Jump to content
BulForum.com

Купувам USB

Recommended Posts

Не съм много наясно точно как се казва но мисля, че съм виждал такова нещо. Включва се като платка на PCI или ISA слот и има USB изходи. Използва се за стари машини които нямат USB, целта е да се разшири възможността на дъното и да се ползва USB.

Купувам такова нещо.. ако пък някой знае къде може да има пак може да каже.

ако пък някой знае къде може да има пак може да каже.

в почти всички магазини има подобни неща :)

Цените започват от 15лв за USB1.1 с 2 порта до към 20лв за USB2.0 с 4 порта и нагоре за 5портовите платки.

Ами аз май имам такова нещо, ама не е платка, само планката е метална, заема мястото на един PCI слот и е с някакъв 9 пинов конектор, който засега не знам къде се включва.Или това което търсиш задължително влиза на PCI слот?

Ами аз май имам такова нещо, ама не е платка, само планката е метална, заема мястото на един PCI слот и е с някакъв 9 пинов конектор, който засега не знам къде се включва.Или това което търсиш задължително влиза на PCI слот?

Хм.. ми и аз нямам представа.

Ами имаш два вариянта.

1-ви, ако дъното ти има поддръжка на USB, да си купуш само изходите, това което описва N00KiE.

2-ри, нямаш поддръжка на USB, тогава ти трябва PCI карта с USB.

За най-сигурно, носиш компютъра във фирма и те ти казват какво да направиш и колко ще ти струва :-)

Хм.. ми и аз нямам представа.

ами кажи модела на дъното ти, може да се провери и да се окаже че поддържа USB но няма изведени портове а само конектор някъде по платката - тогава се ползва тази планка дето се включва към този конектор, ако се окаже че не става - тогава ето ти цени от Reset :

PCI card 2xUSB2.0 port 13.8 12.5

PCI card 4 ext + 1 int USB 2.0 port 14.9 13.5

ето цена и от JAR :

Adapter PCI to USB2.0, 4USB 10

аз имах един IBM с процесор P166MMX и той имаше 2 USB-та на дъното, така че ако твоето не е по-старо - има надежда

а офертата на Caveman си заслужава да и обърнеш внимание най малкото защото е готово решение, защото ако се окаже че дъното ти има конектор ще трябва тепърва да търсиш планка с портове

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...