Jump to content
BulForum.com

Интересна статия за мръсни хватки по изборите

cheese

Recommended Posts

За мен който не гласувал няма право да обсъжда нищо. А до турците - нито Доган, нито ДПС са ни виновни! Виновни са тези които са ги пуснали в парламента. Сега само се всява етническа омраза.Трябва да се мрази този който е подписал да я има тази партия, този който продава Българската земя на чужденци и българските заводи, които са изхранвали цяла България.

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply
Резултатът от политическите борби, независимо от това дали сме гласували или не е: СБОГОМ, ЕВРОПА!

това е абсолютна белетристика - само емоции и никакви факти - за съжаление каквато ни е политиката - такива и журналистите :(

Току-що трима мръсника от БНС се продадоха на комунистите и турците.

Прието беше предложението на Станишев за тайно гласуване на кабинета.

Ужас, ужас  ...

karaman-е ,  наистина ли си променил мнението си за гласуването ??? Ако е така, то приеми искрените ми поздрави !!!

Ужас, ужас... Някой е гласувал и вкарал в парламента трима мръсника (само трима ли?!)!!

Ако негласуващите ********* (censored) бяха по-малко, нещата нямаше да висят на мръсната съвест на трима тиквеника.

Ти какво предлагаш бе, майна? Да няма парламент, да свалим Христос и апостолите, да да има някой достоен за височайшия ти глас ли?

Ти кого би "вкарал" в парламента? Айде, кажи! И не ми се измъквай с приказки за писане на суахили и прочее! Най-после вземи и напиши какво е мнението ти, освен че всички са маскари!

Кьорав ли си, по дяволите, че не виждаш, че точни ТИ и останалата негласуваща аморфна протоплазмена маса допуснахте организираната сган да влезе в парламента, без да и противопоставите НИЩО.

Мама му стара, ти да не си далтонист, че да не знаеш, че между черното и бялото има нюанси. Има разлика между това човек да е зле и това да е много зле!

Баси, какво въобще да говоря с човек, дето смята, че ДПС са балон, илюзорна опасност и плашило ...

Виждаш ли - точно там е разликата между мен и теб. Аз знам, че няма отговорни политици и че всички са маскари. И не вкарвам в парламента подобни - като няма такива, по-добре никакви да няма. Интересно ми е, ти като си гласувал за този дето е по-малко зле (това твоето мяза на "по-малко бременна") какво си очаквал?! Да се държи достойно? Сега още ли твърдиш, че ДПС е заплаха? Или по-страшни са тези, дето им се слагат, които ти с гласа си си изпратил там? Ще припомня малко една хубава българска поговорка (не че ще я разбереш, ти четеш Достоевски, не народно творчество, щото народа е тъп според теб):

Не е луд който изяжда зелника, луд е който му го дава!

Сега ще я преведа специално за теб:

Не е мръсник този, който в парламента се държи национално безотговорно, мръсник е който е знаел, че е такъв и въпреки това го е изпратил там.

One more thing:

Ако негласуващите ********* (censored) бяха по-малко, нещата нямаше да висят на мръсната съвест на трима тиквеника

Ако негласуващите бяха по-малко, сега в парламента щеше да има не трима, а трийсет тиквеника и чисто и просто същата мръсна игра щеше да се изиграе тихо и кротко, без циркове и шум - тоест, пак щеше да е същото, но народа нямаше да разбере изобщо. Сега поне лъсва истината в целия й мръсен блясък. Но и това не е достатъчно за промити мозъци като твоя.

Няма смисъл да се обясняваме кой гласувал, кой не гласувал и т.н. С тази избирателна система и с този избирателен закон няма начин да не е фрашкано с анонимници и безхаберници в Парламента. Този проектокабинет е обречен независимо дали днес ще мине, или не. Не може да се управлява 4 години с 121,122 или 123 депутати.

Единственият (но малко вероятен за момента) вариант за стабилно правителство е коалиция между БСП и НДСВ. Казвам го с прискърбие, но това е факт. Иначе, Сбогом ЕС !!!

Гледайте повечко към бъдещото и мислете какво трябва да бъде направено, за да не се чувстваме емигранти в собствената си държава.

А репликата за естесвения подбор е за някой друг социално-политически строй. В България за щастие има пряка демокрация.

sincity, че е късно, късно е, то белята вече стана. Лошото е, че както я караме, един ден турците като нищо могат да ни федерализират държавата. Тихо, спокойно, по закон, въобще както ние им позволим. Тогава ще има да се хапем откъз задника, ама ще е късно. Всички ще сме в един и същи кюп. Разликата ще е, че ние с тебе ще сме там от безсилие, а едни други протоплазмени единици ще са там от глупост.

