Jump to content
BulForum.com

Конфигурация до 1500 лв. Мнения и препоръки

Recommended Posts

Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете в избора на конфигурация до 1500 лева С МОНИТОРА И ПЕРИФЕРИИТЕ :D Имам само няколко претенции монитора за предпочитане да е 19'' , но няма да е болка за умиране ако е и 17'' ...... Като платформа може и Интел може и АМД вие предложете , но мисля , че АМД като цена и работа е по-добър ...... За дъното държа да е ASUS :D Задължително да има Тв-тунер .... Видео картата предпочитам да е Радеонка няква и ....... Рам ми ..... 512 или 1024 , но задължително да е на 400мхз ..... Харда бих искал да е към 120 ГБ Също държа да има и писачка то било обикновена или двд-рв вие предложете .... :) Също и фирма , която може да направи конфигурацията (претенциии нямам за фирмата сичко се плаща в КЕШ ) :punk Благодаря предварително на всички изявили мнение или предложили ..... :D

Значи:

AMD Athlon64 3000+ socket 939 BOX 164$ v ERA

ASUS A8N-E with nForce4 Ultra 105$ v MOST

VC:Sapphire ATI Radeon X800 128/128 227$ v MOST

RAM:2x512MB SuperT KIT 110$ v MOST

HDD:120GB Seagate SATA 90$

DVD-RW:NEC ND-3520A DVD+RW/-RW/16X 55$

PSU:Fortron 350W s 24pin connector 40$

KBD+Mouse:20$ Logitech

Case 20$

Speaker:15$

Monitor:Samsung 17" 150$

967$ а ако се земе 6600ГТ на гигабайт ляга 40 долара по-евтино 927 долара което по 1.62 курс е 1500лв +/- 20лв

с 19" Самсунг монитор гледам че ляга 30 долара отгоре.

ЕДИТ: Според подписа ти гледам че имаш монитор? :confused

Значи:

AMD Athlon64 3000+ socket 939 BOX  164$  v ERA

ASUS A8N-E with nForce4 Ultra    105$ v MOST

VC:Sapphire ATI Radeon X800 128/128  227$ v MOST

RAM:2x512MB SuperT KIT 110$ v MOST

HDD:120GB Seagate SATA 90$

DVD-RW:NEC ND-3520A DVD+RW/-RW/16X 55$

Case 20$

Speaker:15$

Monitor:Samsung 17" 150$

967$ а ако се земе 6600ГТ на гигабайт ляга 40 долара по-евтино 927 долара което по 1.62 курс е 1500лв +/- 20лв

с 19" Самсунг монитор гледам че ляга 30 долара отгоре.

ЕДИТ: Според подписа ти гледам че имаш монитор? :confused

Мне конфигурацията е за един приятел , който много не разбира (по точно нищо не цепи ) и ме помоли да му зема некво компютърче иначе мерси за предложението .... много е добро :D , а иначе не мога ли сичкото от една фирма да го зема вместо от мост еди кво си и от ерата еди кво си ..... и става сложна ....

Едит: А ве ...... мисля да пусна една тема в буъ/селл да вида дали някой ще ми предложи някво пц , че ще легне много по евтино и ..... :D ако ли не здраве да е ще взема ново

Значи:

AMD Athlon64 3000+ socket 939 BOX  164$  v ERA

Значи, не искам да те обидя, но си като развален грамофон :) Във всяка тема за конфигурация пускаш тоя процесор Athlon64 3000+ независимо за кви пари става дума.

1500 е доволна сума и може да се говори за Intel. Ако се направи компромис с монитора и евентуално нещо друго може да се вземе P4 530 1M CACHE на 3Hz, което е много по-добро от Athlon 64 на 3000+ и 3200+.

Значи, не искам да те обидя, но си като развален грамофон  :) Във всяка тема за конфигурация пускаш тоя процесор Athlon64 3000+ независимо за кви пари става дума.

ами не виждаш ли аватара му ;)

Хорца вече има тема за ТАКА ПРОСЛУВУТИЯ СПОР АМД ИЛИ ИНТЕЛ http://www.evrocom.info/invision/index.php...%20intel&st=220 айде сега към смисъла на темата .... засега съм получил само 1 мнение :( А пък в buy/sell съм получил 2 предложения , но цените нещо не ми харесват ще почакам още и ще реша :D :punk ;)

@notor1ous по-принцип пц-то ще се ползва за игри, не за 3Д студио, така че АМД е по-добрият избор в случая. И човека го предлага това, защото го е пробвал лично, а и се самнявам да намериш по-добри части на тези цени.Може и на мен понякога да ме дразни че предлага все едно и сащо( с малки изклиючения), но съм напълно съгласен с @MazataBG.

