Botev1912 Posted April 30, 2006 Share Posted April 30, 2006 Компанията на Бил Гейтс се кани да подобри проверката за пиратски софтуер и да я използва в новия си офис пакет.Идентификационният софтуер ще е разширен вариант на програмата “Windows Genuine Advantage” (WGA), която изпраща съобщения директно към потребителите с пиратски софтуер. Тези, които използват пиратско копие на Windows, ще получават известие, че софтуерът им е нелегален и поддръжката му ще бъде преустановена. Инициативата на Microsoft за спиране на пиратството ще се прехвърли към новия офис пакет, който ще си има собствена Genuine Advantage програма (OGA), чийто принцип на работа ще е идентичен с този на Windows Genuine Advantage (WGA). Компанията е започнала да превежда OGA на седем езика: бразилски, португалски, чешки, гръцки, корейски, опростен китайски, руски и испански, като стремежа й е преди да се захване с англоговорящите страни, да разпространи програмата си първо на по-големите пазара в чужбина. Според Microsoft софтуерното пиратство е болест за пазара и именно поради това ще направят всичко възможно да разпространят колкото се може по-бързо и на колкото се може повече продукти програмата Genuine Advantage. За да премахнете досадните съобщения от идентификационния софтуер, трябва да направите следното: отворете папката C:\windows\system32, стартирайте Task Manager (Ctrl+Alt+Del) и дайте End Task на процеса WGAtray.exe. В момента, в който се затвори, в папката system32 за момент ще се появи оригиналното WGAtray.exe (преди отново да се отвори и да застане като активен процес в Task Manager), щом го видите, веднага го изтрийте и рестартирайте компютъра. След като се зареди системата пуснете за търсене файла WGAlogon.dll – ще излезе резултат с 2 копия, едното на system32, а другото в папката dllcache. След като WGAtray го няма, двата файла са незащитени – преименувайте и двата файла и ги изтриите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 днес уиндоуса ми поиска да си купя лиценз Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goonie Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Днес и мен ме сполетя същата съдба и се разрових за разрешение из форума. За да премахнете досадните съобщения от идентификационния софтуер, трябва да направите следното: отворете папката C:\windows\system32, стартирайте Task Manager (Ctrl+Alt+Del) и дайте End Task на процеса WGAtray.exe Когато обаче дам end task веднага в същия момент отново изкача балончето с предупреждението (една сива звезда до часовника), т.е. няма никакво време за реагиране. Пробвах и с disable WGAtray от и-нет опциите и пак няма ефект. Някакви други идеи да има? Всъщност сега успях да изтрия само единия wgalogon.dll файл(спазвайки указанията на Botev 1912). Този, който остана в system 32 дори и преименуван не се маха. В Task manager-a върви процесът winlogon.exe, който не може да се прекрати - казва ми "This is a critical system process. Task manager cannot end this process". Тогава как да изтрия онова дето остана в system 32? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 микрософт май са релийзнали ултимативния вирус! и едва ли ще е лесно да се оттървем от него, защото те имат дългогодишен опит в областта.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iVAAN Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Баси това няма махане Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 номерът който е дал ботев1912 стана при мен. вярно е, че доста бързо се стартира тая шибана програма, но с малко упоритост успях да го делн тоя фаил цаката е като идете в window system да намерите фаила. след това пускате таск мениджъра и давате end process, като ви попита да бъде ли спрян процеса преди да дадете yes няколко пъти пробвайте комбинацията с клавиши, защото поне аз я обърквах от бързане най-бързо става като натиснете yes за край на процеса с мишката и след това много бързо цъквате в-ху фаила, като със свободната ръка сте на клавишите delete и enter айде успех с премахването на поредния вирус пуснат от м-с Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Да сте чували за Windows Live CD? Влизате с него и триете всичко, което ви прави проблем на HDD-то, рестарт и готово. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goonie Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Да сте чували за Windows Live CD? Влизате с него и триете всичко, което ви прави проблем на HDD-то, рестарт и готово. Аз не съм, но щом казваш, че върши работа, дай още указания. това отделна програма ли е, която трябва да се инсталира? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Аз не съм, но щом казваш, че върши работа, дай още указания. това отделна програма ли е, която трябва да се инсталира? това е диск с уиндоус който се зарежда от cd-то и няма нужда да се инсталира The storm ме подсети за още един начин, като се инсталне някоя друга ОС и от нея да се трият подобни работи. в случая май най-бързо се инсталл вин98, но по-добре си поиграй 10-15мин да го изтриеш отколкото да сваляш уиндоуси да записваш дискове и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Бе зех да се чудя...?! За какво ползвате Windows ( БОЗА според вас ) или пък искате да го update-вате..... Махайте го и тва е ,щом толкова ви пречи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goonie Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 но по-добре си поиграй 10-15мин да го изтриеш отколкото да сваляш уиндоуси да записваш дискове и т.н. Аз споменах горе, че само единия файл успях да изтрия, другият не ще. И даже като го преименувах, се появи отново същото, т.е. само си се копира при опит да се отървеш от него, и сега си имам едно преименувано и едно със старото име. Баси, дано да се преборим Link to comment Share on other sites More sharing options...
