Jump to content
BulForum.com

Windows Vista / Codename Longhorn

Recommended Posts

ми аз съм от ноември с нея и не ми е искало нищо до сега :)

а как съм я активирал след малко ще напиша като намеря материала

ЕДИТ: Цък Само има едно уграничение трябва да не се упдейтва защото от MS ще ви засекат :bgrin:

А пачвал ли си iso-файла или не...

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply
А пачвал ли си iso-файла или не...

нищо не съм пачвал свалих, записах си я на dvd, инсталирах, активирах уж само да я пробвам и така до сега :D

...

ЕДИТ: Цък Само има едно уграничение трябва да не се упдейтва защото от MS ще ви засекат :bgrin:

Че тогава какъв е смисъла да си с Vista?! С операционна система, за която тепърва предстоят хиляди ъпдейти и намерени дупкалъци. Или ще чакаш следващия SP за да се ъпдейтнеш?

За едната шарения и няколкото нововъведения да си навличаш такива неща на главата, за мен е безсмислено. Без съмнение има доста зарибени неща по нея, но на този етап аз не намирам смисъл в нея, не и докато не мине ПОНЕ 1 година. Но пък всеки си избира. Едно време 2001-ва като се появи ХР, доста хора тръгнаха с нея веднага. Ама и доста пострадаха от бъговете и дупките в сигурността, Виндовс ХР дори с SP2 е зле защитена ОС.

За сравнение - имам няколко виртуални ХР-та и Windows 2003-та, като ги ползвам почти еднакво, даже 2003-тата повече, и ХР-то е къде къде по-заразено с кво ли не от вин2003-то (SP1), което има само няколко tracking cookies засечени при проверка.

Osobeno ako minesh na 32bit Vista. Na 64bit ima pove4e smisul, nai-malkoto da usetish kakvo e 64bitov OS :)

на 32 битовата вървят 99 % от всички програми. На 64 битовата е по-трудно. За сега мисля, че 64 битовата е излишна

Че тогава какъв е смисъла да си с Vista?! С операционна система, за която тепърва предстоят хиляди ъпдейти и намерени дупкалъци. Или ще чакаш следващия SP за да се ъпдейтнеш?

За едната шарения и няколкото нововъведения да си навличаш такива неща на главата, за мен е безсмислено. Без съмнение има доста зарибени неща по нея, но на този етап аз не намирам смисъл в нея, не и докато не мине ПОНЕ 1 година. Но пък всеки си избира. Едно време 2001-ва като се появи ХР, доста хора тръгнаха с нея веднага. Ама и доста пострадаха от бъговете и дупките в сигурността, Виндовс ХР дори с SP2 е зле защитена ОС.

За сравнение - имам няколко виртуални ХР-та и Windows 2003-та, като ги ползвам почти еднакво, даже 2003-тата повече, и ХР-то е къде къде по-заразено с кво ли не от вин2003-то (SP1), което има само няколко tracking cookies засечени при проверка.

E ти по тая логиkа никога не трябва да слагаме Windows, защото той винаги е пълен с дупки :bgrin: Иначе аз имам много добри спомени от Win Me, но това означава ли че трябва да мина на Ме и да загърбя всичкия нов софт. Моя савет е слагайте кефете ако не ви харесва махате тва е :punk

на 32 битовата вървят 99 % от всички програми. На 64 битовата е по-трудно. За сега мисля, че 64 битовата е излишна

Е тогава какъв е смисъла да си зима човек 32 бит като след време рано или късно ще мине на 64.

за сега няма много смисъл от 64 битовата версия, защото няма софтуер за нея. Като и дойде времето тогава. А това време може да е след 3-4-5 години

Един въпрос...

Трайъл кода за Виста ми свърши, а и от това което видях скоро няма да я слагам.

Смятам да форматирам партишъна, на който съм я сложил. Откакто я имам обаче при старт на Вируса излиза Виста лоудър, който ми дава да избирам коя система да стартирам.

Ако форматирам и я отнеса ще имам ли после проблеми със старта на Вируса? Визирам тоя Виста лоудър.

Един въпрос...

Смятам да форматирам партишъна, на който съм я сложил. Откакто я имам обаче при старт на Вируса излиза Виста лоудър, който ми дава да избирам коя система да стартирам.

