sincity Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 ne sad toq deto e vinoven za tova trqbva da go fanat i da go obesat publi4no baxti maloumniq tip....nqmalo zapoved i zatva ne go bil napravil...deiba i reznqka deiba 6tetite kazaxa 4e zasega sa nad 1 milqrd leva i 6te prodaljavat da rastata a oniq nedagavi 6te si zima pak golqmata zaplata.... <{POST_SNAPBACK}> Прав си, че трябва да се накажат отговорните лица, но все пак само тoва няма да върне къщите и поминъка на пострадалите..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Виж тука Shiro хората си казаха че ония са направили нарушения, тва не сме го измислили ние... ЕДИТ:// Вижте на кво попаднах преди малко цък ай честито Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Виж тука Shiro хората си казаха че ония са направили нарушения, тва не сме го измислили ние... ЕДИТ:// Вижте на кво попаднах преди малко цък ай честито <{POST_SNAPBACK}> Този който е писал статията е пълен неграмотник. 60 кубм/сек са нищо за река която има дебит 1200 кубм/сек. Най-много да дигне нивото и с 10 15 сантиметра. Не знам защо никой не търси отговорност от Чомаков за непочистеното корито на река Марица. Тогава дебита и ще скочи от 1200 на 1800 кубм/сек и едва ли щеше да залее окръжна болница и помпените станции на града. Колкото до я.Тополница - за пълното му източване е необходимо повече от месец. Колко мислите може да се източи за няколко дена ? Дори и да беше пуснат по рано, нивото на реката пак щеше да е такова, само че за по кратко време. Престъпната им небрежност беше, че не уведомиха на време ГЗ и други контролни органи за да почне по ранното изграждане на дигите в критичните участъци. Но и това да бяха сторили едва ли щеше да има ефект, като всички знаем колко трудно си координират действията ГЗ, Пожарната, Полиция, Армия. karaman - ти какво очакваш да каже един съкратен бивш ръководител на язовира. Сигурно знаеш како може да се случи, ако язовира започне да прелива не само от преливника, ами по цялата си дължина на стената ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Какво значи "съкратен", значи "закрит щат", как така закрит щат, пък са назначили ДПС-арче. И какво като е бивша служителка, щом е работила там и по нейно време не сме чули за проблеми, да не е чумава нещо! А реката нашата я бяха чистили ако не знаеш кога, беше точно по времето на Чомаков! И заради това едни глупаци наречени природозащитници искаха да го съдят, ама не им мина номера, така че преди да говориш наизуст вземи малко се информирай : <{POST_SNAPBACK}> Много добре знам кога и при кого е чистена реката. Според теб преди "потопа" реката беше ли почистена ? Защото в петък като започна да се покачва бях там за риба и мога да ти кажа, че беше обрасла и от двата края. Същото беше и положението в района м/у Пловдив и село Оризаре. Знам и за загубените природозащитници. Същите сега протестират и с/у изграждането на язовири които ще бъдат от национално значение. Тях си ги има навсякаде по света но освен подписки с друго не са се занимавали. Колкото до "закрития щат" - тази госпожа да помни валежи които за 1 ден да надвишават месечните с няколко пъти ? Едва ли. А това дали е турчин българин, арменец или циганин управител на язовира , не е толкова важно - щом е проявил небрежност и не е уведомил съответните органи за преливащата вода ще си носи наказателните последствия независимо от партината му принадлежност и религия. Но какво ли се учудвам, щом срешнах мнения от рода, че ДПС организирали този терористичен акт с язовирите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Някой близо до реката може ли да каже как е нивото й ? Дали е мътна или е почнала да се избистря ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
