Jump to content
BulForum.com

Политическата криза 07.2005

karaman

Recommended Posts

Ми или докато ни омръзне, или докато научим турски, или докато станем член на ЕС, или докато емигрираме, или докато свалим новото правителство! Според мен първото :)

Еееее черното не се връзва на цвета на косата ми... Усещам как тва правителство няма да си доживее края на мандата. А Сидеров явни иска ( и дано ) да организира втора Кристална нощ. Тва ще е яко. Именно това може да покаже на турците и на света че в България на власт са българите.

А относно ДПС... Еми направих проучване и забелязах че САМО в България от всички страни в Европа иам партия ан малцинството. Дори във Финландия, където естонците и руснаците са някъде 10-15 % си нямат партии. Предполагам че сега сте напълно наясно с каква цел е създадена тази "партия". :angry1 .

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Видя се, че някои са много крайни... Ако ще и на кура да си вържете лента, все тая... И не са взели турците властта, стига сте драматизирали. Политиката е просто игра. Като не могат да я играят нашите псевдополитици, Доган ще взима силни позиции. Толкова...

А тея мелодрами тука за българоубийци и т.н. са прекалено инфантилни... А президента ще го изберат пак, стига да сика, готов съм да се хвана на бас със всеки! Човека просто не иска предсрочни избори, които ще ни отложат за ЕС със сигурност.

А президента ще го изберат пак, стига да сика, готов съм да се хвана на бас със всеки! Човека просто не иска предсрочни избори, които ще ни отложат за ЕС със сигурност.

Абе хора,100 човека(видни социолози и дриги) казаха,че мухабета за влизане или невлизане е драматизация за да се оправдаят НДСВ пред избирзтелите си,защо са влезли в коалиция с тези,за които казаха че са тяхна алтернатива и че ще им търсят сметка за новото "Виденово" правителство.Комунистите от своя страна заявяваха,че ще правят "инвентаризация" на царското правителство,а кого сложиха за правосъден министър?Ще ви кажа-ония мазния,дето не си е мил косата от четири години,щот е нямал време

АНАЛИЗ НА ДЕНЯ

Политическите лудории съставиха правителство

17 август 2005 | 17:08

Frankfurter Allgemeine Zeitung

След политическите лудории през миналата седмица, вчера депутатите от българския парламент се събраха на извънредно заседание, за да направят последен опит за сформиране на ново правителство и по този начин да предотвратят свикването на нови парламентарни избори.

Лидерът на Българската социалистическа партия Сергей Станишев бе избран за премиер на страната. За него гласуваха общо 168 депутати, а 67 - против. Малко след това Народното събрание прие със 169 гласа и състава на новото правителство, в което са включени трите най-големи парламентарно представени партии.

Тристранната коалиция не е нова идея

През юли Сергей Станишев почти се провали в опита си да определи състава на оглавявания от него кабинет. Тогава лидерът на социалистите се опита да състави с гласовете на партията на турското малцинство ДПС правителство на малцинството, в което се предвиждаше досега управляващата партия Национално движение Симеон Втори да играе единствено второстепенна роля. За съставянето на подобна коалиция лидерите на партийните централи водеха преговори непосредствено след произведените на 25 юни парламентарни избори. Въпреки това сформирането на коалицията се провали в последния момент. Според слухове една от причините за провала е била желанието на бившия български цар Симеон Втори да запази премиерския си пост. Според други интерпретации съществена роля са изиграли различията в политическите програми на ДПС и НДСВ.

Може ли да се разчита на НДСВ?

Това, че тази коалиция, която в последните седмици не успя да се договори по основните въпроси на съвместната си дейност, се сформира, се дължи единствено на нежеланието на участниците в нея да се стига до предсрочни избори. В случай на свикване на нови парламентарни избори в България единствената партия, която би могла да спечели най-много от тях, е националистически-популистката “Атака” . Формално погледнато новото правителство ще разчита на 169 гласа в 40-то Народно събрание, въпреки че все още не е ясно дали социалистът Станишев ще може всеки път да разчита на подкрепата на НДСВ, което има 53 свои депутати.

Присъединяването през 2007 година към ЕС е поставено под въпрос?

