Jump to content
BulForum.com

Марица прелива..?

KnoppiX

Recommended Posts

Мда, някой трябва да въведе ред в тия външни земни сили... само БЗНС ша да е ;)

breakneck, последно май сме се наводнявали 6*(шейсет и незнам-си-коя-си) година...

• Replies 924
  • Created
  • Last Reply
Мда, някой трябва да въведе ред в тия външни земни сили... само БЗНС ша да е ;)

breakneck, последно май сме се наводнявали 6*(шейсет и незнам-си-коя-си) година...

Да голяма ша е шоу.Тъкмо още ша ни увеличат ваканцийката,тъкмо няма да си скъсвам гъза от четене поне един ден.Дано прелее тъпата Марица хахахаха :laughing:

breakneck, извинявай, но аз от както се помня живея на 30 метра от реката и всеки ден я гледам от терасата. Много пъти е било пролет, топяли са се снегове, валяло е дъжд с дни, но марица не се е пълнила толкова! Просто нивото е било с около метър по-високо, от колкото сме свикнали да я гледаме през лятото. А един метър в това широко корито е много вода. Този път дъждът не беше и силен, в това могат всички да се съгласят, не беше някакъв порой. Как можеше предишни години да няма проблеми, а сега изведнъж 2 пъти по-малко дъжд да направи безкрайно повече поразии? Ако не беше пусната от някъде толкова много вода, нямаше от къде да дойде. Но управниците пак бяха "изненадани" от лошото време и пак бяха на път да направят същата голяма глупост от преди 7-8 месеца... Да, вината е тяхна, за ненавременните действия от тяхна страна!

Годините бяха сушави, язовирите бяха празни и поемаха пролетното топене.

И за какви дъждове приказваш, че всички щели да потвърдят? Знаеш ли от къде извира река Марица, колко реки се вливат в нея и от каква площ събира вода, докато мине през Пловдив?

Този път дъждът не беше и силен, в това могат всички да се съгласят, не беше някакъв порой. Как можеше предишни години да няма проблеми, а сега изведнъж 2 пъти по-малко дъжд да направи безкрайно повече поразии? Ако не беше пусната от някъде толкова много вода, нямаше от къде да дойде. Но управниците пак бяха "изненадани" от лошото време и пак бяха на път да направят същата голяма глупост от преди 7-8 месеца... Да, вината е тяхна, за ненавременните действия от тяхна страна!

В Пловдив нямаше порой. Същия ден ми се наложи да пътувам доста по магистралата. Сутринта още валеше доста силно. След обяд пък колко вода се изля ...... Видях от страни на пътя наводнени дворове. Реките над които минах бяха доста бурни.

DrEvil, знам бе, човек :) Ама мисълта ми беше, че и предишни години е било такова времето, но Марица не се е пълнила толкова. Имало е и години, когато е било и по-дъждовно. А нови притоци на Марица не знам да са се появявали...

Ама други години,нямаше тройна коалиция с мандата на ДПС,нали.Били изненадани глупости!Що не си пуснат телевизорите и да видят скапаната прогноза?...Или може би я гледат ама се праят на дръж ми шапката,за да може да лапнат парите дето се отпускат от държавата и евро фондове.

ЕДИТ:Не че нещо ама именно тия дето тия дето стопанисват язовирите са хора на ДПС(тия горски стопанства и земеделие е под ръководство на ДПС)

Не че съм привържаник на ДПС, но искам да ти кажа че правителството няма нищо общо със стопанисването на язовирите. С тази работа се занимават общините, горските стопанства и НЕК. :D Никой не е виновен, че кметовете не са отделили малко от ценното си време за да организират изграждането на диги и почистването на речните корита .

Да голяма ша е шоу.Тъкмо още ша ни увеличат ваканцийката,тъкмо няма да си скъсвам гъза от четене поне един ден.Дано прелее тъпата Марица хахахаха :laughing:

Нали сега има грипна. Като прелее и наводни у вас ще ревеш нали, мисля че въобще не е смешно.

Наистина трябва да излезем на митинг и да се пръждосват тея скапани турци.И дано ония управител на напоителни системи се маха от поста и дойде някой свестен. Това е България, а не Турция и трябва де се управлява от българи. Все едно в САЩ като населението е толкова разнородно, ама няма управляващи мексиканци ала-бала.