4efo_88 Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Някой близо до реката може ли да каже как е нивото й ? Дали е мътна или е почнала да се избистря ? <{POST_SNAPBACK}> Нивото е около метър и половина под ръба, но е доста мътна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Нивото е около метър и половина под ръба, но е доста мътна <{POST_SNAPBACK}> сега минах по моста на герджика,даже е по-малко нивото,но още е шоколадова Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedrich Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 Ето една статия за причините : http://www.monitor.bg/article?sid=&aid=50082&eid=444 и още : http://www.segabg.com/12082005/p0050005.asp Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 Хайде сега някой да има наглостта да ми каже, че от ДПС не са виновни за изсичането и за наводненията!!! <{POST_SNAPBACK}> Ти мани другото, ами сега се говори( на хората нали ще им пращат строителни материали, стоки от първа необходимост и темподобни), че тези стоки Доган ще направи така, че да се поемат от неговите фирми и така ще се облагодетелства пак.ДПС-вън от парламента!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 Хайде сега някой да има наглостта да ми каже, че от ДПС не са виновни за изсичането и за наводненията!!! <{POST_SNAPBACK}> Прав си. Те са виновни за изсичането, за горските пожари, за глобалното затопляне, за вълните цунами, и т.н. karamane предполагам знаеш кой изкупува незаконно изсечената дървесина на циганите. Може да те уверя, че не са цигани, или агенти на ДПС, а най-обикновенни български предприемачи, които вместо да уведомят съответните органи, че им се предлага дървесина без произход, я купуват на половин цена. Виновни са, че при среднен месечен валеж от 30 литра на квадрат, за една вечер в Пловдив се изсипват над 100 литра, а на места над 200. Е за автора на статията, ако това е нормално природно явление, което се случва всяка година мога да се съглася със него. Че ДПС със техния вожд не са цвете за мирисане не са, но малоумни журналисти които се опитват искуствено да насаждат етническа вражда, не са в полза на обществото. Единственото с което мога да се съглася с въпросния автор, е че пострадалите не трябва да получават помощ от държавата. И не защото са цигани, роми, турци, помаци и т.н. , а защото не са си направили една елементарна застраховка - на имущество, на реколта, на техника. Крайно време е да се приеме един закон за задължително застраховане на имущество ( подобно на гражданската отговорност при леките автомобили ) от фонда на който да се покриват щетите от подобни катастрофи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 Прав си. Те са виновни за изсичането, за горските пожари, за глобалното затопляне, за вълните цунами, и т.н. karamane предполагам знаеш кой изкупува незаконно изсечената дървесина на циганите. Може да те уверя, че не са цигани, или агенти на ДПС, а най-обикновенни български предприемачи, които вместо да уведомят съответните органи, че им се предлага дървесина без произход, я купуват на половин цена. Виновни са, че при среднен месечен валеж от 30 литра на квадрат, за една вечер в Пловдив се изсипват над 100 литра, а на места над 200. Е за автора на статията, ако това е нормално природно явление, което се случва всяка година мога да се съглася със него. Че ДПС със техния вожд не са цвете за мирисане не са, но малоумни журналисти които се опитват искуствено да насаждат етническа вражда, не са в полза на обществото. Единственото с което мога да се съглася с въпросния автор, е че пострадалите не трябва да получават помощ от държавата. И не защото са цигани, роми, турци, помаци и т.н. , а защото не са си направили една елементарна застраховка - на имущество, на реколта, на техника. Крайно време е да се приеме един закон за задължително застраховане на имущество ( подобно на гражданската отговорност при леките автомобили ) от фонда на който да се покриват щетите от подобни катастрофи. <{POST_SNAPBACK}> е ти пък се изказа. виновни били българите че купували дървесината. а за какво я купуват знаеш ли? в българия дървобреработване има само в завода за кибрит, ама те си внасят дървото от майната си. изгорената дървесина се търгува единствено в пограничните дъскорезници на турска територия, защото я изкупуват на същата цена като нормалната. добре че се сетиха за забранят износа на тази дървесина и тогава пожарите някак си намаляха. за задължителното застраховане пък вече е ужас. не ми стига задължителното доброволно второ самоосигуряване ами и да си застраховам задължително и имотите? и там да се приемат пак минимални цени за застраховката както при Гражданската отговорност? и един селскостопански производител като плаща торове, надници на работници и техника, препарати за защита и още сума ти глупости да му тръшнем и една задължителна застраховка? абе ти акъл имаш ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neovampirism Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 ......