Общо взето в момента надеждата е или това, което ти казваш като коалиция, или предсрочни избори, на които да се надяваме, повече народ ще се трогнат да гласуват, за да изхвърлим турците от властта.

В България да ме прощаваш, няма пряка демокрация!

За пряка демокрация се изискват РЕФЕРЕНДУМИ!

Прав си. Нашата е опосредена демокрация, която е по-разпространена и по-удачна от пряката.

Общо взето в момента надеждата е или това, което ти казваш като коалиция, или предсрочни избори, на които да се надяваме, повече народ ще се трогнат да гласуват, за да изхвърлим турците от властта.

Все още мисля, че има някакъв шанс за БСП - НДСВ, защото това би бил последен шанс на БСП при мандата на НДСВ да се докопа до властта за първи път от 8 години насам. Предсрочни избори не ги устройват комунистите.

НДСВ също не ги устройват и ако властовите им претенции бъдат донякъде удовлетворени и застъпени в един евентуален кабинет, смятам, че може да се постигне компромис.

Едва ли ще е кой знае колко успешно подобно правителство, но ако влезем с него в Европа 2007, бих преглътнал останалите негативи в известен смисъл.

Ще се разбере скоро.

Ха честито на всички, БСП и ДПС се отказват от мандата. НДСВ няма да може да направи нищо. Чакат ни предсрочни избори, така че си стягайте гащите и гласувайте, не че ще има някаква полза.

Не виждам отговор на директния въпрос, който зададох... Но всъщност и не чакам такъв - ти не отговаряш, когато не ти оттърва. А относно повечето проценти за тоя и оня - горе вече казах. Ама кой да чете... Важното е ти да си кажеш, каквото имаш да си кажеш. Говориш си сам - не знам дали се усещаш, но по начина по който комуникираш диалог не се получава. То диалог не ти и трябва де. Очевидно.

Хм, седя и си мисля, хубаво правиш сметки, че и с малки вероятности да са грешни, следя дискусията, сега може cheese да не ти отговаря защото не му отърва, може и да е стена с която не може да се спори, може много но неща, но аз ще ти кажа защо АЗ НЕ БИХ ТИ ОТГОВОРИЛ. Защото МНООГО ми е интересно как и кога ще стане, това, че никой да не иде да гласува М? Знаеш ли кога, КОГАТО ми цъфнат налъмите, та мечтите ти какво щяло да стане ако никой не идел да гласува, са нереални и утопични, пък ти си смятай колкото искаш няма кръчмар мой човек. И ако си поне с малко акъл в главата (а ти определено си интелигентен човек ако съдя по писанията ти) ще знаеш, че това никога няма да стане. Значи твоето било изразяване на позиция, добре интересно дали и при другите е така, като е изразяване на позиция що не отиде да пуснеш недействителна бюлетина бе. Интересно ако след всичките партии в бюлетината беше добавено и поле "Не гласувам" или "Никоя партия" или от рода, дали тия дето не гласуваха щот няма за кой щяха да идат и да изразят гласа си и дали щеше да се повиши изберателнат активност М? Та твоята приказка "това е моята позиция" е само оправдание ми се струва. И не ми говори за утопии пак, какво щяло да стане ако никой не иде да гласув, знаеш, че това никога няма да стане. И идва въпроса "Какво правим тогава?" щото явно не може да загасим къщата като негласуваме (cheese даде срвнението с горяща къща), е ясно какво правят такива като теб, гледат я как догаря щото........е хайде кажи какво правим при положение, че това за което говориш никога няма да стане. Е сега пак си прави сметките и ми тикай цифри в носа, не минават. И да подкрепям мнението на cheese, че такива които не гласуват са виновни за това, че ДПС има толкова проценти и ще ги управляват турци.

Ми не знам... какво ли предлагам... Ако го напиша отново, но на суахили, или фарси, или хинду, дали ще разбереш? Щото от това, че съм го написал на български май полза няма.

HINT за размисъл: Естествения подбор действа навсякъде, дори и при политиците.

Това го прочетох малко по късно. Там е работата, че това ко0ето предлагаш може да е решение ако е възможно, само че НЕ Е ВЪЗМОЖНО, защото това което предлагаш ми звучи така:

"Предлагам да стигнем до звездата Х на 500 000 000 светлинни години ама за по малко от секунда, това може да стане АКО имаме нужните двигатели със субсветлинна или едикаква си скорост или ако се телепротираме или........"

или

"Предлагам да боядисаме небето виолетово или червено, това МОЖЕ да стане ама ако променим състава на атмосферата"

Та предложението, на какъвто искаш език го напиши, е малко тип "Тая дупка не е дупка" щото е, за кой ли път повтарям, НЕВЪЗМОЖНО и УТОПИЧНО.

