AssassiN Posted August 17, 2005 Author Share Posted August 17, 2005 Ами явно зависи кой какво разбира под хубаво... За мене хубаво не е нашите да ми дадат 50 лева приемрно, за дискотека с приятели, а да си ги изкарам сам. Не да ходя по заведения, а да си отворя такова. Не да не мога да си намеря разбота за 300 лева, а да бачкам за 1000.... Те, това е хубаво за мен, а и слава Богу не съм единствен. Затова се бутат хората в ЕС. Щото като видиш че тука Чомаков е решил да погребе града си вдигаш чукалата и заминаваш да бачкаш и живееш в Брюксел например или където ти душа иска... Не се окопаваш като жираф и да си викаш... тука ми е добре, той Пешо няма да го има в Германия... Няма да я има и Пенка, и Рахата, Сахата и Джендема няма да ги има... Ами да няма да ги има ама има там един цял свят, който чака да го откриеш, много нови хора, с които да станеш приятел и въобще по много от всичко.... EDIT: А всъщност въпроса е така: "Я да видим сега... Къде ви харесва най-много? Искате ли да живеете там? Защо?" Неслучайно питам дали искате да живеете там... Link to comment Share on other sites More sharing options...
5starGeneral Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Наивни, както доста често... Свалете розовите очилца! Опа, пардон вие не можете още... Но нищо, някоя и друга година ще мине, ще почнете да се опитвате да си намерите живота в този град и ще осъзнаете някои работи. Ако ли пък не.... много жалко за вас... <{POST_SNAPBACK}> AssassiN незнам от каде си и незнам как си достигнал до тва твое заключение ама малко си в грешка. ще ти дам пример с мене си. Живял съм в чужбина доста по точно Германия. След 2 месец там просто нямах търпение да се върна. И така до просто си изчаках да свърши времето ми там и се пребрах по наи бързия начин. Сега пак ми се налага да пътувам досто извън страната и когато се пребера в пловдив ми е наи приятната част от патуването Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 17, 2005 Author Share Posted August 17, 2005 AssassiN незнам от каде си и незнам как си достигнал до тва твое заключение ама малко си в грешка. ще ти дам пример с мене си. Живял съм в чужбина доста по точно Германия. След 2 месец там просто нямах търпение да се върна. И така до просто си изчаках да свърши времето ми там и се пребрах по наи бързия начин. Сега пак ми се налага да пътувам досто извън страната и когато се пребера в пловдив ми е наи приятната част от патуването <{POST_SNAPBACK}> Ти на колко години си? И какво си правил в Германия? Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Ето там е разликата. Ако имах достатъчно пари, за да не се притеснявам за това бих си взел една къща във Варна или може би в Несебър. Зимата ако не ми хареса (понеже наистина не съм бил там през зимата), бих живял в Пловдив, защото не само че съм свикнал тук и тук са ми приятелите, ами и си го познавам достатъчно, за да знам къде да отида тази вечер и да си прекарам добре. А само лятото да си ходя на морето. Но понеже проблемите с парите не отсъства при мен, бих отишъл в София. Но това не значи, че ми харесва да живея там. Пък и тук работа за над 300 лева също можеш да си намериш. Но работното време е малко удължено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YoUR`DeaTH Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 3 godini sum jivqla v sofiq,posle se premestih v plovdiv i imam samo edno mnenie sofiq e gadno,nqkak si lipsva toplata atmosfera na grada na 7te tepeta..Horata sa po-studeni i si spomnqm,4e kato bqh malka samo cigankite se durjaha milo s mene..Sofiqnkite i sofiqncite sa naduti..ne e vajno dali jivee6 v sf,a dali jivee6 v centera..6toto az jiveeh po4ti v centera i moga da kaja,4e drugite kvartali sa vse edno sela na fona na dondukov.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
5starGeneral Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Ти на колко години си? И какво си правил в Германия? <{POST_SNAPBACK}> На 22 и няма значение кво съм правил там. Бизнес Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 17, 2005 Author Share Posted August 17, 2005 На 22 и няма значение кво съм правил там. Бизнес <{POST_SNAPBACK}> Yeah...right... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 3 godini sum jivqla v sofiq,posle se premestih v plovdiv i imam samo edno mnenie sofiq e gadno,nqkak si lipsva toplata atmosfera na grada na 7te tepeta..Horata sa po-studeni i si spomnqm,4e kato bqh malka samo cigankite se durjaha milo s mene..Sofiqnkite i sofiqncite sa naduti..ne e vajno dali jivee6 v sf,a dali jivee6 v centera..6toto az jiveeh po4ti v centera i moga da kaja,4e drugite kvartali sa vse edno sela na fona na dondukov.. <{POST_SNAPBACK}> Ми то и тука липсва щот са само четри в момента Аз пък колкото пъти съм бил в София не съм видял такива надувки и селяндури, поне не повече от тук Или пък може би все съм уцелвал готини хора Link to comment Share on other sites More sharing options...
