Botev1912 Posted December 7, 2006 Share Posted December 7, 2006 не ти трябва 64 битова Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted December 8, 2006 Share Posted December 8, 2006 Понеже не открих с търсачката отговор на въпроса - ще го задам тука. Опитах да активирам Вистата,качена от Еврокома, но изглежда, че съм допуснал грешка или указанията са били неточни.Не ми прие активацията, спряха ми редица функции да са активни и добре, че бях създал Restore Point, та това ме спаси - върнах се на старото положение и пак опитах, но от Майкрософт отговарят, че ми е изтекъл срока или нещо от този род. ==Някой може ли да обясни подробно как се извършва активация при оплескана работа /вероятно ще има разлика с новозаредено копие/ ?== Link to comment Share on other sites More sharing options...
chem Posted December 8, 2006 Share Posted December 8, 2006 не ти трябва 64 битова Защо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted December 8, 2006 Share Posted December 8, 2006 ми примерно щото има малко програми писани за 64 бит ОС, във виста също доста програми не сработват. чисто теоретично в крайна сметка няма да можеш да ползваш почти никакър софтуер Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 8, 2006 Share Posted December 8, 2006 Умът ми не го побира как е възможно хората отсега да минават на Vista като основна операционна система. Това според мен има само един смисъл сега - хора, които си нямат работа, и искат да човъркат поредния софтуер. Да не говорим пък за 64бит виста, това е абсурд просто, момци, опомнете се бе, че и за активацията ревете. Ми нека мине малко време, то дето се вика официално не е излязла още финалната версия, вие се натискате. За проба става, но да се рискува толкова за основна ОС, изчакайте поне 3-4-5 месеца. До ХР нещата бяха по-прости с серийните номера, да изчакаме да видим как ще отключат и виста без кракове. Не се занимавайте с глупости е съветът ми. Vista съвсем не е някакво чудо, с което трябват месеци да свикнеш, като се появи кадърен метод за активация, за два дена и вече сте Pro с него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 8, 2006 Share Posted December 8, 2006 Защо? защото я пробвах и много малко неща вървят на нея. 32 битовата версия е друга работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted December 8, 2006 Share Posted December 8, 2006 ...Не се занимавайте с глупости е съветът ми. Vista съвсем не е някакво чудо, с което трябват месеци да свикнеш, като се появи кадърен метод за активация, за два дена и вече сте Pro с него. ми всъщност голяма част от организацията се различава коренно от ХР. аз съм я сложил за разучаване - човек требе да е готов за бъдещето Link to comment Share on other sites More sharing options...
chem Posted December 8, 2006 Share Posted December 8, 2006 А защо тогава пускат 64 битови процесори ? Освен да печелят, но те тогава ще си печелят и от старите процесори. Нормално е като излезнат 64 битови процесори да се управляват от 64 битова операционна система, а програмистите сами решават какъв софтуер да пишат. Иначе в противен случай да си караме на 8 битовия Правец В крайна сметка давам пари за продукти, които са сертифицирани за Виста и ще бъда много щаслив ако съм се набутал в противен случай мога и да купя лиценза, но всичко трябва да е ОК предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 8, 2006 Share Posted December 8, 2006 ми всъщност голяма част от организацията се различава коренно от ХР. аз съм я сложил за разучаване - човек требе да е готов за бъдещето Ползвай VMWare - безболезнено е всичко и грам не можеш да омажеш работния и настроен и изгладен ОС. Но при всички случаи да се реве защо не се актвиира виндовса ми, или защо няма драйвери за тва и онва и не ми върви тоя, оня софтуер, си е загуба на време, ако няма драйвери, ъпгрейдвате и това е, аз за ХР си спомням че ъпгрейднах модем, след време и звукова карта, че беше с някакви измислени драйвери. А защо тогава пускат 64 битови процесори ? Освен да печелят, но те тогава ще си печелят и от старите процесори. Нормално