ДПС, което вече участваше заедно с НДСВ в предишното управление на страната се оказа също така не толкова надежден коалиционен партньор, колкото изглежда на пръв поглед. Тази партия, която при преговорите си подсигури три министерства, се управлява от действащия в сянка Ахмед Доган, който и този път не пожела да заеме министерски пост. Ключовите министерства, които ДПС ще заеме, ще се пълнят от предприсъединителните програми и фондове на ЕС с изключително много пари. Така Министерството на околната среда и водите, както и това на земеделието ще се управляват от представители на “Турската партия”.

В България се очакват непосредствено преди присъединявнето й през 2007 година към ЕС, което апропо не е чак толкова сигурно, да се влеят още повече инвестиции и по-специално в изграждането на мрежа за питейна вода, фабрики за изгаряне на битовите отпадъци и пречиствателни станции. Това, че Ахмед Доган се придържаше упорито при воденето на преговорите за сформиране на тристранната коалиция към запазване на влиянието си в тези министерства, не е никаква тайна, смятат политически експерти. Лидерите на тази партия се смятат от по-голямата част от българите за едни от най-корумпираните политици в страната.

Политическата роля на Сакскобургготски остава неясна

По-голямата част от другите ключови министерства ще се оглавяват от политически фигури на БСП. За външната политика на страната ще бъде отговорен Ивайло Калфин, който едновременно с това ще заема поста на заметник министър-председател. Министерството на вътрешните работи ще се оглавява от Румен Петков, а това на икономиката - от Румен Овчаров. Последните двама са стари кадри, които според някои наблюдатели имат повече политическо влияние в собствената си партия, отколкото самият лидер Станишев.

Все още остава неясно каква роля ще играе в бъдеще в българската политика Симеон Сакскобургготски. Той не заема официален политически пост в новия кбинет, въпреки че е един от представитвителите в така наречения Коалиционен съвет. Преди изборите социалистите обявиха, че ще национализират собствеността на Кобургготски, който успя да си я възвърне след пристигането си от Испания през 2001 година. А за това не се спомена през последнте седмици нито дума.

Ще се играе 3-5-8 - който е играл това на карти да ме разбира - дано не са всички със ръце на минус

Първанката го избраха циганите - едва ли е против да го изберат наново...

Ще се играе 3-5-8 - който е играл това на карти да ме разбира - дано не са всички със ръце на минус

Аз лично нямах нищо против коалиция м/у НДСВ и КБ, обаче ДПС се нагнездиха и те, обаче според мене пазарлъците са успешни, защото сега на ДПС се падат 3-те най-маловажни министерства- Земеделие и гори, Околна среда и води и Бедствия и аварии.Ако помните в първата неодобрена коалиция м/у ДПС и КБ, ДПС имаха много повече и по-важни министерства, като социалното например.

Иначе Първанката нека си го преизбират, то според мене нищо лошо няма в него, кой да ни е президент, ако не той?Симеон :sick :sick

Тотална глупост....

Аз лично нямах нищо против коалиция м/у НДСВ и КБ, обаче ДПС се нагнездиха и те, обаче според мене пазарлъците са успешни, защото сега на ДПС се падат 3-те най-маловажни министерства- Земеделие и гори, Околна среда и води и Бедствия и аварии.Ако помните в първата неодобрена коалиция м/у ДПС и КБ, ДПС имаха много повече и по-важни министерства, като социалното например.

Иначе Първанката нека си го преизбират, то според мене нищо лошо няма в него, кой да ни е президент, ако не той?Симеон :sick  :sick

Това за ДПС са НАЙ-ВАЖНИТЕ министерства, ако ги нямаха, нямаше да имат и този процент...

Ама лошото е, че не са важни само за ДПС подяволите!

Как пък можаха да им дадат всичко свързано със земеделието и земята!

Пък и такъв парадокс се получи-Околна среда и води и Бедствия и аварии, а заради нехайството на техен човек що бели станаха :bgrin:

Тотална глупост....

обоснови се, Първанов спечели балотажа след като ДПС го подкрепиха - скоро се задават президентски избори...

и още ли мислите, че за ДПС гласуват турци - за тях най-вече гласуват цигани мисля аз... особено огромната част, които си мислят, че са турци...

а Доган продължава да прави изключително много за турците - само много прости от тях биха гласували за него...

... така че си имаме цигански мандат ... някоя година ще се сетим, че имаме сериозен демографски проблем...

Не виждам какво има да се обосновавам. Супер много хора гласуваха за Първанов. Аз смятам, че е най-успешния президент досега и на следващите избори за президент съм сигурен, че ако се кандидатира ще спечели.

