Jump to content
BulForum.com

Ще ходите ли на протеста на Атака

karaman

Ще ходите ли на протеста на Атака  

167 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

КБ връща мандата!!!!!!!!!!

от фокус:

София. Мандатът на Коалиция За България и ДПС за образуване на правителство е изчерпан. КБ и ДПС остават на позиции че с оглед на вота в рамките на 40-то НС е невъзможно съставянето на правителство без ДПС и БСП. Това се казва в декларация, прочетена от Сергей Станишев в кулоарите на НС, с която се обявява връщане на мандата.

Yes-ss густу майна , на мангалите не им стана работата :bgrin: .Сега най-добре ще е ако НДСВ и БСП съставят правителство.Хем ДПС няма да управлява , хем правителството няма дда е само с1-2 гласа повече.Обаче май Симеон каза че повече няма да се коалира с БСП , така че ми е чудно какво ще стане. :blink:

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Най-вероятният развой на нещата е, че ще БСП и турците ще саботират както могат мандата на НДСВ , като междувременно раздават куфарчета с пари и купуват продаващите се. Пък и е по-добре да не мине тоя мандат, защото правителство от коалиция от ПЕТ партии ще е баси цирка. И като не успее НДСВ да състави правителство и мандатът получи ДПС, с напазаруваните ще се опита да прокара отново Станишев и компания. Ако не успеят, което се надявам да стане, ни чакат предсрочни избори, при които, ако сме по-активни и ако нe забравим на колко хора от сегашния парламент им лъснаха задниците и се разбраха колко пари струват, имаме шанс да намалим турците в следващия парламент до разумните 10 - 20 (не процента, а бройки :D ).

Очевидно е, че влака в 2007 го изтървахме вече. Разумно е поне да се опитаме да оползотровим по-добре закъснението.

Абе как ша дават мандат на група с 10% на изборите !? Парламентаризмът си отива.... пък и то за 15 години нищо добро не видяхме от тая формула, така че по хубаво да се промени.

Не съм казал за кого съм гласувал, защото това не е интересно, според мене поне. Апелирал съм винаги към това човек да се напъне, да помисли и да избере за кого да гласува. Не съм партиен агитатор, въпреки, че си имам партийни пристрастия. Поради тая причина не мисля да обяснявам за кого съм гласувал. Просто не е интересно, както вече казах .

А въпросът си остава, ov3rm4n, ти кого пи предложил за президент на президенската република, щом всички са маскари ?????

Абе на мен ми е интересно ;) . Аз затова и те питах. Горе съм написал и защо ми е интересно. Ама и ти си извърташ нещата все на теб да ти е по- удобно . По същата логика по която питаш ov3rm4n и той може да те пита обратното ,нали ?

Да предположим че някой подкрепя партия от дясното пространство тогава, след като другите вече достатъчно ги наплюхме. Какво ще си каже този човек като ги гледа в момента в парламента ?? Ми трите партии общо са по-малко отколкото хората на БСП. Ще кажеш виновни са тия дето не гласуваха. Ама същите тия какво виждат - три партии които допреди няколко години бяха една ,които уж имат сходни политически виждания пък немогат да се разберат колкото и срещи да правят. И не мислиш ли че България е достатъчно малка ,за да има 3-4 десни партии които да разпиляват вота на дясно ориентираните хора и същевременно да не могат да седнат на една маса ? Аз лично смятам ,че ако трите партии се бяха явили като коалиция на изборите общият им резултат щеше да доста по-добър. Сега като не могат да се разберат и ето ви 50 човека общо...

Достойни хора ще се намерят - вече споменах естествения подбор. В момента разни политически недоразумения успяват да се правят на политици и да стават депутати именно защото системата го позволява - осере се днес, утре прескача в/прави си нова партия и вдруги ден пак е в парламента на топло и на държавна ясла. Така се живее 100 години. Променим ли системата такива недоразумения просто ще изчезнат - няма как да им минава номера тогава. Тогава за да си политик, ще се изисква наистина отговорно поведение и яка работа - не просто хубава лъскава "фирмичка". Давам ти пример - Павел Шопов, Петър Берон, Сидеров - проследи им "политическата" кариера моля. И как  става възможно тези хора пак да са в парламента? Много просто - сменят партията, влизат в листа и хоп - пременил се Илия, ама всъщност е пак в тия.

Чети внимателно какво казвам - отговорите са там. Ако трябва по два пъти или по двайсет пъти чети. За това, че в момента няма достойни политици има една единствена причина - казал съм коя. При това положение какви имена искаш?!? Или се правиш на глупавичък? Казал съм и как и защо ще се появят достойните хора.

