AssassiN Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Не знам дали някой като мен се зарибява да си готви. Какво ви е любимото ястие? Как се приготвя то? Аз започвам с едно от любимите си ястия. то се приготвя бързо и лесно и има невероятен вкус: Пиле с гъби и топено сирене. Необходими продукти: 2 цели пилешки бутчета или 4 долни или около 500 гр гърди, ако си падате по филето. 500-600 гр гъби 250-300 гр пушено топено сирене половин пакетче масло 200 гр прясно мляко черен пипер, чубрица, сол на вкус Начин на приготовление: Измиват се и добре се почистват гъбите, след което се нарязват на не много ситни парчета. В тенджера от йенаглас се поставя месото, върху него гъбите, накъсаното на парчета топено сирене и равномерно се разпределя маслото. Добавяте млякото и подправяте. Печете, докато млякото изври. Bon Appetit P.S. Пак моля ястията да се дават със сравнително точни и подробни рецепти. Смятам че постове от сорта на "пържени картофи" или "шопска салата" са напълно излишни... Очаквам вашите предложения! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Темата ти се дублира... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 4, 2005 Author Share Posted August 4, 2005 Мдаммм, макар да не си мислех само за лесни за изпълнение ергенски рецепти... и все пак някой админ...MERGE EDIT: Всъщност...разгледах темата...там има само омлети, салати и спагети... Микровълнова rulezzz ... Моята тема въобще няма това предвид. Смятам, че трябва да остане, но все пак нека модераторите да преценят... Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Аз понеже съм си вегетарианче ще се опитам да възпроизведа една моя любима рецепта, която обаче много ме мързи да си правя често. Огретен с картофки. (всички продукти се слагат на око според предпочитанията) Нарязват се на ситни кубчета и се сваряват моркови (може от консеррва). Прибавя се сварен или задушен грах (пак може от консерва). Нарязват се на кубчета и се сваряват (отделно от морковите) тиквички. Нарязват се на кубчета и се изпържват до леко златисто розово картофи, след което се смесват с останалите зеленчуци. М/у другото зеленчуци може да се слагат всякакви каквито ви щукне. Така получената смес се разбърква до цялостно...напояване...в смисъл да се овалят в него...с прясно мляко с малко брашно. Разделя се на 2 еднакви части. Първата се разстила в тавата, а отгоре се прави пласт натрошено сирене с извара, по желание с майонеза и настърган кашкавал. После се слага и втората част, в/у която отново се слага сиренце и изварка, но в по-малки количества. Накрая се залива обилно със заливка като за мусака, а отгоре се много щедро се настъргва кашкавал. А да, подправки на вкус, аз предпочитам просто малко сол и естрагон, но и черно пиперче върши работа, като няма друго. Ако към зеленчуците се слагат чушки или лук е добре предварително да се запържат. Става страхотно да се прибавят и зелени и кафеви маслини, нарязани на половинка. Вътрешността заприличва малко на испанска салата. Хубавото на рецептата е, че предлага възможност за импровизация според моментното настроение и предпочитания. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio_bg Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Взимаш две яица,лук(около 1 глава кромид може и 2 стъка праз без значение),половин кремвирш(може и със некав салам-по твои вкус),олио и малко сол и черен пиперец.Така.След като си си набавил нужните продукти започваш приготвянето а то се извършва по следният начин:Първо слагаш мазнинката да се затопли и веднага след това праскаш нарязания на кръгчета лук.Като изчакаш около 5 мин. да се запържи малко(ПЪРЖИ СЕ НА УМЕРЕНА ТЕМП.)праскваш и кремвирша!Изчакваш още 3мин. 25сек. и 35стотни!Бъзикам се бе !Чакаш около 2-3 мин. ти ше прецениш и плъокваш яицата като предварително си ги разбил и подправил със солта и черния пипер.Когато се запържат малко ще пробваш да ги обърнеш,НО ако видиш, че започват да се раздробяват ги вадиш без запръшка от другата страна.Много е вкусно маина!Приятен апетит!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Хайде, нещо по-нестандартно: Картофи по родопски Необходими продукти: *картофи (количеството е в зависимост от броя и големината на порциите) *чесън *копър (аз лично предпочитам сух, продават го в пакетчета) *червен пипер *черен пипер *сол *олио *сирене *кисело мляко (двупроцентово по възможност) Начин на приготвяне: Картофите се варят, после се оставят да поизстинат. През това време се нарязва надребно чесъна (или се пасира). Картофите се нарязват на кубчета, поръсват се с черен пипер и сол на вкус, добавя се чесъна. Затопля се нормално количество олио, после в тигана се пускат кубчетата картофи, добавя се копърът, разбъркват се добре, после се добавя постепенно червеният пипер. Оставяте за около минута-две, после се махат от тигана. Картофите се разпределят в чиниите, отгоре се настъргва сирене, а после се залива с мляко . Баба ми би се гордяла с мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.