Jump to content
BulForum.com

Да спрем мръсотията!!!

mashev

Recommended Posts

Пловдив приема боклук от София за година

23 юли 2005 / News.dir.bg

Ощината в Пловдив прави разчети какви са възможностите на сметището в Цалапица да бъде приеман боклук и от София.

До няколко дни Община Пловдив трябва да даде отговор дали е възможно битови отпадъци от столицата да се извозват на сметището край село Цалапица, съобщи Фокус. Според заместник-кмета Атанас Славов, депото има капацитет да поема част от боклука около една година. Засега няма яснота, какво количество отпадъци от София ще се извозват към Пловдивско. В момента експертен екип прави оценка на възможностите за поемане на допълнителна смет. В Цалапица се обработва чрез запръстяване боклукът на три общини – Стамболийски, Пловдив и Родопи. Според Славов, депонирането на част от отпадъците на столицата няма да наруши екологичното равновесие в региона.

Стига толкова болкули софиянци даим мислят, неим искаме боклуците не на мизерията, ако не искате Пловдив дасе зарие с боклуци, изразете мнението си.

Нека възможйно повече хора разберат и дасе дигне шум задане станем клоаката на София.

А не няма да я бъде тая те за кви се мислят бе да разпраснат своя боклук из цялата страна и най-вече Пловдив.Всеки да си мисле за боклука кат нямат място да го ядат тук да не е стъпил!!! :angry1 :angry1 :angry1 :angry1

Браво бе, ей тва ако стане аз официално се отказвам от пловдивския си корен - ще си зачеркна рожденото място. Не стига че съсипаха този хилядолетен град всякакви малоумници (радвам се, че не можах да видя Главната разкопана и прекопана като селски кър), но сега ще го заринат и с боклуци и то от къде - от Столицата. Егати. Ако бях останал да го видя това, нямаше да го преживея ... :angry1 :angry1 :devil

дали е възможно битови отпадъци от столицата да се извозват на сметището край село Цалапица,

Не трябва ли първо да изчакаме решението, за да има срещу какво да протестираме? Още повече не ми се вярва от София да се съгласят, защото и горивата поскъпнаха, а пътят не е малко! А и за целта ще им трябват допълнително камиони (винетки?!?!)! Предполагам, че самата Цалапица ще се дигне първа, така че няма да е зле евентуално да протестираме там, ще викнем и медийте...но да не избързваме! :huh:

А-ааа не!!! Не съм навит така.Затрупаха се с боклуци тъпите шопи и сега някой друг да им поема мръсотията , хората там хубави протести направиха и замалко да си защитят земята от боклуци.Да търсят там някакъв околен град или село и там да си слагат боклуците.Що тряа ние да им ядем ла**ата.То бива наглост ама...Все едно аз да си хвана влака , да отида до София , да звънна в апартамента на Стефан Софиянски и да му кажа "Добър ден, може ли да използвам тоалетната ти по голяма нужда?".Какво мислите би ми казал?"Не" разбира се.И ние трябва да кажем "не" на тъпите шопи. :angry1 :angry:

До тук прочетеното разбрах, че всички го приемате, като че ли боклука ще го изсипват в центъра на Пловдив. Аз не виждам това какво може да го грее един обикновен Пловдивчанин. Това си е работа на управниците. Те да му мислят и да се оправят. Това трябва да интересува тях, не нас. И може би част от цалапица. Ама то така или иначе там няма да отварят ново сметище, така че и тях не ги грее. То така или иначе боклука си върви и се уголемява. Дали ще е от Пловдив или и от София, то голяма разлика няма в боклука.

До тук прочетеното разбрах, че всички го приемате, като че ли боклука ще го изсипват в центъра на Пловдив. Аз не виждам това какво може да го грее един обикновен Пловдивчанин. Това си е работа на управниците. Те да му мислят и да се оправят. Това трябва да интересува тях, не нас. И може би част от цалапица. Ама то така или иначе там няма да отварят ново сметище, така че и тях не ги грее. То така или иначе боклука си върви и се уголемява. Дали ще е от Пловдив или и от София, то голяма разлика няма в боклука.

А какво ще стане като ни препълнят сметището за няколко месеца? То не е само един чувал с боклук...

