Jump to content
BulForum.com

Windows Vista / Codename Longhorn

Recommended Posts

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Понеже не открих с търсачката отговор на въпроса - ще го задам тука.

Опитах да активирам Вистата,качена от Еврокома, но изглежда, че съм допуснал грешка или указанията са били неточни.Не ми прие активацията, спряха ми редица функции да са активни и добре, че бях създал Restore Point, та това ме спаси - върнах се на старото положение и пак опитах, но от Майкрософт отговарят, че ми е изтекъл срока или нещо от този род.

==Някой може ли да обясни подробно как се извършва активация при оплескана работа /вероятно ще има разлика с новозаредено копие/ ?==

ми примерно щото има малко програми писани за 64 бит ОС, във виста също доста програми не сработват. чисто теоретично в крайна сметка няма да можеш да ползваш почти никакър софтуер

Умът ми не го побира как е възможно хората отсега да минават на Vista като основна операционна система.

Това според мен има само един смисъл сега - хора, които си нямат работа, и искат да човъркат поредния софтуер. Да не говорим пък за 64бит виста, това е абсурд просто, момци, опомнете се бе, че и за активацията ревете. Ми нека мине малко време, то дето се вика официално не е излязла още финалната версия, вие се натискате. За проба става, но да се рискува толкова за основна ОС, изчакайте поне 3-4-5 месеца. До ХР нещата бяха по-прости с серийните номера, да изчакаме да видим как ще отключат и виста без кракове.

Не се занимавайте с глупости е съветът ми. Vista съвсем не е някакво чудо, с което трябват месеци да свикнеш, като се появи кадърен метод за активация, за два дена и вече сте Pro с него.

...

Не се занимавайте с глупости е съветът ми. Vista съвсем не е някакво чудо, с което трябват месеци да свикнеш, като се появи кадърен метод за активация, за два дена и вече сте Pro с него.

ми всъщност голяма част от организацията се различава коренно от ХР. аз съм я сложил за разучаване - човек требе да е готов за бъдещето :woot

А защо тогава пускат 64 битови процесори :blink: ? Освен да печелят, но те тогава ще си печелят и от старите процесори. Нормално е като излезнат 64 битови процесори да се управляват от 64 битова операционна система, а програмистите сами решават какъв софтуер да пишат. Иначе в противен случай да си караме на 8 битовия Правец :)

В крайна сметка давам пари за продукти, които са сертифицирани за Виста и ще бъда много щаслив ако съм се набутал :angry: в противен случай мога и да купя лиценза, но всичко трябва да е ОК предварително :)

ми всъщност голяма част от организацията се различава коренно от ХР. аз съм я сложил за разучаване - човек требе да е готов за бъдещето :woot

Ползвай VMWare - безболезнено е всичко и грам не можеш да омажеш работния и настроен и изгладен ОС. Но при всички случаи да се реве защо не се актвиира виндовса ми, или защо няма драйвери за тва и онва и не ми върви тоя, оня софтуер, си е загуба на време, ако няма драйвери, ъпгрейдвате и това е, аз за ХР си спомням че ъпгрейднах модем, след време и звукова карта, че беше с някакви измислени драйвери.

А защо тогава пускат 64 битови процесори :blink: ? Освен да печелят, но те тогава ще си печелят и от старите процесори. Нормално е като излезнат 64 битови процесори да се управляват от 64 битова операционна система, а програмистите сами решават какъв софтуер да пишат. Иначе в противен случай да си караме на 8 битовия Правец :)

Ами виж колко 32-битов софтуер има и колко 64-битов и колко 8-битов. И ще си направиш заключението. След няколко години като вече всичко е 64 битово (както вече от поне 15 години всичко е 32 битово), ще си говорим пак :)

Да не би като се появиха 32-битоявите процове (след 286) вече да имаше богат избор на 32-битови приложения? Не разбира се, дълго време хората го ползваха с 16-битови, и печелеха само от по-голямата честота и от други оптимизации но не и от 32-та бита като възможност.

Те се лансират тепърва, иска се време докато се натрупа опит с тях , компилатори, код, напреднат достатъчно и 'залеят' пазара. В зависимост с какво се занимаваш, може и сега да минеш на 64-бит платформа и да ти тръгнат всички софтуери и драйвери и да си работиш спокойно, но колко са хората, при които това ще стане, може би само някои професионалисти или други екземпляри :D

да 32бита е кажи как става защото флекс тайпа не баца

Сега ако ми кажеш че и на Виста си искал да сложиш Флеь Тъпе?! :wacko:

Отваряш контрол панел, там си има в клавиатурните настройки да си добавяш езици и подредби. Има и фонетична кирилица (друг е въпросът как ще ти паснат разместените символи :bgrin: ). Иначе фонетиката на инжинера за ХР баца и на виста, пробвано (32 битовата само).

Сега ако ми кажеш че и на Виста си искал да сложиш Флеь Тъпе?! :wacko:

Отваряш контрол панел, там си има в клавиатурните настройки да си добавяш езици и подредби. Има и фонетична кирилица (друг е въпросът как ще ти паснат разместените символи :bgrin: ). Иначе фонетиката на инжинера за ХР баца и на виста, пробвано (32 битовата само).

