Jump to content
BulForum.com

Windows Vista / Codename Longhorn

Recommended Posts

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

добре ве я ми кажете откаде мога да си намера виста ама фул инсталациа да си истриа моя windows и да си кача наново windows vista киато операционна система плс даите линк за теглене ако мойе мерси преджарително

Аз искам да помоля някой да каже от къде да намеря Vista Home Premium. Някъде четох, че заема по-малко място от Ultimate и върви по-бързо. За домашо ползване тази версия била достатъчна.

Аз искам да помоля някой да каже от къде да намеря Vista Home Premium. Някъде четох, че заема по-малко място от Ultimate и върви по-бързо. За домашо ползване тази версия била достатъчна.

при инсталацията избираш точно коя версия да сложиш ;)

а да питам 1 въпрос : има ли смисъл сега да качвам вистата :confused като тоя вин експи ми върви добре или да чакам да се приебе и тогава :confused (хем да е дооправят ако има проблеми някви) мерси* :bgrin:

а да питам 1 въпрос : има ли смисъл сега да качвам вистата :confused като тоя вин експи ми върви добре или да чакам да се приебе и тогава :confused (хем да е дооправят ако има проблеми някви) мерси* :bgrin:

аз си мисла същото от известно време :)

според мен трябва малко да се изчака да не стават фалове с неработещи програми и драйвери

аз си мисла същото от известно време :)

според мен трябва малко да се изчака да не стават фалове с неработещи програми и драйвери

сега ще го запиша на диск и като се развали моя го инсталвам а кои крак или активационнен код трябва да ползвам :confused ако го има в темата - ИЗВИНЕТЕ !!! :angry:нямам време за четене имам си работа...

Четеш това , правиш стъпките и си 6. А за тези които се чудят дали да си сложат виста ще им кажа, че аз лично се влюбих в самото Aero а като я погледнем като цяло, да по-добра е от XP, но има доста какво да се желае. Ако питате мен аз може би никога няма да се върна към дървеното XP :) ... едно време така говорех за Win98

@DELUXe ами аз точно това прочетох и се го направих но като стигнахме до стъпка 6 и ... кода не работеше ;) и ся нз как да го активирам.... пробвах и другите кракове ама йок...

@DELUXe ами аз точно това прочетох и се го направих но като стигнахме до стъпка 6 и ... кода не работеше ;) и ся нз как да го активирам.... пробвах и другите кракове ама йок...
аз 2пъти съм си я активирал защото се наложи да си сменя харда и 2та пъти си стана проблем беше самия линк докъто разбера защото самия ключ го взимаш като се регнеш на сайта на MS след като си сменил файловете: Here is the URL for getting your valid personal key: http://www.microsoft.com/windowsvista/PCTr...2Fwindowsvista% но гледам, че сега май не работи :(

А защо не пробваш да намериш "крак" някъде другаде.. като например в АренаБГ.Цом :)

аз от там си свалих един и проработи :excl: :excl:

А защо не пробваш да намериш "крак" някъде другаде.. като например в АренаБГ.Цом :)

аз от там си свалих един и проработи :excl: :excl:

ами то като гледам май няма друго решение

това с кодовете явно не става вече щотот аз получих код от тях но не го прие :(

Краквайте с TimerStop.Голяма работа като пише ,че ви остават 30 дни ...Иначе е много добра вистата.Нямам нито едно зависване откакто съм я сложил което ме прави много доволен.Стабиларка отвсякъде е ;)

Краквайте с TimerStop.Голяма работа като пише ,че ви остават 30 дни ...Иначе е много добра вистата.Нямам нито едно зависване откакто съм я сложил което ме прави много доволен.Стабиларка отвсякъде е ;)

:D И откога си я сложил? От една година?

Щото за мен засега няма по-стабиларка от добрия Windows Server 2003! Вече направих година и 2 месеца от последния му преинстал (точно когато сложих новото дъно), и мога да го твърдя.

Преди седмица пробвах някаква бета от Октомври 2006 на Windows Server Codename Longhorn, макар че прилича на Vista, е и доста различен и си мисля че финалната му версия ще изкърти не само всички досегашни виндовси по стабилност и функции, но и повечето линукси там където типично са по-силни според повечето хора - сървърите. При него има възможност да не се инсталира вече GUI, което може би ще означава нещо за линуксарите.

До финалната версия ще измислят и име за ОС-а, и мисля че ще е барнат доста повече от Vista, понеже дори в тая бета забелязах неща по интерфейса (функционалност), която не видях във Vista - разни дребни нещица.

Ползвах го около ден и беше супер стабилен :bgrin: . Поне докато го ръчках.

Не знам, но мисля че като се появи, ще заслужава отделна тема само за него, защото тази при създаването си е имала предвид само Vista, когато беше даже още Longhorn, и това беше именно само нейното кодово име.