П.С. Извинявам се, че не си редактирах горния пост а пуснах след него друг, просто.....

Всеки народ си заслужава управниците. Да ви светна ли нещо. Аз също не гласувах. И съм на чисто със съвеста си. Щото не съм гласувал за боклука който ще пренасочи пари за цигански кооперацийки и за нови мерцедеси, вместо да ги пренасочи към децата които са на хемодиализа. Изобщо не ми се праскайте некви супер патриоти, че сте много смешни. Във всички партий има доказани престъпници, които никой за нищо не закача. Комунистите щели да вземат власта. Ми да им е честита власта. Който е гласувал за тях да си му мисли. Тия изтъркани лафчета вече им мина модата. Който не гласува все едно гласува за комунистите. Много забавна работа. За комунистите гласуват тея дето гласуват за комунистите, не аз. Изкарал ми някаква си статия там, дето някой си бил казал че станало еди какво си и друг някой пък бил казал че еди какво си станало. Ми аз ся ти казвам, че тва са най-честните избори които съм виждал някога. И на мене ли ще повярваш ? Толкова сте лесни за манипулиране, че чак ми става болно умни и млади хора да си позволяват да се изпускат така.

За мен който не гласувал няма право да обсъжда нищо. А до турците - нито Доган, нито ДПС са ни виновни! Виновни са тези които са ги пуснали в парламента. Сега само се всява етническа омраза.Трябва да се мрази този който е подписал да я има тази партия, този който продава Българската земя на чужденци и българските заводи, които са изхранвали цяла България.

Да ме прощаваш синко, ама докато си плащам данъците в тая объркана държава имам право да обсъждам и не харесвам каквото сметна за добре. Моята позиция на тези избори е : "Въздържал се". След като не съм преценил за себе си, че има свестен кандидат за който да гласувам, значи мое конституционно право е да се въздържа да дам гласа си. Заеби с тея патриотични мохабети тука във форума, кое как ставало. Ако е имало машинация на изборите сме виновни и аз и ти че е имало такава. Щото сме избрали предното и по-предното и по-по-предното правителство, а те не са оправдали доверието ни и ние не сме им потърсили сметка за това. Бе не мога да разбера сега да не е на мода да си патриот ?? Просто не проумявам как се навъдиха толкова патриоти дето и едно изречение на Иван Вазов не са прочели, и дето говорят толкова време след смъртта на един велик наш поет, как бил умрял върху някаква си жена. За кво ми говорите изобщо не мога да разбера. Трябва да се почуствам неудобно може би и на следващите избори да сключа сделка със съвеста си и да ида да гласувам за престъпниците за които ме осъждате, че не съм гласувал сега. Хайде холан...

P.S. Ограничете се само върху факта за двойно и тройно гласуване на турците и комунистите, за което няколко души тук ви приказвахме от сутрин до вечер. Недейте да четете коментарната част от статията. От нея нищо няма да разберете.

Опитваш се да ми казваш какво да чета ли ??? Дане би надолу в статията да пише нещо, което не изнася на тезата ти която се опитваш да прокараш тука във форума. Нещо като опит за манипулация ли виждам или параноята ме гони. Не знам ама ми се струва че разчиташ на ограниченото виждане на българина за да докажеш, че е станало нещо си.

Значи твоето било изразяване на позиция, добре интересно дали и при другите е така, като е изразяване на позиция що не отиде да пуснеш недействителна бюлетина бе. Интересно ако след всичките партии в бюлетината беше добавено и поле "Не гласувам" или "Никоя партия" или от рода, дали тия дето не гласуваха щот няма за кой щяха да идат и да изразят гласа си и дали щеше да се повиши изберателнат активност М? Та твоята приказка "това е моята позиция" е само оправдание ми се струва. И не ми говори за утопии пак, какво щяло да стане ако никой не иде да гласув, знаеш, че това никога няма да стане.

Никога ли няма да стане?!? Я проследи избирателната активност от първите избори насам... Да схващаш тенденцията? А за ДПС повече не знам какво да говорим - ДПС ще управлява, докато има партии които разчитат на ДПС в борбата за кокала. Вие всички тук сте гласували против ДПС за някой от другите. И? Тези другите, дето сте дали гласа си за тях, с цел да не ви управляват турци, каква им е първата работа след изборите?! Сам ли ще се сетиш или трябва друг да ти каже. Така че теорията ви, че са ви виновни негласувалите лееееко издиша...

