ov3rm4n Posted September 17, 2003 Share Posted September 17, 2003 10x, dude.. vlizat v kolekciata odmah ( s tazi duma pozdraviavam na6ite sanarodnici ot kardjaliisko - takiva tools nikoga ne sa izli6ni - ot kolko skapani HDD sam izvadil infoto s takiva tools ne e za razpraviane... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 17, 2003 Share Posted September 17, 2003 takiva tools nikoga ne sa izli6ni - ot kolko skapani HDD sam izvadil infoto s takiva tools ne e za razpraviane... Tochno poradi tazi prichina i az gi pazia. Ne e iasno koi za kakvo ste izreve, triabva da sme podgotveni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted September 19, 2003 Share Posted September 19, 2003 fon_tomov i ov3rm4n, w dir NTFS_for_DOS&WIN kachwam po-nowi wersii na NTFS DOS Pro i edna versia na NTFS for Win98 koiato bi triabwalo da e read/write specialno za washite kolekcii ! ako moje niakoi admin da subere neshtata w edna papka pls Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 19, 2003 Share Posted September 19, 2003 NTFS for Win98 Toia NTFS za 98 neznam dali si se opitval da go polzvash obache iska da ima dostup do polovinata NT edva li ne. Inache bachka, predi godina-dve sam go puskal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted September 20, 2003 Share Posted September 20, 2003 Toia NTFS za 98 neznam dali si se opitval da go polzvash obache iska da ima dostup do polovinata NT edva li ne. Inache bachka, predi godina-dve sam go puskal. i az predi godini sum puskal readonly versiata i raboteshe a puk tazi wersia si sudurja wutre (w edno zip-che) neobhodimite files ot NT taka che towa ne e problem - stawa duma za 7 files, obshto okolo 3MB gotino e che kato go instalirash wednuj i zabrawiash za nego - windows-a zapochwa da "wijda" NTSF-a, a puk kogato beshe readonly, na NT-to se slagashe drugata programka na sushtata firma FAT32forNT i NT-to zapochwa da "wijda" fat32-to taka che w koito i win da si ako ti potriabwa file ot partition-a na drugia, weche niama nujda da restartirash i da prawish gimnastiki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 20, 2003 Share Posted September 20, 2003 Iavno tova, koeto imash ti e po-usvet ot moiata versia. Ste vlezne v kolekciata Link to comment Share on other sites More sharing options...
RED BULL Posted September 21, 2003 Share Posted September 21, 2003 ne znam dali trqbva da pitam tuk.ama 6tom razbirate 6te vi pitam.kak da si promenq razmera na clusterite 4rez partiton magica ili po nqkav drug na4in bez da formatiram...tva det go govora moi da sa gluposti ama ne sam mnoo navatre v teq vodi taka 4e mi nap6ete osnovnite stapki pone. 10x predvaritelno Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 21, 2003 Share Posted September 21, 2003 kak da si promenq razmera na clusterite 4rez partiton magica Ima edna opcia vav Partiton Magic (ako ne se luza opciata se kazvashe Change Cluster Size) koiato e tochno za tazi cel. Ako te interesuvat podrobnosti moga da ti gi kaza, no imai predvid che ne e mnogo udachno da go pravish. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 23, 2003 Share Posted September 23, 2003 e tva e za tezi deto sa liubopitni kak taka pod FAT32 gubi6 ot miastoto na HDD... Tva e snapshot ot dial s golemia 10G - obarnete vnimanie na kolonkata wasted - e tva e zagubenoto miasto... Software deto go pravi toia snapshot e Type Parser - bi triabvalo da ia ima tuk, na warez.ru - vseki s FAT32 moje da si proveri to4no kolko mu se gubi i eventualno da si naglasi goleminata na cluster-ite taka 4e da spesti malko miasto... http://www.warez.ru:8080/win_appz/Type_Parser/ - tva e linka kam Type Parser na warez.ru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RED BULL Posted September 23, 2003 Share Posted September 23, 2003 znam 4e ne e oda4no samo 4e s ogled na hdd-to mi koito e 40 i e na dve 4asti ne moga da dostigna do optimalen variant(a ne mi se nravi da go pravq na 5x8GB) i za tva mislq da gi namalq malko.do kolko e dopustimo taka 4e da ne mi stane tvurde bavno Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 23, 2003 Share Posted September 23, 2003 za tva mislq da gi namalq malko.do kolko e dopustimo taka 4e da ne mi stane tvurde bavno Nikade po debelite knigi ne pishe che diska ti triabva da e razdelen na edi si kolko chasti za da bude burz, baven ili kakavto i da e. Vsichko tova e vapros na zelamie. Niakoi hora vaobshte ne si cepiat diskovete, drugi pak gi cepiat na hiliadi chasti...... Zavisi kakvo iskash da napravish. Imai predvid samo che diska e nai-burz vav po-prednite si chasti - sirech tam kadeto ti e C diska. Razlikata v skorostite dokolkoto znam ne e drastichna, no ia ima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 23, 2003 Share Posted September 23, 2003 Nikade po debelite knigi ne pishe che diska ti triabva da e razdelen na edi si kolko chasti za da bude burz, baven ili kakavto i da