MazataBG Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 Начи зех си ново хардче Сиигейт 200ГЛ САТА но издава издава звук на стържене когато почне да чете.П бърз е от стария хард но този звук ме притеснява.Малко позатихна от начало но пак ме притеснява.Кажете нормално ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 Абсолютно е нормално. И аз взех такъв, но след като чух това хъркане веднага го смених с 160ГБ САТА...но и той се оказа същия...след което взех 160ГБ АТА и работата заспа. Обяснението е, че е заради "бързината" Нищо му няма не се притеснявай! Харда си е пушка, просто похърква Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 А ве дори и да е така кво ти пука ..... харда ти има 5 години гаранция и АКО ИМА НАИСТИНА дефект то ще си проличи в следвата половин година и ако му стане нещои отиваш да ти го сменят Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted August 3, 2005 Author Share Posted August 3, 2005 Пука ми щтот документите който са на тоя хард са плод на 3 годишен труд и ако изчезнат ша се фърля от моста на марица.А и не мога да смогна да ги записвам на дискове щтот ежедневно ги обновявам Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Пука ми щтот документите който са на тоя хард са плод на 3 годишен труд и ако изчезнат ша се фърля от моста на марица.А и не мога да смогна да ги записвам на дискове щтот ежедневно ги обновявам <{POST_SNAPBACK}> Ами взимаш още един и дублираш (щото 3 годишен труд както казваш и да изчезне ) Иначе шума си е нормален Link to comment Share on other sites More sharing options...
ORNI Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Не се плаши Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Този проблем, се решава супер лесно.. разглобяваш компютъра.. вадиш харддиска, обвиваш го в антистатичен плик(за да не се прецака нещо от статично елекричество), взимаш един чук един килограм(не повече, за да не преебем нещо), прицелваш се в която и да е от лепенките, на които пише "warranty нещоси", те са точки за настройване на шума.. и удряш един път, колкото сила имаш.. след тази операция, гарантирам, че няма да ти шуми =) между другото.. ако знаете как шумят 7 диска на по 10000 оборота.. просто ще забравите че изобщо някога сте чули нещо от компютъра си Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Браво на weasel, много хитро решение Пробвай с Hitachi acoustic management tool - май така се казваше. И си купи една двд печка да правиш бекъп, че харда може и от нищо да си изгори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted August 4, 2005 Author Share Posted August 4, 2005 Аз ДВД-печка си имам.Ама секи ден да презаписвам..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.