за задължителното застраховане пък вече е ужас. не ми стига задължителното доброволно второ самоосигуряване ами и да си застраховам задължително и имотите? и там да се приемат пак минимални цени за застраховката както при Гражданската отговорност? и един селскостопански производител като плаща торове, надници на работници и техника, препарати за защита и още сума ти глупости да му тръшнем и една задължителна застраховка? абе ти акъл имаш ли? <{POST_SNAPBACK}> Съгласна съм с тебе. Напълно си прав. Има хора, които, не само, че не могат да си застраховат какво и да е А НЯМАТ С КАКВО ДА СЕ ХРАНЯТ . В другите държави от помощи живеят и ходят напред назад. Ние от заплатите си се опитваме да живеем нормално. EDIT:@azsum Ми то закони, наредби, разпоредби, и разни други има много приети, само че няма кой да ги спазва. Да не говорим, че ти като няма с какво да се нахраниш ще те боли **** за застраховките! Съжелявам, че не е по темата Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 Добре де обяснете ми тогава за кой са тези застраховки с/у природни бедствия ? Една голяма земеделска кооперация може да задели 10% за застраховка, а един земеделски производител неможе. Не може само да взимаш от земята без да дадеш. Колкото до имота - не дай си боже да стане пожар в дома ми - трябва ли да търся пари от държавата да ми обещети вредите ? Ролята на държавата е да прати пожарна, да потуши пожара, но не и да заплати щетите ми. Това е дело на застрахователя. Слушах една жена се оплакваше, че водата издавила кравите й. Е може всеки ден да ги дои и да им прибира парите, но не може веднъж в годината да ги застрахова. И ги е боляло ... не щото няма какво да ядат, а защото си викат "на мен това не може да ми се случи да се е.. в ... застрахователите". Това, че мислят ден за ден не е оправдане. Като удари градужка реколтата пак държавата им е виновна, макар много добре да знаят, че ракетните площатки с/у градоносни облаци се финасират от ДЗИ. Neovampirism прав си - няма какво да ядат, но селските кръчми постоянно са пълни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 Добре де обяснете ми тогава за кой са тези застраховки с/у природни бедствия ? Една голяма земеделска кооперация може да задели 10% за застраховка, а един земеделски производител неможе. Не може само да взимаш от земята без да дадеш. Колкото до имота - не дай си боже да стане пожар в дома ми - трябва ли да търся пари от държавата да ми обещети вредите ? Ролята на държавата е да прати пожарна, да потуши пожара, но не и да заплати щетите ми. Това е дело на застрахователя. Слушах една жена се оплакваше, че водата издавила кравите й. Е може всеки ден да ги дои и да им прибира парите, но не може веднъж в годината да ги застрахова. И ги е боляло ... не щото няма какво да ядат, а защото си викат "на мен това не може да ми се случи да се е.. в ... застрахователите". Това, че мислят ден за ден не е оправдане. Като удари градужка реколтата пак държавата им е виновна, макар много добре да знаят, че ракетните площатки с/у градоносни облаци се финасират от ДЗИ. Neovampirism прав си - няма какво да ядат, но селските кръчми постоянно са пълни. <{POST_SNAPBACK}> ама искаш да ядеш домати по 30 сотитнки килото нали? щото иначе ще си купиш от турските, които забележете са държавно субсидирани. виж сега разликата между инцидент и бедствие е в мащабите. инцидент е когато изгори една къща. бедствие е когато изгори половин град. сещай се кога държавата като организирана структура трябва да защити гражданите си и да ги подпомогне да възвърнат работоспособността си. дори и да е задължително застраховането ракетните площадки пак нямаше да свършат работа - тази година бяха в изправност и стреляха доста? резултат - пак имаше градушки, макар и по-малко. а и те спират градушките, а не дъжда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 ама искаш да ядеш домати по 30 сотитнки килото нали? щото иначе ще си купиш от турските, които забележете са държавно субсидирани.