Jump to content
BulForum.com

възвръщане на hdd след формат?

ko_petrov

Recommended Posts

Зна4и харда ми е разделен на две C и D, като на C е операционната система а на D имам много ценна информация. Без да искам като инсталирах за пореден пат виндовса не видях че иска да го сложи на D и машинално натисках next докато не отчете 20 % формат на харда след което натиснах ресет и познайте....:cry Та мисълта ми е как да си възвърна поне част от информацията? Благодаря предварително!!! :confused

Зна4и харда ми е разделен на две C и D, като на C е операционната система а на D имам много ценна информация. Без да искам като инсталирах за пореден пат виндовса не видях че иска да го сложи на D и машинално натисках next докато не отчете 20 % формат на харда след което натиснах ресет и познайте....:cry   Та мисълта ми е как да си възвърна поне част от информацията? Благодаря предварително!!!   :confused

Значи...преди да почнат да ти дават "компетентнти" мнения от рода, че след формат не остава нищо и преди прибързано да съм ти дал програми от рода на "HDD Regenerator" и подобни, които възстановяват данни, но не си спомням как се справяха с формата, остави ме да проверя, а междувременно ти не извършвай НИКАКВИ операции с този дял - просто не го пипай, докато някоя програма не се заеме със задачата.....имаш шанс да си върнеш ако не всичките, поне голяма част от данните. :) А ако междувременно колегите се сетят необходимите програми за целта - да казват...

Edit: сетих се една програмка - GetDataBack. Има я и за FAT, и за NTFS. :)

Aз вчера пробвах със Search and Recover, но незнам каква част е възстановила. Показа там някакви си работи, че е намерило и ги върна, но някой файлове на Work не се отваряха. encoding-a не разпознаваха. и аз ще изчакам програмки от тоя тип, защото и на мен ми е нужно.

Е добре де не може ли да отиде до някой с харда и оттам да си я вземе тая информация, или на друг ХДД , или ще си я запише.Мисля ше ще стане така , защото аз на моя хард веднъж нямах операционна система и го зех в 1 приятел и цялата информация на него се виждаше.Така също можеш да си върнеш желаната информация и след тва да го форматнеш и да ти е чиста работата, по добре отколкото да се занимаваш с някви програмки. :bgrin: :D

Или не се изясняваш както трябва, или не си разбрал какъв му е проблемът на човека. Той е пуснал формат на грешен дял, който е стигнал до 20% :excl:  Наясно ли си какво става след като вече е тръгнал формата? Никой не говори за операционни системи, а за данните, които той иска да си възстанови. Как ще "отиде до някой" да си вземе информацията, като първо оня "някой" я няма и второ форматът вече е запълнил с нули 20% от дяла :confused

@tedy, нямах време да пиша подробно...наясно съм с логическия и физическия формат. :)  Нулите също беше образно казано...(май беше F8...и аз съм забравил). Но в общи линии имах същото предвид - загуба на ориентир за информацията.

Опа извинявам се ,мислех си че става въпрос за съвсем друго нещо , ама все пак и това , което съм написал е полезно. :bgrin:

Е добре де не може ли да отиде до някой  с харда и оттам да си я вземе тая информация, или на друг ХДД , или ще си я запише.Мисля ше ще стане така , защото аз на моя хард веднъж нямах операционна система и го зех в 1 приятел и цялата информация на него се виждаше.Така също можеш да си върнеш желаната информация и след тва да го форматнеш и да ти е чиста работата, по добре отколкото да се занимаваш с някви програмки. :bgrin:  :D

Или не се изясняваш както трябва, или не си разбрал какъв му е проблемът на човека. Той е пуснал формат на грешен дял, който е стигнал до 20% :excl: Наясно ли си какво става след като вече е тръгнал формата? Никой не говори за операционни системи, а за данните, които той иска да си възстанови. Как ще "отиде до някой" да си вземе информацията, като първо оня "някой" я няма и второ форматът вече е запълнил с нули 20% от дяла :confused

@tedy, нямах време да пиша подробно...наясно съм с логическия и физическия формат. :) Нулите също беше образно казано...(май беше F8...и аз съм забравил). Но в общи линии имах същото предвид - загуба на ориентир за информацията.

Или не се изясняваш както трябва, или не си разбрал какъв му е проблемът на човека. Той е пуснал формат на грешен дял, който е стигнал до 20% :excl:  Наясно ли си какво става след като вече е тръгнал формата? Никой не говори за операционни системи, а за данните, които той иска да си възстанови. Как ще "отиде до някой" да си вземе информацията, като първо оня "някой" я няма и второ форматът вече е запълнил с нули 20% от дяла :confused

Проблемът тук не би трябвало да е нулите, понеже обикновения формат не записва нули (и символът в действителност не е НУЛА, а е с аски код 245, или 246, не се сещам), не пипа самата информация по секторите, проблемът е в загубената таблица за разпределението на файловете или MFT при НТФС. Тя дава връзката между отделните парчета на файловете (наречени клъстери). Когато тази информация е загубена, въпреки, че информацията все още си е там, е почти безполезна, освен ако не знаете последователността и кои парчета принадлежат към даден файл.

Има програми, които могат да 'прегледат' всеки сектор, и да възстановяват определени типове файлове на база на 'познанията' си относно тези файлове и могат да отгатнат кое парче е част от кой файл и т.н.

Не знам дали знаеш за www.ontrack.com, техния софтуер определено ми харесва. ;)

Благодаря на всички за съветите, но се оправих сам! Дръпнах от нета или по точно от дата.бг "r-studio ne" и просто сам очарован колко лесно се възвърна харда :confused всичката информация :confused на 100% Или съм голям късметлия или това е уникален софтуер!!!

btw Пробвах и EasyRecovery Professional но тя дайе не разпознаваше D :confused или по точно не искаше да го възтанови

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...