Jump to content
BulForum.com

Windows Vista / Codename Longhorn

Recommended Posts

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply
64 битовия ми заема 13 GB

32 bitoviq okolo 8GB

Az si intalnax nai-vajnite kodeci, ama neshto ne me svarta taq vista. Mnogo edna natrufena...

I edna mudna /s p4 3Ghz, 1GB DDR i Gforce 6600 128mb sam/

A zashto kogato se bootva vistata ne pokazva windows logoto kato zarejda ?

Na betite beshe taka dokolkoto znam poneje se pazeshe v taina logoto ili neshto ot toq rod, ama na finala za kvo nqma nishto nz :wacko:

и аз се учудих, че няма лого

Лого наистина и аз не видях докато върви графиката долу, но не може да не сте видели след това как се появява едно кръгло лого (като това от старт менюто), на черен фон, и как от него излиза едно много приятно сияние, много приятен ефект.

Лого наистина и аз не видях докато върви графиката долу, но не може да не сте видели след това как се появява едно кръгло лого (като това от старт менюто), на черен фон, и как от него излиза едно много приятно сияние, много приятен ефект.

То цялата виста е приятно направена, но малко натруфена и някой ненужни неща има за мен лично...

Сега си минах на Win 2003 Enterprise Edition с SP1, за мен лично най-добрия и стабилен win. А от къде се правеше като се логваш да не е нужно да натискаш ctrl+alt+delete при стартирането на системата, че съм забравил :bgrin: /това при server-а не vista/

То цялата виста е приятно направена, но малко натруфена и някой ненужни неща има за мен лично...

Сега си минах на Win 2003 Enterprise Edition с SP1, за мен лично най-добрия и стабилен win. А от къде се правеше като се логваш да не е нужно да натискаш ctrl+alt+delete при стартирането на системата, че съм забравил :bgrin: /това при server-а не vista/

Отворете Start - Administrative Tools - Local Security Policy.

Посочете отляво Local Policies > Security Options.

Отдясно намерете Interactive logon: Do not require CTRL+ALT+DEL. Цъкнете два пъти на него и отбележете Enabled, след което натиснете ОК.

Това е, отсега нататък при рестарт на компютъра, няма да ви притеснява подканването за Ctrl+Alt+Del.

Тва е из един мой туториал за настройка на Win2003.

свалих версията, която е качена на локала, но ми изписва следната грешка http://store1.data.bg/djlian/untitled.JPG някой успял ли е да я инсталне?

А ти от съществуващ XP ли пускаш инсталацията или зареди от диска след ребуут? А провери ли дяла, където го инсталираш дали е наред откъм грешки?

В комплекта файлове има един .SFV, с който проверяваш дали си свалил правилно файловете, но ако си успял да ги разархивираш, вероятно всичко е наред с тях.

Аз пробвах същия релийз (засега май е само той един), но Арена-ски. Нямах проблеми.

А ти от съществуващ XP ли пускаш инсталацията или зареди от диска след ребуут? А провери ли дяла, където го инсталираш дали е наред откъм грешки?

В комплекта файлове има един .SFV, с който проверяваш дали си свалил правилно файловете, но ако си успял да ги разархивираш, вероятно всичко е наред с тях.

Аз пробвах същия релийз (засега май е само той един), но Арена-ски. Нямах проблеми.

да, от съществуващ уиндоус пускам инсталацията. довечера ще пробвам с формат и буутване от цд-то дали ще стане :)

Понеже нямам DVD записвачва дали ще стане ,ако направя един формат на C и си дръпна Windows-a на и от DOS-а пусна setup-a. Ще тръгне ли на 512 mb ram???

Понеже нямам DVD записвачва дали ще стане ,ако направя един формат на C и си дръпна Windows-a на и от DOS-а пусна setup-a. Ще тръгне ли на 512 mb ram???

Малко се съмнявам да стане от ДОС, както ставаше с предните Windows-и. В ISO-то аз лично не намирам файлове като winnt.exe или някакви такива, които може да послужат.

