Jump to content
BulForum.com

LG U8120 или Nokia 6260

Кой да избера?  

24 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Някой може ли да ми каже кой е по-добрия телефон? Не можах да намеря информация за LGто и не знам дали е смарт фон и дали има мр3 плейър пък и нямам никакви впечатления от LG като телефони

Аз съм се спряла на нокиата отдавна и сега ми я намериха от един магазин за 500 лв, но LGто е 200лв, донесоха ми го от Англия и е използван около 1-2 седмици.Кое да избера?

Нокиа-та ;) . 6260 е много добър телефон , има си напрактика всичко :bgrin: ... най-добре се разрови за LG-то , защото аз не успях да намеря в интернет информация ...

nai-dobre si zemi nokiata i na men predi vreme mi donesoxa 1 gsm ot angliq i mi se razvali i dokato namera koi da mi go opravi minaxa 2meseca t.e. v plovdiv nqma auturiziran dilar na NEC dobre 4e povredata bexa samo nqkvi kabeli ako be6e nqkva 4ast zaminavam s LG -to vaprosa sedi gore doly po sa6tiq na4in ima predstavitelstva ama sa mnogo malko sa6to i servizite v koito 6te ti go opravqt ka4estveno ako se razvali nedai si boje se broqt na 1 raka zatva grabvai nokiata i tva e skoro razglejdax 1 takava i mi xaresa dosta ama vse pak kvoto si re6i6i...

Нокиа-та ;) . 6260 е много добър телефон , има си напрактика всичко  :bgrin: ... най-добре се разрови за LG-то , защото аз не успях да намеря в интернет информация ...

Аз също нищо не намерих :( А нокиата съм си я заплюла от 1 месец(особено черничката), но леля ми донесе другия телефон и много се замислих,защото не е лош а 300 лв са си 300 лв(:

Ами да даваш 500 лв. за тая нокия...факана работа, пще повече че един приятел има същия модел и не намирам нищо особено в него, за 200 лв. тва Ел Джи ще ти дойде много тънко, пък гледам, че не е никак лошо, сспоред мене тряа него да си вземеш.

Например защото не е корейска еднодневка ;)

има по-добри варианти за 700 лева (в случая 500). например на същата цена е SE K750. Ти кое би предпочел :)

Какво значи "и сега ми я намериха от един магазин за 500 лв " ?

Ами тя навсякъде беше 499 лв. преди 1-2 месеца, не вярвам сега да е поскъпнала и цена 500 да се смята за "далавера". Под "навсякъде" имам предвид магазинчетата по главната и Руски, различни от Мтел, Глобул, Германос, Да-да, Джеф и подобни дървари.

Аз съм с този модел Нокия и мога да ти дам впечатления от първа ръка ако те интересуват.

Смятам че ако нямаш намерение да си играеш много, да си инсталираш допълнителни програми и т.н., тогава по-добре да спестиш пари и да вземеш LG-то.

Предимство на LG-то е наличието на външен екран - възможността да виждам кой ми звъни, колко е часа и дали имам пропуснати повиквания или получени съобщения без да отварям телефона ми липсва, но се утешавам с това че мога да го подмятам по джобовете без да се притеснявам че ще изграскам външния екран.

Теглото на това LG ми се струва доста за размерите му. Дано това да е заради качествен (може би метален?) корпус.

Батериите и на двата телефона са слаби. Моя кара около 4 дни. Когато слушам радио или ползвам повечко Bluetooth-а времето пада на 1-2 дни.

Предимствата на Нокията са много. Възможността да се добавя памет, операционната система Symbian, идеята че ако ти липсва някоя функция има огромен процент вероятност да успееш да си намериш и инсталираш програма която ти дава тази липсваща функционалност поне мен много ме топли :)

Пример : оригинално телефона поддържа функцията да ти показва снимка на човека който ти звъни, но не на цял екран - обаче има програмка с която може да се показва снимката на човека на цял екран. Също така оригинално не може да се настрои да се изключва сам в определен час, не може да се настрои будилника да звъни в различни часове за различните дни от седмицата, но си има програмки които дават тези функции и много, много други.

Недостатъците на 6260 : батерията и липсата на външен екран вече ги споменах, mp3 са моно въпреки че радиото е стерео - това е ограничение на платформата, освен това самите mp3-ки звучат доста металически и по-зле от на K700i да речем. Бутоните за навигация не са удобни - често при опит за натискане на бутона за надясно се натиска бутона за изтриване и добре че излиза надпис "наистина ли искате да изтриете едикакво си?". Неудобство създава примерно това че като пишеш текст или цифри, ръката ти държи телефона в долната част, след това обикновенно трябва да натиснеш софтбутона за ОК и за целта трябва да преместиш целия телефон в ръката си докато го хванеш по средата и подложиш пръсти под горната половина, защото натискането на софтбутоните без упората на пръстите отдолу води до едно такова усещане за нещо доста паянтово дето ей сега ще се счупи. И освен това, от натиска върху софтбутоните, от другата страна където горната половина се опира в долната започва да се лющи боята (моя е сребристия, не знам дали и на черния е така).

