Jump to content
BulForum.com

Къде е най-хубаво? Пловдив? София? Варна?

AssassiN

Къде ви харесва най много? Къде искате да живеете?  

318 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

За да се върнем към темата, че се отклонихме малко... Варна не е по-голяма от Пловдив, но има несравнимо по-качествен нощен живот!

И преди да сте го казали! ДА и извън сезона пак е по-здраво...

Виж за тва не съм много съгласен, миналата година бях за няколко дни през март във Варна и си беше доста умряло...

• Replies 291
  • Created
  • Last Reply

За Мен Пловдив и Несебър са най-яките градове :love

София, Варна е да хубаво е и там но нестава да живеене :sick

Айде сега да не снимам списанието, защото в сайта не са поместени всички заведения, кина и т.н. :D Пък и нямам цифров апарат.

Ми ако ще спорим за броя на заведения, барове, кина, театри, концерти... отивайте във Флорида или Лас Вегас. Там е всеки ден и всяка нощ купон. Много ясно че ще има повече в София, но това не е критерий за това че можеш да си прекараш добре. Истина е че в Пловдив можеш да си прекараш вечерта страхотно, не по-зле от това да си в София. Не е лъжа, че каквито премиери на филми дават в София, такива ги дават и в Пловдив. И че в Пловдив не може да се прекара добре. То тук щом не можете, значи и в София ще ви е тъпо.

Може да си прекара страхотно един човек, който слуша чалга. Нощните заведения, в които не пускат такава помия мога да си ги преброя на пръстите на едната ръка. Но пък то чалгаджиите обикновено са мъртво пияни, така че и в кенефа от Трейнспотинг да ги пуснеш пак ще им е яко ;)

Айде сега да не снимам списанието, защото в сайта не са поместени всички заведения, кина и т.н.  :D Пък и нямам цифров апарат.

Ми ако ще спорим за броя на заведения, барове, кина, театри, концерти... отивайте във Флорида или Лас Вегас. Там е всеки ден и всяка нощ купон. Много ясно че ще има повече в София, но това не е критерий за това че можеш да си прекараш добре. Истина е че в Пловдив можеш да си прекараш вечерта страхотно, не по-зле от това да си в София. Не е лъжа, че каквито премиери на филми дават в София, такива ги дават и в Пловдив. И че в  Пловдив не може да се прекара добре. То тук щом не можете, значи и в София ще ви е тъпо.

Ами аз последния път в София толкова здраво си прекарха, както от години не съм си прекарвал в Пловдив...

Може да си прекара страхотно един човек, който слуша чалга. Нощните заведения, в които не пускат такава помия мога да си ги преброя на пръстите на едната ръка. Но пък то чалгаджиите обикновено са мъртво пияни, така че и в кенефа от Трейнспотинг да ги пуснеш пак ще им е яко ;)

Чефо, за алкохола или хубаво или нищо майна!!! Да си имаме уважението все пак...

:beerchug

Не е лъжа, че каквито премиери на филми дават в София, такива ги дават и в Пловдив.

Освен ако не са на Съни филмс, нали? :)

А кога за последно в Пловдив са давали филм на Алмодовар например? И кога ще дават "Георги и пеперудите" например?

И си прав, да - не са поместени всички - аз да снимам ли списанието? А колко пък ги няма и в списанието...

Въпроса е да имаш избор, а пък ако е и богат избор... София била четири пъти по-голяма... А Варна? А разгледа ли и в другите градове какво е положението? Пък последния довод - тук щом не можете и там не можете - е направо... тип лисица + високо грозде = зелено :))

Още един довод за селяндурщината в България, живота за 99% от хората се ограничава в броя на кръчмите, баровете, стриптиз баровете, кафенетата, а АЛКОХОЛНИЯ ДУХ е техен духовен, материален и др. ВОДАЧ!

Нещата се оправяли, БГ, не била селска държава, "те чалгаджиите са мъртво пияни, па ние сме трезви кат краставици"...

edit.

А Враца като е по-голяма трябва да има по-яки барове от Велинград, но пък във Велинград става 3 пъти по-голям купон, но във Враца нямат помаци.... А пък софианци си имат Малешевци B)

[/WTF]

ок - да ти дам ли линковете за изложби, концерти на класическа музика и прочие или сам ще ги провериш? е там вече е страшно положението - изобщо не може и да се говори за сравнение. Така че - по-добре не го вадете тоя довод... да не се окаже, че живота в Пловдив се изчерпва на 100% с кръчмите, алкохола, стриптийз баровете (нискокачествени при това :P ) и баровете...