бе то маи им отказаха да извозват отпадъци то тва маи одавна имаше запитване и тука им отказаха

ония нали си цопнаха там оная машинария за опаковането и почнали да опаковат

ама то не за постоянно ами докато намерият терен :ph34r:

Съгласен съм че няма да ме засегне веднага, но столичани защо стигнаха дотук , да се молят на други градове за да си изхвърлят боклука?Стигнаха защото сметището им се препълни.Всяко сметище си има капацитет.И ако нашето при Цалапица има капацитет за още 5 години , то ако ние поемаме боклука на софиянци за 1 година(както пише @Машев), тоя капацитет намялява многократно , защото шопите са към 1,400,000 , а ние сме 6-7 пъти по малко.Така че ако поемаме лайната на столичани само за 1 година , това се равнява , все едно Пловдив е пълнил сметището 6-7 години.И когато един ден това сметище се напълни , какво?И ние ли ще тръгнем като шопите да търсим сметище из България? :angry1 :angry:

Тая няма да я бъде. Баси нахалните шопи. Това, че тяхната управа въобще не си мредна пръста да намери решение с изграждането на съоръжения за обработка на боклука сума ти месеци, с надеждата, че веднъж като са им дали отсрочка хората пак ще го направят. :angry1 :angry1 И ся кво? Пловдив сметището на София! *************************************** Ако това стане трябва бързо да се организира протест. Да видим нашия кмет дето се рекламираше по изборите кмета на гр Пловдив, колко мисли за Пловдив и колко за банковата си сметка.

breakneck, ако това не го грее един пловдивчанин тогава кой - марсианците ли? Как може да разсъждавате така бе? Вие по-далече от носа си виждате ли? Ами то дори озоновата дупка над Антарктида пряко ни засяга, та какво остава тонове допълнителни боклуци в Цалапица.

Не ми го побира акъла как може въобще да мислите по този начин. Той затова Пловдив прилича отдавна на бунище. Знаете ли какво ще се случи тука на кмета на Ванкувър, ако разкопае цнтъра така, както са разкопали пловдивската Главна (да не говорим за струпването на тонове боклуци)? Ще го обесят с главата надолу от този мост:

Westvan_020.jpg

@Godfather, прав си. Ако такова нещо се случи някъде из Европа или някъде в САЩ, Канада ... кметът и всички отговарящи ще си отнесът последствията. Жалко, че в България това не може да се случи. Макар че се "стремим" към Европа и към Нато още сме много далеч от това...

По темата - Аз лично съм против (както всеки Пловдивчанин). Можем ли някъде да отидем, за да направим нещо ? Примерно да протестираме пред общината ? :huh:

А какво ще стане като ни препълнят сметището за няколко месеца? То не е само един чувал с боклук...

Съгласен съм че няма да ме засегне веднага, но столичани защо стигнаха дотук , да се молят на други градове за да си изхвърлят боклука?Стигнаха защото сметището им се препълни.Всяко сметище си има капацитет.

.

.

.

И когато един ден това сметище се напълни , какво?И ние ли ще тръгнем като шопите да търсим сметище из България? :angry1  :angry:

До сега някой изобщо да го е интересувало къде ще бъде сметището на Пловдив. Не. И не столичани се молят, а тези които управляват София. А всеки който живее там иска да му е чисто и да има къде да си изхвърля боклука и да не става така както преди няколко седмици (София във воня).
breakneck, ако това не го грее един пловдивчанин тогава кой - марсианците ли? Как може да разсъждавате така бе? Вие по-далече от носа си виждате ли? Ами то дори озоновата дупка над Антарктида пряко ни засяга, та какво остава тонове допълнителни боклуци в Цалапица.

Не ми го побира акъла как може въобще да мислите по този начин. Той затова Пловдив прилича отдавна на бунище. Знаете ли какво ще се случи тука на кмета на Ванкувър, ако разкопае цнтъра така, както са разкопали пловдивската Главна (да не говорим за струпването на тонове боклуци)? Ще го обесят с главата надолу от този мост:

То добре че България не е като другите страни, че язък за хубавата ни държава. Единственото проблемно нещо тук са парите. То за това има различни хора по различни постове за които гласуваме, за да има кой да се занимава с тези работи и да го интересуват него а не всеки човек. Сметищата няма да свършат, а ако не се даде да се изхвърля боклука на София в Цалапица, боклука в България няма да намалее. Сравнението ти за озоновата дупка и сметището в Цалапица е доста да не казвам глупаво, но няма нищо общо между тях двете. Това са две съвсем ралични неща. За да разкопаят така главната значи трябва да има причина нали. Или ако има причина за да разкопаят главната на Внакувър, кмета там няма да го направи за да не го обесят. И там ще го направят, само че може би в по-кратък срок (единствената разлика). Хората там не са по-различни от всякъде другаде, просто на всеки се гледа по различен начин.