Много известен bug и повод за майтап е това че при отворен корпус в положение за снимане, разделителната способност на снимките е по-малка от максималната 640x480, която може да се достигне само при положение на телефона "затворен с екрана обърнат нагоре". За този проблем съм чувал че с новия firmware се оправя, но ще знам със сигурност след като ида до София до сервиза на Мтел за да ми го flash-нат (тука нямали техниката).

При затворен капак и пуснато радио - бутоните за увеличаване/намаляване на звука които са отстрани на корпуса не действат, защото при самото затваряне на капака програмата за радиото минава в background.

Най-много ме притеснява това че Bluetooth-а не поддържа Serial Port Profile. Заради това не може да се подкара интернет през BT и има вероятност да не може да се свърже с GPS - доколкото гледах на Daisy GPS-а има условието GSM-а да има този профил за да може да се свърже с него. Това сигурно се решава със софтуер, но все пак е ограничение с което трябва да се примирим - повечето нови модели на Нокия (над 6600) го нямат този профил, може би за да не може да се ползва интернет през BT и хората да се набутват за GPRS (това е теорията за конспирацията, за заговор между Нокия и мобилните оператори :)).

Хм, нарочно изброих по-подробно недостатъците, но всъщност предимствата са много, ама много повече. Аз бих го сменил замо за по-мощен smartphone.

А как бих се зарадвал аз лично ,да има повече хора като kicko из форума,който се обосновават като твърдят нещо...Браво за добре написаният пост,такива общо взето са рядкост....А сега по темата:в предвид моите наблюдения относно качествата на марката НОКИА,патологичната ми предубеденост към корейците,и след това кратко ревю от страна на Kicko с две ръце съм за НОКИА-та :love

има по-добри варианти за 700 лева (в случая 500). например на същата цена е SE K750. Ти кое би предпочел :)

Бих си взел 6230 :) И на мен не ми допада много много 6260, но има много други добри модели. А корейска техника аз не си купувам вече, прекалено много нерви и пари съм потрошил по такава

Бих си взел 6230 :) И на мен не ми допада много много 6260, но има много други добри модели. А корейска техника аз не си купувам вече, прекалено много нерви и пари съм потрошил по такава

Много по-добър е варианта на @w00x!!Защо трябва да си взимам 6230 при положение че дисплеят ама изобщо неможеш да различиш че е 65 000 цвята а на К750 е 262 000!!Пък и също така иконите му не са примерно 3Д като на К700(на К750 не съм ги виждал но преполагам че са същите)!!Няма кой знае какви повече фукнции,дисплея е супер малък на 6230 и закакво да дам сумати пари като за горе долу същите ще си взема нещо много по-добро!!Пък и на висчкото отгоре много хора казват че Нокия били скъпи за това че предлагали качество!!Това са отминали възгледи а на стари лаври не се лежи както знаем :)

Колкото до темата аз лично бих избрал ЛГ-то защото НОКИА не са това което бяха преди!!Те лежат на стари лаври и не предлагат кой знае какво за цената си!!Много повече възможности и удоволствия мисля че ще достави ЛГ-то :)

П.С Доколкото знам Сони Ериксон не са корейски а Шведско Японски производител :) А ЛГ честно казано незнам какви са но Смасунг наистина са корейски :)

Какво значи "и сега ми я намериха от един магазин за 500 лв " ?

Ами тя навсякъде беше 499 лв. преди 1-2 месеца, не вярвам сега да е поскъпнала и цена 500 да се смята за "далавера". Под "навсякъде" имам предвид магазинчетата по главната и Руски, различни от Мтел, Глобул, Германос, Да-да, Джеф и подобни дървари.

.....

Хм, нарочно изброих по-подробно недостатъците, но всъщност предимствата са много, ама много повече. Аз бих го сменил замо за по-мощен smartphone.

Сигурно заради късния час,ама не схванах всичко от поста ти-не е ли удобен за писане пък и изобщо?

Значи,че на центъра беше 520,в Германос е 609 а в Мтел не исках и да проверявам,защото им са по-скъпи телефоните.В нянакъв магазин майка ми я е видяла за 490 -е тука е далаверата...Какъв smartphone имаш впредвид?Защото трябва да е до 500лв за да станат 600 със джунджуриите

едиит:/Чудех се за LGто,защото не знам какъв е и дали му няма нещо,а няма гаранция пък е и използван...и малко ме е страх да не отидат 200лв на вятъра

Смятам че ако нямаш намерение да си играеш много, да си инсталираш допълнителни програми и т.н., тогава по-добре да спестиш пари и да вземеш LG-то.

