ko_petrov Posted July 22, 2005 Share Posted July 22, 2005 Зна4и харда ми е разделен на две C и D, като на C е операционната система а на D имам много ценна информация. Без да искам като инсталирах за пореден пат виндовса не видях че иска да го сложи на D и машинално натисках next докато не отчете 20 % формат на харда след което натиснах ресет и познайте.... Та мисълта ми е как да си възвърна поне част от информацията? Благодаря предварително!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 23, 2005 Share Posted July 23, 2005 Зна4и харда ми е разделен на две C и D, като на C е операционната система а на D имам много ценна информация. Без да искам като инсталирах за пореден пат виндовса не видях че иска да го сложи на D и машинално натисках next докато не отчете 20 % формат на харда след което натиснах ресет и познайте.... Та мисълта ми е как да си възвърна поне част от информацията? Благодаря предварително!!! Значи...преди да почнат да ти дават "компетентнти" мнения от рода, че след формат не остава нищо и преди прибързано да съм ти дал програми от рода на "HDD Regenerator" и подобни, които възстановяват данни, но не си спомням как се справяха с формата, остави ме да проверя, а междувременно ти не извършвай НИКАКВИ операции с този дял - просто не го пипай, докато някоя програма не се заеме със задачата.....имаш шанс да си върнеш ако не всичките, поне голяма част от данните. А ако междувременно колегите се сетят необходимите програми за целта - да казват... Edit: сетих се една програмка - GetDataBack. Има я и за FAT, и за NTFS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 23, 2005 Share Posted July 23, 2005 Aз вчера пробвах със Search and Recover, но незнам каква част е възстановила. Показа там някакви си работи, че е намерило и ги върна, но някой файлове на Work не се отваряха. encoding-a не разпознаваха. и аз ще изчакам програмки от тоя тип, защото и на мен ми е нужно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 23, 2005 Share Posted July 23, 2005 easy recovery pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted July 23, 2005 Share Posted July 23, 2005 Е добре де не може ли да отиде до някой с харда и оттам да си я вземе тая информация, или на друг ХДД , или ще си я запише.Мисля ше ще стане така , защото аз на моя хард веднъж нямах операционна система и го зех в 1 приятел и цялата информация на него се виждаше.Така също можеш да си върнеш желаната информация и след тва да го форматнеш и да ти е чиста работата, по добре отколкото да се занимаваш с някви програмки. Или не се изясняваш както трябва, или не си разбрал какъв му е проблемът на човека. Той е пуснал формат на грешен дял, който е стигнал до 20% Наясно ли си какво става след като вече е тръгнал формата? Никой не говори за операционни системи, а за данните, които той иска да си възстанови. Как ще "отиде до някой" да си вземе информацията, като първо оня "някой" я няма и второ форматът вече е запълнил с нули 20% от дяла @tedy, нямах време да пиша подробно...наясно съм с логическия и физическия формат. Нулите също беше образно казано...(май беше F8...и аз съм забравил). Но в общи линии имах същото предвид - загуба на ориентир за информацията. <{POST_SNAPBACK}> Опа извинявам се ,мислех си че става въпрос за съвсем друго нещо , ама все пак и това , което съм написал е полезно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 23, 2005 Share Posted July 23, 2005 Е добре де не може ли да отиде до някой с харда и оттам да си я вземе тая информация, или на друг ХДД , или ще си я запише.Мисля ше ще стане така , защото аз на моя хард веднъж нямах операционна система и го зех в 1 приятел и цялата информация на него се виждаше.Така също можеш да си върнеш желаната информация и след тва да го форматнеш и да ти е чиста работата, по добре отколкото да се занимаваш с някви програмки. Или не се изясняваш както трябва, или не си разбрал какъв му е проблемът на човека. Той е пуснал формат на грешен дял, който е стигнал до 20% Наясно ли си какво става след като вече е тръгнал формата? Никой не говори за операционни системи, а за данните, които той иска да си възстанови. Как ще "отиде до някой" да си вземе информацията, като първо оня "някой" я няма и второ форматът вече е запълнил с нули 20% от дяла @tedy, нямах време да пиша подробно...наясно съм с логическия и физическия формат. Нулите също беше образно казано...(май беше F8...и аз съм забравил). Но в общи линии имах същото предвид - загуба на ориентир за информацията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 23, 2005 Share Posted July 23, 2005 Или не се изясняваш както трябва, или не си разбрал какъв му е проблемът на човека. Той е пуснал формат на грешен дял, който е стигнал до 20% Наясно ли си какво става след като вече е тръгнал формата? Никой не говори за операционни системи, а за данните, които той иска да си възстанови. Как ще "отиде до някой" да си вземе информацията, като първо оня "някой" я няма и второ форматът вече е запълнил с нули 20% от дяла <{POST_SNAPBACK}> Проблемът тук не би трябвало да е нулите, понеже обикновения формат не записва нули (и символът в действителност не е НУЛА, а е с аски код 245, или 246, не се сещам), не пипа самата информация по секторите, проблемът е в загубената таблица за разпределението на файловете или MFT при НТФС. Тя дава връзката между отделните парчета на файловете (наречени клъстери). Когато тази информация е загубена, въпреки, че информацията все още си е там, е почти безполезна, освен ако не знаете последователността и кои парчета принадлежат към даден файл. Има програми, които могат да 'прегледат' всеки сектор, и да възстановяват определени типове файлове на база на 'познанията' си относно тези файлове и могат да отгатнат кое парче е част от кой файл и т.н. Не знам дали знаеш за www.ontrack.com, техния софтуер определено ми харесва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ko_petrov Posted July 23, 2005 Author Share Posted July 23, 2005 Благодаря на всички за съветите, но се оправих сам! Дръпнах от нета или по точно от дата.бг "r-studio ne" и просто сам очарован колко лесно се възвърна харда всичката информация на 100% Или съм голям късметлия или това е уникален софтуер!!! btw Пробвах и EasyRecovery Professional но тя дайе не разпознаваше D или по точно не искаше да го възтанови Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.