sincity Posted August 1, 2005 Author Share Posted August 1, 2005 А пък аз няма да си дам органите, даже съм и против трансплантациите.Не е природоестетическо(не знам дали има такава дума).Това си е един вид поругаване над починалия човек, а представи си как ще се чувстваш на погребението на някой близък човек(дано на никого не му се налага)да знаеш, че е изкормен като риба?Ако този човек съм аз, как ли биха се почувствали родителите ми,роднините ми? <{POST_SNAPBACK}> Против трансплантациите? Още малко и против медицината ще се обявиш.За какво поругаване говориш? Не се прави нищо против волята на починалия или тази на неговите роднини. Замисли се над това, което казва Асасин. Не е ли то по-важно ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Науката да взима, каквото става за употреба! Все ще е повече от полза да се ползва при нечие лечение, отколото да стане храна за червеите или да се кремира. Предупреждавам - черният ми дроб ЕДВА ЛИ Е ГОДЕН ЗА УПОТРЕБА !!! P.S. rafaelo , ти В МОМЕНТА СИ ДЕКЛАРИРАЛ СЪГЛАСИЕ, макар и мълчаливо ! Такъв ни е законът - изрично трябва да кожеш, че не си съгласен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Ако стават за нещо, да взимат. На мен едва ли ще са ми от полза да си гнием заедно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Науката да взима, каквото става за употреба! Все ще е повече от полза да се ползва при нечие лечение, отколото да стане храна за червеите или да се кремира. Предупреждавам - черният ми дроб ЕДВА ЛИ Е ГОДЕН ЗА УПОТРЕБА !!! P.S. rafaelo , ти В МОМЕНТА СИ ДЕКЛАРИРАЛ СЪГЛАСИЕ, макар и мълчаливо ! Такъв ни е законът - изрично трябва да кожеш, че не си съгласен. <{POST_SNAPBACK}> Мисля че вече не е така, а обратно. Относно бизнеса с нелегалните донори - той се развива само защото огромната маса от хора изпитва страх да дари органите си. Ако 80% например го правеха, то такъв "черен" бизнес просто не би съществувал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 С тази законова уредба в БГ и с тая органна мафия не бих дал разрешение за това приживе! Демек, да му мислят роднините! <{POST_SNAPBACK}> споделям на 100% горното мнение,така че---->НЕ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 казвам НЕ и обяснявам защо на питащите. тялото си е мое и аз решавам какво ще става с него! 1. както вече бе споменато на няколко пъти - живеем в България. И тука няма ясно и законово дефинирани признаци, по които да се съди дали даден човек е мъртъв (в УСА има 34 признака, които ако не са налице човека се счита за ЖИВ + още 12 по които се обявява за МЪРТЪВ). Т.е. тук някой доктор може да си ме обяви за умрял дори и да не съм и да си ми ползва органите за търговия или за да удължи живота на жена си или за квото си иска. той ще решава, не аз... 2. информацията в България (а и по света)никак не е защитена. ако дам съгласието си, това ще бъде видяно от произволен брой хакери и бизнес организации. нататък следва точка 1. 3. трансплантирането на орган не е мигновено излекуване на нуждаещия се. то е просто удължаване на живота с да речем максимум 5 години. половината от тях ще преминат в грижи по самата трансплантация и борба с отхвърлянето на органа и други екстри. реално и реципиента (тоя дето му трансплантират органа) не получава реален живот, а само продължение на агонията за неопределен период. 