Jump to content
BulForum.com

Windows Vista / Codename Longhorn

Recommended Posts

аз не знам кво си гледал, но тези съм ги пробвал на 7600 GT и нямат проблеми

http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_97.46.html

ами като влезна в сайта отивам на download drivers и от там на graphics driver ->ge force 7 series и там дава само за xp / 2000. както и да е благодаря за линкчето :punk

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Малко полезни неща

BG Phonetic за Виста 32 бита. Ако даде access denied му давате run as administrator и ще стане

Ето така се прави клавиатурата да стои на English преди да се логнете: влизате в Language Options, натискате Administrative, след това Copy to reserved Accounts и слагате отметки на двете квадратчета -> OK -> OK. Така ще промените настройката по подразбиране за Log-On менюто клавиатурата да е на английски.

Ето как се махат досадните събщения

ами като влезна в сайта отивам на download drivers и от там на graphics driver ->ge force 7 series и там дава само за xp / 2000. както и да е благодаря за линкчето :punk

Тва ти е грешката. Дава се на GeForce and TNT2. Там, където си отишъл е GeForce Go 7 Series и няма нищо общо с твоята карта

Има и бета драивери от Нвидиа версия 100.59

http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_100.59.html

Аз също така махам и Clear type функцията коята размазва буквите.Маха се от дясно копче на декшопа

Personalize >Window color and Appearance > Effects > и там го правя standart

Също така ако не можете да изтриете някоя папка става по следния начин

Цъкате на папката с десен бутон на мишката и избирате properties

От там минавате през Security->Advanced->Owner. Избирате си някой

admin user от XP-то и цъкате отметката "Replace owner on subcontainers

and folders". Давате apply и затваряте прозорците.

След това, пак избиратес десен клавиш propertis на папката.

От там минавате пак през Security->Advanced->Permissions. Там си избирате

някой admin user с full control. Цъкате и върху последните две отметки

в долната част на прозореца - "Inherit from..." и "Replace permission...".

Праскатепак apply и затваряте прозорците. След това можете

да изтриете папката

Ако нямате меню Security на папките

"Tools"->FolderOptions->View. Там търсиш последната опция

"Use Simple File Sharing" и я отмаркирваш

На мене не ми разпознава писачката NEC AD-7170A. Някой има ли подобен проблем и как го е решил?

Благодаря предварително!

На мене не ми разпознава писачката NEC AD-7170A. Някой има ли подобен проблем и как го е решил?

Благодаря предварително!

А как успя да я инсталираш ?

Гледам виста хоум на фешън цена от 202лв.Някои хора вече не се ли обзаведоха с нея легално ?

Аз съм с същата писачка и ми я разпознава :blink: коя версия си слагал ти ?

RaZoR и с демон тулс може да се инсталира вистата .

Вчера инсталирах Виста ултимате на един комп с 7900 видеокарта с фул екстри ,е няма такава нечовешка красота братче :punk

Уиндоус ХП сега ми се струва като Уиндовс 98 навремето като излезна ХП-то. :)

А как успя да я инсталираш?

Аз си я инсталирам от писачката, но после като искам да записвам CD/DVD с Nero например, не ми я разпознава и там, където е "List of recorders" ми е празно.

@lada_1500

Версията e тази от вареза - Vista.32bit.Final-BillGates

edit: при втората инсталация вече работи. Не знам защо първия път не ставаше...

А бе пичове от каде намирате драйвъри за тази Виста/за дъно: видео и т.н./

Повечето драйвъри за ХР стават и за Виста.

За видеото сваляш от ati.com или nvidia.com. Като тези за АТИ са за модели от 9500 и нагоре. За по-нисък клас карта не слагай никви драйвъри, че аз така оплесках windowsa :)

Повечето драйвъри за ХР стават и за Виста.

