Jump to content
BulForum.com

Търся пружинки

Recommended Posts

търся си 2 най елементарни пружинки Ф10 около 3-4 см дължина (такива дето натискат) и никъде из Пловдив по магазините не успях да си намеря... та молбата ми е някоой ако има нека да каже ще почерпя (зарди тези 2 пружинки немога да си сложа водното) или нека ако някой знае къде мога да си намеря да каже ще му бъда безкрайно благодарен

магазините в които съм търсил са:

Бриколаж

Маркита

Викиват

Конрад

м-н България

и в няколко малки железарий

е такова животно никаде не открих

HELP Please

благодаря предварително

търся си 2 най елементарни пружинки Ф10 около 3-4 см дължина (такива дето натискат)

Пружините имат повече показатели от тези, които си изброила, най-малкото: материал и сила на натиск..

има фирми, които изработват пружини по поръчка, опитай с гугълсърч.. ето ти една примерна фирма:Федер универсал

значи не съм разбирач на пружини така че не мога да дам всичките характеристики само да не са стоманени и толкова силни че да не могат да се смачкат с ръка

@weasel според теб софийска фирма производител дали ще се занимае с мен да ми произведе 2 пружинки по поръчка??!? :confused

значи не съм разбирач на пружини така че не мога да дам всичките характеристики само да не са стоманени и толкова силни че да не могат да се смачкат с ръка

@weasel според теб софийска фирма производител дали ще се занимае с мен да ми произведе 2 пружинки по поръчка??!? :confused

да, естествено.. ти да не очакваш да струват по една стотинка пружинката? :)

А, това, дето искаш пружините да не са от стомана, мисля че няма как да стане. Пружини се правят от пружинна стомана. От друг материал просто няма как да станат -нали трябва да са еластични! А, твърдостта им (от която се плашиш), зависи от дебелината на тела и броя на навивките.

Потърси по магазините за авточасти, например по спирачките има някакви. По магазините от тип Бриколаж също могат да се намерят, но не само пружинките (както вероятно си търсил!), ами да речем панта или резе, от което могат да се измъкнат горе-долу с тези размери.

А, във Викиват съм сигурен, че съм виждал такива, но или вече нямат, или не си ги намерил. Бяха точно срущу входа, съвсем в дъното, на щанда от дясно -имаше цяла тава с различнш пружинки, шайби и пр. дребосъци.

търся си 2 най елементарни пружинки Ф10 около 3-4 см дължина (такива дето натискат) и никъде из Пловдив по магазините не успях да си намеря... та молбата ми е някоой ако има нека да каже ще почерпя (зарди тези 2 пружинки немога да си сложа водното) или нека ако някой знае къде мога да си намеря да каже ще му бъда безкрайно благодарен

...............HELP Please

благодаря предварително

Веднага ти давам идеята която аз прокарах за водното :)

Пружинки има на спирачните челюсти на Лада,Москвич ....май и на трабант. Теса с диамерър 10мм и са около 3-4см високи. Отиваш в първия срещнат магазин за Лада и търсиш пружинки за фиксаторите на челюстите "на спирачките реазбира се" на Москвич21412 , или Лада 2103"1500" , Лада 2101"Жигула".....и т.н. аз си купих и нещата заспаха :) ПРОБВАЙ. Успеха ти е гарантиран :)

EDIT:

Ей да ошашкаш магазинерката :) Тези пружинки се намират НА СРЕДАТА на самата челюст. Там има един елемент като щифт ......на който щифт се нанизва пружинката и се застопорява с една шайбичка :) Самия щифт минава през тавата на спирачното колело :)

Гоше,batko32 доста добре ти е обяснил.

Имах над 20-тина стари накладки,но не съм сигурен дали стоят.

Утре ще проверя на работата и ако не намеря ще мина през село.Дано са останали.

А вместо да купуваш комплект накладки за 10-20лв мини през някоя морга или сервиз където има купища сменени!

Гоше,batko32 доста добре ти е обяснил.

Имах над 20-тина стари накладки,но не съм сигурен дали стоят.

Утре ще проверя на работата и ако не намеря ще мина през село.Дано са останали.

А вместо да купуваш комплект накладки за 10-20лв мини през някоя морга или сервиз където има купища сменени!

:) Стига бе Нено

Несъм карал човека да си купува цял комплект за накладки.Пружинките са по 20 стотинки/бр "или 50ст. непомня точно" .

има един цифроман и фехтошар в Пловдив,Викиват му викат преди моста на руски-в дясно.Но от сега ти казвам цените са меко казани изсмукани от косъм на умряла змия преди 3 години.Иначе има доста боклуци там ,със сигурност ще има и това което търсиш.

има един цифроман и фехтошар в Пловдив,Викиват му викат преди моста на руски-в дясно.Но от сега ти казвам цените са меко казани изсмукани от косъм на умряла змия преди 3 години.Иначе има доста боклуци там ,със сигурност ще има и това което търсиш.

мерси но в началото на темата съм писал магазините в които съм проверявал и един от тях е ВИКВАТ :)

благодаря на @batko32 and @nonsan засега нямам време да отида да проверя но все пак благодаря ви много

и Нено ако има нещо при теб обади се ще почерпя задължително

По средата на старата карловска ( между стария пешеходен мост и Нева), някъде по средата до кръстовището с Братаница от лява страна(спрямо картата) има една железария. Не може да го няма там.

Clipboard02.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...