YoUR`DeaTH Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Purviq,koito ne se zaqde s mene.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buyu Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Въпроса къде е най-хубаво е доста субективен и си личи. На всеки му харесва различно място и не разбирам защо някои хора са тръгнали да убеждават другите, че София, Варна или който и да е друг град е по-хубав от Пловдив. Това че на вас ви харесват повече или виждате по-добри перспективи там не означава, че и за другите нещата стоят така. Все пак и Севлиево има доста работа и то добре платена. Защо не присъства в анкетата, дори по мое мнение Севлиево е по-приятно място за живеене и работа, но не се опитвам да ви убедя и вас в това. Лично аз гласувах за Пловдив. Не случайно избрах родния си град, за да продължа образованието си тук. Атмосферата е много по-различна от забързаната и обсебена от пари столица. Каквото и да казвате никои никого няма да убеди къде е по-хубаво, субективна му работа, а вие само се джафкате... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VMS Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Ми то и тука липсва щот са само четри в момента Аз пък колкото пъти съм бил в София не съм видял такива надувки и селяндури, поне не повече от тук Или пък може би все съм уцелвал готини хора <{POST_SNAPBACK}> Я пак ги преброй. Аз ги изкарвам 7. Как така ги оряза до 4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Я ти ги преброй и ми кажи как така са 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VMS Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Я ти ги преброй и ми кажи как така са 7 <{POST_SNAPBACK}> Опа 6 са. Забравих, че Марково тепе вече не съществува. Стария град е разположен на 3 тепета: Джамбаз, Небет и Тексим тепе. Сахат тепе, Бунарджика и Джендем тепе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Чакайте малко бе. Какви са тия работи. Пловдив винаги се е водил града на 7-те тепета. От които 2 от тях са били съборени => са останали само 5. Не ги знам имената, но поне това го знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 София. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VMS Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Чакайте малко бе. Какви са тия работи. Пловдив винаги се е водил града на 7-те тепета. От които 2 от тях са били съборени => са останали само 5.Не ги знам имената, но поне това го знам. <{POST_SNAPBACK}> Едно от старите имена (ако не се лъжа римското) е Тримонциум, т.е. Трихълмие. Е на това трихълмие се намира стария град. Другите три тепета не могат да се сбъркат. Станаха 6. Марково тепе е използвано за паважна настилка. Между другото съм чувал, че на мястото на бирената фабрика също е имало тепе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 Хъ ъ ъм. В далечното минало Пловдив е бил разположен на 7 тепета - Таксим, Небет, Джамбас, Сахат, Джендем и Бунарджик. Седмото тепе, Марково тепе, днес е разрушено изцяло за павета на модерния Пловдив. А това седмо тепе беше точно пред дървообработващия техникум. Ама вече е в историята .А нямаше ли още две разрушени? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qzoveca Posted August 17, 2005 Share Posted August 17, 2005 както се казва "В София най-хубавото нещо е табелата за Пловдив" Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiSlenCe Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 А пък си зивея в Пловдива но много повеце обицам Варна..морето ти е под носа хората са яки градът е красив какво повеце да се обяснявям... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Phoenix Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Обиколил съм буквално цяла България и мога да ви заявя най-отговорно, че най-най-най-най-красивия град е Варна. Просто няма друг толкова чист, красив и адски добре украсен град. Там нощния живот е с пъти по-добър от където и да било другаде, дори и от София. Там в 5 сутринта на Главната, например, има също толкова хора, колкото в 5 следобед, дискотеките са винаги пълни, а откъм кръчми избора е ОГРОМЕН. Самия град е украсен перфектно през нощта с прекрасни осветления по по-красивите сгради и паметници. Всичко е чисто и поддържано. По Главната им (която е поне 5 пъти по-голяма от нашата) има магазини на почти всички марки (облекла), че даже на Бенетон има 2 Там е просто прекрасно да живееш. Пловдив просто не може да се сравнява с Варна по абсолютно никакъв параграф. Морската градина е поне 3 пъти по-голяма от нашата Градска градина, поне 30 пъти по-красива и сигурно 100 пъти по-чиста и поддържана. 3 дни бях във Варна, вчера се прибрах, и искам да ви кажа, че когато пристигнах там наистина си мислех, че това е някъква друга държава... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Чакайте малко бе. Какви са тия работи. Пловдив винаги се е водил града на 7-те тепета. От които 2 от тях са били съборени => са останали само 5.Не ги знам имената, но поне това го знам. <{POST_SNAPBACK}> Като не знаеш не пиши глупости . Бунарджик, Младежки хълм (Джендем тепе), Сахат тепе, Небет тепе, Тексим тепе, Джамбаз тепе. Марково тепе го изкопаха за строежи на блокове. Много е готино в Пловдив . Затова отидох да работя в София... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 @Phoenix ай иди във Варна през зимата и тогава ми кажи колко е оживено... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Phoenix Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 @Phoenix ай иди във Варна през зимата и тогава ми кажи колко е оживено... <{POST_SNAPBACK}> Що, тук по-оживено ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Що, тук по-оживено ли е? <{POST_SNAPBACK}> Че не е ли А в Варна от 1 000 000 през лятото и незнам колко бара - остават 300 000 и колко бара ? К'во въобще коментирате тая тема незнам , че чак и аз се забърках Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Аз мразя да е оживено. Добре, че тук наистина не е. Макар и това да си има лоши страни, а именно, че не хваща декиш да се прави нищо тук и затова нищо няма... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.