Jump to content
BulForum.com

wine x , point2play... za Slax5.0.1

Recommended Posts

abe hora neznam vie kak se opravqte ama az iskam da si zapi6a emulatora winex na Slax ama nemoga da namerq ver za Slax kajete kude ima 10X

Сваляш си готовия пакет за Slackware и после посредством командата дадена в саита на Slax за правенето на модули/пакети заSlax си правиш пакета който ти е нужен командата мисля че беше tgz2mo ето направо от саита какво точно пише

.  How to create SLAX module

There are many ways how to create SLAX modules. All commands described here work directly in SLAX, but can also work in your own distribution. For that case, download linux live scripts and run install.

The following command will convert Slackware's TGZ package to SLAX module:

tgz2mo application.tgz application.mo

If you wish to modify your Slackware package before the module is created, use

installpkg -root /tmp/package application.tgz

It will install your TGZ package in different root (/tmp/package here). Modify files you need and finally convert the directory tree to module by using

dir2mo /tmp/package module.mo

All modules are created by mksquashfs command, which is included in linux live scripts. You can also download squashfs tools and compile it yourself. Your running kernel doesn't need to have squashfs support to use dir2mo or tgz2mo, only mksquashfs binary is needed.

Едит: Ся ако не знаеш от де да си свалиш пакета за Slack ... www.linuxpackages.net

P.S. за къф ползваш Slax ?

awe zna4i ako imam win98se vuv C:\ i ako iskam da si zapi6a Slax ver 5.xx v d:\

6te stane li ne6to na comp-a. a i iskam da pitam kato D:\ to mi e pulno s muzika i sqkvi gluposti ot sorta pri instalaciqta na Slax 6te iska li format ili moje bez da formatiram d:\.

lil_stenly :)

Първо: ако ще инсталираш линукс, недей да се зафащаш със slax. Той е направен за зор заман. Сложи си fedora или suse.

Второ: когато инсталираш линукс той се слага на друга файлова система. Начи не ся както е при теб FAT32 ами ext3 (примерно). Демек - да, иска формат. Иска си и собствен дял на харда. И ако ще се занимаваш с линукс или фани да четеш нещо или земи някой поне леко разбиращ да ти помага. Gut luk.

ami nai veroqtno kato si vzema noviq comp da sloja na toq suse pro ili slackware a zasega 6te si ostana s win98se , no vse pak thx za INFoto.

p.s. Lord_Gudo probvah tova koeto mi kaza ama nestana dava mi write error ama mislq 4e kato go ka4a slax-a na HD na full vsi4ko 6te se opravi

zna4i iskam da pitam sled kato si napravq *.mo module pcks na wine moje da si go ka4a na diska i pri install na slax ili slackware da mi go install zaedno s OS-a.

ama problema e 4e nestava spazvah to4no instrukciite.ako moje nqkoi ot vas da mi napravi mo file i da mi go prati na lilstenly@abv.bg 6te sum mnogo blagodaren.

p.s. priznavam si nerazbiram pot4i ni6to ot installirane na programi na slax.

a 6te stane li da podkaram igra na wine koqto iska direct x 9 ili openGL

lil_stenly :)

Първо: ако ще инсталираш линукс, недей да се зафащаш със slax. Той е направен за зор заман. Сложи си fedora или suse.

Второ: когато инсталираш линукс той се слага на друга файлова система. Начи не ся както е при теб FAT32 ами ext3 (примерно). Демек - да, иска формат. Иска си и собствен дял на харда. И ако ще се занимаваш с линукс или фани да четеш нещо или земи някой поне леко разбиращ да ти помага. Gut luk.

Абсолютно съгласен ;) ... слакс е за зор-заман.

Формата не ти мърда Линукс-а си иска ехт2 или 3 фаилова система инак забрави да го подкараш ... можеш да ползваш виртуална машина под Бозата тогава няма да ти се налага форматиране но пиниза е да се оправиш с програмата ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...