KnoppiX Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Едит: Така и така го има на всяка първа страница тоя пост, нека го едитна за малко повече инфо... Нещата се стабилизираха, нивото на реката започна да спада, но много бавно. Най-големият проблем в момента е че няма вода в по-голямата част от града. 3 от 4 от помпите, които създават налягане, за да имаме ние пловдивчани вода са потопени. Следващите няколко дни няма да има вода, тъй като първо трябва да спадне нивото на реката доста. После ще правят изследвания на водата дали е годна за употреба и чак тогава ще бъде пусната отново. Който има познати, които все още имат вода да ходи да си взима и се запасявайте засега и от магазините, друг избор няма освен ако не искате да останете без вода. Главни източници на инфо за момента: Новините по Телевизията, радио Пловдив и най-вече http://www.plovdiv24.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakker Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Да, хайде който живее, около Марица да щракне една- две снимки да видим за какво става въпрос, че снощи беше тежка вечер и не ми се качва на колата само за да видя как стоят нещата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Аз дочух по тв'то снощи ,че се очаква р. Марица да се напълни но не и да прелее ,поради изпускане на некав язовир малко преди г. Пазарджик..и ся чакам новините да видя как седят нещатата ,щото работата хич не е на добре... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted August 6, 2005 Author Share Posted August 6, 2005 Ще накарам баща ми да прасне 1-2 снимки и по-късно ще ги кача. Ама иначе наистина изглежда опасно, и все пак случват се такива работи в някви малки селца градчета, но ако се случи в град като Пловдив, ще бъде really bad Едит: Тва ми се струва куриозно чак скоро да се е пълнила така Марица..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Нормално е след като Марица се пълни с 300 кубика в СЕКУНДА... Дал съм фотоапарата на един приятел, иначе щеше да я снимам да видите за какво става дума... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 От тоя язовир дет се е "спукал" може да дойде вода тук ама надали ще е много все някъде ще се отклони или забави.А до колкото от бурята да прелее Мариця едва ли доста тряя да вали още за да се напънли такова корито по причината че сега Марица е само трева! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi6o_ Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Аз помня преди 7-8 години май беше беше преляла Марица в някои по-ниски места в града.А иначе за момента съобщението беше за увеличаване на нивото и беше насочено към рибарите и към родителите,да не пускат децата да си играят около реката.А иначе в Шопия град и област е обявено бедствено положение...дано и тука да не се стигне до това..на места там няма ток и водата стигала до 180см на места.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Едит: Даже доколкото знам, някаква язовирна стена е паднала - няколкото села заляти с водата..За кой язовир става въпрос? <{POST_SNAPBACK}> Тополица. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Туко що бях там .... аз живея на 200-300 метра ........ Само като се сабудих и видях положението веднага зех апарата и отидох ..... след около час ще ви предоставим с утерпкоІ снимков материал ... Иначе засега положението е следното ... Мостовете са спряни и блокирани от полицаиии даже ние се направихме на тарикати е едвам се качихме на моста праснахме няколко снимки и куките дойдоха да мрънкат .... от нашта страна(каршака) остават 3 камъка демек около 30 см да прелеее от другата незнам , но знам само , че е по-ниска и предполагам , че всеки момент ще прелее , а пък и продължава да вали Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 дам,сега наще ми се обадиха,че мостовите били затворени,сигурно доста са е понапълнила Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_tunchev Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Predi malko biah do mosta ,ima policai i ne puskat da se minava.Marica e po4ti pulna.Ima o6te 1,2 metra dokato prelee. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi6o_ Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Тополица. <{POST_SNAPBACK}> САмо да те поправя язовира се казва ТополНица bate pesho в тебе ми е надеждата за снимков материал чакаме Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Predi malko biah do mosta ,ima policai i ne puskat da se minava.Marica e po4ti pulna.Ima o6te 1,2 metra dokato prelee. <{POST_SNAPBACK}> хахах 1 - 2 метра от нашта страна са 30 см ......... САмо да те поправя язовира се казва ТополНица bate pesho в тебе ми е надеждата за снимков материал чакаме <{POST_SNAPBACK}> още малко след 10 мин давам снимки малко търпениее .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deftur Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Майнта му на снимковия материал аз отивам да видя с очите си!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamm Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Аз отивам да снимам и да видя Link to comment Share on other sites More sharing options...
unikal4e Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Яку ... вече нема нужда се дават пари да се ходи до морето, да се плаща за хотели и т.н. ... имаме си море и половина в Пловдив . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi6o_ Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Ето ви един линк с някакви снимки.. http://plovdiv24.com/news/9106.html В материала се казва хората в близост да се готвят за евакуация.. Спрян е и градски транспорт,а автомагистрала Тракия е блокирана и има колона над 1км и колите се пренасочват към Пловдив Link to comment Share on other sites More sharing options...
farrell Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 abе хора вие знаете ли на кво прилича Марица в момента??? страх ме хваща ,като видя ,че и остават сигурно по-малко от метър,как влачи цели дървета,огромно купчини болкуци и кво ли още не и аз съм на 1я етаж,направо не ми се мисли Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Ето ви един линк с някакви снимки..http://plovdiv24.com/news/9106.html В материала се казва хората в близост да се готвят за евакуация.. Спрян е и градски транспорт,а ажтомагистрала Тракия е блокирана и има колона над 1км и колите се пренасочват към Пловдив <{POST_SNAPBACK}> Ебати не съм виждал толкова вода в Марица от както бях на 5-6 олеее а аз си мислех че няма да прилее добре че съм в Кичука! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Ето ви един линк с някакви снимки..http://plovdiv24.com/news/9106.html В материала се казва хората в близост да се готвят за евакуация.. Спрян е и градски транспорт,а автомагистрала Тракия е блокирана и има колона над 1км и колите се пренасочват към Пловдив <{POST_SNAPBACK}> Ееееееееееее не ве майна .... моя апартамент се вижда на една от снимките СХИТТТТТТ ........ туко що получих информация от сестра ми , която пътува от София насам , че още от излизането от София пътят е блокиран ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Ето ви малко авторски снимки от събитието, ей ся с @Бате Пешо бяхме там.Според мене няма да може да прелее ама ако успее кофти, защото аз живея точно до реката и ша стане... Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_tunchev Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Ha az giveia to4no do marica.Niakoi drug ima li takuv kat men. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted August 6, 2005 Author Share Posted August 6, 2005 Хмм, то бая сериозно станало положението щом за Евакуация се говори вече. И все пак според мен няма нужда от паника и т.н. Просто след 1-2 дни ще пекне слънце пак и всичко ще се оправи до няколко седмици и реката пак ще е .. същата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Движението е възвърнато на моста на Васил Априлов ....... Пфу размина ни се ЕДИТ:Мойте снимки са станали гадни , така че вижте снимките на УТРЕПКО ^^^ иииии само да поясня , че първата снимка се вижда как бул. Васил Априлов е под вода ЕДИТ2:ПУСАНЕТЕ СИ ТВ Европа ...... слушайте кво викат ''Подгответе се за евакуация'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted August 6, 2005 Share Posted August 6, 2005 Ето ви малко авторски снимки от събитието, ей ся с @Бате Пешо бяхме там.Според мене няма да може да прелее ама ако успее кофти, защото аз живея точно до реката и ша стане... <{POST_SNAPBACK}> Мухаха мрасотия и вода супер комбинация ай приятно плуване. А и тоя видео файл е ебати и смеха ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.