Jump to content
BulForum.com

Flashget

Jorkis

Recommended Posts

Niakoi moje li da mi kaje kakvo triabva da napravia v nastroikite na Flashget za da moje da se svaliat failove ot poddirektorii, ima li takova neshto izobshto, zashtoto az neshto ne moga da go nameria

Haide i mersi na vsi4ki koito shte mi pomognat

• 3 months later...
  • Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Има ли начин да настроя FlasGet-а да запазва Default.jcd (Базата данни за файловете за сваляне) файла по-често, например на 10 минути. В опциите има настрийка ама тя е за веднъж на ден. Понякога като забие компа после Скандиск минава и прецаква тоя фаил и почти задължително прецаква и Default.jcd.bak и списъка се прецаква. Може ли да се промени нещо в регистъра и да стане тая работа?

Един вариант е следния (той работи и в много други случаи):

Инсталираш си automation програма, такава която с помощта на скриптове автоматизира най-разли4ни дейности, например MacroExpress. С нейна помощ пишеш скрипт, който на определен интервал от време изпраща например комбинацията Ctrl+S към FlashGet. И това е B)

Да сега стана като написах Zmeikov а преди малко написах само AZ и нищо не стана. Тая програма не мога да я схвана. Има ли начин да направиш едно макро и да го качиш на вареза щот аз има да се мъча 40 дни и 40 нощи.

Има нчин :)

Но скрипта, ако контролира някоя програма, зависи от нейния Handler, а той се получава от името на прозореца на програмата (title bar).

Аз Флашгет нямам понеже тази програма хич не ми допада, затова трябва да знаеш заглавието на прозореца, дори частично. Предполага се, 'FlashGet' ще присъства, но ако присъства и в друг прозорец, например в 'Exploring - C:\FlashGet', скрипта може да се подлъже и да прати контролна инфо на другата. затова колкото по-уникано е името толкова по-добре. Почти всички подобни програми зависят от заглавията на прозорците, а аз съм пробвал наистина МНОГО такива automation програми.

Сега не мога, утре ако искаш може по PM да се разберем, предполагам не ти е спешно.

Na4i az s moqta bavna vrzka si svalqm Angelite na 4arli 2 i naokolo 60 % toka mi sprq i sega kato pusna lista da si prodylja svalqneto mi pokazva 4e imalo gre6ka i da q izpratil li na Microsoft ima li na4in da si prodylja svalqneto na faila bez lista ini ne6to drugo ?

• 1 month later...

I az imam problem s Flashgeta. Sutrinta kato go vidqh be6e napravil nqkakyv error, pove4e ne iska6e da se startira, zatova go uninstallnah i go ka4ih nanovo. Sega trygva, no ne 6te da downloadva, postoqnno retry-va i ne iska da po4na da svalq. Rovih se iz options da namerq ne6to, ama kato ne znam kakvo da tyrsq :)

Nqkoi ima li ideq kakvo trqbva da se napravi, za da zapo4ne da svalq?

• 4 weeks later...

имам един проблем. днес свалях един image file, но го прекъснах на половината, защото трябваше да дръпна нещо друго. когато се опитах да го възобновя, ми отказа. в последствие открих, че това което свалям(image file) е променил големината си. изглежда някой не беше го качил целия диск. flashget-a сега не може да resume-не точно поради тази причина(той е записал информация за първоначалния размер на файла). има ли начин да продължа свалянето оттам откъдето съм го прекъснал?(не ми се свалят 400мб с 15к отново)

благодаря предварително.

.:edit:.

... и още нещо, което е малко offtopic, но е свързано с проблема:

ако тук не се появи mds файл, да го свалям ли т'ва mdf? доколкото знам mds е аналогичен на cue файла т.е. показва "пътя" до image file и без него не мога да го емулирам, нали?

аз поне не знам такъв начин.И на мен ми се е случвало това и после съм свалял файла на ново понеже след като е променена големита не иска да продължава да го сваля.

По принцип големината на файла се определя още с самото начоло като пускаш да се сваля даден файл и после не може да се променя.В твоя случай файла не е бил докачен и сега трябва да го сваляш на ново :)

• 5 weeks later...
Ako iskash da svaliash poddirektorii barabar sas failovete vav tiah mozesh da polzvash FTP klient, naprimer CuteFTP, no ima i mnogo drugi FTP klienti, koito ste ti svarshat rabota.

Този цитат е от тази тема и искам да питам за проблеми,които имам понякога със свалянето на някои файлове от ftp сървъри.Често Флаша ги отказва.

Въпроса е-дали трябва да се логна с някаква парола,или направо в този случай да зарежа Флаша и да опитам с ftp клиент?

Или да пробвам нещо друго?

• 1 month later...

Появи се един много дразнещ проблем с FlashGet.Значи сложил съм си cd-key за Remove Banner ,но от 1 седмица ,след всяко рестартиране на PC-то Banner-ите пак се появяват и аз си слагам cd-key ,оправя се и след рестарт отново е така.Как може да се оправи!

P.S Със FlashGet 1.6а съм !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...