Ами исках музика да слушам-попринцип си търсех телефон с мр3 плейър а тази нокия много ми хареса

Много по-добър е варианта на @w00x!!Защо трябва да си взимам 6230 при положение че дисплеят ама изобщо неможеш да различиш че е 65 000 цвята а на К750 е 262 000!!Пък и също така иконите му не са примерно 3Д като на К700(на К750 не съм ги виждал но преполагам че са същите)!!Няма кой знае какви повече фукнции,дисплея е супер малък на 6230 и закакво да дам сумати пари като за горе долу същите ще си взема нещо много по-добро!!Пък и на висчкото отгоре много хора казват че Нокия били скъпи за това че предлагали качество!!Това са отминали възгледи а на стари лаври не се лежи както знаем :)

Колкото до темата аз лично бих избрал ЛГ-то защото НОКИА не са това което бяха преди!!Те лежат на стари лаври и не предлагат кой знае какво за цената си!!Много повече възможности и удоволствия мисля че ще достави ЛГ-то :)

П.С Доколкото знам Сони Ериксон не са корейски а Шведско Японски производител :) А ЛГ честно казано незнам какви са но Смасунг наистина са корейски :)

Тук говорим за ЛГ, които са корейска марка, СЕ са ясни, макар и те да не са цвете. Но пак де, ако трябва да избирам между корейското и СЕ бих взел второто. Един телефон не е само шаренко, 3д и да прави джангър, ама това май никой не го отчита... Ама като ти гледам подписа няма смисъл да спорим ;)

едиит:/Чудех се за LGто,защото не знам какъв е и дали му няма нещо,а няма гаранция пък е и използван...и малко ме е страх да не отидат 200лв на вятъра

Най-вероятно ще отидат ! А в Мтел и Германос апаратите са по-скъпи по простата причина, че са внесени по нормалния начин, а не са разкодирани и разкостени от ненамсикой чужд оператор....

Най-вероятно ще отидат ! А в Мтел и Германос апаратите са по-скъпи по простата причина, че са внесени по нормалния начин, а не са разкодирани и разкостени от ненамсикой чужд оператор....

Ами какво като са разкодирани и са от чужбина-все пак си има гаранция и си е в пълния комплект а 110 лева разлика от магазин до магазин ми се вижда прекалено много

Май ще си взема нокиата :)

Има гаранция ама да не ти се налага да я ползваш, че най-много да трябва да го хвърляш или да си платиш ремонта ;) А повечето нови и по-сложни апарати не се разкодират просто със смяна на софтуера, режат се писти и други подобни хардуерни намеси, които нали се сещаш, че не са особено полезни за "здравето" на телефона.. Ама ти си знаеш, твои са си парите

Сигурно заради късния час,ама не схванах всичко от поста ти-не е ли удобен за писане пък и изобщо?

За момиче (с малки ръце и маникюр може би?) - не не е удобен за писане. Иди в Германос и поискай да ти сложат твоята симкарта в него и се опитай да си напишеш пинкод-а и да натиснеш ОК с една ръка само ! Ако ти се стори лесно и удобно - значи поне този недостатък не важи за теб.

Значи,че на центъра беше 520,в Германос е 609 а в Мтел не исках и да проверявам,защото им са по-скъпи телефоните.В нянакъв магазин майка ми я е видяла за 490 -е тука е далаверата...

В Мтел е 555 лв. без ддс, цена за М-клас клиенти. Ако все пак решиш да го купуваш - вземи го от Вега-та (бивш магазин Урал) на Главната.

Какъв smartphone имаш впредвид?Защото трябва да е до 500лв за да станат 600 със джунджуриите

Ами исках музика да слушам-попринцип си търсех телефон с мр3 плейър а тази нокия много ми хареса

Щом си смятала да слушаш музика на него и не знаеш какво е това smartphone, тогава според мен наистина е по-добре да си вземеш K750.

Само дето цената му е извън посочените от теб граници, особено след като го оборудваш с допълнителна памет и си вземеш Bluetooth за комютъра за да можеш да си прехвърляш mp3-ките.

Другите вариянти които виждам са Samsung D500 (пак скъп като К750), Samsung E720 и Sony Ericsson K700i (и двата нямат възможност за допълнителна памет иначе като цена се вместват).

Още нещо - телефон като mp3 player - това ми звучи като "зарядното ми е постоянно включено в контакта и като се прибера вечер веднага закачам телефона към него".

В Мтел е 555 лв. без ддс, цена за М-клас клиенти.  Ако все пак решиш да го купуваш - вземи го от Вега-та (бивш магазин Урал) на Главната.