Оня Болен Лидеров, вместо да бълнува за национализация, по добре да вземе присърце идеята за деполитизация, ама това в неговата уста си е нещо като Международно сдружение на националистическите партии. :bgrin:

Докато експертите в министерствата се оценяват и назначават по брой завързани връзки на обувки, ще сме на този хал B)

И държа да подчертая, че няма абсолютно никакво значение дали обувките са от Капълъ черши' или са от Прада, така че оставете ДПС на мира. Всички неграмотници са от един гъз глисти без значение на вероизповеданието им

Defekt, турците можеше да ги махнем от властта, ако просто ти и другите като тебе (близо ПОТДЕСЕТ ПРОЦЕНТА ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС) си бяха мръднали задника да гласуват.

А ако ти се крещи някъде, иди ма мач (чувам, днес имало някакъв), вместо да правиш митинги. На мачовете запалянвковците си трошат един-другиму главите, тоест изпускането на парата не тармази тия, които не ходят по мачове, а с митинги не се знае до къде ще се стигне, ако турски и български кресльовци почнат да си мерят силата на крещене.

Къв ви е проблема да ви управляват турци,ако са къдърни и свестни?

Друг е проблема,че повечето политици(включително и българите) са некадърни и рушветчии.А тоя Волен Сидеров със нищо не се отличава от другите.Как никой не забелязва,че само си прави вятър на устата?!Аз до сега не съм видял да е направил нещо друго освен да говори глупости по телвизията и да с еправи на голям националист.Вероятно аз съм единствения в тая държава който вижда тоя Сидеор като поредния бастун който иска да намаже пачката!

• 1 year later...

Току що чувам че Марица е излязла при Панаира, наводнени са подземията и паркинги. Храбринска река пък заляла Прослав....

Има ли излизане при Английската отново?

Мамка му трябваше сняг да е тоя валеж да видим малко истинска зима.....

Току що чувам че Марица е излязла

Ъъ, не че нещо, ама в Пз не и се е вдигнало въобще нивото...Някак си не ми се връзва да прелива в Плд..

http://www.cp.mdpba.government.bg/bulletin

Изостават.

Област Пловдив

По данни на диспечер язовир ” Въча” има свободен обем 9 860 милиона кубични метра. Незначително е покачено нивото на река Марица. Екипите на отдел “Аварийно-спасителни дейности” към Дирекция “Гражданска защита” – област Пловдив работят в:

- село Богдан, община Карлово- 4 човека с ВАЗ-21310;

- село Кръстевич, община Хисар – 2 човека с УАЗ-452.

Община Лъки

Залят е моста на река „Белишка” с около 150 см.

Връзката между Борово-Лъки, Загражден-Белица-Лъки е прекъсната. Зареждането с хранителни продукти в тези населени места е нормално. Заседналите хора от ответните страни посока Лъки-Асеновград са върнати обратно. Няма чакащи хора за преминаване през моста на река “Белишка”.

Но като цяло положението в страната не е на хубаво.

Еми ще прилива .

Ама всяка година ще си прилива и никой не се хваща да направи нещо , а по новините само се чува "това преляло и онова е залято" ама само това .

То още не е спряло да вали ... ще следим новините за да видим какво ще измислят тоя път .

То още не е спряло да вали ... ще следим новините за да видим какво ще измислят тоя път .

Какво да измислят - в бюлетина на НСГЗ го пише - скъсани диги, некадърни ремонти, недовършени такива, поради безхаберие на фирмите-изпълнители...

Нека да прелее веднъж наистина, ама хубаво да прелее, да се сетят какви са последствията...

/off Stenly не знам как можа да напишеш в едно и също изречение "прилива" и "преляло".../оff

Е много умно - да прелива. Да прелива ама не в домовете на пловдивските граждани и по полето на селяните, а в къщите на крадливите безхаберници. Какво са виновни пловдивчани? И нека не забравяме в чии ръце са по принцип отговорнстите в тази сфера....

Е много умно - да прелива. Да прелива ама не в домовете на пловдивските граждани и по полето на селяните, а в къщите на крадливите безхаберници. Какво са виновни пловдивчани? И нека не забравяме в чии ръце са по принцип отговорнстите в тази сфера....

Да, така е, но за да се вземат мерки трябва да се случи нещо наистина сериозно... Така е в нашата мила РОДИНА!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...