А бе според мене Кметът на града се е избазикал със софианци, искал е да им каже по заобиколен начин" а бе като не можете да се справите с вашия боклук дайте ние от пловдив да ви покажем как се решават проблеми" Мислите ли че е рентабилно както и да го погледнем да се пренася буклук на такова разстояние 150 км в едната посока и още толкова в другата...тия камиони да не са смартчета, те горят промишлени количества нафта.

p.s.Проблемът отдавна е решен и това предложение вече не е валидно

Ахаха. Хора, стегнете се бе. Искам да напиша нещо сериозно по темата, но не мога като гледам постовете. ПРОТЕСТ ПРОТЕСТ ПРОТЕСТ ААААААТАКАААААААА. Поне ме разсмяхте де, лошо няма!

Е тея шопи вече много си позволяват. Ама тя и общината ще се продаде за жълти стотинки. Да си напълнят гушите. Според мен тука колкото шопите имат вина толкова и общината ( в случай че е съгласна ;) ). И за да не остана по-назад... НА ПРОТЕСТ! АТАКА! НАПРЕД! СЪС СИДЕРОВ И БЪЛГАРИЯ!

Недейте да протестирате срещу боклуците. Протестирайте срещу некадърните и продажни кмет и общински съвет, които работят против нас и за себе си от както са избрани.

Не стига че съсипаха този хилядолетен град всякакви малоумници (радвам се, че не можах да видя Главната разкопана и прекопана като селски кър), но сега ще го заринат и с боклуци и то от къде - от Столицата.

050615_192525.jpg

Каква красота само :tongue. Даже са сложили и пътен знак :punk. Трябваше да снимам и малко по вдясно как плочките са наредени пред кафенетата и се е получила ограда между тях и останалите хора. Вдясно са доста по високо наредени от тези на снимката. Да не говорим от къртенето колко прахоляк се беше вдигнал.

Каква красота само :tongue. Даже са сложили и пътен знак :punk. Трябваше да снимам и малко по вдясно как плочките са наредени пред кафенетата и се е получила ограда между тях и останалите хора. Вдясно са доста по високо наредени от тези на снимката. Да не говорим от къртенето колко прахоляк се беше вдигнал.

Ех майка му да е*а пак сте недоволни. После като ви сложат новите плочки ще ахкате и ще охкате нали? Или главната да си седи с "красивите" плочки от преди 20-30 години...нека да е селски кър сега...после обаче ще ви е яко нали? Колкото до кмета на Ванкувър - там ремонти не правят или се провеждат тайно вечер в малките часове или какво? Сори за офа обаче не се сдържах просто.

Е, сигурно не ги правят през лятото, когато идват туристите, и не изкъртват всичко ПРЕДИ да е проведен конкурса за фирма, която да сложи плочките. И правенето на участък, който я има 1км я не не отнема почти половин година...

Само да допълня към мнението на stefan.

Много съм доволен, че предприеха ремонт. Проблема е начина по който го изпълняват или по - точно начина по който не го изпълняват. Разрушиха старата настилка и всичко си остана така. Вместо новата да почне да се слага веднага и всичко да стане без да има много неудобства за хората, стана точно обратното. Според теб, RottenBrain, доволен ли да съм?

За съжаление, в България всичко сеправи подмолно, а като стане няма връщане назад. Значи може много странно да ви звучи, но в боклука има бая пари, така че вервайте ми, ако има възможност някое сметище, да поеме боклука, ще сс чупи ръцете само и само точно той да го земе. На никой не му дреме за гражданите. А и това е заради самите граждани, защото освен подвиквания и закани, друго няма да има, нито барикади, нито нищо. Политика (който и да е)ще обещае, ще види, ще каже че търсят алтернарива, и хората ще си разотидат. Ще мине месец два, и пак преди някой избори, ще се дигат бунтове с политическа цел. Това сме ние българите, оставяме се да ни мачкат, Европа.........толкова сме далече от европа, че незнам дали някой от нас може да си представи

До кога софиянци ще управляват провинцията? Тук в Пловдив кмет няма ли?

Няма кой да послуша народа какво иска. Защо софиянци да си изхвърлят боклука в провинцията? Около София няма ли място? Айде да поработим по въпроса.

Мисля че няма как да стане то ва със софийския боклук в Пловдив, защото:

1. Цената на килограм ще стане неплатима и фирмата концесионер в софия ще се рзпарди.

2. Сметището в Цалапица е с ГОДИШЕН обем колкото е дневния на София. Все пак да не забравяме че софиянци са доста мраснички:-)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...