4. тази точка мислех да не я пиша, щото ще ме изядете с парцалите заради нея, но си е факт че над 60% от хората, нуждаещи се от органи за трансплантация сами са се докарали до това състояние. малко са болестите, които възникват по независещи от приносителя причини и водят до толкова тежки увреждания. Някъде по други теми бях писал, че обичам даването на втори шанс, защото често се възползвам от такива. но в случая не мисля да го давам - за справка погледнете първите 3 точки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Aми... Замисли се, че дори той да е бил "изкормен като риба", то това би било по негово изрично желание - желание, заявено, когато той е бил в пълно съзнание и знание за постъпките си. Против трансплантациите? - въпрос на виждания. За пореден път се убеждавам, че съдите прекалено наивно по отношение на различни казуси. И гледате прекалено много филми... <{POST_SNAPBACK}> Aз не бих позволил на майка ми да знае, че ме погребва я без сърце, я без нещо друго.Това, че ти си падаш мазохистка си е лично твой проблем - кеф ти депресии кеф ти квото си поискаш.А дали е наивно....ми за мен наивното е да кажа "ще си ги дам", понеже го казваш на импулс, докато по-нормалната реакция е да откажеш. А за филмите...дадох просто един малък елементарен пример...и споменах, че е от филм Против трансплантациите? Още малко и против медицината ще се обявиш.За какво поругаване говориш? Не се прави нищо против волята на починалия или тази на неговите роднини. Замисли се над това, което казва Асасин. Не е ли то по-важно ??? <{POST_SNAPBACK}> А ти се замисли над поста на mobo.Особено точко 3.Нямам нищо против медицината,а точно против това донорство на органи, но това си е ЛИЧНО мое мнение и не съм го налагал на никого. казвам НЕ и обяснявам защо на питащите. тялото си е мое и аз решавам какво ще става с него! 1. както вече бе споменато на няколко пъти - живеем в България. И тука няма ясно и законово дефинирани признаци, по които да се съди дали даден човек е мъртъв (в УСА има 34 признака, които ако не са налице човека се счита за ЖИВ + още 12 по които се обявява за МЪРТЪВ). Т.е. тук някой доктор може да си ме обяви за умрял дори и да не съм и да си ми ползва органите за търговия или за да удължи живота на жена си или за квото си иска. той ще решава, не аз... 2. информацията в България (а и по света)никак не е защитена. ако дам съгласието си, това ще бъде видяно от произволен брой хакери и бизнес организации. нататък следва точка 1. 3. трансплантирането на орган не е мигновено излекуване на нуждаещия се. то е просто удължаване на живота с да речем максимум 5 години. половината от тях ще преминат в грижи по самата трансплантация и борба с отхвърлянето на органа и други екстри. реално и реципиента (тоя дето му трансплантират органа) не получава реален живот, а само продължение на агонията за неопределен период. 4. тази точка мислех да не я пиша, щото ще ме изядете с парцалите заради нея, но си е факт че над 60% от хората, нуждаещи се от органи за трансплантация сами са се докарали до това състояние. малко са болестите, които възникват по независещи от приносителя причини и водят до толкова тежки увреждания. Някъде по други теми бях писал, че обичам даването на втори шанс, защото често се възползвам от такива. но в случая не мисля да го давам - за справка погледнете първите 3 точки. <{POST_SNAPBACK}> евала, бате! Винаги съм ти се кефел на постовете, щото квото и да си казвал винаги си бил прав и е било на място.С уважение....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 казвам НЕ и обяснявам защо на питащите. тялото си е мое и аз решавам какво ще става с него! 1. както вече бе споменато на няколко пъти - живеем в България. И тука няма ясно и законово дефинирани признаци, по които да се съди дали даден човек е мъртъв (в УСА има 34 признака, които ако не са налице човека се счита за ЖИВ + още 12 по които се обявява за МЪРТЪВ). Т.е. тук някой доктор може да си ме обяви за умрял дори и да не съм и да си ми ползва органите за търговия или за да удължи живота на жена си или за квото си иска. той ще решава, не аз... 2. информацията в България (а и по света)никак не е защитена. ако дам съгласието си, това ще бъде видяно от произволен брой хакери и бизнес организации. нататък следва точка 1. 