Не виждам какво има да се обосновавам. Супер много хора гласуваха за Първанов. Аз смятам, че е най-успешния президент досега и на следващите избори за президент съм сигурен, че ако се кандидатира ще спечели.

значи явно не е "тотална глупост"... особено когато се е наложило да се правят политически разигравки при едно гласуване за личност...

явно си ляво настроен

иначе "глупост" е да се каже - успешен президент - това за мен е оскар за комедийна роля...

че какви права има президента??

... да избере на кого да връчи третия мандат за правителство ............

значи явно не е "тотална глупост"... особено когато се е наложило да се правят политически разигравки при едно гласуване за личност...

явно си ляво настроен

иначе "глупост" е да се каже - успешен президент - това за мен е оскар за комедийна роля...

че какви права има президента??

... да избере на кого да връчи третия мандат за правителство ............

Президента няма особени права - да, той е представителна личност. Важно е как се държи и какво говори, а според мен Първанов се държи много достойно и казва правилните неща в правилния момент.

Президента няма особени права - да, той е представителна личност. Важно е как се държи и какво говори, а според мен Първанов се държи много достойно и казва правилните неща в правилния момент.

Технически погледнато и според Конституцията това е съвсем вярно. Но...

Когато Георги Първанов беше избран за президент той беше лидер на БСП и имаше много голямо влияние(за разлика от П.Стоянов,който беше посочен от лидерите на СДС). Какво се случи след това - Първанов посочи Станишев за свой приемник на конгреса на БСП. В настоящето правителство министърът на външните работи Ивайло Калфин беше част от екипа на президента преди да влезе в новия парламент...

Лично мое мнение е ,че Първанов и в момента си има доста голямо влияние в БСП по специално ,а и в българската политика като цяло.

Доста време не се бях изказвал в тази тема. Нарочно - исках следизборните страсти да отшумят, а и да придобия по-пълна картина на моментното политическо статукво в страната.

Другари и другарки, отдавна сме се убедили, че в политиката морал и принципност не съществуват. Не трябва никого да учудва леко странната трипартийна коалиция. Гласувалите за НДСВ са най-разочаровани вероятно, защото голяма част от тях бяха твърдо убедени, че Симеон няма да се съюзи с БСП. Самият цар го заяви това изрично. Само не разбирам защо все още има хора, които му вярват на този човек, но това е друга тема.

Като българин- желая успех на това правителство. Като личност - не мога да подкрепя това правителство. Аргументите са много, но най-елементарният от тях е, че в новия МС има само 3-4 души, които са ми що-годе симпатични. Как да повярвам на Румен Петков, на Румен Овчаров, на Емилия Масларова, на Георги Петканов, на Никито Василев, на турците.......няма начин. Който иска, да им вярва. Негово право. Аз съм крайно мнителен към тези субекти.

Но както е световната практика, склонен съм да се дадат 100 дни на толерантност, а след това - по делата ще ги съдим.

Притеснява ме фактът, че на практика това мнозинство няма никаква солидна опозиция. Това е стряскащо, защото без такава няма и реален контрол върху властта. А каквото надробят новите управници, ще го сърбаме всички заедно.

Смешно е да се твърди, че Атака е някаква управленска алтернатива. Сидеров се храни единствено от скандалите, които провокира. Те са неговият кислород. Тъжно ми е за хората, които им вярват. Но те не са виновни и аз ги разбирам, защото на всички ни писна от безхаберието и от нищетата. Всички сме си приготвили черните ленти, но някои си ги държат заключени в гардероба.

Десницата е жалка картинка, за съжаление. Не крия десните си убеждения, но по-аморфна партия от СДС няма.

Смятам, че е прекалено рано да се прецени как ще се отразят последните събития върху кандидатурата на Първанов за втори мандат. Все пак това до голяма степен зависи от подвизите и героизмите на управляващата коалиция в близките месеци. Едно е сигурно - той ще бъде подкрепен от ДПС и БСП догодина.

Абсолютна безмислица!

Това са най-важните министерства в държавата кажи-речи!

Тези които контролират фондовете, помощите и разпределят парите - всичко е налапано от турци И СЕ ДАВА НА ТУРЦИ /особено фондовете/.

Тези три министерства има викат "даващите" министерства и не напразно Доган води война за тях - ВИНАГИ ТЕ са неговото условие.