е като излезнат 64 битови процесори да се управляват от 64 битова операционна система, а програмистите сами решават какъв софтуер да пишат. Иначе в противен случай да си караме на 8 битовия Правец Ами виж колко 32-битов софтуер има и колко 64-битов и колко 8-битов. И ще си направиш заключението. След няколко години като вече всичко е 64 битово (както вече от поне 15 години всичко е 32 битово), ще си говорим пак Да не би като се появиха 32-битоявите процове (след 286) вече да имаше богат избор на 32-битови приложения? Не разбира се, дълго време хората го ползваха с 16-битови, и печелеха само от по-голямата честота и от други оптимизации но не и от 32-та бита като възможност. Те се лансират тепърва, иска се време докато се натрупа опит с тях , компилатори, код, напреднат достатъчно и 'залеят' пазара. В зависимост с какво се занимаваш, може и сега да минеш на 64-бит платформа и да ти тръгнат всички софтуери и драйвери и да си работиш спокойно, но колко са хората, при които това ще стане, може би само някои професионалисти или други екземпляри Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 8, 2006 Share Posted December 8, 2006 da vi pitam neshto kato flextype za vistata ima li zashtoto mrazq 6liokavicata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 9, 2006 Share Posted December 9, 2006 ако е 32 битова има Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 9, 2006 Share Posted December 9, 2006 ако е 32 битова има да 32бита е кажи как става защото флекс тайпа не баца Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 9, 2006 Share Posted December 9, 2006 да 32бита е кажи как става защото флекс тайпа не баца Сега ако ми кажеш че и на Виста си искал да сложиш Флеь Тъпе?! Отваряш контрол панел, там си има в клавиатурните настройки да си добавяш езици и подредби. Има и фонетична кирилица (друг е въпросът как ще ти паснат разместените символи ). Иначе фонетиката на инжинера за ХР баца и на виста, пробвано (32 битовата само). Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 9, 2006 Share Posted December 9, 2006 Сега ако ми кажеш че и на Виста си искал да сложиш Флеь Тъпе?! Отваряш контрол панел, там си има в клавиатурните настройки да си добавяш езици и подредби. Има и фонетична кирилица (друг е въпросът как ще ти паснат разместените символи ). Иначе фонетиката на инжинера за ХР баца и на виста, пробвано (32 битовата само). Дам опитах се , но не стана заблодих се защото всички други програми ми вървят довечера ще пробвам. Ако има някой който да обясни по като за малоумен (аз) ще е супер иначе най важното което ми трябва е да пиша на кирилица с латинските букви ЕДИТ: BGPhon09 е решението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chem Posted December 11, 2006 Share Posted December 11, 2006 Те се лансират тепърва, иска се време докато се натрупа опит с тях , компилатори, код, напреднат достатъчно и 'залеят' пазара. В зависимост с какво се занимаваш, може и сега да минеш на 64-бит платформа и да ти тръгнат всички софтуери и драйвери и да си работиш спокойно, но колко са хората, при които това ще стане, може би само някои професионалисти или други екземпляри Затова мисля, че трябва да се започне с ОС. Относно хората мисля, че всички които от тук нататък си купуват компютри, ще бъдат 64битови и то при разлика от около 40$. При цена на конфигурация без монитор >400$ това е под 10%, а си заслужава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Инсталирах е тая виста ама нещо не мога да си инсталирам драйвърите за модема (Webstar). уж ги инсталирва, ама в device manager си ми стой удивителната и интернет няма... няква идея? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Инсталирах е тая виста ама нещо не мога да си инсталирам драйвърите за модема (Webstar). уж ги инсталирва, ама в device manager си ми стой удивителната и интернет няма... няква идея? LAN карта за 5 леа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 LAN карта за 5 леа. Забравих да напиша, че съм на USB... Лан картата от дъното си е ползвам за мрежа с друг комп. Имам и лан карта отделно, но няма ли друг начин да се оправи тва и да си остана с USB-то? