Jump to content
BulForum.com

Къде е най-хубаво? Пловдив? София? Варна?

AssassiN

Къде ви харесва най много? Къде искате да живеете?  

318 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Хайде за София да ми говорят хора,които не виждат в нея само Бизнес парка,няколкото хотела и прочие;)Ясно е,че тези неща ще се правят там,все пак е столица,ама на мен друга ми беше мисълта,която вие явно не доловихте

• Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Бе къде са тия дето говорят, че всички останали са селяни?!? Че аз не виждам такива в София. Обратно - тук от пловдивчани само това чувам - тия били селяни, ония били селяни... Да ви напомня един хубав лаф на Тодор Колев - Всички сме от село, лошо е когато ти личи обаче... Откакто съм в София и едно нещо ми прави огромно впечатление - тук хората по-малко говорят и яко работят за града. В Пловдив - всички мноооого говорят колко е велик града и никой не работи за него. Така ако продължи - само с голите приказки ще си остане родния ми град - уви.

Velvet - ми не само за Бизнес парка говоря - и жилищтните райони стават все по-уредени и по-уредени. Нещата са навързани - идва бизнеса с големите пари, а хората свързани с него трябва все някъде да живеят - не живеят в Бизнес Парка както се досещаш. А хората с добри доходи искат да живеят в добри жилища искат да има къде да харчат парите си и т.н. и т.н. и т.н... Колелото се завърта и няма спиране.

Още едно сравнение м/у двата града не в полза на Пловдив. Виж Софийските Хали, виж Пловдивските Хали... Може и да е имало нещо мръсно около сделката, но софиянци се кефят къде къде повече на халите си. И дума не може да става да се сравнят с хала на пловдивските, дето са просто един "Капитан Райчо" ама под покрив... Ей такива показателни дреболийки...

И в крайна сметка излиза, че тук сме по-големи селяни от софиянци ;) Все едно не сме най-чалгаджийския град ...

В София влизат над 50% от всички инвестиции за страната. Е за какъв бизнес говорим тук ? Хубаво, че вдигнаха 5-6 заводчета наоколо, че да се тупат некаръдните ни управници колко инвестиции били привлекли.

София отпада автоматично-този град се руши с всяка изминала година.

Поясни малко какво точно имаш предвид.

Ами като гледам огромната част от хората гласуват по инерция, без да се замислят. София въобще не се руши. Както ме подсеща ov3rm4n, аз съм имал възможността да ходя няколко пъти по работа във въпросния Бизнес Парк София и мога да ви кажа, че там много добре се вижда какво е София - център на бизнеса в България. Освен това е и културен и административен център.  Градът, който се руши, за съжаление е Пловдив. Смея да заявя(пак знаейки че много хора ще ми се нахвърлят), че тука нищо ново хубаво не е направено от "88 насам. И не ми говорете за дискотеки, кафет а и кръчми - те не са белег на просперитет.

Едва ли си очаквал друг резултат от гласуването??

За останалото съм съгласен. Особено искам да изтъкна фактът, че Пловдив преди години беше културната столица на България, а сега вече не е. Почти всички прилични театрални пиеси се поставят в София. Това какво ви говори?

Принципно, Пловдив има голям потенциал за развитие, но дотам.....

И аз при първа възможност си събирам куфарите и отивам там. Най-малкото ще работя за повече пари

Трябва да са доста повече, че 400 лева няма да ти стигнат, за да живееш добре в София (ако нямаш жилище).

@Stefan, знам, че не си споменал. Констатирам само.

Никъде не съм писал 400 лева . Иначе тук ако успея да си намеря добре платена и перспективна работа ще е по-добре, защото е по-евтин живота ;) Макар че имам чуството, че селяните и простаците се множат главоломно. Ама това е свързано с липсата на работа, или по-скоро с липсата на желание у хората да работят

Абе хубаво си е градчето ни ама има много още какво да се желае.Бих искал да си остана тук, но да знам че се развива и града а не кат неква жалва да се влачим след Варна.Нищо чудно и Бургас да ни е подминал, абе мани мани :cry

Мисълта ми за София е,че е страшно мръсно,не говоря за моментната криза,а по принцип.Строи се ужасно много,всяко празно място се загражда и се почва строеж,парковете не са особено подържани,гледката в повечето квартали за мен е покъртителна,никаква прилика с това,което беше преди години.Студентски град-ей това е най-голямата трагедия.Просто София ми харесваше много повече преди години.Сега се набляга на бизнеса,има много нови неща,но за старите не се полагат никакви грижи,което за мен загрозява обстановката

hipocrisy,за идеалния център те подкрепям.Майтам ще е някога да се преместя от кв.Изгрев в кв.Изгрев;)

Пловдив преди години беше културната столица на България, а сега вече не е.

Добре го каза: "Преди години" А сега?

Ако трябва да съм честен, обичам Пловдив, защото всичко си ми е тук. Обичам Варна, защото има по-голям потенциал за развитие (както и всеки друг черноморски град) от Пловдив, а пък и лятото няма да се чудя кога ще отида 1 седмица на море. Всъщност там ми е мечтата. Но бих отишъл в София, защото както някои до сега казаха, там са големите фирми и шанса за някаква реализация. А приятелите ми и морето няма да ме хранят цял живот.