Абсолютна безмислица!

Това са най-важните министерства в държавата кажи-речи!

Тези които контролират фондовете, помощите и разпределят парите - всичко е налапано от турци И СЕ ДАВА НА ТУРЦИ /особено фондовете/.

Тези три министерства има викат "даващите" министерства и не напразно Доган води война за тях - ВИНАГИ ТЕ са неговото условие.

Не мисля, че министерствата на Бедствията и авариите, на Земеделието и горите и на Околната среда и водите са най-важни.Министерството на финансите, социалното министерство, министерството на енергетиката и икономиката са къде-къде по важни.Парите, които се въртят там са многократно по-големи.Сега, че факания Доган го уреждат точно тези три, които си е поискал е друг въпрос. :angry1 Тич неговите фирмички точно от тези министерства много ще се облажат.Добре, че не му дадоха и социалното, че да раздава помощи.

Добре, че не му дадоха и социалното, че да раздава помощи.

Какви помощи бе приятелю,сега наи-големия кокал са предпресъединителните фондове,а те къде мислиш отиват?!?

Какви помощи бе приятелю,сега наи-големия кокал са предпресъединителните фондове,а те къде мислиш отиват?!?

Значи както разбирате от постовете ми в тази тема, аз твърдо съм зад Атака и подкрепям идеите им.И не само заради Волен Сидеров и идеята му за "изчистване" на България.Учителя ми, който води психология(Христев) е представител на Атака за Пловдив и последния ни учебен час го отделихме специално за тази тема-фондовете, които се отпускат от Европа.Той обясни, че тези, които се отпускат на държавата са ясни-смучи се яко от депутати и важни клечки, но тези които се отпускат на частни хора, при тях нещата стоят по крайно неприятен начин.Значи не всеки може да попълва такива документи, имало такива агенции и за да ти попълнят само тази заявка за помощ, взимат средно по 50% от стойността на помощта, а това е само една преводаческа и юридическа услуга...така че както виждате драги съфорумници, мръсотията у хората се е разпростряла на всякъде...Още толкова други верни неща каза тоя даскал...няма да мога да ви ги напиша.

Значи както разбирате от постовете ми в тази тема, аз твърдо съм зад Атака и подкрепям идеите им.И не само заради Волен Сидеров и идеята му за "изчистване" на България.Учителя ми, който води психология(Христев) е представител на Атака за Пловдив и последния ни учебен час го отделихме специално за тази тема-фондовете, които се отпускат от Европа.Той обясни, че тези, които се отпускат на държавата са ясни-смучи се яко от депутати и важни клечки, но тези които се отпускат на частни хора, при тях нещата стоят по крайно неприятен начин.Значи не всеки може да попълва такива документи, имало такива агенции и за да ти попълнят само тази заявка за помощ, взимат средно по 50% от стойността на помощта, а това е само една преводаческа и юридическа услуга...така че както виждате драги съфорумници, мръсотията у хората се е разпростряла на всякъде...Още толкова други верни неща каза тоя даскал...няма да мога да ви ги напиша.

Твоят учител е далече от истината, не се вслушвай в такива простотии - не са верни.

Фондовете се източват по много по-сложни схеми, никакви депутати не ги смучат току така и прочее.

Това за агенции, които "взимат" 50% от стойността - пълна глупост. НЯма механизъм по който да стане.

Иначе веднага ти давам прост пример:

Кандидаствам с проект пред САПАРД (разбира се ако не съм турчин шансовете ми са 0.1%). Предполагам знаете, че САПАРД възстановява 50% от стойността на проекта при завършването му.

Решил съм примерно да правя мандра. Построявам я за 500000 лв примерно. Представям обаче на САПАРД документи за разходи по проекта за 800000 (уредил съм си маса фактурки, примерно). Мандрата я продавам за 450000 и получавам 400000 от САПАРД. В общи линии това е основната схема за дръпване на пари от САПАРД примерно.

Абсолютно изпитана, многократно прилагана, прилага се и в момента, даже мога да ви кажа къде. Изходът ВИНГАИ е положтелен за участниците. Разбира се заплащат се съответни сумички на съответните "контактни лица".

Твоят учител е далече от истината, не се вслушвай в такива простотии - не са верни.

Фондовете се източват по много по-сложни схеми, никакви депутати не ги смучат току така и прочее.

