Jump to content
BulForum.com

MS Internet Explorer 7 beta

iVAAN

Recommended Posts

Видях, че на фтп-то на японския сайт е качена бета версия на новия Интернет Ехплорер. Някой пробвал ли го е и с какво впечатление е останал.

По-добър е от 6. Ама е ИЕ. Най-новото е, че най-после и ие предлага таб-враузинг. Ама по толкова балъшки начин направено...

Послепис от кракерите:

Remember children, IE makes panda's cry. Use FireFox or any other W3C compliant browser instead.
Какво повече да кажем...

абе не знам кой какво има, но опцията на опера, за запомняне на отворените табове, дори и при краш, е незаменима

абе не знам кой какво има, но опцията на опера, за запомняне на отворените табове, дори и при краш, е незаменима

Ха-ха. Често... Да си чувал са Лисицата? Линкче искаш ли? :P

Хайде сега още малко инфо по темата:

IE7 се провали на базов тест

3/8/2005 12:09

Internet Explorer 7 – най-новата разработка на Microsoft, се провали на тестовете за съотвеВствие на стандартите в Мрежата – поддръжката на CSS в браузъра просто е под всякаква критика. Microsoft официално признава, че IE7 не е успял да премине през стандартния тест Acid2 за съвместимост според изискванията на W3C (World Wide Web Consortium), който включва поддръжката на CSS1 (Cascading Style Sheets), HTML4 и PNG (Portable Network Graphics).

“Няма да можем да издържим този тест при пускането на IE7, - заявява Крис Уилсън, водещ менеджър по web-платформите в Internet Explorer. – Напълно осъзнаваме, че всичко, касаещо поддръжката на CSS при IE, е абсолютно под всякаква критика”. Уилсън обаче казва също, че широкият спектър изисквания, съдържащи се в теста Acid2, го правят до голяма степен “изброяване на пожелания”, а не “тест за съвместимост по принцип”.

Привърженици на стандартите и разработчици на web-приложения нееднократно са подлагали на критика Microsoft за това, че Internet Explorer дълги години вече не се е променял съществено. Тази пролет стана ясно, че Microsoft най-накрая е решила да въведе налагащите се корекции, които да отговарят на новите стандарти и изисквания, като пусне седма версия на своя браузър. Миналата седмица компанията представи бета-версии на новата си операционна система Vista и браузъра Internet Explorer 7.

При конкурентите на IE нещата с теста Acid2 стоят значително по-добре. Браузърът Opera, по думи на водещият разработчик Хакон Ли, “е много близко” до успешното преминаване на теста. Той казва, по отношение лошите резултати на Microsoft, че ще е нужно доста време на програмистите на компанията да коригират нещата. Но се надява, че няма да минат години преди това да се случи и Microsoft ще покаже, че е за спазване на стандартите не само на думи, но и на практика.

Apple вече заяви, че браузрът Safari в “предварителният си вариант” е преминал през теста. Mozilla категорично твърдят, че във Firefox ще има пълна поддръжка на Acid2, но кога браузърът ще се пробва да премине през теста, все още няма информация.

ph35475.jpg

малко offtopic - и аз обичам опера, но plug-in-а на firefox с име sessionsaver добавя тази функция.

- Какво по-лошо от Интернет Експлорер ?

- Интернет Експлорер - бета версия !

;)

Точно това и аз щух да кажа. Като се има предвид колко проблеми има около официалните версии на старите - бетата въобще не ми се рискува да я гледам.... :allien

човека ви пита за ИЕ.а не ви пита какво да си слага...какъв е смисъла от безсмислените постове?

а и ИЕ7 все пак е бета...нека изчакаме да видим файнал релийза

Ми значи някой ако иска бетата 7 да казва... само че има един проблем. Иска истенски Уиндоус. Кара те на сайта на микрософт... от там да си свалиш софтуер който ще провери дали уина ти е лицензиран( пълна инспекция ) и чак тогава ти дава да си я качваш.... и междо другото я има ИЕ 7 б в сайта на експлорера :)

Ако някой изяви желание да пише на ПМ

Ми значи някой ако иска бетата 7 да казва... само че има един проблем. Иска истенски Уиндоус. Кара те на сайта на микрософт... от там да си свалиш софтуер който ще провери дали уина ти е лицензиран( пълна инспекция ) и чак тогава ти дава да си я качваш.... и междо другото я има ИЕ 7 б в сайта на експлорера :)

Ако някой изяви желание да пише на ПМ

да видя опцията "not,not just now"

след като натисн еш ОК?

Абе аз го имам готов за инсталиране ама се колебая дали да го сложа :bgrin:

Някой път като ми е скучно.......

И каква е идеята да го правиш?! :confused

Първо това е БЕТА ако не сте забелязали, аз по принцип не обичам бетите, а за системен компонент като IE е абсурд!

Другото е - ползвайте си други браузъри, като Firefox, оставете си IE 6 за програми и компоненти, които го изискват. Едва ли в близките 1-2 години въобще ще се появи софтуер от каквото и да е естество, който да изисква минимум IE 7 ;)

Като се има предвид колко проблеми има около официалните версии на старите - бетата въобще не ми се рискува да я гледам....  :allien

незнам кво толкова има да се рискува, на война ли ще ходиш? Като не ти хареса се маха за 10 секунди

незнам кво толкова има да се рискува, на война ли ще ходиш? Като не ти хареса се маха за 10 секунди

...но пораженията остават! Честно казано в това море от вируси баш като на война си е.

ем аз пък се зарибявам с нов софтуер така че тва ми е интересно да качвам да пробвам. Колкото до вирусите не използвам антивирусна и 3 месеца не съм преинсталирал ( за сефте ).

Пък хората затва са пуснали бета, да пробваш да видиш, да знеш какво да очакваш.

• 7 months later...

version: 7.0.5335.5

Cipher Strength: 128-bit

Product ID: 55274-643-7768966-23778

Update Version: Beta 2

Warning: This computer program is protected by bla bla bla

Mi darji se zasega...Makar 4e trqbva da se svikva...az kato obiknoven user nqmam protiv nego no zasega stoi stabilno.Pak dano ne zakacha virusi. Da 4ukna na darvo bez antivirus sam a ne sam preinstaliral odavna. Inache baq zor vidqh dokato mu namerq Kraka ama stana de. Kopirah si go vav druga papka na update slojih si edno drugo dll i to si se instalira barzi4ko.Za seki slu4ai si imam i fox ama da se nadqvam da ne go polzvam. :music

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...