Значи, не искам да те обидя, но си като развален грамофон  :) Във всяка тема за конфигурация пускаш тоя процесор Athlon64 3000+ независимо за кви пари става дума.

1500 е доволна сума и може да се говори за Intel. Ако се направи компромис с монитора и евентуално нещо друго може да се вземе P4 530 1M CACHE на 3Hz, което е много по-добро от Athlon 64 на 3000+ и 3200+.

offtopic: momche ti ni si dobre, tva sa shturotii P4 3GH po-dobre bilo ot A64 na3200+ :lol: :lol:

Хорца вече има тема за ТАКА ПРОСЛУВУТИЯ СПОР АМД ИЛИ ИНТЕЛ

@notor1ous по-принцип пц-то ще се ползва за игри, не за 3Д студио, така че АМД е по-добрият избор в случая. И човека го предлага това, защото го е пробвал лично, а и се самнявам да намериш по-добри части на тези цени.Може и на мен понякога да ме дразни че предлага все едно и сащо( с малки изклиючения), но съм напълно съгласен с @MazataBG.

offtopic: momche ti ni si dobre, tva sa shturotii P4 3GH po-dobre bilo ot A64 na3200+  :lol:  :lol:

Вярно е, че не съм добре напоследък - някъв летен вирус ме тръшна :cry . А сега за процесорите.

Говоря от личен опит тъй като аз съм с P4 530, а покрай мен има няклко човека с Athlon64. По принцип предимствата на Athlon-ите пред класа 5XX процесори на Intel е цената и факта, че Athlona е 64-bit (което за момента няма никакво значине, защото 99.9% от програмите са за 32-bit). В общи линии за парите, за които може да се вземе A64 2800+ от Интелските може да се взими само P4 2.4GHz или някъв Celeron - в този случай аз предпочитам A64 :) . Но когато могат да се оделят повечко пари е по-добре да се вземе P4 5XX или при още повече пари 6XX :excl: P4 530 е по-добър от A64 3000+ и 3200+ и като производителност, и като спецификации :) Ако не ми вярвате направете две единтични конфигурации, качете им една и съща операционна система и се обедете сами :)

Не съм геймър, но за игри най-важно е графичната карта - най-добре да е няква Nvidia. С уточнението, че много зависи от модела на видеокартата, естестено :D Иначе и при игрите е изключено да има превъзходство на A64 3200+ пред P4 530 :)

Трябва, обаче, да призная, че личноте ми наблюдения като, че ли показват, че машините с A64 зареждат по-бързо win. Но това е доста субективно наплюдение пък и става въпрос за секунди :)

По разни статии из нета съдя, че A64 3700+ и A64 4000+ ще са доста по-добри от P4 530, но пък са над 2 пъти по-скъпи. А освен това Intel пуснаха и 64-bit процесори като 670 e на 3.80 GHz с 2MB cache. За мое голямо съжаление до машини с подобни процесори не съм се докосвал :( .

В заключение искам да кажа, че съветът ми за P4 530 съм го дал съзнателно и основателно. Друг е въпроса дали цялата конфигурация ще се вмести в парите и дали ще ме послушате :) . А и "големият" спор за АМД или ИНТЕЛ според мен е пълна глупост, защото се сравняват конкретни модели процесори, а не процесорите по принцип.

Ami to pr 530 trqbva da go sravnqvash s FX seriqta na Athlonite kato cena...a kato proizvoditelnost e bezmisleno da sravnqvash procesorite v igrite nqma shans procesor na intel struvasht 50-100$ pove4e da nastigne po-evtinata brukma na Amd. A puk FX-ovete sa nai-moshnite ednoprocesorni gadini. Edinstveniq im minus e 4e nqma HT.

Вярно е, че не съм добре напоследък - някъв летен вирус ме тръшна  :cry . А сега за процесорите.

