Jump to content
BulForum.com

Бихте дарили органите си след смъртта?

sincity

Бихте ли дарили органите си след смъртта?  

108 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Въпросът е ясен мисля. Аз лично бих го направил. Считам, че бих могъл по този начин да помогна за спасяването на нечий живот.

За да дариш органите си, трябва приживе да си се съгласил да го направиш изрично.

За повече информация се обърнете към Закона за трансплантация на органи, клетки и тъкани. Там е уредено нормативно донорството.

Съжалявам за неволната грешка в заглавието на темата.

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Аз определено не бих си дал чаркалъците, дори и да не ми трябват.

За да не ме дъвчете, неискам чужд бъберк когато ми се наложи.

Пу за мене я некой дроб, я некой бъбрек.

Второ...едва ли някой ми е умрял за опушените бели дробове.

Трето...откъде черпите вдъхновение за такива "умни" теми?

Пу за мене я некой дроб, я некой бъбрек.

Второ...едва ли някой ми е умрял за опушените бели дробове.

Трето...откъде черпите вдъхновение за такива "умни" теми?

Ами незнам да правят трансплантация на бял дроб, поне аз незнам.

Темата си е много добра даже или искаш "с какво ядете шкембе чорбата".

Разбира се, че бих си дал органите. Все пак като съм мъртъв на мен не ми трябват, и не виждам защо да не спася нечии друг живот. Мисля, че е доста себично да не ги дариш за трансплантация след смърта си. Поне така ще си сигурен че си извършил поне едно добро дело, макар и не приживе.

Баш приживе се съгласяваш да си ги дариш. Пък ся кога ще те изкормят да ти ги вземат е друг въпрос.

Официално: Да

Много ми е чудно, тези които отговарят не, да кажат, какви са им доводите за тези отговори.

Никой не е длъжен да си дарява органите след смъртта си, от което следва, че никой не е длъжен да обяснява защо не е съгласен да го направи. Аз лично гласувах с "да", но това си е изцяло лично решение и не упреквам никой, който е на обратното мнение ;)

Да!

Въпреки, че не виждам какво могат да вземат от едноклетъчно като мен! :P

Да!

Въпреки, че не виждам какво могат да вземат от едноклетъчно като мен! :P

Рибозоми, митохондрии... :)

Ми като умреш да не мислиш че някой ще те пита дали си даваш органите.Все пак тва е България.

Ха!Ако не си обявил,че си ги даваш-не ти ги взимат-затова толкова хора чакат за трансплантации...Иначе-разбира се бих ги дала

да,бих се радвал ако могат да влезнат в употреба и се спаси нуждаещ се от някъкъв орган човек.

поне това мога да сторя за да ме запомнят с нещо добро сторено от мен.

извън темата:искам да ме кремират и разпръснат праха ми от някои виско връх.

Според мен трябва да се въведе системата на изричния отказ, т.е. да се регламентира принципно съгласие за донорство, а който не иска, де изразява несъгласието си изрично пред здравните органи. Така ще се преодолее големия недостиг на човешки органи за трансплантация и ще се разбие черния пазар на органи поне до известна степен. Просто ще има много повече донори.

Защо пък да не. Пука ми, пък ми дрънка, какво ще правят с мен след като умра. Даже предпочитам да ми вземат всичко. Ако измислят как, даже и мозъка да ми взимат :) Всичко ненужно накрая в печката и в клозета. :lol: . Ако толкова искат пък да ме гледат, в една ваза и толкоз. Даже и цвете може да посадят в мен. :love За мен, най-важното е да си изживея живота както на мен най-много ми харесва, а не какво ще правят с мен след това.

За да дариш органите си, трябва приживе да си се съгласил да го направиш изрично.

А не беше ли обратното. Да трябва да подпишеш, че не искаш да ги даряваш, или го отмениха вече.
Темата си е много добра даже или искаш "с какво ядете шкембе чорбата".

Идеята ми харесва. Трябва да се пусне такава тема. Ще си я чета всяка сутрин като ме цепи махмурлука, за да ми мине по добре. :lol:

Да,бих ги дарила, на мен няма да ми трябват.Както и при необходимост бих приела чужди органи...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...