За видеото сваляш от ati.com или nvidia.com. Като тези за АТИ са за модели от 9500 и нагоре. За по-нисък клас карта не слагай никви драйвъри, че аз така оплесках windowsa :)

Мерси ще пробвам какви ще ги свърша :D

Имам въпрос - вкъщи съм с 2 пц-та в мрежа, и двете бяха с ХР, на едното качихме виста и сега мрежата не действа. Пробвах да направя нов area connection, но без ефект. Пц-то с ХР постоянно даша "this connection has limited or no connectivity". Идеи?

Освен това забелязвам, че на фонетичната кирилица местата на някои букши са променени. Например "q" e "ч", вместо "я". Има ли разреяение на този проблем?

Освен това забелязвам, че на фонетичната кирилица местата на някои букши са променени. Например "q" e "ч", вместо "я". Има ли разреяение на този проблем?

Имаше начин, да. Някаде тук бяха писали за това, разгледай.

ЕДИТ: За това са писали те. Аз лично не съм го тествал :)

Имам въпрос - вкъщи съм с 2 пц-та в мрежа, и двете бяха с ХР, на едното качихме виста и сега мрежата не действа. Пробвах да направя нов area connection, но без ефект. Пц-то с ХР постоянно даша "this connection has limited or no connectivity". Идеи?

И аз имам подобен проблем, но да те питам на теб Главното (това което е свързано директно за нета) ПЦ ли ти е на Виста? Щото аз и на двете инсталирах Виста и когато съм пуснал и на двете Виста няма нет на второто ПЦ, но ако главното е на ХР, второто винаги има нет.

А иначе мрежа между двата компа си има, винаги можеш от едното да влезеш да си изтеглиш някой файл, но интернет няма... И при теб не би трябвало да е проблем мрежата ако драйвърите за ЛАН-а са ти инсталирани и ако си оправил настройките в контрол панел > нетуорк.

Много малко ъпдейти има.Всичко на всичко 9 кръпки ми сложи откакто съм я инсталирал.Кракната е с TimerStop,дали няма да се прекръсти сега след обновяването и да краквам отново ? :)

Не мога да обясня как се настроива кирилицата на Виста. Качвам си фонетика , и когато пиша в текстов документ няма проблем

но когато се опитам да пиша нещо на български в Гугъл или в този форум нищо не излиза само някакви символи . какво трябва да се цъкне.

Не мога да обясня как се настроива кирилицата на Виста. Качвам си фонетика , и когато пиша в текстов документ няма проблем

но когато се опитам да пиша нещо на български в Гугъл или в този форум нищо не излиза само някакви символи . какво трябва да се цъкне.

виж да не е в контрол панел > regional languages. Направи си там всичко на български

свалих това което е на сървъра.Записах го на ДВД и го пускам,тръгва и ... излиза това

копирах после всички файлове на харда ,пак пускам и не става....

сега пробвах и с Daemon Tools - ефекта е същият

грешката идва при 48% ако не се лъжа....

untitledpo3.th.jpg

свалих това което е на сървъра.Записах го на ДВД и го пускам,тръгва и ... излиза това

копирах после всички файлове на харда ,пак пускам и не става....

сега пробвах и с Daemon Tools - ефекта е същият

грешката идва при 48% ако не се лъжа....

...

А пробва ли на чисто (бутване от ДВД-то) да инсталираш чисто копие? Защото предполагам сега се опитваш да пускаш инстала от съществуващ Win?

Тества ли сваления файл дали е ОК, да го свалиш наново?

еми при разархивирането нямаше проблем с файла инъче не съм буутвал,но сега ще пробжам :)

P.S. буутнах и се инсталира перфектно :) сега май трябва да го активирам

Всичко е на български в настроиките в контрол панел. Но когато инсталирах Виста остана на US това има ли някакво значение . Когато пиша в полето за въвеждане на интернет сайт пак пише на български , но в полето за търсене на гугъл не иска , в полето на форума пак неще , някакви идеи

Всичко е на български в настроиките в контрол панел. Но когато инсталирах Виста остана на US това има ли някакво значение . Когато пиша в полето за въвеждане на интернет сайт пак пише на български , но в полето за търсене на гугъл не иска , в полето на форума пак неще , някакви идеи

Чети назад в темата - дъвкали сме го тва...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...