e. Vsichko tova e vapros na zelamie. Niakoi hora vaobshte ne si cepiat diskovete, drugi pak gi cepiat na hiliadi chasti...... Zavisi kakvo iskash da napravish. Imai predvid samo che diska e nai-burz vav po-prednite si chasti - sirech tam kadeto ti e C diska. Razlikata v skorostite dokolkoto znam ne e drastichna, no ia ima. 1. C diska moje da mi e i nai-odzad na HDD (fizi4eski) - s C MSDOS otbeliazva diska koito e bootable. Ako iska6 da se ubedi6 - boot-ni pod DOS zadai aktiven dial da ti e D (s fdisk) - i hop - tva deto e bilo D sega e C, a C e stanalo D.... 2. To4no po debelite knigi pi6e, 4e za FAT32 nai-uda4no i palnocenno se izpolzva HDD ako e na dialove po maximum 8.4G... 3. Za barzinata na HDD - nai-malkoto koeto moje6 da napravi6, za da si pomogne6 e redovno da defragmentira6. Ne e zadaljitelno da e s defrag na micro$oft - ima i drugi, niakoi po-dobri... Pri defrag-a, osven 4e se defragmentirat failovete, tezi, za koito Winboze e ustanovil, 4e izpolzva6 po-4esto, se premestvat po-napred (po kam periferiata na HDD) s cel glavata na HDD po-barzo da gi namira. 4estno kazano, sled pro4etenoto tuka se zamislih kak goleminata na cluster-a okazva vlianie na barzinata na dostapa do informaciata... popro4etoh i porazpitah i stignah do izvoda - NIKAK... Ako ne si defragval mnogo dalgo vreme kolkoto i da ti e goliam cluster-a pak 6te 4ete i pi6e bavno compa. I obratno - ako 4esto fragmentira6 ("4esto" - zavisi ot tova kolko 4esto zapisva6 i trie6 failove na HDD) kolkoto i da ti e malak cluster-a pak 6te 4ete i pi6e po-barzo kompa... Ako niako moje da obiasni po kakav na4in goleminata na cluster-a vliae na barzinata - molia - 4akam da razbera... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 23, 2003 Share Posted September 23, 2003 Vsichki tezi neshta sa mi do bolka poznati, no saglasi se che vav 80% ot sluchaite C diska si e v nachaloto na HDD-to. Po otnoshenie na goleminata na klustera: A be boli me fara kolko e goliam klustera. Na 80GB HDD (ot koito 40GB svobodni) kolkoto i "vazduh" da ima vse mi e taia. Az vmesto defrag polzvam Norton Speed Disk, puskam si go redovno (pone vednuz sedmichno) i niamam problem. Nai si me kefeshe Speed Disk-a ot paketa Norton Utilities 8 za DOS, no uvi veche ne e vazmozno da go polzvam. Viarno, po-bavnichko stavaha neshtata, no pone vsichko se redesha kato horata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 23, 2003 Share Posted September 23, 2003 Abe i az vkah "boli me fara", ama kato pusnah Type Parser mi izliazoha svitki pred o4ite... A ako 6te i terabaitove da mi stane HDD sam 100% siguren, 4e za 2 meseca i pak 6te mi e malko - tva pone vsi4ki triabva da sa go zabeliazali - kolkoto pove4e miasto ima6, dvoino pove4e se okazva 4e ti triabva.. Miastoto nikoga ne e dostata4no. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 23, 2003 Share Posted September 23, 2003 Miastoto nikoga ne e dostata4no. A mi to e kato parite be, nikoga ne sa dostatuchno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted September 23, 2003 Share Posted September 23, 2003 Az vmesto defrag polzvam Norton Speed Disk, puskam si go redovno (pone vednuz sedmichno) i niamam problem. Nai si me kefeshe Speed Disk-a ot paketa Norton Utilities 8 za DOS, no uvi veche ne e vazmozno da go polzvam. Viarno, po-bavnichko stavaha neshtata, no pone vsichko se redesha kato horata. Spored men e dosta sporen efekta ot Norton Speed Disk.Edno vreme kato 4e li var6e6e pove4e rabota.Ama sega mai e samo animacia.E tva e moe mnenie.Az li4no si polzvam defrgag-a na windows-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RED BULL Posted September 23, 2003 Share Posted September 23, 2003 to4no za tva iskam da mi preporu4ate razmer na clustera koito da idealen za moq slu4ai a ne da go razcepvam na 4x8.4 i 6gb.4akam akuli(po vazmojnost izpitani ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 24, 2003 Share Posted September 24, 2003 To4no za tva ne moga da ti prepora4am ni6to koeto da e idealno za tvoia slu4ai... I predstava si niamam kakvo nai-ve4e zapisva6 na HDD i t.n. i t.n. Primerno za primernia ( bati taftologiata ) HDD dial koito sam dal po-gore e iasno, 4e sled kato na nego se zapisvat nai-ve4e .html, .htm i drugi ot sorta malki po razmer, no mnogo na broi fail4eta - to sledovatelno nai-dobre bi bilo razmera na cluster-a da e minimalen. Ot druga strana, ako zapisva6 na HDD si nai-ve4e filmi (600-700Mb failove) - cluster-a spokoino moje da si go ostavi6 tolkova goliam kolkoto ti go e napravila sistemata... Shva6ta6 li? Prosto zavisi spored tova kakva informacia sahraniava6... Niama niakakvo tvardo pravilo ili formula, ta da ti ia kaja i ti da si go smetne6... Moga samo da ti prepora4am da eksperimentira6 dokato uceli6 optimalnia, ako 4ak tolkova te boli toia problem. No spored men - prosto zabravi i ne se trevoji i za tova... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.