VeGor Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Едно е да ходиш, съвсем друго е да живееш в даден град Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Защо според вас богаташите живеят в околните села и сяка сутрин си ходят с колата на работа в големия град? И това не се отнася само за София, ами и за Ню Йорк и за всички големи градове, в които животът просто ... не е добър. <{POST_SNAPBACK}> Вярно е. Марково вече стана село на богаташите. Искам за пореден път да призова тези, които гласуват да се обосновават. Имаме над 100 гласували, а хорат които са поствали са 10-ина. Като гласувате за Пловдив искам да изредите защо! И с какво той превъзхожда останалите варианти! <{POST_SNAPBACK}> Хммм , е трябва да призная, че нямах това предвид за обосновка...Аре моля ти се обясни на нас, глупавите, какво е това в Пловдив, което е "най-", като имаш предвид, че ми е през първичните полови белези, че всички приятели ти били тука или цял живот си живял тук. Това не са доводи. <{POST_SNAPBACK}> И как искаш да си каже някой мнението като на всеки се репчиш, който каже нещо хубаво за Пловдив. Казва че тук му е най-добре и това е. Защо някой трябва да изкарва 1 страница доказателства, че наистина му е добре тук. И във тази тема са постнали 44 различни човека, а не 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Аз пък ще наследя къща в село Ягодово. От табела до табела с Пловдив са на километър и 700 метра. Иначе от центъра (тука от нас) до къщата на село са 13km. Скоро ще го направят квартал на Пловдив и то ще се превърне в "село на богаташите" за Пловдив и аз ще имам къща там Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 една страница доказателства - мушмули... видяхме ги доказателствата. просто гледайте реално на нещата. и аз съм сантиментален на тема роден град, но пък съм реалист относно битието си. Shiro - изобщо не може да имаш впечетление от ходене на състезания... Колко дена е това състезание? И три да е - през това време какво виждаш и разбираш от живота в дадения град. Нищо. Просто поживей тук, а ти ще както разбирам, и ще видиш сам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 @ov3rm4n: то е един или два дена, демек ние стоим по три или четири дни (две или три нощувки), щото винаги идваме от миналия ден и стоим за по-следващия за награждаването. Ясно е, че не мога да разбера достатъчно, но имам впечатления. В Шумен или Ямбол примерно животът тече много по-спокойно. Такава е атмосферата. В София определено не е така. За някой хора спокойствието може да не е толкова важно, а за други - много. Може би въпрос на лично мнение. Но все пак е факт, че богаташите не живеят в центъра на големия град, а само там работят ("всичко Е пари, приятелю..."). Слагаш от едната страна на везната спокойствието и всичко свързано с него (е, и още други работи де), а от друга винаги редовния транспорт, винаги пълните магазини и т.н. и на кой както му хареса. Ааа, и ov3rm4n, още нещо - когато казах за отношението на хората нямах предвид, че се отнасят лошо с провинциалистите. Просто в София всеки гледа как да те прецака, как да те блъсне на улицата, как да изхитрува. Това са първите неща, с които се сблъскваш, като идеш там. Хората там не са добродушни. Може да има много, които не живеят в София, а са там, но те си знаят: идеш ли в София, не правиш път на никой. Btw аз в тая тема съм гласувал за Варна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeGor Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Това е новост за мен, не знаех, че в Шумен тече живот въобще Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Това е новост за мен, не знаех, че в Шумен тече живот въобще <{POST_SNAPBACK}> hypocrisy: в Шумен най-готиното са такситата. Много са евтини, МНОГО. Те са основният превоз в града, просто защото излизат по-евтино от рейсовете. Айде да не е по-евтино, малко по-скъпо е, но определено си заслужават. В Шумен мноо ма кефи "ония" паметник. Ся като не знам на какво е, така се изразявам Ама става въпрос за тоя огромния дето е малко над града. Бе май дето до него има 1396 стълби (може да се бъркам с нещо друго). Качвал съм се на върха му по наклон 45 градуса .. като погледнеш отгоре там по средата е мноо мноо яко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeGor Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Точно така, а броят на стълбите символизира всичките години на България като държава... Аз не съм се качвал, бях там през лятото... Иначе прав си - малко по-евтино е с автобус от Шумен до Варна, от колкото с такси Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Ама България не е на 1396 години, а на 1324. По-скоро 1396г. България не е ли паднала под турско робство. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Има една поговорка: Всеки камък си тежи на мястото (или нещо такова беше) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 5, 2005 Author Share Posted August 5, 2005 @ov3rm4n: то е един или два дена, демек ние стоим по три или четири дни (две или три нощувки), щото винаги идваме от миналия ден и стоим за по-следващия за награждаването. Ясно е, че не мога да разбера достатъчно, но имам впечатления. В Шумен или Ямбол примерно животът тече много по-спокойно. Такава е атмосферата. В София определено не е така. За някой хора спокойствието може да не е толкова важно, а за други - много. Може би въпрос на лично мнение. Но все пак е факт, че богаташите не живеят в центъра на големия град, а само там работят ("всичко Е пари, приятелю..."). Слагаш от едната страна на везната спокойствието и всичко свързано с него (е, и още други работи де), а от друга винаги редовния транспорт, винаги пълните магазини и т.