виж сега разликата между инцидент и бедствие е в мащабите. инцидент е когато изгори една къща. бедствие е когато изгори половин град. сещай се кога държавата като организирана структура трябва да защити гражданите си и да ги подпомогне да възвърнат работоспособността си. дори и да е задължително застраховането ракетните площадки пак нямаше да свършат работа - тази година бяха в изправност и стреляха доста? резултат - пак имаше градушки, макар и по-малко. а и те спират градушките, а не дъжда. <{POST_SNAPBACK}> Че кой не иска да яде домати по 0,30 лв. Колкото до вносните стоки и митата - ами това се решава от правителството. Когато народа със своето действие или бездействие по време на избори е гласувал дадени народни представители, логично е да се всички да им сърбаме попарата. Когато са се застраховали 10 града и изгори половин, с парите на застрахованите може да се покрият щетите на пострадалите. Така например, аз ако си застраховам имота против пожар, а земеделца е застраховал нивата си, аз няма да имам нищо против с тези пари да се покрият щетите му, както евентуално и той не би имал с неговата застраховка да се покрият евентуалните щети на някой друг. Защото не сме врачки да предвидим дали днес няма да има потоп или пък утре няма да ми изгори дома. Държавата и общините имат задължението да покрият щетите нанесени в/у държавата ( пътища, мостове и т.н. ). Ракетните площадки ти ги дадох за пример - че не е нужно да се финансират от държавата поради простата причина, че засягат определен кръг от хора. От къде на къде с твоите и моите данъци ще пазим реколтата на даден земеделски предпиемач ? И мислиш ли, че ако държавата защити реколтата му ще ядем по евтин хляб ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 Абе хора нека тази тема да си остане само с мненията ни от периода, в който бяхме застрашени от наводнение. Ако толкова искате да обсъждате последиците от наводненията(за цяла българия, защото в темата на Knoppix "Марица прелива?", не видях нищо написано за другите градове), кой ще се облажи от обезщетенията за пострадалите и кои е въобще виновен за наводненията, нека Караман да направи нова тема с заглавие "Кризата от наводненията:последици, виновници и политически интереси" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedrich Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 А ти застраховал ли си се? Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 А ти застраховал ли си се? <{POST_SNAPBACK}> Не. защото и аз мисля като 97% от Българите Като гледам новините чукам на дърво . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 Че кой не иска да яде домати по 0,30 лв. Колкото до вносните стоки и митата - ами това се решава от правителството. Когато народа със своето действие или бездействие по време на избори е гласувал дадени народни представители, логично е да се всички да им сърбаме попарата. Когато са се застраховали 10 града и изгори половин, с парите на застрахованите може да се покрият щетите на пострадалите. Така например, аз ако си застраховам имота против пожар, а земеделца е застраховал нивата си, аз няма да имам нищо против с тези пари да се покрият щетите му, както евентуално и той не би имал с неговата застраховка да се покрият евентуалните щети на някой друг. Защото не сме врачки да предвидим дали днес няма да има потоп или пък утре няма да ми изгори дома. Държавата и общините имат задължението да покрият щетите нанесени в/у държавата ( пътища, мостове и т.