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Забравих да напиша, че съм на USB...Лан картата от дъното си е ползвам за мрежа с друг комп. Имам и лан карта отделно, но няма ли друг начин да се оправи тва и да си остана с USB-то? Именно де, аз затова ти казах ЛАН карта, понеже си на USB и трябва да инсталираш драйвери. Страхувам се, че това е единствения начин ако искаш да минеш без ланка - да сложиш драйвери за модема, провери ли на сайта на уебстар? Btw само да попитам закакво ти е да минаваш на Vista след като е толкова зелена още и всякакви опити да се ползва за основна ОС са почти обречени на неуспехи от различно естество? Не си хаби нервите с глупости, поне докато не мине малко време , все пак официално не е излязла даже, това е само RTM версия, даже и по новините не са съобщили . Сега драйвер за модема, утре ще ти попадне някоя прогамка, която не върви, вдругиден някой друг драйвер, или нещо друго и така, крива хава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 Наистина и аз не разбирам защо се нахвърляте като невидели да ползвате Виста като основна ОС... Детска му работа... Сега по същество: Освободих един партишън и сложих х32. За момента съм много много доволен - всичко ми харесва, като изключим факта, че за всичко се учим като файъруол Добре си върви, не се мъчи, нормално стартира. Не ми е правила проблем с драйвъри засега като изключим разбира се тунера, който и на ХР си ги прави. Успешно съм инсталирал последния Daemon Tools, Blaze DVD 4.0 Pro, BitComet, FlashFXP, Skype, Adobe Reader 7.0, ICQ, WinRar, Skype - всичко работи. Проблеми имам с ACDSee 8.0 - отказа да го пусне, SA Dictionary - не иска да го инсталира. Както се види сложил съм си фонетика, но имам проблем с кирилизацията - не мога да я направя. Това нещо на 5GROUP го сложих, но упътването е за ХР и съм дотам... Успешно се сдобих с код и версията ми е geniune verified - досадно е да се направи, но ако четете внимателно ще успеете. Очарован съм от Sidebar-a и страхотните Gadgets сред които Post-it note опцията ме екзалтира. Край на безбройните листчета по клавиатурата и монитора Доволен съм и от Explorer 7 - откраднали са всичко съществено от Макстон & Мозила, но пак не може да се каже, че бих си заменил Макстона с него - засега го търпя, за да го разгледам. Един въпрос - В nvidia.com няма драйвъри за Виста 32, пише x64 и x86 (!?!?). Как да постъпя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 според теб х86 какво е . Макар че не знам какво означава и се чудя що пишат х86 вместо х32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 Така и предположих, но друго си е да се пита Свалил съм го вече даже. Между другото заебавам Explorer 7 - много бързо се осра - не работят форумните бутони за insert url & insert image. ВЕДНАГА Макстон default browser! ВИСТА десктоп Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 според теб х86 какво е . Макар че не знам какво означава и се чудя що пишат х86 вместо х32 Това идва още от първите 16 битови процесори i8086, i80186, i80286 и т.н., като само последното 86 е същото, останалото е Х, х86. Преди тях е имало 8080, и т.н., но 86 е цяла серия процесори, 16 и 32-битови. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 Успях да го кирилизирам!!! Сваляте си ТОЗИ Флекстайп, инсталирате, рестарт, деинсталирате, рестарт, адвате си пак БГ фонетична КБД и ГОТОВО! ЕДИТ: МНОГО ВАЖНО!!! Като деинсталирате Флекса пита "restore previous settings?" - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - NO!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 Успях да го кирилизирам!!! Сваляте си ТОЗИ Флекстайп, инсталирате, рестарт, деинсталирате, рестарт, адвате си пак БГ фонетична КБД и ГОТОВО! ЕДИТ: МНОГО ВАЖНО!!! Като деинсталирате Флекса пита "restore previous settings?" - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - NO!!! Това не може да е сериозно! Кажи, че се майтапиш, моля ти се! Нямам думи, нека някой каже истина ли е това Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.