Jump to content
BulForum.com

Бръмбари,Гадини и Буболечки

N00KiE

Recommended Posts

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Ужас!!!Мразя насекоми.

Миналата година по това време имаше някаква напаст от жътварки.Аз живея в Тракия и точно до терасата ми има дърво,незнам заради него ли,но при затворени прозорци на вечер влизаха по 7-8 от тези гадинки.Установих,че влизат през дограмата,тази година като съм с алуминий и не могат.Гадното е ,че са много шумни и не те оставят да заспиш,летят и се блъскат, при което се чува ужасен звук.

През есента е царството на миризливките... :sick Те пък каква напаст са, просто са навсякъде.

Тука редовно си трепя едни хлебарковидни твари с крила. Преди няколко дни изселих (с Райд, тва му е майката) едно гнездо оси от климатика, мосле още 2 на прозорците. Мога ли да ум е*а майката кога са научиха да си правят гнездата на 6-тия етаж?! А що се отнася до онзи.... охранена стоножка, абе то тва гадно, ама най-гност е да видиш попово прасе... Като го хванах на една метална лопата и докато го изнеса гадината си оди и така гнустно тропаше... Ама се укроти като го премазах с лопата...

e то тия аномалии са от 2-3 години насам. преди нямаше толкова инсекти :) тия миризливки направо ме разбиха миналата година. имах тикове. какво беше станало, незнам просто. където идех - миризливки. в училище, между прозорците беше пълно.

И аз съм се видял в чудо с тия зелените бръмчащи миризливки. Пролетта беше ужас. Сега поизчезнаха, но комарите компенсират. :angry1

А тая стоножка на Weasel и мен ме е навестявала, но в по-малки размери (не е пораснала още явно). Мразя стоножките. Имам някаква фобия към тях.

А жетварки на кои викате, че не се сещам?????

И аз съм се видял в чудо с тия зелените бръмчащи миризливки. Пролетта беше ужас. Сега поизчезнаха, но комарите компенсират. :angry1

А тая стоножка на Weasel и мен ме е навестявала, но в по-малки размери (не е пораснала още явно). Мразя стоножките. Имам някаква фобия към тях.

А жетварки на кои викате, че не се сещам?????

Жътварки са едни черни бръмбари,не много големи,които напръв поглед би сбъркал с хлебарка.Изключително твърди са и или лазят някъде из краката ти,или литват за секунда към лампата,удрят се в нея и падат на земята.

дам. същите "жътварки". те заместват явно миризливките тая година. затова мразя лятото. навсякъде се носят миризми, насекоми и болести с тия жеги.

Последно време май комарите са се взели много насериозно :angry1

А някой да има някаква идея защо мене комари не ме хапят? През живота ми да са ме хапали 4-5 пати. Излизам си покрай гребната с някой, хората ги изяждат, а към мен никакъв интерес! Чувствам се ужасно засегнат! И не само край гребната де. Сега ще кажете да се радвам, ама на мене ми е интересно защо е така?!

ПП: А тая стоножка направо ще я санувам довечера! Такова прасе не бях виждал!

А някой да има някаква идея защо мене комари не ме хапят? През живота ми да са ме хапали 4-5 пати.

ПП: А тая стоножка направо ще я санувам довечера!

Има значение кръвната група. Имаше една, която комарите избягват и боцкат другите хора, ако има такива, но не помня коя. :unsure: Май (А-). Затова спред мен са те хапали 4-5 пАти.

За стоножката...еми сладки сАнища. :P

Жътварките са хита на сезона спор няма. Ама има и едни много огромни :blink: . Черни и като ходят по балатума им чувам стъпките.

Също така има и нападение от пеперуди Албиноси тази година. Аз така им викам де, щото са едни такива...целите бели.

Rafaello, po princip qvno telesnatata ti temperatura ne e visoka. Komarite nabelqzvat celite si spored temperaturata. Osven tova nqkoi kravni grupi im se oslajdat pove4e. Kato kravna grupa B naprimer. 0-levata ne im e tolkova apetitna.

