Jump to content
BulForum.com

Голяма ли е разликата м/у ....

Recommended Posts

:) Топика е ясен ..... искам да знам дали е голяма разликата м/у двете за да знам дали да си взимам 9550-то .... 9000-то работи по дефоулт на 275/275 мХц с 64мб ддр/128бита ........ а 9550то ба4ка на 250/200 мХц 128мб/128бита .... до сега си мислех, честоти са от решаващо значение .. ама като гледам класовете ..... и разликата в парите ... май не е баш толкожа голямо ... и все пак 4ак по-компетентните да се изкажат :)

:) Топика е ясен ..... искам да знам дали е голяма разликата м/у двете за да знам дали да си взимам 9550-то .... 9000-то работи по дефоулт на 275/275 мХц с 64мб ддр/128бита ........ а 9550то ба4ка на 250/200 мХц 128мб/128бита .... до сега си мислех, честоти са от решаващо значение .. ама като гледам класовете ..... и разликата в парите ... май не е баш толкожа голямо ... и все пак 4ак по-компетентните да се изкажат :)

При видеокартите има зна4ение освен 4естотата и типа (поколението) на графи4ния процесор , разликата между тези две карти е голяма , особенно ако клокнеш 9550 (защото тя се клоква много ) или направо си вземеш Ге Кюб 9550 която е няколко долара по- скъпа от Асус 9550 ГЕ , но е с фабри4но пуснато ядро на 400 Мхз ( а май до4ух нещо ,4е най последните модели и на 425 ) !

Фоxy ти с кво клоква6 картите ? едно вреем кат инсталвах омега драйвери си вървяха с радлинкер и там още няква програма за артефактите ...

Тая програма за артефактите да не се казва АТИ Туул.Иначе клок с Рива Тунер и В-Тунер 2 ако картата ти е на Гигабайт.Може да клокваш и с Ати Туул и с Радлинкер.Някой драйвери на нВидия имат в настройките си опции за клок.

Тая програма за артефактите да не се казва АТИ Туул.Иначе клок с Рива Тунер и В-Тунер 2 ако картата ти е на Гигабайт.Може да клокваш и с Ати Туул и с Радлинкер.Някой драйвери на нВидия имат в настройките си опции за клок.

Ммм, младият падуан бързо схваща :)

В момента съм с Ати туул 0.24

Определено 9550 е по-добра а за това с параметрите много жестоко се лъжеш

много зависи кой е происводителя

аз днес си закупих GeCube Radeon 9550 GT

и определено не работи на 250/200 мХц а си бръмчи на 425/400мхз по дефаулт :love

и една поправка Асус 9550 ГЕ е с 2$ по-евтина :)

извинявам се за офдтопика но искам да питам за 9550

на ГеКуб инфините-то след като е с 2,5нс памети (BGA) при това и със синко следва ли от това че 1000:2,5= 400 че трябва тази карта да върви на 400 честота без никакви проблеми и евентуално да се клоква и нагоре?

благодаря и пак сори за оффтопика по темата

извинявам се за офдтопика но искам да питам за 9550

на ГеКуб инфините-то след като е с 2,5нс памети (BGA) при това и със синко следва ли от това че 1000:2,5= 400 че трябва тази карта да върви на 400 честота без никакви проблеми и евентуално да се клоква и нагоре?

благодаря и пак сори за оффтопика по темата

По принцип-да , но зависи пройзводителя как е конфигурирал Биос-а на картата , ако е сложил много агресивни тайминги на паметта или пък и е орязал напрежението - може и хи4 да не се клоква ...4е и под 400 да е пусната по дифолт ина4е долу - горе са ти правилно разсъжденията !

Определено 9550 е по-добра а за това с параметрите много жестоко се лъжеш

много зависи кой е происводителя

аз днес си закупих GeCube Radeon 9550 GT

и определено не работи на 250/200 мХц а си бръмчи на 425/400мхз по дефаулт  :love

и една поправка Асус 9550 ГЕ е с 2$ по-евтина :)

Тва 425/400 не е проблем за нито един Асус , и разликата не е 2$ ...просто там отдето земаш Ге кюба, Асуса го дават 5 $ по - скъпо от другите фирми ...но пък в тези другите фирми няма Ге Кюб , така 4е реалната разлика е 6-7$ между двете карти ...но определено Ге Кюба е по- добрия избор ..даже най-добрия избор за 9550 - карта ...., като се има в предвид съотношението цена/пройзводителност !

1000:2,5= 400

Offtopic

Това за всички видео карти и паметти ли важи,защото мойта ТИ4200 с 4 нс памет върви на 513 MHz а като я клокна върви без проблем на 600 :confused

Offtopic

Това за всички видео карти и паметти ли важи,защото мойта ТИ4200 с 4 нс  памет върви на 513 MHz а като я клокна върви без проблем на 600 :confused

А твойта случайно да е с DDR памет (т.е. 2x(1000:4) = 2x 250 = 500) ?

Offtopic

Това за всички видео карти и паметти ли важи,защото мойта ТИ4200 с 4 нс  памет върви на 513 MHz а като я клокна върви без проблем на 600 :confused

да ама 600:2 = 300, а 1000:4 = 250

да ама 600:2 = 300, а 1000:4 = 250

Е да, ама както каза и Foxy, това зависи и отнапрежения, от охлаждане и т.н.

Една памет като е маркирана , че по SPD работи на 200 МХц макс. държи в повечето случаи до 220-230 също така.

Аз от това си правя изводи,че тогава при тая памет тоя Радеон 9550 трябва да рабори на 800МХз паметта,защото също е ДДР. :blink:

Аз от това си правя изводи,че тогава при тая памет тоя Радеон 9550 трябва да рабори на 800МХз паметта,защото също е ДДР. :blink:

еми ако е на 400 става 800 реална. Няма нищо учудващо

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...