Jump to content
BulForum.com

Програма за родословно дърво

snejko

Recommended Posts

Решила съм да седна да направя едно родословно дърво на нашето семейство и искам да се консултирам дали някой знае някакви програми освен тази и ако знае кои са и откъде мога да ги сваля. Също така приемам идеи всякакви, стига да са полезни. Особено много ще съм благодарна, ако някой сподели личния си опит в тази област.

Решила съм да седна да направя едно родословно дърво на нашето семейство...

Много интересно... Абсолютно същата идея ми дойде на ум и съвсем случайно попадам на тази тема!

@snejko разгледах програмата, но ми се стори излишно претрупана...

Добър софтуер е, но ще изгубите време да го разучите.

В интерес на истината, вчера започнах един проект на VВ, като

ще предоставя кода на всеки желаещ да се занимава.

ЗА ПРОЕКТА "РОДОСЛОВНО ДЪРВО !!!"

За сега може да се съставя родословно дърво без никакви допълнителни характеристики към имената в него.

Предвидено е да има: "месторождение(град/село)", "държава", "дати" и "коментари/бележки".

За визуализация на дървото е предвидена същата дървовидната структура, която е застъпена в "windows explorer".

Вярвам, че до седмица ще довърша всички подробности.

Пишете какви екстри искате да съдържа програмката освен изрбоените.

Пишете какви екстри искате да съдържа програмката освен изрбоените.

Искам задължително да мога да слагам и снимка, но не директно на дървото, а с хиперлинк. Също е добре да има и поле за "професия", "поредно дете в семейството"(в моето са малко объркани нещата назад в поколенията и затова ми е нужно), "починал/жив"...общо взето за това се сещам в момента. А да, място за адреси, телефони и т.н.

Най-добре е при въвеждането да се попълва нещо като формуляр с възможност за редакция. Наистита много хубава идея имаш, на мен ми се утели вола да драскам п кадастрони и разни листчета.

Най-добре е при въвеждането да се попълва нещо като формуляр с възможност за редакция.

Да тачно така е :D

RODD.GIF

Имам малки затруднения с времето... :sad2:

http://www.smartdraw.com/exp/ste/examples/

http://www.smartdraw.com/examples/orgchart...hpublishing.htm

tova varshi rabota do nqkade az go polzvam za razlichni neshta i mi se struva che i za tazi ideq shte varshi rabota.Programata ia ima v data.bg nedostatuk e che sled kato si izberete tipa diagrama trqbva da izchakate da se svali ot internet koeto e kam 5min.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...