Jump to content
BulForum.com

Цифрова телевизия от Евроком

iliank

Recommended Posts

Явно хората на касите на Евроком и особено на тел.680-110 не знаят какви услуги предлагат,затова ще питам тук!

Взех си карта за цифровия приемник!Първите два дни ми бяха отворени всички програми от пакета на HBO(Синемаксите,Диема Екстра и мисля че бяха 3 еротични канала)!От днес са само Синемаксите!До колкото знам трябва да се плати по 1 лев на канал ,за да си ги гледаш(освен HBO i Extra),но на 680-110 дори не знаели ,че се плащало по 1 лев :wacko: !!! На един фруг телефон ми обясниха че трябва да платя на касата,а на касата ми казаха,че още не можело да се плаща за тези услуги!!!

Е,на кой да варвам и кога ще стане ясно искат ли от Евроком да ми вземат парите или не???

• Replies 198
  • Created
  • Last Reply

Такааа,хората от Евроком едвам сега прохождат в този бизнес,нека им оставим малко време.Даже и Естнет

от които вземат някои програми са много далече откъм качеството на картината и откъм звук.Без да искам прочетох в един форум за бургаската RN.Най-голямо впечатление ми направи: многото звукови съпроводи за някои канали,субтитри на няколко езика и AC3 звука на музикалните канали както и че са на 256 QAM,а не на 64(за качеството на картината),60 радиостанции.Та един потребител разправя това:

Quote:

"Zdraveite, ne iskam da vi draznia mnogo mnogo Smile no eto kakvo mi predlaga moia operator v burgas : 126 kristalni tv s stereo , teletext, subtitri po izbor na prevedenite kanali (reality e s nai mnogo ezici kam 10-tina), razlichni zvukovi suprovodi pak na prevedenite kanali travel tv e s 7-8 i euro news sashto.cinemax 2 bezplatno Smile 7 erotichni ot koito 2 svobodni 5 zelodnevni kodirani, niakolko kanala ot koito rtl, mtv2 vh1,mtv base i oshte niakolko muzikalni s ac3 zvuk, 60 radia ot koito radio nova e popadenieto za men zashtoto v burgas niama kak da se slusha osven po internet , a sashto modulaziata na vsichki e 256 qam, osven na 5-te turski kadeto e 64.onzi den pusnaha 6 -te ppv-ta makar che mi se vijdat dosta tapichki no vse pak da spomena.14 lv na mesez plus 4 lv za vtoria priemnik.obshto 18 lv plashtam.

eto niakolko screenshtota: "

rntv.jpg

Коментарите всеки да си ги прави сам.Аре честито от провинцията за ЕСТНЕТ-модерният оператор:)

abe hora HBO-to danesa go sprqli 6toto na mqstoto mu e nqkakva programa Boomerang deto davat animaciiki

това го сложиха на мястото на cartoon network, някой има ли го?

abe hora HBO-to danesa go sprqli 6toto na mqstoto mu e nqkakva programa Boomerang deto davat animaciiki

Да,в този пакет е спряно защото беше фрий,сега го има в пакета заедно със Синемакс,мисля че се пада 67-ми канал!

А по въпроса с еротичните канали работата си е все така смешна:в Кичука твърдят,че можеш да си платиш по 1лв на канал и да си гледаш,а в Тракия казват,че услугата е недостъпна още...хахаха...

П.П. Няма ли някой админ да внесе светлина по въпроса???????

Такааа,хората от Евроком едвам сега прохождат в този бизнес,нека им оставим малко време.Даже и Естнет

от които вземат някои програми са много далече откъм качеството на картината и откъм звук.Без да искам прочетох в един форум за бургаската RN.Най-голямо впечатление ми направи: многото звукови съпроводи за някои канали,субтитри на няколко езика и AC3 звука на музикалните канали както и че са на 256 QAM,а не на 64(за качеството на картината),60 радиостанции.Та един потребител разправя това:

Quote:

"Zdraveite, ne iskam da vi draznia mnogo mnogo Smile no eto kakvo mi predlaga moia operator v burgas : 126 kristalni tv s stereo , teletext, subtitri po izbor na prevedenite kanali (reality e s nai mnogo ezici kam 10-tina), razlichni zvukovi suprovodi pak na prevedenite kanali travel tv e s 7-8 i euro news sashto.cinemax 2 bezplatno Smile 7 erotichni ot koito 2 svobodni 5 zelodnevni kodirani, niakolko kanala ot koito rtl, mtv2 vh1,mtv base i oshte niakolko muzikalni s ac3 zvuk, 60 radia ot koito radio nova e popadenieto za men zashtoto v burgas niama kak da se slusha osven po internet , a sashto modulaziata na vsichki e 256 qam, osven na 5-te turski kadeto e 64.onzi den pusnaha 6 -te ppv-ta makar che mi se vijdat dosta tapichki no vse pak da spomena.14 lv na mesez plus 4 lv za vtoria priemnik.obshto 18 lv plashtam.