Говоря от личен опит тъй като аз съм с P4 530, а покрай мен има няклко човека с Athlon64.  По принцип предимствата на Athlon-ите пред класа 5XX процесори на Intel е цената и факта, че Athlona е 64-bit (което за момента няма никакво значине, защото 99.9% от програмите са за 32-bit). В общи линии за парите, за които може да се вземе A64 2800+ от Интелските може да се взими само  P4 2.4GHz или някъв Celeron - в този случай аз предпочитам A64  :) . Но когато могат да се оделят повечко пари е по-добре да се вземе P4 5XX или при още повече пари 6XX :excl: P4 530 е по-добър от A64 3000+ и 3200+ и като производителност, и като спецификации  :) Ако не ми вярвате направете две единтични конфигурации, качете им една и съща операционна система и се обедете сами  :)

Не съм геймър, но за игри най-важно е графичната карта - най-добре да е няква Nvidia. С уточнението, че много зависи от модела на видеокартата, естестено  :D Иначе и при игрите е изключено да има превъзходство на A64 3200+ пред P4 530  :)

Трябва, обаче, да призная, че личноте ми наблюдения като, че ли показват, че машините с A64 зареждат по-бързо win. Но това е доста субективно наплюдение пък и става въпрос за секунди  :)

По разни статии из нета съдя, че A64 3700+ и A64 4000+ ще са доста по-добри от P4 530, но пък са над 2 пъти по-скъпи. А освен това Intel пуснаха и 64-bit процесори като 670 e на 3.80 GHz с 2MB cache. За мое голямо съжаление до машини с подобни процесори не съм се докосвал  :( .

В заключение искам да кажа, че съветът ми за P4 530 съм го дал съзнателно и основателно. Друг е въпроса дали цялата конфигурация ще се вмести в парите и дали ще ме послушате  :) . А и "големият" спор за АМД или ИНТЕЛ според мен е пълна глупост, защото се сравняват конкретни модели процесори, а не процесорите по принцип.

offtopic: napalno sam saglasen, nop vse pak p4 530 e malkooo pove4ko ot amd64 na 3200+. I az licho iskam da si vzema intel, no prosto cenite....Sega sam s Barton 2500+ i mashinata leti. A mejdu drugoto si mislq che 64bitovete CPU na Intel nqma da mogat da se "barnat" ot obiknovenni potrebitel, kakto i AMD64 X2, ale hubavi sa ma cenite sa takiva che prosto nqmam dumi. I edin p4 spored men ako ne si gaimer ti varshi pove4e ot perfektna rabota, kakto i AMD 2000+ ili po-gorni modeli.

Мне конфигурацията е за един приятел , който много не разбира (по точно нищо не цепи ) и ме помоли да му зема некво компютърче иначе мерси за предложението .... много е добро  :D  , а иначе не мога ли сичкото от една фирма да го зема вместо от мост еди кво си и от ерата еди кво си ..... и става сложна ....

Едит: А ве ...... мисля да пусна една тема в буъ/селл да вида дали някой ще ми предложи някво пц , че ще легне много по евтино и .....  :D  ако ли не здраве да е ще взема ново

Тази тема нещо взе да се вмирисва.Бате ви Пешо още не може да пиши правилно,второ -било уж за приятел,трето-аз лично го приемам за подигравка със всички Нас,защото за 1500 лв.всяка уважаваща себи си фирма би предложила доста добри отстъпки и гаранции.

P.S.

Ако обаче горенаписаното от Пешо се окаже вярно,Аз му предлагам да му напрявя конфигурация по негово желание със крайни цени на мммм Мост и Ера май бяха цитираните като ценоопределящи и ще направя отстъпка .- 20% от тяхната цена :lol:и гаранция като на d&e.

Ноториус бате аре влез в сайта от подписа ми и ми кажи без да лъжеш твоя миризлив Пентиум далие по-добър!

Ami to pr 530 trqbva da go sravnqvash s FX seriqta na Athlonite kato cena...a kato proizvoditelnost e bezmisleno da sravnqvash procesorite v igrite nqma shans procesor na intel struvasht 50-100$ pove4e da nastigne po-evtinata brukma na Amd. A puk FX-ovete sa nai-moshnite ednoprocesorni gadini. Edinstveniq im minus e 4e nqma HT.

То пък тва ХТ кви мизериии правиииииии.!

Като цена от pic.bg:

P4 530J /3,0G/1M/BOX LGA775 212 USD

ATHLON64 3200+ /BOX /S939 225 USD

ATHLON64 3000+ /BOX /S939 188 USD

P4 630/3,0G/2M/BOX/LGA775 272 USD

Както виждаш A64 3200+ е по-скъп от P4 530 :P

Ноториус бате аре влез в сайта от подписа ми и ми кажи без да лъжеш твоя миризлив Пентиум далие по-добър!