н. и на кой както му хареса. Ааа, и ov3rm4n, още нещо - когато казах за отношението на хората нямах предвид, че се отнасят лошо с провинциалистите. Просто в София всеки гледа как да те прецака, как да те блъсне на улицата, как да изхитрува. Това са първите неща, с които се сблъскваш, като идеш там. Хората там не са добродушни. Може да има много, които не живеят в София, а са там, но те си знаят: идеш ли в София, не правиш път на никой.Btw аз в тая тема съм гласувал за Варна. <{POST_SNAPBACK}> Абе пич, аз искам да си подредя живота с много кинти. Това никога не може да стане със спокойствие? Какво спокойствие? Аз и тука в Пловдив за да си заслужа парите бачкам като луд и съм 24 часа на разположение на фирмата. Само че в София заплатата ми би била двойна... Спокойствие ще търся като остарея... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Ама България не е на 1396 години, а на 1324. По-скоро 1396г. България не е ли паднала под турско робство. <{POST_SNAPBACK}> 1396от Уикипедия, свободната енциклопедия Събития Всички български княжества падат под османска власт, годината се смята за начало на петвековното турско робство. Само не мога да си обясна що ще този символ в Шумен, като последното паднало българско княжество (?!?) е Видинското царство и това става наистина през 1396. От друга страна пък за падане под османско робство се счита 1392 - когато след обсада пада Царевец... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Не е ве преди 1-2 години учихме пак тва и поне в нашия учебник, авторите считаха 1396 като година на падане под турско робство... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fluffy Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 V Sofiq e nai-hubavo ako tursi6 pari,rabota i realizaciq... V Varna e nai-hubavo za po4ivka... A v Plovdiv e nai-hubavo za6toto......................................................................... .........................VI e roden grad! Po4ti vseki plovdiv4anin 6te kaje 4e tuk si mu e nai-hubavo! Az neka da imam ku6ta-dvorec v Kurtovo konare,puk 6te patuvam vseki den do mestorabotata si! Jivqla sum i v trite grada-i v trite mi haresva po-razli4ni pri4ini! A i mejdu drugoto da jivee6 v nqkoi grad ne zna4i da si bil v nego za nqkolko dni ili meseci..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 И какво като ни е роден град, да не сме вързани тука... Пък и като това е единствения довод - лошо Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 специално за асасин, оверман и годфадър: избрал съм Пловдив, а не София, защото: - не ми се налага да пътувам по 3 часа всекидневно до работното си място както в София. - не ми се налага да плащам неоснователно висок наем или да купувам безумно скъпо жилище в "столицата" ни. - ако отида в Сф на прословутата "двойна заплата" ще имам тройни разходи. сметките не си ги измислям - достатъчно пари съм превеждал на сестра ми, за да оцелее докато намери свястна работа. - мен нощния живот на София не ме влече чак толкоз и за 5те години като студент там все съм си взел каквото искам от него. - живота там е прекалено бърз и изнервящ за вкуса ми. предпочитам да съм само уморен в края на деня вместо да обмислям начините за убийство на 5-6 индивида, които са ме вбесили там. в Пловдив не ми се случва толкова да ми лазят по нервите. избрал съм Пловдив, а не Варна, защото: - зимата съм на 2 часа път от Пампорово, а лятото на 3 часа от морето (Бургас). Само Северна България ми е малко далече, но засега не ми се е налагало да ходя много нататък. - и зиме и лете тук имам познати и приятели и дори и да нямам - има достатъчно живот из града. във Варна в момента карфица да хвърлиш няма къде да падне, а ноември месец няма кой да те напсува. - по-високоплатените професии във Варна са в туристическата сфера, а тя е доста далече от личните ми интереси за реализация. - мафията във Варна е толкова силно развита, че не можеш да се изкихаш без разрешение от ТИМ. не се шегувам, пробвал съм се да пробия там и веднага получих предложение, на което не можах да откажа. - зимата освен пуста Варна е и в пъти по-студена от Пловдив. Влажния въздух и пронизващия вятър са адска комбинация за почупените ми кокали. всички изброени причини са чисто лични и не искам да споря по тях и да ми вадите антидоводи. така съм решил, това съм избрал, казал съм ви причините. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Ей тва е приказка евала на mobo... Може да не съм съгласен с някои неща и да не съвпадат вкусовете ни някъде, но поне го уважавам, че си изказа доводи и причини за неговия избор... Не като някои "Пловдив щот тук съм роден" ми ако си роден в Полски Тръмбеш там ли ще е най-ако Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 5, 2005 Author Share Posted August 5, 2005 Няма да прилагам антидоводи - ти поне си се аргументирал. Не споделям доста от доводите ти, но "Разни хора, разни нрави"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_DeViL_F Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Plovdiv RuLeZz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Хм, във Варна по-студено ли е през зимата отколкото тука? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeGor Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Да. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Да. <{POST_SNAPBACK}> не съм бил във варна зимата, но като знам какво е в бургас... едва ли някога ще пробвам да ида във варна, при температури около -30C и скорост на вятъра, близка до скоростта на светлината Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeGor Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Ами подобно е, ама смятай, че Варна е и по-северен град Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 М .. ми не би ли трябвало там да е по-топло заради морето? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Зимата е ужасно там, няма да забравя един февруари като слезнах от влака - толкова беше студен вятъра, че за 10 мин ми замръзна лицето Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.