Аз, за разлика от теб, не бягам около въпроса с плоски изказвания от сорта на "какво предлагам аз не е интересно"... Твърдя, че в момента всички са боклуци, поради което не знам за какво име продължаваш да питаш?!? Или така си мислиш, че твоето мнение тежи повече, като повтаряш глупави въпроси, тотално отказвайки да вникнеш в думите на другите?!? Мне - не тежи, олекваш, cheese, още повече, че когато на теб ти задават същия въпрос изведнъж не ти е интересно вече да отговоряш. Плоско, да не кажа тъпо. Отново ще повоторя - не умееш да водиш дискусия и спор. Ама изобщо. И това се вижда от километри - спри се, че все повече ще се излагаш. На хората ще им писне да слушат кухи приказки и дървени философии.

Но освен, че твърдя, че всички са боклуци, казвам и как би се оправило положението според мен, за разлика от теб, който продължаваш да опяваш - бе маскари са, бе държат ни в лайната, ама дай да избираме по-малко маскарите, с по-малко лайната - що така? Щото ти харесва в лайната?!? Ти освен предложения как да плуваме по повърхността на лайната, друго не си дал. Е на нас не ни харесва и търсим начини да излезем от тях съвсем.

аз мисля, че 240 човека са прекалено много за нашата малка държава...

първа стъпка да се съкратят от 256 на 128 !!!

Откровено лъжеш и изкривяваш думите ми ! КАЗАХ, ЧЕ НЕ Е ИНТЕРЕСНО ЗА КОГО СЪМ ГЛАСУВАЛ, А КАКВО ПРЕДЛАГАМ Е ЯСНО ОТ МЕСЕЦИ НАСАМ!

Говориш за естествен отбор. Чудесно! Човекът директно от маймуна ли е произлязъл? Не е ли имало проби и грешки? Не е ли отсявала Природата точно по принципа да избира "по-малко маскарите"? Ти искаш от първи клас да скочим направо в гимназията, и като се види, че е невъзможно, обвиняваш системата.

А за лайната - продължавам да твърдя, че щом се налага да се плува в лайна в момента, е по-добре да си на повърхността, отколкото под нея!

Не ми говори за олекване - олеква този, които предлага неадекватно на обстоятелствата и възможностите "решение". И аз мога да кажа, че най-добре е да има по едно червено Ламборгини за всеки и по 10 000 лева заплата. Хулбаво е, много даже, ама не е възможно. Поради тая причина не е решение, а мечти и празни приказки. Нали си чувал онази народна мъдрост "Цървули няма, гайда иска" . Ние в момента сме в положение мислим как да си осигурим цървули. Като стане това, може да мислим и за гайда.

И аз мога да кажа, че най-добре е да има по едно червено Ламборгини за всеки и по 10 000 лева заплата.  Хулбаво е, много даже, ама не е възможно. Поради тая причина не е решение, а мечти и празни приказки.

Поредното доказателство, че и хал хабер си нямаш как се дискутира... Вече се съмнявам и колко ти е интелигентността. Аз не предлагам "червени ламборгинита и по 10 000 лева заплата", което е невъзможно - аз предлагам начин да стигнем до момент в който ще има възможности да имаме червено ламборгини и по 10 000 лева заплата - да използвам твоя пример, току виж този път си схванал нещо. А ти в случая искаш да убедиш хората, че такова нещо като червено ламборгини и 10000 лева заплата изобщо, ама изобщо няма в природата, затова по-добре да си седим в лайната, да изплуваме отвреме на време да глътнем малко въздух и пак да се потапяме.

За естествения отбор - много добре, cheese, отличен шест получаваш. НО - този процес трябва да започне, за да свърши. А твоята идея за плуване в лайната чисто и просто не оставя такава възможност - ти предлагаш да си караме по стария начин, а по стария начин е не възможно да се "отсеят" маскарите - и е ясно защо - сега сме където сме именно карайкия по стария начин. Ако не ти е ясно - върни се и чети за 21 път какво съм казал.

А за олекването или не - няма да ти говоря. Беше просто съвет. Не искаш да го възприемеш - твоя воля. Изводите си ги павят хората. Ще го усетиш олекването.

Az mislq 4e BSP dokaza 4e e nai-moralnata partiq!!! Prosto vsi4ki drugi tarsqt svoqta oblaga! Nie naroda glasuvah me za BSP i ako bqha glasuvali pove4e ot 60% bulgari nqma6e da dopusnem Dogan v parlamenta nie sme vinovni! Az li4no glasuvah i to za BSP i nqmat pravo oniq 6ibanqci ot drugite partii da ne uvajavat glasa na naroda!!!

NE STAVA!!!