Това за агенции, които "взимат" 50% от стойността - пълна глупост. НЯма механизъм по който да стане.

Иначе веднага ти давам прост пример:

Кандидаствам с проект пред САПАРД (разбира се ако не съм турчин шансовете ми са 0.1%). Предполагам знаете, че САПАРД възстановява 50% от стойността на проекта при завършването му.

Решил съм примерно да правя мандра. Построявам я за 500000 лв примерно. Представям обаче на САПАРД документи за разходи по проекта за 800000 (уредил съм си маса фактурки, примерно). Мандрата я продавам за 450000 и получавам 400000 от САПАРД. В общи линии това е основната схема за дръпване на пари от САПАРД примерно.

Абсолютно изпитана, многократно прилагана, прилага се и в момента, даже мога да ви кажа къде. Изходът ВИНГАИ е положтелен за участниците. Разбира се заплащат се съответни сумички на съответните "контактни лица".

Zvuchi dosta pravdopodobno, moje bi shtoto e istina, a koi sa kontaktnite lica, dali pyk ne sa ot zemedelskoto ministerstvo ? A koi go kontrolira se seshtate ;)

Da ne govorim za vodite che mai baq se izsipaxa, vodata e cenen resurs v toq region tochno, turciq zavisi do izvestna stepen ot vodata koqto minava prez BG, izvodite si gi pravete sami.

~Sorry ama mi se preeba neshto kirilicata i ne moga da q opravq :(

Da ne govorim za vodite che mai baq se izsipaxa, vodata e cenen resurs v toq region tochno, turciq zavisi do izvestna stepen ot vodata koqto minava prez BG, izvodite si gi pravete sami.

~Sorry ama mi se preeba neshto kirilicata i ne moga da q opravq :(

Една от основните причини за наводненията в БГ са точно заради това,че турция купуват от нас вода,а нашите глупаци до последно са се надявали че ще контролират водите като си напълнят язовирите догоре.Които от вас ходят по язовири сигурно наблюдават как през последните 2-3 години всички са пълни до горе,обаче Марица си е вадичка,и изведнъж...

Съвсем не е по старому - долните нагли турци се опитват да набутат свои областни управители в райони, които въобще не ги засягат. Навсякъде искат да се наврат нахалниците!

А Варна??? Кой изрод им позволи това??? Вторият град в страната!

Да си набутат турските мекерета в местната власт!

И Смолян??? Жива подигравка - НИКОГА ДПС депутат не са избирали там!

Нека сега да видим народния протест дали ще продължи, дали ще се преборим срещу свинщината или всичко пак ще мине само с брожения.

Аз пък бих желал да има реципрочност!!! Като в нормалните държави!

Щом ще ми слагат турска свиня за Областен на ВАРНА ?!?!? аз смятам, че е нормално Областния на Кърджали да е от АТАКА!

Вие какво мислите?

Съвсем не е по старому - долните нагли турци се опитват да набутат свои областни управители в райони, които въобще не ги засягат. Навсякъде искат да се наврат нахалниците!

А Варна??? Кой изрод им позволи това??? Вторият град в страната!

Да си набутат турските мекерета в местната власт!

И Смолян??? Жива подигравка - НИКОГА ДПС депутат не са избирали там!

Нека сега да видим народния протест дали ще продължи, дали ще се преборим срещу свинщината или всичко пак ще мине само с брожения.

Аз пък бих желал да има реципрочност!!! Като в нормалните държави!

Щом ще ми слагат турска свиня за Областен на ВАРНА ?!?!? аз смятам, че е нормално Областния на Кърджали да е от АТАКА!

Вие какво мислите?

Съгласен съм, точно там, където има засилено малцинствено присъствие, трябва да се слагат упрравители на Атака, а не обратно- на ДПС.

А-аа сега и аз да задам един въпрос.Мислите ли, че на следващите избори Атака ще имат по голяма подкрепа от избирателите?

сега чакаме областни управители, а междувременно започнахме да изплащаме парични помощи на пострадалите от наводненията. Естествено първи на опашките са 'ромите' - ето как:

:lol:

Стотици роми, пострадали от наводненията, окупираха социалната служба в Ихтиман за да получат еднократна помощ за купуване на вещи от първа необходимост. Заради предизвикания хаос се наложи десетки полицаи да охраняват тълпата от блъскащи се кандидати за пари. Веднага след получаването им, ромите напълниха кръчмите и запразнуваха - установи проверка на "Календар".