3. трансплантирането на орган не е мигновено излекуване на нуждаещия се. то е просто удължаване на живота с да речем максимум 5 години. половината от тях ще преминат в грижи по самата трансплантация и борба с отхвърлянето на органа и други екстри. реално и реципиента (тоя дето му трансплантират органа) не получава реален живот, а само продължение на агонията за неопределен период. 4. тази точка мислех да не я пиша, щото ще ме изядете с парцалите заради нея, но си е факт че над 60% от хората, нуждаещи се от органи за трансплантация сами са се докарали до това състояние. малко са болестите, които възникват по независещи от приносителя причини и водят до толкова тежки увреждания. Някъде по други теми бях писал, че обичам даването на втори шанс, защото често се възползвам от такива. но в случая не мисля да го давам - за справка погледнете първите 3 точки. <{POST_SNAPBACK}> Не мога да повярвам....единия пише най-егоцентричната помия, която съм виждал, другия му вика Евала.... Ами не искам да кълна....но да но не ви идва на главата...пък че и ако ви дойде някви главанаци да ви обясняват че вие сте си виновни и че няма смисъл да ви се трансплантира каквото и да е, защото така или иначе ще умрете... НАПРАВО СЪМ ОТВРАТЕН, ПОГНУСЕН И НЕ ИСКАМ ДА ИЗРЕЖДАМ КАКВО ОЩЕ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Не мога да повярвам....единия пише най-егоцентричната помия, която съм виждал, другия му вика Евала.... Ами не искам да кълна....но да но не ви идва на главата...пък че и ако ви дойде някви главанаци да ви обясняват че вие сте си виновни и че няма смисъл да ви се трансплантира каквото и да е, защото така или иначе ще умрете... НАПРАВО СЪМ ОТВРАТЕН, ПОГНУСЕН И НЕ ИСКАМ ДА ИЗРЕЖДАМ КАКВО ОЩЕ... <{POST_SNAPBACK}> Ми ще си умра като пич...не да ме кърпят с органи дошли от 4-те посоки на света.А помисли си малко, защо някой човек трябва да се лишава от органа си заради мен примерно, за да живея някакви си 5 години ? За това помисли ли си ? Не е ли това егоизъм тип "дай ми органа си, понеже аз не се грижех достатъчно за моя" ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted August 1, 2005 Author Share Posted August 1, 2005 Ми ще си умра като пич...не да ме кърпят с органи дошли от 4-те посоки на света.А помисли си малко, защо някой човек трябва да се лишава от органа си заради мен примерно, за да живея някакви си 5 години ? За това помисли ли си ? Не е ли това егоизъм тип "дай ми органа си, понеже аз не се грижех достатъчно за моя" ????? <{POST_SNAPBACK}> Mного елементарни и мизантропски разсъждения!И какво да се замислям върху точка 3 на Мобо? Написаното в нея не е правило, а частен случай. А останалите точки са опит да изпъкне с различното си мнение, което не му прави чест според мен. Теории на конспирациите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 "Лишава"?! Говорим за настъпила мозъчна смърт. Никой няма право да подлага на съмнение свободният избор на някого - нито ти, нито родителите ми - нещо, което и те биха потвърдили. Не те съдя - това си е твоя "гледна точка"... А и никой не те тегли за ръката, за да ти взима органите. Това, че ти си падаш мазохистка си е лично твой проблем - кеф ти депресии кеф ти квото си поискаш.А дали е наивно....ми за мен наивното е да кажа "ще си ги дам", понеже го казваш на импулс, докато по-нормалната реакция е да откажеш. Koлкото това - не приемам личните нападки като част от аргументацията ти по случая. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Mного елементарни и мизантропски разсъждения!И какво да се замислям върху точка 3 на Мобо? Написаното в нея не е правило, а частен случай. А останалите точки са опит да изпъкне с различното си мнение, което не му прави чест според мен. Теории на конспирациите. <{POST_SNAPBACK}> Аз мнението по темата си го дадох, няма да продължавам да дъвча едно и също,така, че това, което ще кажа не е по темата.