И още нещо - другите градове си имат цигански квартали и дори и по-големи от пловдивските, но къде другаде циганите живеят на вересия и са построили комунизма? Отговора започва с П, но не е Пазарджик, дето минаваше за най-циганския град в България, щото и там го няма циганския комунизъм, дето цъфти в П-в... И по тоя параграф не става.

Ами аз последния път в София толкова здраво си прекарха, както от години не съм си прекарвал в Пловдив...

Това че си си изкарал една вечер страхотно като си отишъл там, не е повод да кажеш, че ще е така всеки път. Всеки от село който дойде в Пловдив или голям град може да си изкара страхотно една вечер. Като всичко му е ново и непознато, някой ще каже: "еми там е хубаво" и вечерта е готова. И аз на няколко пъти ходих за по една вечер в Стара Загора и си изкарах толкова добре...колкото си изкарвам и в Пловдив. :P
Освен ако не са на Съни филмс, нали? :)

А кога за последно в Пловдив са давали филм на Алмодовар например? И кога ще дават "Георги и пеперудите" например?

И си прав, да - не са поместени всички - аз да снимам ли списанието? А колко пък ги няма и в списанието...

Въпроса е да имаш избор, а пък ако е и богат избор...  София била четири пъти по-голяма... А Варна? А разгледа ли и в другите градове какво е положението? Пък последния довод - тук щом не можете и там не можете - е направо... тип лисица + високо грозде = зелено :))

Защото тия пеперуди няма кой да отиде да ги гледа. :D Ама касовите филми ги дават точно когато ги дават и в София. Дори се е случвало да изпреварят София с един два дена понякога.

И какво за Варна. Там може да си прекараш добре само лятото. После веселбата затихва. (Не казвам, че свършва. Все пак и там има хора през зимата)

Пък последния довод - тук щом не можете и там не можете - е направо... тип лисица + високо грозде = зелено )
Интересното е че до като говорех, че мечтата ми е Варна, но бих отишъл в София, изведнъж ме хванахте за най-големия защитник на Пловдив. До като тука според гласуването има толкова много патриотично настроени хора спрямо Пловдив. :)

ЕДИТ: И stefan, това че не знаеш заведения в които не се пуска чалга, не значи че няма. Не си питал не си намерил. ;)

Кога е премиерата на "Пътеводителя..." в П-в?

И двамата много добре знаем разликата м/у качествено и касово кино. За Пеперудите - не говори, преди да си го гледал. Тоест - преди да си дошъл до София, за да го гледаш :) Факта, че се върти вече няколко месеца тук е показателен...

Добре де. Какво искате да ми кажете. Че в Пловдив не мога да си прекарвам идеално ли и да си умра от скука, до като в София се къртите от удоволствие? Много предубедено мислене имате. Прекалено изкривявате нещата. Сигурно до сега съм се заблуждавал за добре прекараните ми (много на брой) вечери.

Но явно аз съм малко глупаво пале и не разбирам още нещата.

мне - аз просто казвам, че възможностите са мнооого повече в София отколкото в Пловдив. Нищо повече или по-малко. И че като всеки нормален човек аз искам повече - и като качество и като количество. Не се разбивам всяка вечер навън, о не - дори не помня кога за последно е било това, но това е мой проблем - работа и ангажименти... Но за това пък, когато имам възможност съм доста затруднен в избора си - и то не защото е ограничен, а обратното. :D

Това че си си изкарал една вечер страхотно като си отишъл там, не е повод да кажеш, че ще е така всеки път. Всеки от село който дойде в Пловдив или голям град може да си изкара страхотно една вечер. Като всичко му е ново и непознато, някой ще каже: "еми там е хубаво" и вечерта е готова. И аз на няколко пъти ходих за по една вечер в Стара Загора и си изкарах толкова добре...колкото си изкарвам и в Пловдив. :P

Защото тия пеперуди няма кой да отиде да ги гледа. :D  Ама касовите филми ги дават точно когато ги дават и в София. Дори се е случвало да изпреварят София с един два дена понякога.