н. ). Ракетните площадки ти ги дадох за пример - че не е нужно да се финансират от държавата поради простата причина, че засягат определен кръг от хора. От къде на къде с твоите и моите данъци ще пазим реколтата на даден земеделски предпиемач ? И мислиш ли, че ако държавата защити реколтата му ще ядем по евтин хляб ? <{POST_SNAPBACK}> в такъв случай всеки данъкоплатец вече се е застраховал - изсипал е своята част от парите в огромната каца за "непредвидени случаи". ето случая е непредвиден - има нужда от пари. пари има в бюджета. от възстановяването на щетите държавата печели - възстановени производствени мощности и щастливи, благодарни граждани. сега защо държавата, след като вече съм платил солидна сума данъци, трябва да ме задължава да плащам нещо допълнително като застраховката за същата услуга, след като и тя има интерес да се възстановят щетите? извод: задължителната застраховка облагодетелства единствено застрахователите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 в такъв случай всеки данъкоплатец вече се е застраховал - изсипал е своята част от парите в огромната каца за "непредвидени случаи". ето случая е непредвиден - има нужда от пари. извод: задължителната застраховка облагодетелства единствено застрахователите. <{POST_SNAPBACK}> Държавата не е застраховател. Тя е длъжна да възстанови щетите нанесени на държавата ( разбити пътища, мостове, ремонт на обществени сгради и т.н. ) и тази каца "непредвидени случаи" е точно за това, но не и за частната собственост. За нея си има застрахователи. От къде на къде данъкоплатците ще плащат от джоба си щетите на тези хора, след като те сами не са си помогнали преди това ? Прав си, че ако се вземат пари от бюджета ще има щастливи, благодарни граждани, но те ще са за сметка на други - учители, полицаи и други. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 13, 2005 Share Posted August 13, 2005 Държавата не е застраховател. Тя е длъжна да възстанови щетите нанесени на държавата ( разбити пътища, мостове, ремонт на обществени сгради и т.н. ) и тази каца "непредвидени случаи" е точно за това, но не и за частната собственост. За нея си има застрахователи. От къде на къде данъкоплатците ще плащат от джоба си щетите на тези хора, след като те сами не са си помогнали преди това ? Прав си, че ако се вземат пари от бюджета ще има щастливи, благодарни граждани, но те ще са за сметка на други - учители, полицаи и други. <{POST_SNAPBACK}> държавата това сме ние. ако аз съм пострадал (и още 30 000 души) - пострадала е и държавата. В България частна собственост няма. дори и да си купиш земя пак ти трябва разрешително от държавата за да строиш върху нея нали? т.е. държавата също се явява стопанин на всеки имот на територията й. в такъв случай след като има права да разпорежда какво ще става със земите, то трябва да носи и отговорност за опазването им. и спри да защитаваш застрахователите. всички разбрахме, че работиш там и имаш нужда да си пазиш хляба Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted August 13, 2005 Share Posted August 13, 2005 държавата това сме ние. ако аз съм пострадал (и още 30 000 души) - пострадала е и държавата. В България частна собственост няма. дори и да си купиш земя пак ти трябва разрешително от държавата за да строиш върху нея нали? т.е. държавата също се явява стопанин на всеки имот на територията й. в такъв случай след като има права да разпорежда какво ще става със земите, то трябва да носи и отговорност за опазването им.и спри да защитаваш застрахователите. всички разбрахме, че работиш там и имаш нужда да си пазиш хляба <{POST_SNAPBACK}> Не работя в застрахователно дружество. Само давам един вариант, при който тези хора няма да разчитат на милосърдите. Идеята ми беше съвсем друга, а именно, че в България много хора чакат държавата да ги оправи, без те самите да направят нещо за това, включително и да отидат на избори да гласуват. Че държавата не прави достатъчно, е ясно на всички, но и от обикновенните хора като мен и теб има какво да се желае още. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted August 13, 2005 Share Posted August 13, 2005 Колеги, вижте какво съм ви написал 7 поста по назад, недейте така да се отклонявате от темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi6o_ Posted August 14, 2005 Share Posted August 14, 2005 ДАли ще има пак причини за притеснение...сега като гледам вънка какво е.. дават 70литра на кв метър..потоп направо..Дано да са поизпуснали предните дни язовирите,че жална ни майка Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 14, 2005 Share Posted August 14, 2005 Или пък дано не вали много че работата пак ще отиде на зле Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.