Досега не съм те виждал в какъвто и да е спор тук във форума да се признаеш, че не си прав и все смяташ, че ти си правия.И значи като съм с различно мнение не ми прави чест ли?Извинявай,приятел, не го приемай навътре или като обида ама ако трябва да сравнявам всичко изписано във форума от теб или mobo като съдържание, не като брой...ми извинявай ама вода на малкото пръстче не можеш да му сипеш. "Лишава"?! Говорим за настъпила мозъчна смърт. :allien Selfish, so selfish... Никой няма право да подлага на съмнение свободният избор на някого - нито ти, нито родителите ми - нещо, което и те биха потвърдили. Не те съдя - това си е твоя "гледна точка"... А и никой не те тегли за ръката, за да ти взима органите. <{POST_SNAPBACK}> да, лишава.И май не схващаш, че става въпрос за човешко същество.И тва е орган, по дяволите.Не е като "може ли да ти взема дясната обувка след като умреш". Точка.Край.Капут.Финито. Не ме цитирайте щото тва си ми е мнението и няма смисъл да продължавам да споря. Едит: Не го казвам като нападка, просто си падаш по подобни неща Интереси и желания всякакви Едит2: Знам, че никой не ме кара, затова казах, че не ми се спори по темата вече Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valkyre Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 ми не нямам желание..приживе бих дарил органите си на някои близък или приятел..но нямам желание след смъртта ми да ме раздробяват колкото и тъпо да звучи тва Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Off: Да, могат да ми вземат дясната обувка и органите и това си е лично мое виждане по въпроса. Както виждаш - не те упреквам, просто изразявам позиция по темата. Казах ти - никой не те тегли за ръката да даваш на някого органите си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Peru Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Не знам за вас, но аз мисля че всеки си има глава на раменете и може да прави със себе си това което иска.Аз лично бих дал орган на мои роднини дори когато мърдам още.А когато не съм сред живите бих искал да направя някой щастлив, дори и да не знае чии органи ползва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Аз също няма да споря повече. Естествено че никой не може да те накара да дадеш органите си или напротив. Изказването ти обаче беше глупаво, инфантилно и мизантропско. Не мога да намеря думи, с които да опиша впечатлението, което остави у мен тоя пост. Някой ден все пак, когато живота ти покаже другата страна на медала, ще разбереш че не си никак прав. Ами ако си говорим за майка ти? Все ми се струва че няма да разсъждаваш така? Или греша. Ще и кажеш ли "Мамо ти си си виновна, няма какво да се разкарваш по болници! Не заслужаваш трансплантация! Защо просто не легнеш и не умреш тихо и кротко?" Така ли ще и кажеш а? Искрено се съмнявам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Не мога да повярвам....единия пише най-егоцентричната помия, която съм виждал, другия му вика Евала.... Ами не искам да кълна....но да но не ви идва на главата...пък че и ако ви дойде някви главанаци да ви обясняват че вие сте си виновни и че няма смисъл да ви се трансплантира каквото и да е, защото така или иначе ще умрете... НАПРАВО СЪМ ОТВРАТЕН, ПОГНУСЕН И НЕ ИСКАМ ДА ИЗРЕЖДАМ КАКВО ОЩЕ... <{POST_SNAPBACK}> знаех си че ще се почне с това. а представи си, че ми е идвало на главата? мойта лична позиция и решения какво ще правя със себе си съм ги защитил и мога да го правя още дълго. мога да ти дам и аргументи с които да ме обориш, но не искам. избрал съм нещо, взел съм решение. питате ме какво е - казвам ви. ако ме убедиш, че наистина даряването на органи е добро дело, а не чисто самоубийство в настоящото положение може да размисля и да сменя позицията си. но да ми обясняваш че съм егоист, да ме заплашваш с проклятия и да декларираш колко те отвращавам не помага за изясняване на твоите доводи. Mного елементарни и мизантропски разсъждения!