Голяма грешка! Не ходете при тези тарикати. Майка ми си купи от тях телефон. Този апарат не спираше да дава дефекти. След третото ходене до магазина, майка ми им каза, че повече не иска да се занимава с тях и си иска парите. Те се съгласиха и забележете - нося им аз телефона с кутията, зарядното и т.н. при което взеха телефона и ми върбаха парите...но след това нулираха апарата, избърсаха го и го сложиха на витрината при новите, а апарата беше ползван 2 месеца! Оттогава не съм стъпил в тоя магазин при тея мошеници ;)

За момиче (с малки ръце и маникюр може би?) - не не е удобен за писане. Иди в Германос и поискай да ти сложат твоята симкарта в него и се опитай да си напишеш пинкод-а и да натиснеш ОК с една ръка само ! Ако ти се стори лесно и удобно - значи поне този недостатък не важи за теб.

Още нещо - телефон като mp3 player - това ми звучи като "зарядното ми е постоянно включено в контакта и като се прибера вечер веднага закачам телефона към него".

Абе маникюр нямам винаги ама ще скокна до Германос следобед

А това за зарядното си е така и си го знам-4 часа музика и с батерията до там

@gerry^^ защо като искаш да ползваш телефона като МП3 не си вземеш направо МП3 плеър вместо да се занимаваш с глупости??? :confused Както разбрах от предишните ти няколко поста май точно за това ще го ползваш а е много по-добро решение да си вземеш примерно АЙПОТ и поне тогава ама ще си слушаш МП3 на воля!!

Ако пък пак настояваш за телефон си вземи СЕ К750!!Или пък новия модел на Сони Ериксон W800 който стандартно се продава с 512 МБ карта точно за да можеш да си слагаш сумати МП3-ки :)

@gerry^^ защо като искаш да ползваш телефона като МП3 не си вземеш направо МП3 плеър вместо да се занимаваш с глупости??? :confused Както разбрах от предишните ти няколко поста май точно за това ще го ползваш а е много по-добро решение да си вземеш примерно АЙПОТ и поне тогава ама ще си слушаш МП3 на воля!!

Ако пък пак настояваш за телефон си вземи СЕ К750!!Или пък новия модел на Сони Ериксон W800 който стандартно се продава с 512 МБ карта точно за да можеш да си слагаш сумати МП3-ки :)

W800 е доста над 500 лева. аз съм му се наточил. и дизайна ми харесва и функциите са перфектни, макар че исках следващия телефон който си взема да е Smartphone, заради този може и да се прежаля.

@gerry^^: нали знаеш, че не е нужно телефона да е Smartphone, за да може да пуска mp3? защо ти е Smartphone тогава? това е все едно да си купиш кола, да дадеш сумати пари отгоре за климатик и да не го ползваш, а това да е главната екстра на колата и именно тя да вдига цената нагоре. глупаво ми се струва. същото това го обяснявах и на една позната която искаше да си взима такъв телефон, но я убедих да вземе SE K750, а тя най-накрая отиде и си взе някакъв Сименс без никакви екстри, само защото изглеждал добре на външен вид.

Няколко човека ме посъветваха и май ще си взема отделно МР3 плейър но понататък..Сони Ериксоните не ги харесвам-струва ми се че последните им десет модела са с почти еднакъв дизайн с изключение на някои малки подробности,пък и за телефон предпочитам да е мида,за да не ми се драска екрана защото се държа отватително към телефони

@w00x,не,не ми е точно заради мр3 плейъра.Исках да имам Smartphone задари програми-мрограми,знам ли...В колата не винаги се пуска климатика :)

А м-ду другото точно за Нокиа6260 когато си я харесах не знаех че е Smartphone-разбрах след 2-3 дни.

W800 наистина е хубав,само не знам колко струва

едит:/@w00x,ника ми е gerry^^ а не garry^^ -надявам се да е от бързане :)

Няколко човека ме посъветваха и май ще си взема отделно МР3 плейър но понататък..Сони Ериксоните не ги харесвам-струва ми се че последните им десет модела са с почти еднакъв дизайн с изключение на някои малки подробности,пък и за телефон предпочитам да е мида,за да не ми се драска екрана защото се държа отватително към телефони

Ми щом предпочиташ мидичките ти препоръчвам горещо ЛГ-то!!Много добре решение е въртящата му камера пък май също има и функция видео разговор докато немисля че НОКИА-та има по простата причина че камерата е отсрани на телефона :) За мен ЛГ-то е много по-добро решение пък и за сметка на това като гледам ти май искаш да изпъкнеш пред приятелите си с хубаво телефонче!!Много по-голямо впечатление ще направиш с ЛГ-то защото просто е много по рядък телефон пък и за мен лично по-добър от НОКИА-та ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...