eto niakolko screenshtota: "

rntv.jpg

малка поправка: вида на модулацията 256 QAM или 64 QAM не определя качеството на картината, тъй като то си е стандартно за всички програми и се ползва еднаква компресия на образа. о модулацията зависи само какъв ще е броя на пакета канали и допълнителните услуги към тях,м които ще се използват, както и на какви разстояния ще се пренася сигнала.

Коментарите всеки да си ги прави сам.Аре честито от провинцията за ЕСТНЕТ-модерният оператор:)

• 4 weeks later...

Много интересна новина от www.Computerworld.bg:

Телекомуникационният и кабелен оператор “Евроком кабел мениджмънт България” ще закупи “Еуроком Пловдив” ЕООД, съобщиха източници от Комисията за регулиране на съобщенията. Новината идва седмица след информацията за друга голяма сделка в българския кабелен бранш – закупуването на Евротур Сат от КейбълТел. Очаква се Комисията за защита на конкуренцията да позволи осъществяването на сделката. Разрешение от КРС не се изисква, тъй като закупуваното дружество – “Еуроком Пловдив”няма лиценз за предлагане на гласова телефонна услуга. Компанията обаче притежава две дъщерни дружества – “Евроком България” ЕООД и “Гигабит Нет” ЕООД, както и мажоритарна собственост във фирмите “Еуроком Куклен” ООД и “Евроком Карлово” ООД.

Мдаа,след като Кейбълтел купи Естнет в София ,от които Евроком вземат цифровата телевизия,нормално е да спрат цифровите пакети.Все пак са основни конкуренти на Евроком в Пловдив.Вече ги няма програмите от пакета на Естнет.Честито дет се вика :D.

P.S.Пък и новината за покупката на Евроком не е лоша.Честито на новите собственици!

Много интересна новина от www.Computerworld.bg:

Телекомуникационният и кабелен оператор “Евроком кабел мениджмънт България” ...

Под гореспоменатата фирма да разбираме Еврком София, а не някаква фирма, близка до нашия Евроком или? И какви бяха условията на договора за цифрова? Няма ли да има наказателни точки за ЕК заради изчезването на пакетите?

• 3 weeks later...

"Цифрова телевизия" от Евроком --- :D :D :D ITV си пускам, а кабелната я оставям за ТВ на компа и естественно интернет. Когато бТК примоцират 1МБ за 24.95лв ще се замисля B)

• 1 month later...

Tъй като по инфо канала нищо не пише за промените,новите програми по пакети както следва(за радиопрограмите по-късно):

351 MHZ

1.K1

2.BTV

3.NTV

4.PLANETA

5.TV EVROPA

6.CNN

7.EURONEWS

8.MTV

359 MHZ

9.HBO

10.STAR

11.PREMIERE SPRORT

12.RTP

13.TV1000

14.FTV

15.DKTE

16.CARTOON NET

367 MHZ

17.AXN

18.AXN CRIME

19.AXN SCI FI

20.FOX LIFE

21.DISCOVERY

22.DISC.TRAVEL

23.DISC. CIVILIZATION

24.ANIMAL PLANET

375 MHZ

25.ARMENIA TV

26.DISCOVERY SCIENCE

27.NATIONAL GEOGRAPHIC

28.HISTORY

29.ESPN

30.MM

31.EXTREME CH.

383 MHZ

32.HIT TV

33.FEN TV

34.BALKANIKA

35.TMF

36.VH1

37.VIVA

38.VIVA+

391 MHZ

39.D+

40.D2

41.HALLMARK

42.EUROSPORT2

43.TV7

44.CTN

45.VIARA

46.BBT

399 MHZ

47.RTL

48.ZDF

49.TVE

50.ARD

51.M6

52.EUROSRORT

53.PERVOI KANAL

54.RAI UNO

407 MHZ

55.SONNEKLAR TV

56.HSE24

57.SAT 1

58.N24

59.TELE5

60.ASTRO TV

61.9LIVE

62.PRO7

63.KABEL 1

64.DSF

415 MHZ

65.ERT

66.KRAL TV

67.EMLAK

68.KANAL D

69.HABERTURK

70.RAI 1

71 RAI 2

72.RAI 3

743 MHZ

73.$ HBO

74.$ DIEMA EXTRA

75.$ HBO+

76.$ CINEMAX

77.$ XDREAM TV

78.$ SCT

79.$ CINEMAX 2

80.$ FREEX TV

a samo da popitam tai kato na priemnika ot dosta vreme go imam nqkoi moje li da razqsni kak se boravi sas tarseneto tai kato nemoga da gi namera tiq programi samo 1 pat sam uspql da pusna uspe6en search sas tova ne6to :blink:

EDIT: toku 6to natisnah za fabri4ni nastroiki i s izgubiha si4ki kanali nqkoi da znae kak moje da go oprava :(

EDIT2: a opraih sa to bilo lesno kat go podjutkah malko hubavo 4e be6e pokazal koe na kolko MHz ina4e search-a 6te6e cikli cqla ve4er

На който му се налага ръчна настройка, ще му бъдат необходими и следните данни:

MHz QAM SR

351 64 6875

359 64 5555

367 64 6875

375 64 6875

383 64 6875

391 64 6875

399 64 6875

407 64 6875

415 64 5555

743 64 6875

• 2 weeks later...

Не знам какво става с тази цифрова телевизия.Една дума не казват нито на касите,нито по инфо канала.Ще има ли PPV (плати за да гледаш).Сега и кодираха този пакет:

17.AXN

18.AXN CRIME

19.AXN SCI FI

20.FOX LIFE

21.DISCOVERY

22.DISC.TRAVEL

23.DISC. CIVILIZATION

24.ANIMAL PLANET

Аз имам карта и го гледам,ама тези дето не са си купили не знам какво ще гледат.Ще правят май тези програми с условен достъп(имаш карта гледаш,нямаш-гориш),без да се изисква допълнително заплащане.

След закупуването на Естнет от Кейбълтел в София тука за Пловдив не е ясно какво ще става(Евроком взема от Естнет цифровата,а тука има и Кейбълтел).Пък и новите собственици от ЕК София и те предлагат цифрова телевизия,ама много по-умряла от тази на Естнет.С две думи :пълна каша като няма изгледи да се оправи в скоро време.

Не знам и другаде ли е така, но сега при мен много неприятно накъсва пакета на 351MHz, с К1, bTV и т.н. основни програми. Питам се така ли ще бъде цяла събота и неделя. Кофти, значи ...

Ееее,тия от Еврокома са уникални главоци!!!Миналия месец си плащам примерно за еротичните канали и хоп-няма ги!!!Този месец пак си ги плащам и сега още по-нагло от тяхна страна-сложили ми ПИН код и не може да ги гледаш!!!Следващия месец ще им дам бонус 20лв и ще ги помоля поне да ме напсуват в лицето и да ми кажат че съм поредния балък-клиент на тези смешници!!!Освен този бонус,заедно с доста мои приятели ще пуснем една жалбичка до защита на правата на потребителя!

emi kraino vreme nqkoi da im sipe s golemiq 4erpak, kato ne mogat da pusnat swqstna usluga po-dobre vuobste da ne e q puskat.

/Офф

А като се замисли човек, че само преди 2-3 години Еуроком Пловдив беше от най-добрите кабелни оператори в България, да не кажа най-добрия... Съпоставял съм качеството на кабелната тук и в София и Бургас. Никой не можеше да се похвали нито с такова разнообразие от канали, нито с такова качество в целия честотен диапазон. А сега буквално хвърлиха всичко в киреча :angry1

/Офф

Това е от сайта на телевизията от която ЕК вземат цифровата :

"За всички клиенти, ползващи Цифрова телевизия с предоставения безплатен приемник

От 01.09.2006г. двата цифрови пакета на честоти 750 MHz и 806 MHz, са под условен достъп. За да ги гледате е необходимо да вземете своята безплатна Conax карта от най-близката каса на Е....Т."

Преведено на Еврокомски:

"За всички клиенти, ползващи Цифрова телевизия с предоставения с депозит 200 лева приемник

От 01.09.2006г. двата цифрови пакета на честоти 367 MHz и 351 MHz, са под условен достъп. За да ги гледате е необходимо да вземете своята Conax карта на цена от 20 лева от най-близката каса на ЕК"

Та говорим за тези два пакета:367 MHZ

17.AXN

18.AXN CRIME

19.AXN SCI-FI

20.FOX LIFE

21.DISCOVERY

22.DISCOVERY TRAVEL&LIVING

23.DISCOVERY CIVILIZATION

24.ANIMAL PLANET

И

351 MHZ

1.K1

2.BTV

3.NTV

4.PLANETA

5.TV EVROPA

6.CNN

7.EURONEWS

8.MTV

Защото инфо няма да има за малцината, които са абонати на цифровата,а ще се пулят и ще се чудят кво става.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...