Az mislq 4e BSP dokaza 4e e nai-moralnata partiq!!! Prosto vsi4ki drugi tarsqt svoqta oblaga! Nie naroda glasuvah me za BSP i ako bqha glasuvali pove4e ot 60% bulgari nqma6e da dopusnem Dogan v parlamenta nie sme vinovni! Az li4no glasuvah i to za BSP i nqmat pravo oniq 6ibanqci ot drugite partii da ne uvajavat glasa na naroda!!!

NE STAVA!!!

браво, гласувал си за най-новата и модерна партия със стратегът Лилов, най-моралната...

която загуби много гласове, защото си каза преди изборите, че ще се коалира с ДПС (може би за да си върне малко от циганските гласове...)

която ще ме накара да ходя при две джи-пита и специалист, ще свали борда и ще вдигне минималните заплати, ще въведе различно ДДС за различни стоки

абе питам се - знаеш ли всъщност защо си гласувал за БСП ??? или научаваш от мен?

Nie naroda glasuvah me za BSP  ...

Вие народа , или вие народа ,над 60-те.Тва са глупости.Булшинството от хората до 40 години е гласувало за НДСВ , а над тая възраст за БСП , така че недей да казваш "ние народа".

Процесът е започнал в момента, в който естественият отбор е изхвърлил феодализма като изчерпала се система. Нещата си вървят. Кагото узреем достатъчно, може и да има кой да оглави президeнстска република. Да знаеш държава, къдзето това е станало ей така, оатведнъж, след 15 години парламентализъм ???? Не мисля,че това е възможно без помощта на Хари Потър. За момента няма кой да стане българският Де Гол ! Това ти хем го призна, хем продължаваш да твърдиш, че само това ще ни "оправи". От пусто -в празно ...

Червено Лабморгини има, заплата от 10 000 също, но никой не ги дава, когато едва си почнал работа. Първо се минава през 200 лв и стараШкода, после 500 лв и втора употреба кола от Германия и прочее. И така, при постоянство, един ден се качваш на Ламборгини.

Мерси за съвета! Приеми един и от мене! Спри да прогнозираш и предопределяш мнението и реакциите на хората! Остави ги да си съставят мнение сами. Когато човек прави препратки към някакво хипотетично обществено мнение и изводите просто се издава, че не е сигурен в своето мнение, и инстинктивно търси подкрепа , проектирайки при това насам и натам собствените си изводи. Както си тръгнал, ще направиш предложение да ме изселят, като се подпишеш "Група възмутени граждани". Това адски мирищше на нафталин :D

Поради факта, че по темата вече се каза достатъчно (по моя преценка), и поради факта, че определено го обърнахме на лична разпра, спирам да пиша повече в нея. Свободен си да се хвалиш, че си ми натрил носа.

Жив и здрав !

Вие народа , или вие народа ,над 60-те.Тва са глупости.Булшинството от  хората до 40 години е гласувало за НДСВ , а над тая възраст за БСП , така че недей да казваш "ние народа".

Въх, аман от разбирачи. Знаеш ли, че хората между 18 и 25 години са на второ място по глас за БСП в район Пловдив?

Знам държава където това е станало направо от монархия, скъпи - САЩ. Директно президентска република. Хайде иди им обясни, че така не може и че трябва да се върнат двеста години назад и да минат през парламентарна такава.

И пак ставаш смешен. Пак омесваш понятия, които изобщо няма как да се свържат едно с друго - феодализма с парламентарна или президентска република - е как ги свърза, бе бате?!? Значи според тебе, след феодализма идва парламентарна република и чак после президенска такава. Леле-леле... Основни понятия не са ти ясни. Основни. И аз споря с теб тогава?!? С такива повърхностни познания и просто произвеждане на силен шум, мятане на гръмки думи и емоционални пенявения ли мислиш да спориш?

HINT - след феодализма имаме абсолютна монархия и после демокрация в различни форми - конституционна монархия, парламентарна демокрация, президенска република и прочие... Всички те са разновидности и форми на един - не отделни строве на управление, момко.

Свободен си да се хвалиш, че си ми натрил носа.

Жив и здрав !

cheese - ето ти още една разлика между мен и теб - аз не водя спор с единчката мисъл как да натрия носа на някого си. В един спор не това е целта. Но за теб явно е. За това ли беше цялата пяна? За да ми натриеш носа и за да не излезе, че аз съм натрил твоя?! Браво. Спора е обмяна на мнения и идеи, в течение на този процес се стига или не до нови идеи и мнения, това е целта на спора. Не до натрити носове. Аз не натривам носове, още по-малко пък твоя нос ми е цел някаква. Твоя нос ти сам си го натриваш достатъчно добре, не ти е нужна чужда помощ. Така че, не ми приписвай собствените си възгледи и мотиви - за пореден път ще те помоля.

Въх, аман от разбирачи. Знаеш ли, че хората между 18 и 25 години са на второ място по глас за БСП в район Пловдив?