И какво да се замислям върху точка 3 на Мобо? Написаното в нея не е правило, а частен случай. А останалите точки са опит да изпъкне с различното си мнение, което не му прави чест според мен. Теории на конспирациите. <{POST_SNAPBACK}> синсити, хайде сега да изваждаме медицинските картони на хората и да търсим средната продължителност на живота на претърпелите успешна трансплантация. забележи моля те думата "успешна". не ме закачай за теориите на конспирациите с които обичамд а се лигавя. тук говоря сериозно. моля те, убеди ме че живеем в розов свят и че човек ако иска да направи добро дело, дарявайки органите си, то наистина ще се осъществи едно добро дело. и ако обичаш спести ми ПР кампанията за поощряване на донорството. дай ми факти и аргументи, че ако искам да помогна на някого ще успея, а няма само да го мъча повече.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Аз също няма да споря повече. Естествено че никой не може да те накара да дадеш органите си или напротив. Изказването ти обаче беше глупаво, инфантилно и мизантропско. Не мога да намеря думи, с които да опиша впечатлението, което остави у мен тоя пост. Някой ден все пак, когато живота ти покаже другата страна на медала, ще разбереш че не си никак прав. Ами ако си говорим за майка ти? Все ми се струва че няма да разсъждаваш така? Или греша. Ще и кажеш ли "Мамо ти си си виновна, няма какво да се разкарваш по болници! Не заслужаваш трансплантация! Защо просто не легнеш и не умреш тихо и кротко?" Така ли ще и кажеш а? Искрено се съмнявам. <{POST_SNAPBACK}> Точно затова си говорих пък точно с нея покрай тая тема и тя е също на мнение, че няма да приеме подобно нещо.Вярно, ще ми е кофти, но след като си е нейно решение..Какво се печели от това имаш ли представа?Както каза mobo висеен по-болниците за някоя друга година живот.И това ако е живот... А и имам чувството, че някои хора си пускате темите "За или Против" и всеки който се изкаже различно от вашето мнение или против идеята, която пропагандирате започвате да го оплювате... Едит: да бе сигурно.щото е на 16 години и яде доматите с колците, а и също мисли, че земята е плоска Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Точно затова си говорих пък точно с нея покрай тая тема и тя е също на мнение, че няма да приеме подобно нещо.Вярно, ще ми е кофти, но след като си е нейно решение..Какво се печели от това имаш ли представа?Както каза mobo висеен по-болниците за някоя друга година живот.И това ако е живот... А и имам чувството, че някои хора си пускате темите "За или Против" и всеки който се изкаже различно от вашето мнение или против идеята, която пропагандирате започвате да го оплювате... <{POST_SNAPBACK}> Пак не желая да пророкувам, нито пък да кълна, но ако не дай си Боже майка ти попадне в ситтуацията, коята коментираме, съм убеден че ще си промени страшно бързо мнението.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted August 1, 2005 Author Share Posted August 1, 2005 Аз мнението по темата си го дадох, няма да продължавам да дъвча едно и също,така, че това, което ще кажа не е по темата.Досега не съм те виждал в какъвто и да е спор тук във форума да се признаеш, че не си прав и все смяташ, че ти си правия.И значи като съм с различно мнение не ми прави чест ли?Извинявай,приятел, не го приемай навътре или като обида ама ако трябва да сравнявам всичко изписано във форума от теб или mobo като съдържание, не като брой...ми извинявай ама вода на малкото пръстче не можеш да му сипеш. Точка.Край.Капут.Финито. Не ме цитирайте щото тва си ми е мнението и няма смисъл да продължавам да споря. <{POST_SNAPBACK}> E, няма как да не те цитираме! Забелязвам, че доста си се заблудил.1. На никого не налагам мнението си и не те карам да променяш твоето. Само защитавам тезата си (доколкото мога). 