Според мен общината трябва да вземе да понапръска с нещо...баси :sick

В нас през ден има нападение...цъкаме си един Стар Крафт тука...единя път ме напада армията на хлебарките (за първа година имаме), после паяците и комарите тръгват, и накрая тежката артилерия някакви, дето ако се съберат 3-4 и могат без проблем да ми задигнате телефона.  :wacko:

Други ме атакуват по въздух...летящи и бронирати. Чак след 4-5 удара с чехъл мрат. А едно седя и го пръскам с Райд, а онова си щъка по пода и хич не му прави впечатление  :ph34r:  Аз на всичко отгоре съм на 1вия етаж.

Я казвайте с какви методи се справяте с тея гадини, че направо ще се изнасям вече. :sayjin

:punk :punk :laughing: :laughing: :woot :woot пи4 вземи си построй Forge ... и малко ъпгрейди за атака... поне ще намалиш ударите с чехлите ... пък и може някой канон след тфа да си пуснеш ... ако случайно има и някви невидими B) B) B)

Жътварки са едни черни бръмбари,не много големи,които напръв поглед би сбъркал с хлебарка.Изключително твърди са и или лазят някъде из краката ти,или литват за секунда към лампата,удрят се в нея и падат на земята.

Сетих се кои са, но при нас няма много такива. ЗАСЕГА :confused

дам. същите "жътварки". те заместват явно миризливките тая година. затова мразя лятото. навсякъде се носят миризми, насекоми и болести с тия жеги.

Чак пък да намразя лятото затова??? :)

А някой да има някаква идея защо мене комари не ме хапят? През живота ми да са ме хапали 4-5 пати. Излизам си покрай гребната с някой, хората ги изяждат, а към мен никакъв интерес! Чувствам се ужасно засегнат! И не само край гребната де. Сега ще кажете да се радвам, ама на мене ми е интересно защо е така?!

Доколкото знам, само женските смучат. По теб си падат мъжки явно, колега. :laughing: :laughing:

Има значение кръвната група. Имаше една, която комарите избягват и боцкат другите хора, ако има такива, но не помня коя.  :unsure: Май (А-). Затова спред мен са те хапали 4-5 пАти.

Ами комара може да ти разбере кръвната група само когато те захапе :lol: . Аз съм А- и редовно ме целуват.

Според мен общината трябва да вземе да понапръска с нещо...баси :sick

Дааа, ще ми уморят домашния любимец

А някой да има някаква идея защо мене комари не ме хапят?

Това се определя от наличието и количеството на витамин Б5 мисля че беше, ако не Б5, то някакъв Б беше. Когато го имаш в по-голямо количество в кръвта си - комари не те хапят, защото ще умрат.

А, някой да си спомня гигантското нашествие на Мраморни бръмбари миналата година в парка? Ето това вече беше ужас! Представете си бръмбар, който като си разпери крилата(елитрите) става голям колкото врабче, но с далеч по-слабо зрение т.е. лети, където му падне. Аз редовно съм залягал в последния момент да не ми отнесе някой бръмбър главата!

Наистина всяка година се редуват видовете. Сам не искам да си помисля какво ще стане като дойде годината на стършела! :blink: :blink: :blink:

Дааа, ще ми уморят домашния любимец

Това се определя от наличието и количеството на витамин Б5 мисля че беше, ако не Б5, то някакъв Б беше. Когато го имаш в по-голямо количество в кръвта си - комари не те хапят, защото ще умрат.

А, някой да си спомня гигантското нашествие на Мраморни бръмбари миналата година в парка? Ето това вече беше ужас! Представете си бръмбар, който като си разпери крилата(елитрите) става голям колкото врабче, но с далеч по-слабо зрение т.е. лети, където му падне. Аз редовно съм залягал в последния момент да не ми отнесе някой бръмбър главата!