Признавам, че на тестовете вадиш отлични резултати, но бая си го овърклокнал :P Иначе, без клока, на 2GHz картинката въобще няма да е толкова весела. Мнението ми за P4 5xx, 6xx и A64 3000+,3200+ вече го споделих няма кво пак да го повтарям.

Признавам също, че за игри видео картата ти е идеална. И според мен bate_pesho трябва да помисли за конфигурация с нея. По принцип силата на Radeon-ите не е при игрите.

Тази тема нещо взе да се вмирисва.Бате ви Пешо още не може да пиши правилно,второ -било уж за приятел,трето-аз лично го приемам за подигравка със всички

Виж сия ...... аз си пиша както си искам ....... пиша си с пловдивски диалект и тва , че тук там не пиша В или нещо такова кво от тва ? :confused и тва за буъ/селл просто съм забравил да променя Flex Type - а .... уффф ням значение ....... би ли ми споменал името на фирмата или направо да ми дадеш някво линкче на някво саитче с ценова листа или нещо такова :confused

Pesho man pishi posle kav COMP si si vzel da vidim kakvo chovek moje da si vzeme za 1500lv, mnogo mi e interesno.

Еми нямаш проблем ще ти напиша ....... Обаче както вече ти казах пича нищо не разбира и от мен иска само ГОЛЯМ МОНИТОР и да са било гледало тв. аз засега ще почакам да вида още някоя офертичка от BUY/SELL и ако няма ще ВЗЕМА някое ново :punk

И тая тема просто стана пълна с офф :wacko:

Ноториус аре сравни без ФАН бройките!Ако не знаеш чи на АМД боксовия фан е мноого по-скъп от интелския

По принцип силата на Radeon-ите не е при игрите.

Хи-хи-хи ..... може би във филмите :)

...батка пълни глупости си драскал от на4алото на темата ...и все не по темата :)

И аз търся машина към 1200лв, на мен нещо да ми препоръчате, и също така да питам, тези цени хубаво от Мост, ама като отида, да не ми искат и ДДС продотите ?!

Да, ама не днеска...... ама айде да не разваляме темата на човека....... и само още едно уточнение, не е Athlon 64 на 3000+, а Athlon 64 3000+

Като цена от pic.bg:

P4 530J /3,0G/1M/BOX LGA775   212 USD

ATHLON64 3200+ /BOX /S939   225 USD

ATHLON64 3000+ /BOX /S939   188 USD

P4 630/3,0G/2M/BOX/LGA775   272 USD

Както виждаш A64 3200+ е по-скъп от P4 530  :P

BOX версията е около 165$, а tray излиза около 135$ и като добавим един GT 7200 Light, който е 8-9$ и е доста по-добър от боксовия става ~143$, така че се получава досата по-добра цена от интела

Значи:

AMD Athlon64 3000+ socket 939 tray + GT 7200 Light- 144$

ASUS A8N-E with nForce4 Ultra    105$

Gigabyte GV-3D1-XL PCI-E(2x128mb DDR III,256bit) - 235$

RAM:2xRAM 512MB DDR400 MDT 110$

160G Hitachi 7200 SATA 8M 94$

DVD-RW:NEC ND-3540A DVD+RW/-RW/16X 55$

Case 20$

малко промени на конфигорацията предложена от MazataBG..... видеото е двуядрено и от първите тестове, които направихме е много добро...........

Ми ся приятно си е да се гледат добри оферти ..... а от друга страна си4кото му наред - няма за какво да се заядеш - дет се вика :)

Да, ама не днеска...... ама айде да не разваляме темата на човека....... и само  още едно уточнение, не е Athlon 64 на 3000+, а Athlon 64 3000+

BOX версията е около 165$, а tray излиза около 135$ и като добавим един GT 7200 Light, който е 8-9$ и е доста по-добър от боксовия става ~143$, така че се получава досата по-добра цена от интела

малко промени на конфигорацията предложена от MazataBG..... видеото е двуядрено и от първите тестове, които направихме е много добро...........

Little:Това видео не работеше само на Гигадръвското дъно,че на стария ми ДФИ не щеше да намери второто ядро.Пък и едно чисто 6800 според мен е по-добър избор от колкото тия СЛИ-та и дрън дрън.А на човека П4 530 му пожелавам успех да пребори 3200+. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...