Мисълта ми за София е,че е страшно мръсно,не говоря за моментната криза,а по принцип.Строи се ужасно много,всяко  празно място се загражда и се почва строеж,парковете не са особено подържани,гледката в повечето квартали за мен е покъртителна,никаква прилика с това,което беше преди години.Студентски град-ей това е най-голямата трагедия.Просто София ми харесваше много повече преди години.Сега се набляга на бизнеса,има много нови неща,но за старите не се полагат никакви грижи,което за мен загрозява обстановката

Което си е така - така си е... Но за това пък сега кръгът около центъра се разширява, кварталите, които са в т.нар. "идеален център" са страхотни... По всяко време бих отишъл да живея в кв. Изгрев или кв. Изток...

Добре го каза: "Преди години" А сега?

Преди години пловдивският драматичен театър слагаше в джоба си повечето софийски, артистите предпочитаха да играят в него, не в София. Сега сливенския и смолянския театър са къде къде пред пловдивския. Операта беше водеща... сега... абе...

Най-много ми харесва във Варна ... друг е въпросът къде искам да живея :blink: ... като начална мисъл естествено Пловдив , просто тук съм израстнал и тук са приятелите ми и повечето роднини ... иначе за Варна ми харесва , че е на морето , че има много живот , а и в последните години се разраства ;) .

иначе съм живял и в София ... също ми харесва .

Да, има адски много живот... целата София лятно време е по Варна и околностите ;)

Но иди декември-януари да видиш колко много живот има във Варна :D

Да, има адски много живот... целата София лятно време е по Варна и околностите ;)

Но иди декември-януари да видиш колко много живот има във Варна :D

чак цялата... доста оживено си е тук и в момента, да не кажа, че разлика почти не се усеща. не мога да кажа същото обаче за Пловдив - лятно време падат оборотите и на заведения и на всичко драстично - просто няма хора.

@ AssassiN, айде отивай в софия и стига си се заяждал бе :angry1 като не те кефи пловдив кои търсиш тука?! отиваи къдет искаш и стига си занимавал хората с глупости. само ще ти кажа, че друг град като пловдив няма в България. посмъртно няма да ида при онея дето са се събрали от села и паланки в софия и говорят, че всички други са селяни :angry: ако зависи от мен никога няма да напусна Пловдив :love

Ами и от самолет се вижда, че не аз съм този, който се заяжда. Знаех си аз че така ще се развие темата, ама нищо. Поне виждам, че има и други хора, които могат да разсъждават обективно, а не направо да заявяват че само в Пловдив се живее, ние сме центъра на България, а другите са селяни. Защото не е така. И докато това мислене остава, ще пропадаме все по-надолу. Скоро гледах, че още малко и ще ни мине и Русе... Кофти, а?

Търново е страхотен град...малко провинциален, но затова пък толкова чистичък и подреден.... и университета на хълма...и Царевец....приказка.... и на мене страшно впечатление ми направи когато бях там...

Сега като се замисля, винаги е присъствал и варианта да ида да живея в Търново... Малък, красив, развиващ се град...

А от доста години имам чувството, че Пловдив просто тъпче на едно място..

Бе не можете ли един път като пуснат тема за градовете да отговаряте на темата ? Два поста и айде почва се .... защо като си от Пловдив трябва да обиждаш другите градове ... просто кажи "предпочитам Пловдив пред София" , а не "В София е цигания , селения , само простаците живеят там" :blink: тъпичко :dry:

То селяни, цигани и простаци има навсякъде ;)

Простотията е на всякъде около нас :bgrin:

Иначе по темата: на мен в Пловдив си ми харесва, но не съм живял в друг град, за да мога да сравнявам ;)

Простотията е на всякъде около нас :bgrin:

Иначе по темата: на мен в Пловдив си ми харесва, но не съм живял в друг град, за да мога да сравнявам ;)

Ами то имам чувството, че огромна часто постващите тук не са, ама сипят огън и жупел... Защото ако поживееш малко в София ще видиш, че живота там просто е по-качествен, а софиянци въобще не са толкова надути, предвзети и тъпи, колкото ни се иска да вярваме....

Ами то имам чувството, че огромна часто постващите тук не са, ама сипят огън и жупел... Защото ако поживееш малко в София ще видиш, че живота там просто е по-качествен, а софиянци въобще не са толкова надути, предвзети и тъпи, колкото ни се иска да вярваме....

Не слагай всички под общ знаменател. Хората са различни навсякъде. Няма един град с еднакво мислещи хора. Както казаха по-нагоре

селяни, цигани и простаци има навсякъде  ;)

Абе ако ще говорим за софиянци... нека говорим за софиянци, наистина. А не за хора, които живеят в China town (лиу-лин) или пък в "The OC" (овча купел, разбира се). Не че и там не се срещат адски свястни личности, но там преобладаващото население е "аз съм първо поколение софианец, аре бегай бе" и така нататък.. В крайна сметка, надуват се най-много тези, които живеят на две туби бензин от Кремиковци и го правят, когато си идат на село или отидат в някой друг град.

Абе ако ще говорим за софиянци... нека говорим за софиянци, наистина. А не за хора, които живеят в China town (лиу-лин) или пък в "The OC" (овча купел, разбира се). Не че и там не се срещат адски свястни личности, но там преобладаващото население е "аз съм първо поколение софианец, аре бегай бе" и така нататък.. В крайна сметка, надуват се най-много тези, които живеят на две туби бензин от Кремиковци и го правят, когато си идат на село или отидат в някой друг град.

Прав си - тези дето тук сега наричат селяни всички останали, ще го правят и в София и на Луната... Въпрос на мислене и възпитание.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...