Ако форматирам и я отнеса ще имам ли после проблеми със старта на Вируса? Визирам тоя Виста лоудър.

ми ще ти изписва коя от двете ос да стартират и винаги щя ти пише че има грешка при вистата но ако имаш диска на хп буутваш през него и от риковери конзолата пишеш следната команда fixbot даваш y и след рестарт трябва диска да е в cd rom и при следваштият рестар вече няма да те пита коя от двете ос да стартира

Drun drun... ako formatira kato horata shte zatrie boot informaciqta.

Puk i kato ima XP (i nqkakva druga OS) za kvo mu e da vliza v razni programi, za da kaji neshto takova elemntarno kato koq OS da se zaredi. Mi otvarq si boot.ini file-a i ednata moje izobshto da q zatrie ot tam. Moje da si naglasi koq da mu e default... moje daje i kolko vreme da 4aka predi da bootne default OS-a.

Видях интересен начин , по който да се избегне активирането на продукта... (в арената)

Until now, Microsoft has an upper hand, with no permanent or foolproof ways to crack or bypass Windows Vista activation request emerged. Instead, various workarounds and tricks to bypass, skip, delay, disable or spoof Vista activation has been suggestion, to various degree of success, such as extend evaluation period, rearm method, install Vista in future year, ‘frankenbuild’ Vista by replacing RTM build WPA files with RC build files, activate against spoofed KMS server, or run and activate Vista with own local KMS server and etc. Now, there is new crack method that able to permanently stop the countdown timer of time left to activate Windows Vista, effectively running Vista OS in full functionality evaluation mode forever.

Install Windows Vista Ultimate edition (or other edition) with product Key: YFKBB-PQJJV-G996G-VWGXY-2V3X8. Or with Another Working Key.(TESTED AND WORKING WITH THE BILLGATES VERSION).

Windows Vista needs to be applied with 2099-ReArm trick, so that the counter of minutes to no activation required period will not return to normal after reboot. Click on Start Orb button.

Select “All Programs”, then “Accessories”.

Right click on “Command Prompt, then select “Run as Administrator (A)”.

If User Account Control (UAC) prompt a warning message, click on “Continue”.

In the command prompt, type date and press Enter. You will see the following:

Microsoft Windows [Version 6.0.6000]

Copyright © 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:Windowssystem32>date

Current date: 12/19/2006 Thursday

Enter new date:

Enter 12/31/2099 (December 31, 2099).

Next, type cscript slmgr.vbs -rearm. You will see something like the following:

C:Windowssystem32>cscript slmgr.vbs -rearm

Microsoft ® Windows Script Host Version 5.7

Copyright © Microsoft Corporation. All rights reserved.

The command completed successfully.

To make the change effectively, please restart the system.

Then reset the date of the system to current date again by typing date again. You will see the following:

Microsoft Windows [Version 6.0.6000]

Copyright © 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:Windowssystem32>date

Current date: 12/31/2099 Thursday

Enter new date:

Type in current date, i.e. 12/19/2006.

Exit from command prompt, but do not restart the computer.

OPEN Stop Timer.zip

Extract the downloaded archive file into a folder. It should contains “Vista test crack.exe” and “timerstop.sys”.

Execute or run the “Vista test crack.exe” by right click on “Vista test crack.exe”, and select “Run as Administrator (A)”.

Optional: Press in Test button, and it will pop up a message says 4 timers are stopped. At this time, the counter should be freezed, Check with slmgr.vbs -dlv command, with the minutes left should be the same after a few minutes interval. If it’s the case, continue with the following steps to run the crack every startup.

In the Vista test crack window, click on “Install” button. You will be prompted with “Service installed” message if everything is done properly and correctly. The crack will copy the patched stoptimer.sys to system folder and install a new service named “timerstop” to stop kernel-mode timers in spsys.sys system file.

Exit from the crack, and restart the computer.

The hacking is basically done. Next few steps to to verify that the activation grace period built-in countdown timer is actually stopped and disable the timers from working properly, and make sure that the crack is installed properly. After restart, log on to Windows Vista. Run for a few minutes.

Press on Windows + R keys.

Type slmgr.vbs -dlv to check the time left to activate Windows Vista. If the time left is 43200 minutes that’s mean the crack is successful.