2. Не мога да разбера защо постоянно повтаряш, че това си е твое лично мнение? Няма смисъл. То се подразбира, че изразяваш лично мнение и без да се обясняваш. 3. Много пъти съм си признавал, че не съм прав! Вероятно по-често от теб. Не само във форума. И ако си вадиш изводи за хората само по мненията им във форумите, много бъркаш. 4. Чети по-внимателно. Никъде не съм твърдял, че като си на различно мнение, не ти прави чест. Това си го съчинил отнякъде. 5. Мобо го уважавам достатъчно и фактът, че не съм съгласен (меко казано) с позицията му, не променя това ни най-малко. Но за разлика от теб, не се старая да се харесам никому. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 E, няма как да не те цитираме! Забелязвам, че доста си се заблудил.1. На никого не налагам мнението си и не те карам да променяш твоето. Само защитавам тезата си (доколкото мога). 2. Не мога да разбера защо постоянно повтаряш, че това си е твое лично мнение? Няма смисъл. То се подразбира, че изразяваш лично мнение и без да се обясняваш. 3. Много пъти съм си признавал, че не съм прав! Вероятно по-често от теб. Не само във форума. И ако си вадиш изводи за хората само по мненията им във форумите, много бъркаш. 4. Чети по-внимателно. Никъде не съм твърдял, че като си на различно мнение, не ти прави чест. Това си го съчинил отнякъде. 5. Мобо го уважавам достатъчно и фактът, че не съм съгласен (меко казано) с позицията му, не променя това ни най-малко. Но за разлика от теб, не се старая да се харесам никому. <{POST_SNAPBACK}> 1.А не го налагаш?Ако защита е "щом си против да си дадеш органите след като не ти трябват значи си егоист, коравосърдечен и etc." хубаво....Ама това да ме изкарваш елементарен го приемам като обида даже 2.Ми повтарям си го.Не може ли? 3.А щом не мога да си ги вадя от мненията по форумите, или някой друг ти ги пише или нещо имаш проблем със задържането на мнението.Пък след 1200 мнения за 4 месеца как пък и да не мога да си направя мнение 4.Цитата не беше точно за теб. 5.Разкри ме.Аз съм гей и съм необратимо обратен.Тайната ми цел е да вкарам mobo в леглото...Разкрит съм вече. Ама вече наистина се отказвам да споря тука, понеже темата се изчерпа.Пък ако желаете всички си направете една групичка, направете си опис на карантиите и правете планове как и на кой ще ги дарите.Желая ви успех, пък и дано наистина помогнете на някого. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 баси! през пост ме споменават, а никой не ме чете! май наистина говоря тихо @N00KiE: нямаш шанс, пич. хомофоб съм отвсекъде! едит: кво през пост? във всеки пост ме споменават. МАМО, СТАНАХ ИЗВЕСТЕН!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Ами четете пък и моите постове малко по-внимателно няма да е зле. Колкото и да не съм съгласен с противното на моето мнение, безкрайно го уважавам. Вече писах че НИКОЙ не може да те накара да си дадеш органите или обратното. Това което не ми хареса беше мнението ви за хората, които са в положение да чакат за трансплантация. Не можеш с лека ръка да отхвърляш шанса на тези хора за нормален живот, защото това е всичко, което те имат!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 баси!през пост ме споменават, а никой не ме чете! май наистина говоря тихо <{POST_SNAPBACK}> Айде и аз да не остана по-назад. синсити, хайде сега да изваждаме медицинските картони на хората и да търсим средната продължителност на живота на претърпелите успешна трансплантация. забележи моля те думата "успешна". не ме закачай за теориите на конспирациите с които обичамд а се лигавя. тук говоря сериозно. моля те, убеди ме че живеем в розов свят и че човек ако иска да направи добро дело, дарявайки органите си, то наистина ще се осъществи едно добро дело. и ако обичаш спести ми ПР кампанията за поощряване на донорството. дай ми факти и аргументи, че ако искам да помогна на някого ще успея, а няма само да го мъча повече.... <{POST_SNAPBACK}> А ти от къде имаш информацията за средната продължителност на живота на претърпелите успешна трансплантация. И защо смяташ, че всякаква по вид трансплантация увеличава живота само до 5 години.