Часове преди раздаването на пари да започне, тълпа нетърпеливи роми беше окупирала социалната служба. Истински хаос настана, когато някои от мераклиите разбраха, че помощта се полага на едно домакинство. Живеещите в една къща по няколко семейства настояваха всеки персонално да получи пари за хладилник и печка. Сумите се дават според описаните щети, но ромите се караха - защо един взема по 1000 лева а друг по 150. Полицията едва успя да укроти тълпата.

Васил Иванов: Защо се блъскате?

Роми: За пари, да ни дават парите тука... Не сме доволни от парите, парите са малко. Как нема да се бутаме, ще се биеме като ги дават тия пари! Да си ги взимаме!

Васил Иванов: И да не се блъскате, пак ще вземете?

Роми: Не сме културни, като индианци бутаме се!

Васил Иванов: Само роми има тука?

Роми: С нас не ги слагат българите,те скришом взимат българите!

Безуспешни останаха опитите на хората от социалната служба да успокоят напиращите за пари.

Васил Иванов: Тук днес е интересно?

Наталия Кънчева, Директор на РДСП – София - област: Винаги, при всяко плащане тук е интересно!Като че ли няма да си вземат парите или нещо ще им се случи.

Васил Иванов: Предполагам, че има хора, засегнати, които не са роми?

Васил Иванов: , Директор на РДСП – София - област: Да.

Васил Иванов: Обаче днес не виждам такива?

Наталия Кънчева, Директор на РДСП – София - област:

Васил Иванов: Къде са?

Наталия Кънчева, Директор на РДСП – София - област: Ами, не мога да ви кажа!Най-вероятно изчакват тази тълпа да мине днес, хората, които са по-агресивни.

Васил Иванов: Как ще бъдете сигурни, че тези пари ще отидат за пачка, хладилник?

Наталия Кънчева, Директор на РДСП – София - област: Никой не може да бъде сигурен в това!

Въпреки наставленията на директорката на социалната служба в града ромите да не купуват с парите ракия, те ще направят точно това - обясниха запознати от квартала

Ромка: Пари не трябва да им се дават, ще си купят магнети, по-добре в багаж.

Васил Иванов: Какво ще си купят?

Ромка: Магнети, ракии, ще си пият, ще си живеят живота циганите. Те може би са ги изхарчили вече. Аз съм умна, учена жена и ви казвам самата истина.

Проверихме сами, как и къде ромите харчат отпуснатите им безвъзмездно пари. Единственият магазин за електроуреди и легла беше напълно пуст. За сметка на това заведенията не почиваха.

Васил Иванов: Как сте?

Ром: Добре сме!

Васил Иванов: Хапваме, пийваме - биричка?

Ром: Пием по една биричка тука и много малко пари дават. Пиеме биричка, пиеме - Айрана!

Васил Иванов: Доволен ли си?

Ром: Доволен съм от това.

Васил Иванов: Гледам ромите вън пият?

Продавачка: Ми, пият си, дават им пари - пият си!

Че днес в Ихтиман ще се празнува усетиха и в близкия магазин.

Васил Иванов: Какво купуват днес ромите?

Продавачка: В случая днес специално торти! Определено, само торти.

Васил Иванов: Да празнуват?

Продавачка: Не знам защо го правят.

А докато ромите се готвеха за празник, работниците от наводнения хлебозавод се чудеха, как ще свържат двата края. Не да празнуват, а да си плащат сметките.

Работничка: Парите, които ни обещаха, за това, че не работим - 270 лева,сега ни казаха, че няма да ги получим.

Васил Иванов: Кой ви каза?

Работничка: От социалната служба. И понеже ние си чистим сега завода, казват, че от утре няма да чистим, ще пратят роми да чистят и те ще получат пари, а ние с какво да си платим сметките!

Пострадала ромка 1: Аз съм пенсионерка, мъжът ми – невалиден, аз съм болна и аз съм невалидна, нищо не сме земале…

Друга пострадала ромка: Може ли и аз да кажа нещо?

Пострадала ромка 1: …Какво е това нещо? Нищо не е.

Пострадал ром: Вътре сме 4 семейства, сме взели 550 лева, с тия пари какво можем да напра`име? И вътре един ремонт да напра`име, тия пари не стигат.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...