SNAPBACK}> ееее, айде сега не ме пращай за зелен хайвер де! да чета работи дето за други неща се отнасят - loadbalancing e за разпределяне на входящ/изходящ трафик между няколко обслужващи сървъра. ама аз не искам това - аз искам да си разпределя моят трафик излизащ от мен. май няма лесно решение... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 ееее, айде сега не ме пращай за зелен хайвер де! да чета работи дето за други неща се отнасят - loadbalancing e за разпределяне на входящ/изходящ трафик между няколко обслужващи сървъра. ама аз не искам това - аз искам да си разпределя моят трафик излизащ от мен. май няма лесно решение... <{POST_SNAPBACK}> мии рови при бай Гугъл, това дано ти помогне Link to comment Share on other sites More sharing options...
xway Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Пробвай да подкараш прокси към единия доставчик и да закачиш програмите с които сваляш към това прокси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.