Rafaello Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 a tova za jelqznata ruda si go gledal ot nqkoi film /6tot i az si go spomnqm/ <{POST_SNAPBACK}> Хахах сигурен ли си ? Може и в книга да съм го чел! И то не само в една То и едно време като са четяли на Жул Верн книгите хората не са вярвали, че някой ден тези неще ще бъдат реалност но.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 snolp,Jul 31 2005, 12:46 PM]e da ama dali sa 9 ili 10 kakva e razlikata nie jiveem i polzvame 1 ..??? a tova za jelqznata ruda si go gledal ot nqkoi film /6tot i az si go spomnqm/ ina4e lo6o nqma ama tfa e dosta odavna6no otkritie samo det sega go potvardiha ina4e polzata za birata q spodelqm <{POST_SNAPBACK}> А защо трябва да има полза от всичко. Защо изобщо тогава изследват космоса, като няма полза от него. Защо се опитват някои да разберат колко е стара планетата и кога, и какви динозаври и животни е имало преди . Защо се опитват да разберат дали вселената е безкрайна и ако не е какво има зад нея. Защо изобщо изследват звездите и колко планети имат и каква е тяхната температура и има ли сигнали от извънземни. Защо е всичко това след като няма да ни влезне в полза. А не е ли заради познанието и развитието на човечеството и разгадаването на различните въпроси които се задават. То ако така мислеше всеки, до сега нямаше да се измислят различните видове физични закони и математически формули, които за някои се струват наистина безполезни. Живота тогава щеше да е една безкрайна чалга. Ами никой не ги е измислил, те винаги са съществували, просто някой ги е открил и пресъздал с думи и цифри. <{POST_SNAPBACK}> Айде, добре. Открили са ги. Въпреки, че не всички закони във физиката са напълно точни, а са създадени за да дават приблизително точни резултати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 То ако така мислеше всеки, до сега нямаше да се измислят различните видове физични закони и математически формули, които за някои се струват наистина безполезни. <{POST_SNAPBACK}> Ами никой не ги е измислил, те винаги са съществували, просто някой ги е открил и пресъздал с думи и цифри. А колкото до ползата, отдавна сме излезли от пещерите, където сме се интересували само от изгодата. Човекът е характерен именно с това, събира информация която няма никаква пряка изгода за него освен удоволствието от нещо ново. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Мохохохохохо - Сега ще трябва да оправят всички учебници по география <{POST_SNAPBACK}> Да живее българската образователна система, най-образователната система! Какви е чеда образовала, образова още и днеска... Но мълчи сърце Не пей ми се, не смей ми се, от днес ще да блея... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 @ov3rm4n, прям и оригинален както винаги. Наистина е достатъчно човек да знае откъде идва "гео" и че няма връзка с "гей". А иначе учебници да се поправят...проблеми няма....Те безтуй всяка година ги сменят генерално. А иначе за 10-тата планета съм чел поне преди 7-8 години, когато теоретично беше доказано че я има, изхождайки от колебания в орбитата на Плутон. И общо взето доста точно й бяха изчислили размера гледайки какво се изнася сега в новините. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Е тая новина е от 2004! В крайна сметка тая планета май бая отдавна са си я открили. А между другото скоро гледах един филм в който се казваже, че навсякъде в древните цивилизации се говори за 10 планети и че древните астрономи по някакъв начин са знаели много отдавна за тези неща! От къде ли? <{POST_SNAPBACK}> Древните цивилизации са били доста напред с матриала но поради много войни и болести много малко е достигнало до нас ... тва ще си остане една от загатките на човечеството няма спор в това ... сега че откриват някаква далечна планета не е кой знае какво ... в учебниците ще пише "има там една планета на кънда мънда" и кво от тва ... да не би да намали глада в Сомалия това ... да не би да донесе световен мир ... едва ли ... открили нещо след време ще бъде просто факт и толкова ... и 8 и 9 и 10 да са планетите ми е все тая ... нема друаде живот освен на земята ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Не си прав - хороскопа ти се променя коренно хахахахахахахахаха Аленчето, Аленчето я загазииии И оня гей при Гала кокошката мухахахахха Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Не си прав - хороскопа ти се променя коренно хахахахахахахахаха Аленчето, Аленчето я загазииии <{POST_SNAPBACK}> Еййй верно за тва не се сетих ся може да ми кажат че съм супер БЛЬОН та поне 1 път хороскопа да каже нещо вярно ... А Аленчето Аленчето ще я гази Валякчето Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Яко, като ни удари някакъв метеорит, ще ходим да се заселваме там.Хаха Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Не си прав - хороскопа ти се променя коренно хахахахахахахахаха Аленчето, Аленчето я загазииии И оня гей при Гала кокошката мухахахахха <{POST_SNAPBACK}> Oleee toia Gay pri gala tolkova da go mrazia predstava si niamate! mnogo mi e protiven! Link to comment Share on other sites More sharing options...
