Jump to content
BulForum.com

Видео към компютър

Recommended Posts

Имам един въпрос. Значи ония ден си купих ново видео, бая се чудих какво да взема и както винаги служителите в магазина бяха "на ниво". От 3 езнакви на външен вид ми казаха че разликата май била само в броя на главите. Както и да е, аз си взех най-скъпото защото определено има повече екстри сега като го разглеждам. Основния ми въпрос е имали начин да го свържа с компютъра и примерно да свалям записите от касетите на хард диска? Някаква специална програма, кабели и т.н. дето трябват за това.

Ако някой знае, моля да ми обясни защото аз нещо не се ориентирам как става това, пък и няма кого да питам. От магазина казаха че незнаят и сигурно неможело да стане. Ама все пак с техниката днешно време почти всичко става.

Аз сещам за един вариант, но ще ти трябва ТВ Тунер. Изкарваш сигнала от антенния изход на видеото и оттам в ТВ Тунера. Някой от колегите от форума да ти каже програми за рипване и си готов :)

Трябва ти VIVO ако влезнеш примерно в ценовата листа на някоя фирма и погледнеш видео картите има някои , които са само с ТВ-оут , но има и други , които имат ТВ-оут и ВИВО и са определено по-скъпи от тезаи , които нямат тази екстра ..... , а пък ВИВО-VIVO означава Video in или на прост бългрски език ВХОД ..... и просто изкарваш сигнал от видеото или отбуксата видео оут и го вкарваш в компютъра чрез букста видео ин .... мисля , че го обясних достатъчно просто ....... виж ако имаш тази екстра на видео картата после ще ти дам допълнително инфо за програмите и др. Най-лесно можеш да провериш ако си пазиш кутията от видео картата на нея със сигурност ще пише :D

Трябва ти capture (кепчър) карта - има самостоятелни такива, които имат само вход (S-Video и/или Composite - чинч), изкарваш чинч видео от видеото, и го вкарваш в тази платка (която е PCI). Както ти казаха вече, освен такава карта, ако вземеш един TV tuner, по 30-40$ са, той също ще поддържа тази функция за вход. Платката сканира сигнала и го дигитализира и го записва на харда.

Най-добрата програма за запис, с която съм си имал работа е iuVCR, имам кепчър и снея става много добре.

Най-добрата програма за запис, с която съм си имал работа е iuVCR, имам кепчър и снея става много добре.

Единствената програма с която мога да си съхраня настройките на VІVО входа иначе с другите всеки път настройваш

мерси много за помоща. трябва да проверя тези работи за тунера и картата, преди бях с милениум и сега го смених с хр и не съм още наясно с всички детайли...поне знам че ще стана работата :punk

За да знам със сигурнос какво ми трябва, ето какво пише в гаранционната карта на компютъра. Тоест по това може ли да се познае дали примерно имам тв аут и дали видео картата е добра.

Video Cards ASUS VGA A9550GE/TD/128M $80

Друго соето може да има общо, но само така предполагам трябва де е това?

Mainboards Socket 478 Gigabyte 8I865P-G/865P/FSB800/GLAN

Надявам се да не звучи много идионски, ама на като съм непросветен :rolleyes:

Ако картата има само TV-Out, S-video буксата е само с 4 пина, ako e VIVO, има 8 пина.

П.П. Мисля, че в комплектацията на VIVO-то влиза кабел с по две S-video (женска и мъжка) букси и две композитни (пак мъжка и женска).

Нещо имам проблем с изходите. Май тва видео няма S-VHS изход. Значи ли това че няма да мога да го включа кък момпютъра?

Ето ги техническите данни, смятате ли че имам шанс?

http://www.panasonic.co.uk/vcr/nvhv61ebs/index.htm

Като гледам, това видео има само SCART букси. Тогава ще ти трябва специален SCART кабел - от едната страна влиза SCART във видеото, от другата има набор чинчове, единия е за видео - към компа.

Ако не ти се занимава да си правиш сам (да търсиш схеми и да купуваш букси и кабели - то ще ти излезе почти същото като цена), купи си такъв, има ги.

• 2 weeks later...
Като гледам, това видео има само SCART букси. Тогава ще ти трябва специален SCART кабел - от едната страна влиза SCART във видеото, от другата има набор чинчове, единия е за видео - към компа.

Ако не ти се занимава да си правиш сам (да търсиш схеми и да купуваш букси и кабели - то ще ти излезе почти същото като цена), купи си такъв, има ги.

Взех си такъв кабел и го включих, нищо не се променя. Няма автоматично детекване. Какви настройки трябва да направя сега?

А ти кое очакваш да се детектне?!

Ако си свързал правилно буксите (зависи какъв ти е IN входа на видеокартата, гледай да не си свързал изхода на видеото към изхода на видеокартата), с подходящ софтуер (в случая пробвай iuVCR), записваш това което се подава на входа в компютъра.

Инсталираш, настройваш iuVCR (включително входа, ако видеокартата поддържа повече от един), избираш SmartTee for Preview (или нещо такова беше), натискаш Preview, трябва да видиш прозорец с картина.

Ако нищо не излиза, голяма е вероятността да не си свързал правилно буксите или видът на кабела да не е точния за твоята конкретна ситуация на изход на видеото и вход на в.картата.

....

Video Cards ASUS VGA A9550GE/TD/128M $80

Друго соето може да има общо, но само така предполагам трябва де е това?

Mainboards Socket 478 Gigabyte 8I865P-G/865P/FSB800/GLAN

.....

Взех си такъв кабел и го включих, нищо не се променя. Няма автоматично детекване. Какви настройки трябва да направя сега?

А само да попитам какво си купи- ТВтунер или смени видеокартата?

А само да попитам какво си купи- ТВтунер или смени видеокартата?

Взех си тунер Asus и сега се мъча да изкарам сигнала. То са една камара кабели, антени, дистанционно и т.н.

Уж всичко е ок с драйверите, даже почва да записва ама дава син екран. Сигурно нещо във връзките или настройките не съм го направил добре.

Използвай композитните входове/изходи за кепчър на аудио-видео сигнала от VHS. Имам тунер ASUS и точно вчера прехвърлих около час и половина през композитния вход, без да дропне и един кадър. Управлявам тунера с FLY2000TV RC2 (само той управлява коректно чипа 7135), оригиналния софт от Intervideo го махнах, много е тромав.

Точно и аз тая програма я инсталирах, казах ми че оригиналния софтуеър е много тъп.

Успях да си пусна кабелната през тая програма и дава хубава картита, ама видеото нещо не става. Те са три входа на картата - за видео, кабел и антена за радиото.

В първия вход за видео включвам кабела с многото накрайници, червен, бял, жълт и черна букса. Кой от тия 4 кабели е за видеото? Пробвах да свържа черния с друг такъв който накрая завършва със скарт изход към видеото но без ефект.

Точно и аз тая програма я инсталирах, казах ми че оригиналния софтуеър е много тъп.

Успях да си пусна кабелната през тая програма и дава хубава картита, ама видеото нещо не става. Те са три входа на картата - за видео, кабел и антена за радиото.

В първия вход за видео включвам кабела с многото накрайници, червен, бял, жълт и черна букса. Кой от тия 4 кабели е за видеото? Пробвах да свържа черния с друг такъв който накрая завършва със скарт изход към видеото но без ефект.

Ако кабела е същия като моя значи трябва с червената букса :excl: Обаче поради причината , че не съмк сигурен върху сяко кабелче точно до буксата трябва да има надпис от рода на видео оут , аудио оут , видео ин , аоудио ин ........ ти търси ВИДЕО ОУТ ...... :punk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...