With the crack, you will have the following in the registry:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSet001ServicesTimerStop]

“Type”=dword:00000001

“Start”=dword:00000002

“ErrorControl”=dword:00000000

“ImagePath”=hex(2):5c,00,3f,00,3f,00,5c,00,45,00,3a,00,5c,00,57,00,69,00,6e,00,

64,00,6f,00,77,00,73,00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,

00,5c,00,54,00,69,00,6d,00,65,00,72,00,53,00,74,00,6f,00,70,00,2e,00,73,00,

79,00,73,00,00,00

“DisplayName”=”TimerStop”

Further information:

The TimerStop vista test crack works on all 32-bit x86 Windows Vista edition such as Vista Ultimate and Vista Home Premium. Success rate in 64-bit (x64) environment is likely to be low.

The crack will make the time left to activate Vista to become always 43200 minutes (30 days), and will not countdown or reduce.

It’s possible to access Windows Update if you install Windows Vista with default product key (no product key entered when installation).

During the first 3 days of activation grace period after installing Windows Vista, Microsoft has designed it in such a way that Vista will allow greatest flexibility for users to install required drivers and application during this period, so Vista won’t prompt any reminder message for activation. After crack, Vista OS will always run with 30 days left for activation, thus there will not be any watermark or reminder to activate.

It’s possible to pass Windows Vista Genuine Advantage (WVGA) validation, so users able to download Microsoft value-added software for genuine customers.

As mentioned above, as Vista will also remain in first 3 days of activation grace period, in theory, Microsoft will not be able to differentiate who is the newly installed system, or who is the ‘patched’ system, unless of course, they check for the specific file or system (privacy anyone?).

Users can only view that there is 30 more days for system to be activated in the system properties, but it won’t affect system usage or installation method.

Link

Някой изпробвал ли го е ...

Еми аз горе-долу по този начин го кракнах, само дето ползвах TimerStop V2...

Там просто влизаш в CMD-то като администратор и пишеш:

date

03-02-2052

slmgr -rearm

date

03-02-2007

Спираш CMD-то, пускаш Install.exe От TimerStopV2.rar, натискаш Install и ребутваш :).

Един въпрос...

Може аз да не разбирам точно за какво говорите,ама тва не се ли оправя като влезнеш под ХП>>>контрол панел>>>Систем>>>Адванс>>>Стартъп???

Ако няма нищо общо сори за офф-а

откъде мога да дръпна TimerStopV2 или Stop Timer? че си качих вистата и искам да не ми мрънка за лицензи :)

edit: и ако може някой плейър за гледане на филми, че бспллейър не тръгва

edit2: amigo, благодаря!

Един въпрос...

В repair конзолата на XP ползваш командата fixmbr.Действа безотказно независимо какъв буут мениджър ти се е "впил" в мбр-то :)

версия 2.14 при мен работи много добре

откъде мога да дръпна TimerStopV2 или Stop Timer? че си качих вистата и искам да не ми мрънка за лицензи :)

edit2: amigo, благодаря!

Ми най-отдолу, след описанието има линк към торент в арената , които е 9 кб. В него имаш сичко необходимо...

Днес и аз си я инсталирах тая прословута Виста ,точната версия WINDOWS VISTA ENTERPRISE EDITION от тук

http://www.arenabg.com//details.php?id=64055

Машината ми е слабичка

процесор 1.2 ghz

рам 512mb

видео GF4 mx440

Инсталацията беше около 25мин.На първо четене Вистата е много красива много ми прилича на линукс/сузе/ на мен .Върви супер леко ,даже учудващо леко за първи билд без нищо спряно :) .Намери ми драивери за всичко без лан картата /Hewlwtt-Packard Ethernet lan/ и не мога да си пусна нета ,изпочупих се да търся драивери за тая карта и няма и няма ,маи ще тряя да купувам нова ланка.Хубаво е преди да инсталирате Виста да си пуснете Windows Vista Upgrade Advisor тои ще ви каже за какво ще ви трябват драивери и какво няма да ви работи.Също така може да се инсталира на друг дял и да си избирате между ХР и виста.Пълната инсталация /уиндовс,програм фаилс и т.н/ при мен е около 7 гб.За сега не съм стигнал до активация и фонетика ,боря се с ланката

С две думи тва е бъдещата масова операционна система според мен/убиеца на ХП/ ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...