iVAAN Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 И при мен .длл файла не иска да се изтрие от систем32. Успях да махна еье-то, обаче този файл е упорит, преименуван, непреименуван не иска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Има някаква промяна и при мен.Аз предвидливо съм изключил автоматичното ъпдейтване и си качвам новите ъпдейти чрез програмата Autopatcher - има обновления всеки месец и съдържа всички ъпдейти на куп - нищо не липсва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 И при мен .длл файла не иска да се изтрие от систем32. Успях да махна еье-то, обаче този файл е упорит, преименуван, непреименуван не иска. преименувай го на нещо.dll. т.е. остави разширението dll, а файла си го кръсти както искаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Има една програма Unlocker. Трие всичко, ама абселютно всичко, което неможете да изтриете по стандартния начин. Действа на принципа, затваря процеса и трие файла веднага, ако файла се изпозва от друг процес то той ще бъде терминиран. Много полезна за такива ситуации, както и за повредени файлове. Още по важното е че е фрии така, че няма нужда от кракове и такива шитове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Има една програма Unlocker. Трие всичко, ама абселютно всичко, което неможете да изтриете по стандартния начин. Действа на принципа, затваря процеса и трие файла веднага, ако файла се изпозва от друг процес то той ще бъде терминиран. Много полезна за такива ситуации, както и за повредени файлове. Още по важното е че е фрии така, че няма нужда от кракове и такива шитове. Не помага.И аз имам същия пробем.Дори преименуван,файла неможе да бъде изтрит. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 8, 2006 Author Share Posted May 8, 2006 Ползвайте това което Караман даде в началото на темата: java script:void(window.g_sDisableWGACheck='all') Ако се ъпдейтвате като мен "на ръка" през сайта им, когато даде двата бутона Custom i Express в адесната лента слагате горното ->Ентер и си влизате да си ъпдейтвате каквото искате. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanley Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 Ето едно решение на проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 Ето едно решение на проблема. Ако можеш да обясниш как работи това решение и да кажеш как да го използваме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 днес и при мен искаше да си купя Windows-a , но това от предната страница проработи Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 днес и при мен искаше да си купя Windows-a , но това от предната страница проработи Интересно ми е, а пуснати ли са ти автоматичните ъпдейти? Ако не са, и нямаш файруол (доколкото си спомням нямаш), значи просто ей така ви иска да си го купите?! Всичките ли сте с XP, защото при мен на Windows 2003 не ми е пискал, но пък AutoUpdate никога не ми е било пуснато на автоматик. Имам и един виртуален ХР, и той не е пискал още, от какво зависи това при кой писка и при кой не, някой има ли представа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 Аз съм пуснал ауто ъпдейт и до сега не съм илам проблеми. Даже днес пак свали някакъв ъпдейт и нищо не ми е искало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 Аз съм пуснал ауто ъпдейт и до сега не съм илам проблеми. Даже днес пак свали някакъв ъпдейт и нищо не ми е искало. Да и аз съм същия. Само някакви malicious software.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 Интересно ми е, а пуснати ли са ти автоматичните ъпдейти? Ако не са, и нямаш файруол (доколкото си спомням нямаш), значи просто ей така ви иска да си го купите?! Всичките ли сте с XP, защото при мен на Windows 2003 не ми е пискал, но пък AutoUpdate никога не ми е било пуснато на автоматик.Имам и един виртуален ХР, и той не е пискал още, от какво зависи това при кой писка и при кой не, някой има ли представа? пуснати са ъпдейтите, нямам firewall с ХР SP2 съм Link to comment Share on other sites More sharing options...
nino77 Posted May 13, 2006 Share Posted May 13, 2006 Windows Genuine Advantage Notification (KB905474) Date last published: 4/25/2006 Download size: 829 KB Интересно какво точно сте инсталирали? Аз също съм с сп2 ама оня ден автоматичния упдейт проработи сам и качи нови ремувчета на майдум. Иначе горния проблем се решава. Да не би някой да си прави майтап? Прилича ми на шегичка! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.