sincity Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Въпросът е ясен мисля. Аз лично бих го направил. Считам, че бих могъл по този начин да помогна за спасяването на нечий живот. За да дариш органите си, трябва приживе да си се съгласил да го направиш изрично. За повече информация се обърнете към Закона за трансплантация на органи, клетки и тъкани. Там е уредено нормативно донорството. Съжалявам за неволната грешка в заглавието на темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Аз определено не бих си дал чаркалъците, дори и да не ми трябват. За да не ме дъвчете, неискам чужд бъберк когато ми се наложи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Да. Поне при мен това не подлежи на обсъждане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Пу за мене я некой дроб, я некой бъбрек. Второ...едва ли някой ми е умрял за опушените бели дробове. Трето...откъде черпите вдъхновение за такива "умни" теми? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Пу за мене я некой дроб, я некой бъбрек. Второ...едва ли някой ми е умрял за опушените бели дробове. Трето...откъде черпите вдъхновение за такива "умни" теми? <{POST_SNAPBACK}> Ами незнам да правят трансплантация на бял дроб, поне аз незнам. Темата си е много добра даже или искаш "с какво ядете шкембе чорбата". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Разбира се, че бих си дал органите. Все пак като съм мъртъв на мен не ми трябват, и не виждам защо да не спася нечии друг живот. Мисля, че е доста себично да не ги дариш за трансплантация след смърта си. Поне така ще си сигурен че си извършил поне едно добро дело, макар и не приживе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Баш приживе се съгласяваш да си ги дариш. Пък ся кога ще те изкормят да ти ги вземат е друг въпрос. Официално: Да Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Ако са годни за употреба - разбира се, че бих ги дарил Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Ми като умреш да не мислиш че някой ще те пита дали си даваш органите.Все пак тва е България. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Много ми е чудно, тези които отговарят не, да кажат, какви са им доводите за тези отговори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Не бих си ги дал Link to comment Share on other sites More sharing options...
4efo_88 Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Много ми е чудно, тези които отговарят не, да кажат, какви са им доводите за тези отговори. <{POST_SNAPBACK}> Никой не е длъжен да си дарява органите след смъртта си, от което следва, че никой не е длъжен да обяснява защо не е съгласен да го направи. Аз лично гласувах с "да", но това си е изцяло лично решение и не упреквам никой, който е на обратното мнение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deftur Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Да! Въпреки, че не виждам какво могат да вземат от едноклетъчно като мен! Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 ДА,аз бих си ги дарил след като ритна топа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Да! Въпреки, че не виждам какво могат да вземат от едноклетъчно като мен! <{POST_SNAPBACK}> Рибозоми, митохондрии... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerry^^ Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Ми като умреш да не мислиш че някой ще те пита дали си даваш органите.Все пак тва е България. <{POST_SNAPBACK}> Ха!Ако не си обявил,че си ги даваш-не ти ги взимат-затова толкова хора чакат за трансплантации...Иначе-разбира се бих ги дала Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Ако са годни за употреба - разбира се, че бих ги дарил <{POST_SNAPBACK}> Абсолютно съгласен !! Еднакво мислим бате Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Да-защо не!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Да, със сигурност. Едва ли ще ми трябват там, където отивам ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
farrell Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Да, със сигурност. Едва ли ще ми трябват там, където отивам ... <{POST_SNAPBACK}> mhm Link to comment Share on other sites More sharing options...
laury Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 да,бих се радвал ако могат да влезнат в употреба и се спаси нуждаещ се от някъкъв орган човек. поне това мога да сторя за да ме запомнят с нещо добро сторено от мен. извън темата:искам да ме кремират и разпръснат праха ми от някои виско връх. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 31, 2005 Author Share Posted July 31, 2005 Според мен трябва да се въведе системата на изричния отказ, т.е. да се регламентира принципно съгласие за донорство, а който не иска, де изразява несъгласието си изрично пред здравните органи. Така ще се преодолее големия недостиг на човешки органи за трансплантация и ще се разбие черния пазар на органи поне до известна степен. Просто ще има много повече донори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Защо пък да не. Пука ми, пък ми дрънка, какво ще правят с мен след като умра. Даже предпочитам да ми вземат всичко. Ако измислят как, даже и мозъка да ми взимат Всичко ненужно накрая в печката и в клозета. . Ако толкова искат пък да ме гледат, в една ваза и толкоз. Даже и цвете може да посадят в мен. За мен, най-важното е да си изживея живота както на мен най-много ми харесва, а не какво ще правят с мен след това. За да дариш органите си, трябва приживе да си се съгласил да го направиш изрично. <{POST_SNAPBACK}> А не беше ли обратното. Да трябва да подпишеш, че не искаш да ги даряваш, или го отмениха вече.Темата си е много добра даже или искаш "с какво ядете шкембе чорбата". <{POST_SNAPBACK}> Идеята ми харесва. Трябва да се пусне такава тема. Ще си я чета всяка сутрин като ме цепи махмурлука, за да ми мине по добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 Да,бих ги дарила, на мен няма да ми трябват.Както и при необходимост бих приела чужди органи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.