И дори да е така. Ти какво ще предпочетеш. Да умреш след 1 час или след 5 години. Само един пенсионер е готов да умре веднага и е приел мисълта за смъртта като за избавление. На вссеки млад му се живее. Дори това да е поне още 1 година. Дори да се отхвърли органа, това е поне опит за да продължи живота на някой. Никой не дава гаранция 100% за това. Точно затова си говорих пък точно с нея покрай тая тема и тя е също на мнение, че няма да приеме подобно нещо.Вярно, ще ми е кофти, но след като си е нейно решение..Какво се печели от това имаш ли представа?Както каза mobo висеен по-болниците за някоя друга година живот.И това ако е живот... <{POST_SNAPBACK}> По-болниците може да лежиш и без да се нуждаеш да ти присаждат нещо. А след операцията, не мисля че ще те държат още дълго там. Пак не желая да пророкувам, нито пък да кълна, но ако не дай си Боже майка ти попадне в ситтуацията, коята коментираме, съм убеден че ще си промени страшно бързо мнението.... <{POST_SNAPBACK}> И нека да не замесваме тука роднини, като бащи, майки, лели, баби и т.п. Ако решите да замесвате някой от тях отидете на събирането на форума и го кажете в лицето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Ами четете пък и моите постове малко по-внимателно няма да е зле. Колкото и да не съм съгласен с противното на моето мнение, безкрайно го уважавам. Вече писах че НИКОЙ не може да те накара да си дадеш органите или обратното. Това което не ми хареса беше мнението ви за хората, които са в положение да чакат за трансплантация. Не можеш с лека ръка да отхвърляш шанса на тези хора за нормален живот, защото това е всичко, което те имат!!! <{POST_SNAPBACK}> ето тук е разликата в мненията ни. това не е шанс и аз не им го отнемам. просто не вярвам, че ще им помогне моя жест. ти колко често даряваш кръв? аз го правя всяка година на една важна за мен дата. сега ще се мерим ли кой е по-алтруистично настроен или ще говорим дали даряването на органи ще помогне на някого. Айде и аз да не остана по-назад. А ти от къде имаш информацията за средната продължителност на живота на претърпелите успешна трансплантация. И защо смяташ, че всякаква по вид трансплантация увеличава живота само до 5 години. И дори да е така. Ти какво ще предпочетеш. Да умреш след 1 час или след 5 години. Само един пенсионер е готов да умре веднага и е приел мисълта за смъртта като за избавление. На вссеки млад му се живее. Дори това да е поне още 1 година. Дори да се отхвърли органа, това е поне опит за да продължи живота на някой. Никой не дава гаранция 100% за това. По-болниците може да лежиш и без да се нуждаеш да ти присаждат нещо. А след операцията, не мисля че ще те държат още дълго там. И нека да не замесваме тука роднини, като бащи, майки, лели, баби и т.п. Ако решите да замесвате някой от тях отидете на събирането на форума и го кажете в лицето. <{POST_SNAPBACK}> говорил ли си с доктори? питал ли си ги реално какви са шансовете за живот на някой реципиент? това е опит за продължаване живота на някого, но е за сметка на живота на друг. няма гаранция и че няма да му изкарат чарковете след като е настъпила смъртта, а смъртта не е ясно кога настъпва. не само пенсионерите могат да приемат смъртта. в крайна сметка всеки живот завършва с нея, а всички се борят постоянно с неизбежното. за майките и роднините съм много съгласен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.