Дам опитах се , но не стана :bgrin: заблодих се защото всички други програми ми вървят довечера ще пробвам. Ако има някой който да обясни по като за малоумен (аз) ще е супер иначе най важното което ми трябва е да пиша на кирилица с латинските букви

ЕДИТ: BGPhon09 е решението. :D

Те се лансират тепърва, иска се време докато се натрупа опит с тях , компилатори, код, напреднат достатъчно и 'залеят' пазара. В зависимост с какво се занимаваш, може и сега да минеш на 64-бит платформа и да ти тръгнат всички софтуери и драйвери и да си работиш спокойно, но колко са хората, при които това ще стане, може би само някои професионалисти или други екземпляри :D

Затова мисля, че трябва да се започне с ОС.

Относно хората мисля, че всички които от тук нататък си купуват компютри, ще бъдат 64битови и то

при разлика от около 40$. При цена на конфигурация без монитор >400$ това е под 10%, а си заслужава.

Инсталирах е тая виста ама нещо не мога да си инсталирам драйвърите за модема (Webstar). уж ги инсталирва, ама в device manager си ми стой удивителната и интернет няма... няква идея?

Инсталирах е тая виста ама нещо не мога да си инсталирам драйвърите за модема (Webstar). уж ги инсталирва, ама в device manager си ми стой удивителната и интернет няма... няква идея?

LAN карта за 5 леа.

LAN карта за 5 леа.

Забравих да напиша, че съм на USB...

Лан картата от дъното си е ползвам за мрежа с друг комп. Имам и лан карта отделно, но няма ли друг начин да се оправи тва и да си остана с USB-то?

Забравих да напиша, че съм на USB...

Лан картата от дъното си е ползвам за мрежа с друг комп. Имам и лан карта отделно, но няма ли друг начин да се оправи тва и да си остана с USB-то?

Именно де, аз затова ти казах ЛАН карта, понеже си на USB и трябва да инсталираш драйвери.

Страхувам се, че това е единствения начин ако искаш да минеш без ланка - да сложиш драйвери за модема, провери ли на сайта на уебстар?

Btw само да попитам закакво ти е да минаваш на Vista след като е толкова зелена още и всякакви опити да се ползва за основна ОС са почти обречени на неуспехи от различно естество?

Не си хаби нервите с глупости, поне докато не мине малко време , все пак официално не е излязла даже, това е само RTM версия, даже и по новините не са съобщили :bgrin: .

Сега драйвер за модема, утре ще ти попадне някоя прогамка, която не върви, вдругиден някой друг драйвер, или нещо друго и така, крива хава.

Наистина и аз не разбирам защо се нахвърляте като невидели да ползвате Виста като основна ОС... Детска му работа...

Сега по същество:

Освободих един партишън и сложих х32. За момента съм много много доволен - всичко ми харесва, като изключим факта, че за всичко се учим като файъруол :)

Добре си върви, не се мъчи, нормално стартира. Не ми е правила проблем с драйвъри засега като изключим разбира се тунера, който и на ХР си ги прави. Успешно съм инсталирал последния Daemon Tools, Blaze DVD 4.0 Pro, BitComet, FlashFXP, Skype, Adobe Reader 7.0, ICQ, WinRar, Skype - всичко работи.

Проблеми имам с ACDSee 8.0 - отказа да го пусне, SA Dictionary - не иска да го инсталира.

Както се види сложил съм си фонетика, но имам проблем с кирилизацията - не мога да я направя. Това нещо на 5GROUP го сложих, но упътването е за ХР и съм дотам...

Успешно се сдобих с код и версията ми е geniune verified - досадно е да се направи, но ако четете внимателно ще успеете.

Очарован съм от Sidebar-a и страхотните Gadgets сред които Post-it note опцията ме екзалтира. Край на безбройните листчета по клавиатурата и монитора :punk

Доволен съм и от Explorer 7 - откраднали са всичко съществено от Макстон & Мозила, но пак не може да се каже, че бих си заменил Макстона с него - засега го търпя, за да го разгледам.

Един въпрос - В nvidia.com няма драйвъри за Виста 32, пише x64 и x86 (!?!?). Как да постъпя?

Така и предположих, но друго си е да се пита :) Свалил съм го вече даже.

Между другото заебавам Explorer 7 - много бързо се осра - не работят форумните бутони за insert url & insert image. ВЕДНАГА Макстон default browser!

ВИСТА десктоп

според теб х86 какво е :). Макар че не знам какво означава и се чудя що пишат х86 вместо х32

Това идва още от първите 16 битови процесори i8086, i80186, i80286 и т.н., като само последното 86 е същото, останалото е Х, :) х86.

Преди тях е имало 8080, и т.н., но 86 е цяла серия процесори, 16 и 32-битови.

Успях да го кирилизирам!!!

Сваляте си ТОЗИ Флекстайп, инсталирате, рестарт, деинсталирате, рестарт, адвате си пак БГ фонетична КБД и ГОТОВО!

:punk :punk :punk

ЕДИТ: МНОГО ВАЖНО!!! Като деинсталирате Флекса пита "restore previous settings?" - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - NO!!!

Успях да го кирилизирам!!!

Сваляте си ТОЗИ Флекстайп, инсталирате, рестарт, деинсталирате, рестарт, адвате си пак БГ фонетична КБД и ГОТОВО!

:punk :punk :punk

ЕДИТ: МНОГО ВАЖНО!!! Като деинсталирате Флекса пита "restore previous settings?" - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - NO!!!

:confused :confused

Това не може да е сериозно!

Кажи, че се майтапиш, моля ти се!

Нямам думи, нека някой каже истина ли е това :punk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...