Наистина всяка година се редуват видовете. Сам не искам да си помисля какво ще стане като дойде годината на стършела! :blink:  :blink:  :blink:

Елитрите са надрклики ;) . Много е кофти с бръмбари и дървеници, летят където им падне, а мраморните даже са от приказливите :lol:

Наистина всяка година се редуват видовете. Сам не искам да си помисля какво ще стане като дойде годината на стършела! :blink:  :blink:  :blink:

Не знам дали не е дошла, защото в планината не можеш да се разходиш спокойно, без да бъдеш нахапан или поне нападнат от някакви гадни конски мухи със зелени очи, които те гонят до дупка по баирите. Те не са стършели, ама хапят яко.

Абе като слушам как всички имат проблеми с насекомите, струва ми се, че тая работа не е случайна и трябва да има някаква причина освен размножителния период. Сещам се само за едно нещо което не е като друга година - многото дъждове. Aquila, възможно ли е това да е предизвикало по-големи от обикновено популации от насекоми ?

Елитрите са надрклики ;)

Да де, в сисъл ако нямаха елитри - нямаше да изглеждат така внушителни.

Абе като слушам как всички имат проблеми с насекомите, струва ми се, че тая работа не е случайна и трябва да има някаква причина освен размножителния период. Сещам се само за едно нещо което не е като друга година - многото дъждове. Aquila, възможно ли е това да е предизвикало по-големи от обикновено популации от насекоми ?

Възможно е. По-голяма популация не, но наводненията са ги изтикали от обичайните им ареали, в Пловдив е сухичко и им е уютно да се блъскат в мониторите :P .

И аз имам много проблеми с насекомите и по специално комарите. Не мога да опиша колко много ме хапят :(. Кадето и да се намирам направо ме изяждат. Хората около мен ги хапят доста по - малко. Поради тази причина без да се напръскам с OFF! не мога да излезна от нас. Препоръчвам ви го. Взимайте го на лосион ;).

А-ааа бе хора не се оплаквайте, че по миналата седмица аз като ходих до Варна , там е много по зле, а пък и аз май съм едниствения, който няма такива проблеми, нямам хлебарки , не съм ги видял даже още тия жътварки, а пък тва лято само 2 пъти ме е хапал комар. :P

:blink: :blink:

Вкъщи няма нищо....даже и мухи няма щото е студено...комари...и да искат не могат да влязат,а ако някакви заблудени се опитат да ме нападнат имам си спирали Райд и чат-пат паля по една...Само мравки има(заради храната на кучето ми-на първия етаж съм,а то не обича много да яде)ама баща ми е купил нещо на Райд и пак ги няма :) Мнооого съм си щастлива :D

Хора,вие къде живеете :confused :confused :confused Какви са тия мутанти дето ги описвате :confused :confused :confused

И аз имам много проблеми с насекомите и по специално комарите. Не мога да опиша колко много ме хапят :(. Кадето и да се намирам направо ме изяждат. Хората около мен ги хапят доста по - малко. Поради тази причина без да се напръскам с OFF! не мога да излезна от нас. Препоръчвам ви го. Взимайте го на лосион ;).

Уджаст!....и аз съм така-страшно много ме хапят.На вилата се движат на рояци и без ОФФ ме е страх да вървя спокойно..

Паяче!!! ... emi kvo da vi kaja taq gadina q debnah sigurno polovin 4as dokato go ulovq v edin burkan da go porazgledam 6oto takova 4udo v nas ne bqh vijdal (osven sebe si v ogledaloto), ta aide sq poznaite kolko be6e golqm... kolko??? 2 sm? 5 sm? neeeeee be6e celi 10 sm!!! mdam 10 sm to4no taka plius minus 1 sm!!! jalko 4e go snimah s telefona i ne si li4i hubavo toq krasavec :))))))

аз съм точно до марица,на първия етаж и няма пукнато насекомо :D как става -не знам :blink: иначе си ползвам OFF-a и ми е много добре :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...