NightKiller Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Смятам да подобрявам печката ама незнам какво да му оправя пц-то се използва за игри филми и най-простите програми като Гейм Мейкър или Скрийншот Мейкът и то най-правобитните.Та печката е със следните параметри: 1.AMD Athlon XP 1749(10,5x167)2200+ направен е да бачка на 2400 2.GeForce FX5200 128/128 3.256+256+256 всички DDR SDRAM 3.40GB разпределени на 2 като в C има 9,76 и в D 27,4 Май тва са основните който засягат това което ще се прай на тва пц.Причината да ви питам е че на всякъде ми казват различно и немога да реша вече са ме прецаквали тъйче искам да съм сигурен тоя път. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Кажи какво ти е дъното и какви пари си готов да дадеш да upgrade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akeyzerr Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Вземи си дъно със SATA(ако твоето няма) и HDD(SATA, разбира се) - вярвай или не, но машината ще се ускори осезаемо! Идеята да какжеш какво ти е дъното и какви пари ти се дават никак не е лоша Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Вземи си дъно със SATA(ако твоето няма) и HDD(SATA, разбира се) - вярвай или не, но машината ще се ускори осезаемо! Идеята да какжеш какво ти е дъното и какви пари ти се дават никак не е лоша <{POST_SNAPBACK}> абсолютни глупости. САТА и АТА нямат видима разлика Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Ако гадаейки, приемем, че дъното е добро, засега най-добре смени видеокартата! Паметта, ако е DDR400, е добре, дори доста добре, 768МБ е добре, като разбира се ако не работи в Dual Channel, можеш да помислиш за 2х512 Дуал, няма да додадеш много пари да продадеш твойта и да вземеш 1ГБ. Харддиска, ако е 7200 оборота и ти стига като размер, бива, по-голям - в зависимост от желанията ти. За SATA / PATA, и аз мисля, че с PATA, хем ще спестиш десетина долара, хем няма да има осезаема разлика, особено ако харда е с 8 МБ кеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted July 27, 2005 Author Share Posted July 27, 2005 Дося наговорихте толкова неща за който си нямам и представа какво са гледам какви са ми параметрите от Everest professional значи дъното е: Свойства на дънната платка ID на дънната платка 62-0313-001131-00101111-040201-SiS746$L7S7A2L7S7A2 Release 03/13/2003 Дънна платка ECS L7S7A2 Свойства на FSB шината Тип шина DEC Alpha EV6 Ширина на шината 64 bit Реална честота 167 MHz (DDR) Ефективна честота 333 MHz Пропускателна способност 2665 Мбайта/с Свойства на шината на чипсета Тип шина SiS MuTIOL Ширина на шината 16 bit Физическа информация за дънната платка Брой слотове за процесор 1 Разширителни слотове 5 PCI, 1 AGP, 1 CNR RAM слотове 3 DIMM Вградени устройства Audio Форм-фактор ATX Размери на дънната платка 190 mm x 300 mm Чипсет на дънната платка SiS746 Производител на дънната платка Фирма Elitegroup Computer Systems Информация за продукта http://www.ecs.com.tw/products/pd_list.asp...4&function_id=1 Обновление на BIOS http://www.ecs.com.tw/download/dw_list.asp...3&function_id=1 ми тва пише за дънната платка тва имахте предвит нали ако не кажете да ви напиша нещо друго ама бъдете конкретни Едит:А за цената зависи коя част ще сменям тя кат се продаде нз колко ще взема ама кам 100 долара някаде сигурно ще мога да дам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Emi spokoino moje6 da prodade6 tvoita FX 5200 (zainteresovan sam dori pri tva mnogo) da kajem za 40-45lv koeto e kam 30$ i 6tom moje6 da dade6 100$ zimai edna karta FX 6600 na gigabyte 110$ idealna e.Samo ne razbrah ot info-to za danoto 3 slota ima izob6to ili 3 slota sa zapulneni? EДИТ: дъното е с 3 слота така че не ти трябва смяна на рам-а.Дъното е Елитгруп но е с много добри спецификации.Процесора е перфектен за О/С. Само тва 5200 та спъва но аз горе ти казах. ЕДИТ2: Кво е захранването? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted July 27, 2005 Author Share Posted July 27, 2005 Производител American Megatrends Inc. Версия 07.00T Дата на създаване 04/02/01 Размер 256 KB Зареждащи устройства Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120 Възможности Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD, BBS Поддържани стандартиDMI, APM, ACPI, ESCD, PnP Възможности за рашерение ISA, PCI, AGP, USB Това имаше предвит нали?Ако не кажи точно щот доста малко схващам и ще направя Edit.Впрочем доста хора ми казват да сменя видео картата ако наистина ще я сменям ще те имам в предвит.Тряя само да чуя някое друго мнение и ще ти кажа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 Ми не .За захранванетоси отваряш кутията.То седи горе в ляво и има етикет на който пише марката и с малки букви по-долу пише Total Output .....300W да кажем Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 Вземи си дъно със SATA(ако твоето няма) и HDD(SATA, разбира се) - вярвай или не, но машината ще се ускори осезаемо! <{POST_SNAPBACK}> абсолютни глупости. САТА и АТА нямат видима разлика <{POST_SNAPBACK}> Дъното L7S7A2 не подържа САТА. Не съм съгласен, че САТА и АТА нямат видима разлика. Ако беше така никой нямаше да я произвежда тая САТА Но в този случай HDD не зависимо какво е няма смисъл да се сменя! По-добре е парите да се похарчат за нещо друго. Ако гадаейки, приемем, че дъното е добро, засега най-добре смени видеокартата!Паметта, ако е DDR400, е добре, дори доста добре, 768МБ е добре, като разбира се ако не работи в Dual Channel, можеш да помислиш за 2х512 Дуал, няма да додадеш много пари да продадеш твойта и да вземеш 1ГБ. <{POST_SNAPBACK}> Сега гледам едни спесификации на тва дъно и честно казано е кофти . Има само 3 слота за РАМ, които ти вече си запълнил. Не пише, че подържа Dual-Channel... Като пише още, че Support DDR400*/333/266 MHz 2.5V DDR SDRAM (* means overclocking). Твойта РАМ каква е? Ако НЕ искаш да сменяш дъното единствените смислени ъпгрейди биха били смяна на видео картата или евентулно смяна на процесора. Но за процесора трябва да се търси нещо на socket A т.е. няма голям смисъл. Моят съвет е или тръгни на голям upgrade и смени дъното и за каквото друго ти останат пари или само видеокартата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 notor1us според мен дъното въпреки 3те слота не е фактор който ще се почуства при игрите.Видеото му е най-спешно а кат събере още 200 долара да смени направо дъно и процесор с един Атлон64 2800+ и К8Н-Е Делукс дъно на АСУС. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 Ами човека горе е казал че може да отдели 100 долара , а за тея кинти най-спешното(за тая конфигурация) което може да направи е да си смени видео картата.РАМ-а според мене е ок засега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted July 28, 2005 Author Share Posted July 28, 2005 Като си слагах последното парче рам щот аз не ги взимам от фирма а от един приятел ми каза че имам ище място значи тряя да е повече от 3 слота което го прави по добро нали?Всички наблягате върху видео картата а?Аз кат гледам напоследак гледам че в минималните изисквания пише примерно Атлон на 1,2 или еквавалентно а става въпрос за минимални а за видео карта винаги е 64мб рам и така незнам затова питам кат се вземе по добра видео карта разширява възможностите на процесора ли? Ако се получат 2 последователни поста сорка ама модераторите ми гледат постовете и кат гледам не бързат да ги пускат та искам да кажа че да сменям дъно е доста далече щот тряя да се сменят оше куп неща тревожи ме че на всяка игра минимално примерно пише 1,2 Атлон или еквивалентно а за видео картата 64мб.Кат си взема примерно видео карта 256мб ще подобри ли процесора или той се използва малко за игри?Щот всяка следваща игра иска все по-силен процесор а за видео картите си оставя 64мб.Надявам се че рабрахте какво искам да ви кажа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akeyzerr Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 абсолютни глупости. САТА и АТА нямат видима разлика <{POST_SNAPBACK}> От опит ли говориш, или по убеждения? Аз говоря от опит. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 От опит ли говориш, или по убеждения? Аз говоря от опит. <{POST_SNAPBACK}> и аз. най-вече зависи от кеша на харда. Ако ата е с 8 мб разлика едва ли ще откриеш. Ата и Сата е нещо като AGP 4x и 8x, а dual и single DDR при сокет А нямат почти никаква разлика Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 Ако се получат 2 последователни поста сорка ама модераторите ми гледат постовете и кат гледам не бързат да ги пускат та искам да кажа че да сменям дъно е доста далече щот тряя да се сменят оше куп неща тревожи ме че на всяка игра минимално примерно пише 1,2 Атлон или еквивалентно а за видео картата 64мб.Кат си взема примерно видео карта 256мб ще подобри ли процесора или той се използва малко за игри?Щот всяка следваща игра иска все по-силен процесор а за видео картите си оставя 64мб.Надявам се че рабрахте какво искам да ви кажа. На малко места пише 64MB памет на картата. пише най-вече чиповете. няма значение колко MB е картата. освен ако не искаш да играеш на най-голяма разделителна способност с най-високи нива на заглаждане (FSAA & AF). взимай видеокарта, защото от друго освен от хард нямаш нужда, но пък харда няма нищо общо с производителността на компютъра при игри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 Като си слагах последното парче рам щот аз не ги взимам от фирма а от един приятел ми каза че имам ище място значи тряя да е повече от 3 слота което го прави по добро нали?Всички наблягате върху видео картата а?Аз кат гледам напоследак гледам че в минималните изисквания пише примерно Атлон на 1,2 или еквавалентно а става въпрос за минимални а за видео карта винаги е 64мб рам и така незнам затова питам кат се вземе по добра видео карта разширява възможностите на процесора ли? Ако се получат 2 последователни поста сорка ама модераторите ми гледат постовете и кат гледам не бързат да ги пускат та искам да кажа че да сменям дъно е доста далече щот тряя да се сменят оше куп неща тревожи ме че на всяка игра минимално примерно пише 1,2 Атлон или еквивалентно а за видео картата 64мб.Кат си взема примерно видео карта 256мб ще подобри ли процесора или той се използва малко за игри?Щот всяка следваща игра иска все по-силен процесор а за видео картите си оставя 64мб.Надявам се че рабрахте какво искам да ви кажа. <{POST_SNAPBACK}> Разбира се че видео картата е най-важна за игри. Дори да пише 64 мб сравни ми GeForce 2 MX400 и GeForce 4 Titanium и двете с 64 мб. Просто нямат място за сравнение Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 Роби ако ще и 1ГБ да е картата и да е с ядро на ДжиФорс 2 нищо няма да върви.Паметта е най-маловажна в случая. 1. Сички нови игри искат Пиксел Шейдър а се говори че новия НФС ще иска и версия 3.0 т.е карти 6200 6600 6800 7800 /на ати нз кои са са 3.0/ 2.Скорост на ядрото.Важен компонент.Сравнение давам с 6600 и 6600ГТ при които разликата е единствено скоростта на паметта и ядрото.При чистата 6600 е 300/550 при ГТ е 500/1120. И за сравнение на 3Д Марк 03 без клок 6600 прави 5200 точки а ГТ 7700. 3.Директ Х 9.Твойта карта както и сички карти от 5та серия поддържат така да го нарека паросия на ДХ 9.По скоро драйверите лъжат от колкото картата да има такъв.Опит нямам единствено с 5700 и 5900 картите и за тях не мога да кажа нищо. И още един пример Дуум 3 ще тръгне и на твойта карта ще тръгне и на 6600. Но с твойта карта на минимални настройки ще насича докато с 6600 ще върви спокойно на медиум та дори и на хай.Къде е разликата като и двете карти са с 128МБ и 128 бита? Именно в тези 3 точки дет написах горе.Е за тва сичке ти казват че картата е най-нужна за смяна Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 notor1us според мен дъното въпреки 3те слота не е фактор който ще се почуства при игрите.Видеото му е най-спешно а кат събере още 200 долара да смени направо дъно и процесор с един Атлон64 2800+ и К8Н-Е Делукс дъно на АСУС. <{POST_SNAPBACK}> Напълно съм съгласен. Но пък като се замисля не си заслужава да се дават $100 за AGP. Това всъщност е въпросното дъно, нали и изясни ли се дали РАМА е DRR333 или DRR400? Аз си мисля кви пари могат да се вземат за някои от частите и евентуално ако се събера общо $200 и рамта му е DDR400 дали не може да се помисли за Athlon64? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 Някой каза, че характеристиките на дъното били много добри, само дето не ги видях тези много добри х-ки. Дъното поддържа до 266 MHz FSB, и 333 чрез О/С! Въпреки SiS746 чипсета, дънцето си е посредствено, дори и като размери, но всичко според цената си разбира се. Дъното също подлежи на спешен ъпгрейд, но видеокартата разбира се е първото което трябва да се смени (ако разбира се не смята скоро да сменя дъно с A64, защото тогава видеото трябва и то да се сменя пак с PCI-E). Т.е. всичко зависи в момента колко пари може да отдели, и дали му е спешно в момента да ъпгрейдва. Ако сметките му за А64 с нова PCI-E карта го задоволят, това е избора. Ако не, едн 128 МБ-ово видео от сорта на 6600GT и това е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 tedy, съгласен съм. Има и още един вариант - сега да не прави нищо и след 6-7 месеца като събере малко повече пари да направи един качествен ъпгрейт (даже по-скоро почти нова конфифурация ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted July 28, 2005 Author Share Posted July 28, 2005 Оф пичове какво да кажа ако тряя да се смени дъното тряя да сменям и видео картата и процесора,а рамта?Ако сменя ся картата да взема тая 6600ГТ да дам там колко пари тряя и до година ако събера още да я махна само защото взимам друго дъно?Новак съм ся навлизам в тая материя ама да питам кат си взема друго дъно закво да не мога да подкарам тая карта на него?И някой има ли си представа примерно колко ще излезне смяна на дъно(качествено) със нова видео карта от сорта на 6600ГТ и тоя атлон на 2800 дет го казвате? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 ......... Не съм съгласен, че САТА и АТА нямат видима разлика. Ако беше така никой нямаше да я произвежда тая САТА . <{POST_SNAPBACK}> Желязна логика ! ....те пройзводителите то4но на такива кат тебе раз4итат ..... Пройзвеждат ги защото ги продават по- скъпо от ПАТА , а себестойноста им е еднаква ! От опит ли говориш, или по убеждения? Аз говоря от опит. <{POST_SNAPBACK}> Ако опита ти се състой само в форматиране на хардове съм съгласен с теб , 4е САТА се справя мноо по- бързо ...но ако става дума за трансфвр на данни (което, ако не знаете е основното предназна4ение на харда) - НЯМА НИКАКВА РАЗАЛИКА !!! Заблудите ви идват основно от тва , 4е обикновенно една и съща фирма пройзводител слага понякога съвсем разли4ни вътрешности в еднакви по обем съответно САТА и ПАТА хардове ! При дискове който се разли4ават само и единствено по шината за трансфер на данни , няма разлика в бързината ! ПО ТЕМАТА : Продавай РАМ и Видео и си вземи 2х512 и колкото останат за карта (9550, 6200 или 6600) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted July 28, 2005 Author Share Posted July 28, 2005 ПО ТЕМАТА : Продавай РАМ и Видео и си вземи 2х512 и колкото останат за карта (9550, 6200 или 6600) <{POST_SNAPBACK}> Foxy как смяташ от продаването на 3х256мб рам и видео карта ФХ 5200 и добавянето на около 100 долара да взема 2х512 и карта 6600 примерно?Дори и да го направя след време кат сменя дъното няма ли да ги изгубя?И после пак толкова пари за още нещо олеее заболя ме главата защо тряя да е толкова сложно защо не ги дават безплатно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 Foxy как смяташ от продаването на 3х256мб рам и видео карта ФХ 5200 и добавянето на около 100 долара да взема 2х512 и карта 6600 примерно?Дори и да го направя след време кат сменя дъното няма ли да ги изгубя?И после пак толкова пари за още нещо олеее заболя ме главата защо тряя да е толкова сложно защо не ги дават безплатно? При смяна на дъното може да се смени после само процесора ако вземеш качествен рам. видеокартата не те бърка, освен ако не искаш да минеш към PCI-E. Ако ще седиш на AGP слот.. можеш и с Riva TNT на 3.06 GHz процесор да караш. важното е да е AGP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.