И какво за Варна. Там може да си прекараш добре само лятото. После веселбата затихва. (Не казвам, че свършва. Все пак и там има хора през зимата)

Интересното е че до като говорех, че мечтата ми е Варна, но бих отишъл в София, изведнъж ме хванахте за най-големия защитник на Пловдив. До като тука според  гласуването има толкова много патриотично настроени хора спрямо Пловдив.  :)

ЕДИТ: И stefan, това че не знаеш заведения в които не се пуска чалга, не значи че няма. Не си питал не си намерил. ;)

И как реши, че не знам ? Броят се на пръсти. Съотношението е 10:1. Схвана ли разликата ?

мне - аз просто казвам, че възможностите са мнооого повече в София отколкото в Пловдив. Нищо повече или по-малко. И че като всеки нормален човек аз искам повече - и като качество и като количество. Не се разбивам всяка вечер навън, о не - дори не помня кога за последно е било това, но това е мой проблем - работа и ангажименти... Но за това пък, когато имам възможност съм доста затруднен в избора си - и то не защото е ограничен, а обратното.  :D

Съгласен съм. И все пак. Не ти ли липсва Пловдив? Доколкото разбрах, си роден тук.

В крайна сметка, всичките предимства на София произлизат от факта, че е столица. Не че има по-чист въздух, не че има по-чисти улици, не че има по-красива природа, не че софианци са по-готини от пловдивчани или нещо подобно. Просто там са парите. А без тях няма развитие, за съжаление.

Колкото и да си обичам Пловдив истината е че в България всичко най-... е съсредоточено в София. Просто това е мястото в БГ...

Мухахаха, много весела тема се е заформила тука. На всички "местни патриоти", които се заблуждават, че Пловдив е "Top of the list", ще кажа следното:

Родил съм се в Пловдив преди повече от 36 години, но никога града не е представлявал толкова жалка гледка. За възможности за сериозна работа е просто смешно да се говори. В града вирее само алъш-вериш в стил Капалъ-Чарши. Ако махнете тъмните очила и се опитате да видите действителността такава, кавато е - ще видите, че Пловдив беше превърнат в последните години в град със затихващи функции. Мухахахаха, заведения, кръчми - пълна скръб. В Пловдив дори нормални забавления не могат да се намерят, всичко е селяния до шия. Никакво разнообразие. София и Варна в сравнение с Пловдив съвсем спокойно може да се каже, че са в друга държава.

Това е. Погледнете спокойно реалността такава каквато е, а не плескайте глупости, само защото на вас ви се иска да е така. И на мен ми се иска - ама други умни глави това са направили с родния ни град. Излезте малко извън махалите, поразходете се насам-натам, може и да ви просветне нещо.

Искам за пореден път да призова тези, които гласуват да се обосновават. Имаме над 100 гласували, а хорат които са поствали са 10-ина. Като гласувате за Пловдив искам да изредите защо! И с какво той превъзхожда останалите варианти!

София е лудница

Бургас неме кефи само заради центъра им

Варна несъм бил

има и други градове дето ми харесват ама Пловдив е НАЙ :P

:ph34r:

как какво - По-по-най от предаването на бате Генчо хохохохохохохох

EDIT: Верно е Енчо... Аз се обърках щото често му викам Гейчо та накрая от Гейчо и Енчо - Генчо.

София е лудница

Бургас неме кефи само заради центъра им

Варна несъм бил

има и други градове дето ми харесват ама Пловдив е НАЙ :P

:ph34r:

Хммм , е трябва да призная, че нямах това предвид за обосновка...

Аре моля ти се обясни на нас, глупавите, какво е това в Пловдив, което е "най-", като имаш предвид, че ми е през първичните полови белези, че всички приятели ти били тука или цял живот си живял тук. Това не са доводи.

EDIT:ov3rm4n ахахахахаха бате ЕНЧО е бре:P

Бе от 4 години ходя на национални състезания по информатика (сяка година минимум 4 състезания) и съм обиколил всички по-големи градове в държавата. Ся ясно, че тука има хора, дето са обикаляли много повече от мен де :) ама са аргументирам, че тия дето ги говоря не си ги измислям. В София е просто лудница. Ставаш хахав. Почваш да приличаш на американците. Защо според вас богаташите живеят в околните села и сяка сутрин си ходят с колата на работа в големия град? И това не се отнася само за София, ами и за Ню Йорк и за всички големи градове, в които животът просто ... не е добър.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...