По втория въпрос, да, 512 рам е Минимума, от който инсталацията ще зацепи. С по-малко рам инсталацията още 1-2 минути след стартирането й казва че нямаш 512 рам и ексит-ва.

Виж, не съм пробвал след инсталацията, дали самия Виста ще тръгне с по-малко.

Същото е било и с ХР доколкото четох - иска за инстала мин. 64 МБ рам, но след това са го подкарвали и на 32.

Малко се съмнявам да стане от ДОС, както ставаше с предните Windows-и. В ISO-то аз лично не намирам файлове като winnt.exe или някакви такива, които може да послужат.

По втория въпрос, да, 512 рам е Минимума, от който инсталацията ще зацепи. С по-малко рам инсталацията още 1-2 минути след стартирането й казва че нямаш 512 рам и ексит-ва.

Виж, не съм пробвал след инсталацията, дали самия Виста ще тръгне с по-малко.

Същото е било и с ХР доколкото четох - иска за инстала мин. 64 МБ рам, но след това са го подкарвали и на 32.

А има ли някакъв начин да го инстална от ДОС, иначе ще трябва да го инсталвам върху стария Win и с моя късмет всичко после сигурно и компютъра няма да мога да си пусна. :lol:

Още нещо, някой успял ли е да го активира и кой от всичките начини е ползвал?

И ще ми кажете ли от кой сайт да си взема RC1\RC2\BETA1\BETA2\ key

Моля за помощ! Не мога да изтегля последните 4 файла от тук - vistartm.r50, vistartm.r51, vistartm.r52 и vistartm.rar! Както ги дърпам, спира на ~50% и след малко тръгва пак, но отначало, защото няма resume. С GetRight съм, но и без него пак не става! Какво да правя?

Предварително благодаря!

свалих версията, която е качена на локала, но ми изписва следната грешка http://store1.data.bg/djlian/untitled.JPG някой успял ли е да я инсталне?

И при мен е същия проблем.Теглих го от същото място.

Едит:

Проблема се оправя с един пач. За повече информация тук

Братята руснаци на форум.ру-борд.ком публикуваха много елементарно решение на въпроса за активацията на ВИСТА:

1. Форматираме диска, на който ще инсталираме Виста (задължително!)

2. Влизаме в БИОСа и слагаме днешна дата, година 2099, примерно.

3. Инсталираме, без да въвеждаме сериен номер (избираме, например, ultimate)!

4. След края на инсталацията влизаме отново в БИОС-а и си връщаме нормалната дата.

ВИСТА ще пише, че Ви остават до края на траяла 30 дни, но броячът няма да отброява (поне още 93 години)! Това време би трябвало да Ви стигне, за да прецените дали да си я купите...

Обяснението е просто - 2099 г. се намира извън цикъла на живота на ВИСТА.

:laughing: :punk :woot :D :confused

• 2 weeks later...

Imam problem s Nvidia draiverite za Vista-tata. Izteglih edinstvenite beta drivers ot saita na nvidia no kato pusna nqkoia igra (dori i counter strike) vsi4ko mi nasi4a adski. Na rabota sum s ATI i tam nqmam nikakuv problem,makar 4e i tqhnite sa beta. Nqkoi znae li neshto po vuprosa ?

P.S Sorry za shliokavicata ama cyrilizaciata na vista e malko shit ;)

А някой открил ли е някъкви големи бъгове.Все пак нали излезна крайната версия би трябвало да няма такива.Аз мисля да пробвам Виста-та.Тея дни ще я дръпна да видя какво представлява.Иначе на релийза в локала какво му има,че ако е от арената има да го свалям два дена :bgrin:

днеска я качих и 1-вото впечатление беше, че е невероятно красив! свалих я отново от арената и отново на 49% ми заби със същата грешка. ядосах се и се поразрових из нета и се оказа, че и други имат същия проблем. всичко се оправя с пачване на исо фаила. спокойно мога да кажа, че на версията на локала й няма нищо :)

едит: кенер ме е изпреварил :)

След като пачна исо-то записвам вистата на двд-диск. Диска се буутва, излиза логото на виса зарежда и след това се появява прозорец като на command prompt и си стои така и нищо..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...