Не съм казал ,че е най-стабилния уин.Просто се изписаха прекалено много неща ,как била още в начален стадии,как нямало софтуер за нея.По-бърза е от ХП-то ,за 2003 коментар не давам ,защото съм го слагал на стара машина и беше много лом работата.

Не съм казал ,че е най-стабилния уин.Просто се изписаха прекалено много неща ,как била още в начален стадии,как нямало софтуер за нея.По-бърза е от ХП-то ,за 2003 коментар не давам ,защото съм го слагал на стара машина и беше много лом работата.
това за началния стадии са пълни глупости виста се разработва от години... отначало беше само longhorn

Някой ще ме светне ли по въпроса от къде да си сваля пълна, крайна 64 битова версия и да не е торент? Гледам в нашия сървър има 32 битова версия на която пише Final и една 64 битова на която не пише Final?! Това значи ли, че само 32 битовата е качествен релийз или и 64-ката става за сваляне? Освен това гледам някакви дати октомври-ноември 2006... Крайните версии не излезнаха ли началото на тази година?

Абе с две думи.. кажете ми от къде мога да си дръпна крайната 64 битова версия на Вистата?!

ПС: По време на инсталацията иска ли някакви СД кейове и ако да то къде можем да ги намерим?

Благодаря на отзовалите се!

64 битовата за сега не ти трябва понеже има проблем с драиверите ,то с 32битовата има проблем камо ли за 64.За версиите тази в локалния и тая от 31.01 мисля че са едни и същи нямат никва разлика поне по мд5 сумите,а за цд кеуове може да я инсталираш без цд-кеи и ще ти е 30 дена триал ,после слагаш тиместоп крака и си готов.Все пак ако искаш 32/64 версия от 31.01 ги има в замунда.нет/торент/ аз съм с такава и нямам проблем

Някой ще ме светне ли по въпроса от къде да си сваля пълна, крайна 64 битова версия и да не е торент? Гледам в нашия сървър има 32 битова версия на която пише Final и една 64 битова на която не пише Final?! Това значи ли, че само 32 битовата е качествен релийз или и 64-ката става за сваляне? Освен това гледам някакви дати октомври-ноември 2006... Крайните версии не излезнаха ли началото на тази година?

Абе с две думи.. кажете ми от къде мога да си дръпна крайната 64 битова версия на Вистата?!

ПС: По време на инсталацията иска ли някакви СД кейове и ако да то къде можем да ги намерим?

Благодаря на отзовалите се!

Пробвай тук.

Пробвах но не намерих нищо което да ме заинтригува... Не получих точен отговор от къде да дръпна 64 битова финална версия... Относно това дали да избера 64 битовата или 32 битовата... Хора.. Аз искам да си сложа Виста предимно поради причината, че е 64 битова система иначе ще си остана с Медия Център. Няма нужда да ми обяснявате, че това е безмислено понеже почти няма програми които да поддържат такъв тип процесори. Приемете го просто като прищявка. До колкото разбирам 64 битовата версия на локалния не е хубава. Преминавам към търсене в дата-та и другите сървъри. Предполагам, че трябва да гледам в името на файла да пише x64 Final

:rolleyes:

EDIT: Да речем, че в името на доброто ще се жертвам да използвам торенти... Кое точно да изтегля и каква е разликата?

Windows vista x 86 Ultimate - Retail 30.01.2007 2.53GB

Windows vista x 64 Ultimate- Retail 30.01.2007 3.57GB

Кое точно е 64 битовата версия? Ако е първото то това х86 какво е? Да считам ли, че това са крайните, стабилни версии?

Тегли Windows vista x 64 Ultimate- Retail 30.01.2007 3.57GB. Другата е 32 битовата версия. Аз пробвах 32 битовата, която е в локания и върви перфектно.

Благодаря ти! И аз нея пуснах да се сваля... Малко на сляпо се спускам към това ново предизвикателство но за сега съм с много положително мислене към тази Виста! За жалост съм само с 768 рам, но ще гледам да отделя някой лев за още мъничко... Нямам търпение вече :)

Хм... А някой да има идея от къде мога да си намеря всички обложки на оригиналната кутия на 64 битовата версия с високо качество, че ми се иска да си го нарпавя красиво и прилежно? :) Търсих до сега в Гугле-то в картинките но не намерих.

Хм... А някой да има идея от къде мога да си намеря всички обложки на оригиналната кутия на 64 битовата версия с високо качество, че ми се иска да си го нарпавя красиво и прилежно? :) Търсих до сега в Гугле-то в картинките но не намерих.

Нещо не разбирам - искаш да направиш кутия 1:1 с оригиналната само за да ти е по-красиво? Това е доста съмнително като цел и оправдание :bgrin:

Иначе в Google картинките има ПРЕдостатъчно материали, от които можеш или директно, или с малко photoshop да си направиш много хубави обложки за самия диск. Аз така направих за Win2003 от един уолпейпър, който ползвах и беше 1600х1200. Излезе прекрасно качество като за размера на обложката.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...