[mAd_cAt] Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Така наречената 10та планета Седна всъщност е доста отдалечена от останалата част от слунчевата система и е със Силно елипсовидна орбита ,ето ви Графика на Слънчевата система ,червената линия е орбитата на Седна Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas90 Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Така наречената 10та планета Седна всъщност е доста отдалечена от останалата част от слунчевата система и е със Силно елипсовидна орбита ,ето ви Графика на Слънчевата система ,червената линия е орбитата на Седна <{POST_SNAPBACK}> Тя е наистина много отдалечена от планетите в Слънчевата система в голямата част от орбитата си ... сигурно ще е много трудна за изследване ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoW_Lo6iq Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Ами ... орбитата обяснява защо чак сега е открира планетата!Аз мисля така:Заради елипсовидната и доста голяма орбита на Седна са и нужни 10-11 хиляди години за да направи едно пълно завъртане(както някой беше споменал).И от 11 хил. години Седна за 1-ви път застава на това място и учените затова чак сега я отркиват!Така мисля аз... П.П. - Новото лафче: Ехее... ко стаа бе?Не сме се виждали от както планетите бяха 9! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 (пре)откривателя е поискал планетата да бъде кръстена на дъщеря му, сега не мога да се сетя за името. След ерата на Едуин Хъбъл са въведени крайно глупави (според мен) закони за именуването на космическите тела. Според прочетеното във вестника (което поставям под въпрос, смятам да се поинтересувам при повече свободно време) планетата е със диаметър около 1750 км, което не е много и през повечето време е била скрита зад Плутон, което обуславя толкова късното й откритие. Възможно е размера й да е по-голям. А факта, че е била открита по-рано е възможно да е обуслован от различното разположение на планетите преди хиляди години. Само ще спомена нещо, което натъртвам от време на време - преди около три хиляди години, когато е създаден класическия съвременен елементарен хороскоп, слънцето е преминавало през съзвездието, което носи определената зодия в определената част от годината - пример, между края на октомври и почти целия ноември - през скорпио. Сега през почти целия този период е във Везни... РЕД: Малко по-достоверни новини: CNN CNN2 BBC На който му се занимава - да превежда. Утре ако имам повечко време и при наличие на интерес - може да преведа, сега ми се спи Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Само ще спомена нещо, което натъртвам от време на време - преди около три хиляди години, когато е създаден класическия съвременен елементарен хороскоп, слънцето е преминавало през съзвездието, което носи определената зодия в определената част от годината - пример, между края на октомври и почти целия ноември - през скорпио. Сега през почти целия този период е във Везни... <{POST_SNAPBACK}> да не би това да значи че скорпионите сме леко прецакани в смисъл че не получаваме достатъчно енергия от Antares Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Ами не знам какво да мисля, да ти кажа... Определено виждам в себе си доста черти на скорпиона, въпреки, че когато съм се родил, слънцето е било във Везни. И все пак, понеже истината е това, в което вярваш, аз вярвам, че си получавам достатъчно енергия от Antares, Lesath, Shaula, Dschubba, Acrab Grafias и останалите звезди, не-именувани. Иначе ето малко превод: Обекта - около 10 милиарда километра от Земята е наречен Седна, на Инуитската богиня на морето. Разстоянието от Слънцето до Седна е 96 пъти по голямо от това до Земята. Причината планетата да не бъде открита до сега се състои във факта, че орбитите на останалите планети лежат почти на една равнина, докъто орбитата на Седна е отклонена на 45 градуса (по келвин :Р) Д-р Майкъл Браун от Калифорнийския Институт по Технология и неговия екип от астрономи, използвайки наскоро изстреляния изключително мощен космически телескоп Spitzer намерил Седна по време на тригодишния проект за изучаване на външната Слънчева Система. Обсерваторията Tenagra в Аризона е използвана за втората серия от измервания за този обект. Седна е най-големия обект, открит да се върти около слънцето, след откриването на Плутон през 1930-та година. Първоначалните детайли представили Седна като изградена от лед и скали и по-малка от Плутон, който има диаметър близо 2000 km. Много астрономи твърдят, че Плутон, с размера си от 2300 km е прекалено малък за да бъде приет за планета и всъщност е просто един от многото дребни обекти въс външната периферия на Слънчевата Система. Но тези, които приемат Плутон за планета е вероятно да окажат натиск за възприемането на Седна като десетата планета във слънчевата система. Международната Асоциация на Астрономите е приела Плутон за планета и наскоро е отказала да отмени тази класификация. Браун твърди, че решаването на въпроса дали откритието му е планета ще отнеме години. Д-р Браум представи откритието по време на брифинг понеделник 1:00 p.m. (1800 GMT) Източник CNN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.