Дори да е така бабите и дядовците по градове и паланки гласуват за БСП заради носталгията към соц времето и бай Тошо. Факт!

Дори да е така бабите и дядовците по градове и паланки гласуват за БСП заради носталгията към соц времето и бай Тошо. Факт!

Съгласен съм, че има и такива гласове, но ме е яд, че голяма част от младото общество гласува за тях, а явно на никого не му пука за това и си говори общи приказки.

Така, като гледам "кому е полезно", все ми се струва, че в момента най-полезно му е на Симеон Сакскобургготски от цялата ситуация, която се развива след изборите. Мненията във форума ми потвърждават виждането. Всички са маскари - даже тези, които уж нямаше да са маскари - и те станаха. И какво - дайте да направим една президентска република, да има един вожд и ние да не се занимаваме много. След 1 година ще има и без това избори за нов президент - що да не е дядо Симо. Вижте го колко е величествен, баш за държавен глава става. Той така и така затова се върна в България...

Така...не мина правителството. Нека сега всички, които толкова желаеха това да стане да седят и да гледат последствията. Засилваме се към предсрочни избори. За тези, които си мислят че ще има правителство от НДСВ - ами трябва да си откровено наивен, за да си мислиш, че нещо друго освен страха да не би БСП да вземе властта и да им отнеме апетитните запазени парчета от държавната баница, може да събере опозицията. Необходимо е да се коалират минимум всички?!?! Включваме и Атака... Хммм не мисля че ще го видя...

Я ми кажете - за кво ги боли фара ЕС - за 7 мил. хорица ли, за 110 000 кв.км. ли? или щото Румъния и ние заедно - няма накъде...

интересен въпрос...

Да така е и докато не изпукат всички до голяма степен те ще диктуват какво ще се случва в България, защото младите не гласуват.

Няма начин Симеон да не вземе власт някаква! Ванга го е предрекла, че той ще прави нови мизерии! Досега каквото е казала, все е познавала :)

Хехе :)

Сега ми е много интересно като Станишев и Доган разправят, че били толкова национално отговорни дали ще подкрепят мандата на Симеон. Просто ей така, от чувство за национална отговорност. :) Щото нали твърдяха, че България трябва да има правителство възможно най-бързо и който пречи на съставянето на новото правителство, не е национално отговорен за разлика от тях. Хехе. Ще го подкрепят, ама на кукуво лято. Само от популизъм разбират гадните комуняги.

Няма начин Симеон да не вземе власт някаква! Ванга го е предрекла, че той ще прави нови мизерии! Досега каквото е казала, все е познавала :)

Предсказанията на Ванга не се ли разпростираха до 97 година и малко след това. :blink: Стига сте й преписвали предсказания. Предпочитaм НДСВ да ме управлява от колкото мазни цигани и комунисти. Много се радвам че правителството не го одобриха. Ако ще и парламентарни избори да има.
Хехе :)

Сега ми е много интересно като Станишев и Доган разправят, че били толкова национално отговорни дали ще подкрепят мандата на Симеон. Просто ей така, от чувство за национална отговорност. :) Щото нали твърдяха, че България трябва да има правителство възможно най-бързо и който пречи на съставянето на новото правителство, не е национално отговорен за разлика от тях. Хехе. Ще го подкрепят, ама на кукуво лято. Само от популизъм разбират гадните комуняги.

А бе те и разправяха че са ЗА влизането ни в ЕС, ама виж какво става. Всеки си бяга от думата след изборите. Сега защото го е яд на другите партии, иска да направи мръсно и да не ни вземат навреме. Циганска работа. То се е видяло че БСП за кратко време поразии прави и това почва да им става традиция. :angry:

ЕДИТ: Между другото, колко на колко беше гласуването, че не можах да гледам.

Abe neznam ama oniq s nik utrepko (razbiram za6to mu e nika taka) prosto moje da si hapne ot...... Az sam na 22 i sam glasuval za BSP!!! I ne sam edinstveniq! A kolkoto do nacionalnata otgovornost trqbva6e da q pokaje toq kadeto se misli za car, dori ne e balgarin i iska da stava ministar precedatel!!! E kak!

Spored men vsi4ki politici zabraviha koi gi e pusnal v parlamenta- naroda! Ama i na nas ni se pada! Kakavto naroda takiva i upravnicite! Za tva sigurno pak 6te ni upravlqvat nai- golemite gradci i mo6enici v BULGARIQ! Nai-prekrasnata strana v sveta no nai-smotanata darjava!

---mod note:

бутона EDIT служи да допишеш това което си сетил след като си пуснал поста, при положение, че след теб никой не е писал в темата.

Много е точен Сидеров, за това е скочил на турския журналист, щото му говорил на английски ;) Такива диваци ли ни трябват ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...