А това с пускането на недействителнa бюлетина е просто смешно. Тотално непознаване на процедурата по изборите - къде е според теб разликата между негласуване и пускане на недействителна бюлетина. В парламента се влиза с действителни гласове, недействителните бюлетини изобщо не участват в цялата дандания. Мандати се разпределят на база действителни бюлетини. Не на база брой гласували изобщо. Така че дали ще пусна недействителна бюлетина или просто няма да пусна - резултата е един и същ.

По-скоро, реално погледнато мръсниците които разчитат на ДПС, сте ги избрали ВИЕ господа съвестни граждани и патриоти. Щото сега всичките ви избранници се напъват да се хванат за ръчичка с чичко Доган и да лапнат голямото кокал. Малко парадоксално се получава, а ?

О.К. избрали сме ги ние, гласуващите... Но ако например Атака бяха успели да станат третата сила, а ДПС четвъртата, май картинката щеше да е друга...Само не зная кой от двата варианта е по-лошият... Зная само едно ДПС си има твърд електорат, който на всички избори им трупа мандати. И то защо? Защото всичко що е малцинство отива да гласува... Нека да правя мръсно на някои, нека гласувам "против", нека го правя, нека ме е яд да гледам как пред избирателните урни се редят толкова възрасти хора, които едвам ходят и колкото и грубо да звучи-не се знае дали ще оживеят, докато се приберат, нека! Нека седя и гледам наглите малцинства как се опитват да се правят на хитри, нека гледам репортажи и се ядосвам, нека го правя. Но зная едно-отишла съм да гласувам. На негласуващите нищо няма да кажа, може би само едно-когато не сте направили едно елементарно усилие, за да изразите позициите си, когато ви е предоставена тази възможност, не обвинявайте тези, които са гласували... някак е самонадеяно и недопустимо в моите очи.

edit:

Ей тук много сбърка драга. Изразил съм позицията си, като съм отказал да гласувам за цялата тая свинска система. И не обвинявам никого - други обвиняват мен - прочети отново цялата тема. Аз просто защитавам правото си да упражнявам правото си на глас, така както намирам за правилно. Упражняването на това ми право включва и отказ от участие в пародия, чиято единствена цел е да даде възможност на някого да лапа на гърба на народа. Тук някои обаче се опитват да ми вменят вина за положението до което са докарали страната именно хората които те избират на избори. Така че... До момента всичките тук повтаряте вкупом една голяма лъжа, в която ви карат да вярвате тези лапачи, и която 15 години им гарантира място на трапезата/гърба на народа. И отказвате като последни телета да си отворите очите. А наричате слепи другите. Ами не мислете щом така ви харесва, повтаряйте след политиците - но не търсете вина там където я няма.

Темата съм я прочела и зная позицията ти, но явно ти не знаеш моята. Никого до момента не съм обвинявала за това, че не гласува. Всеки може сам да решава за себе си и тук няма две мнения по въпроса. Да си призная, малко ми е некомфортна определената ми роля на теле... Гласувам, защото единствено така се чувствам по някакъв начин деен гражданин, защото само това ми остава. Не можем да правим нищо друго, освен да лаем. Дали гласувам за правилните хора? Едва ли. Просто не желая да предоставям гласа си на друг...

На негласуващите нищо няма да кажа, може би само едно-когато не сте направили едно елементарно усилие, за да изразите позициите си, когато ви е предоставена тази възможност, не обвинявайте тези, които са гласували... някак е самонадеяно и недопустимо в моите очи.

Ей тук много сбърка драга. Изразил съм позицията си, като съм отказал да гласувам за цялата тая свинска система. И не обвинявам никого - други обвиняват мен - прочети отново цялата тема. Аз просто защитавам правото си да упражнявам правото си на глас, така както намирам за правилно. Упражняването на това ми право включва и отказ от участие в пародия, чиято единствена цел е да даде възможност на някого да лапа на гърба на народа. Тук някои обаче се опитват да ми вменят вина за положението до което са докарали страната именно хората които те избират на избори. Така че... До момента всичките тук повтаряте вкупом една голяма лъжа, в която ви карат да вярвате тези лапачи, и която 15 години им гарантира място на трапезата/гърба на народа. И отказвате като последни телета да си отворите очите. А наричате слепи другите. Ами не мислете щом така ви харесва, повтаряйте след политиците - но не търсете вина там където я няма.

За останалата част от изказването ти няма какво да коментирам - и на мен ми е тежко, че вече 18 години блъскам като идиот и се опитвам да направя нещо смислено, нещо което да ми осигури нормален живот, на мен, на семейството ми, на децата ми - и през цялото това време разни идиоти се редуват в нищо-не-правене в чудния ни парламент, поради което вместо да сме станали бяла държава преди 10 години още, не се знае дали и след 20 ще го свършим пустия му преход - и що? щото на тях така им оттърва...

По-скоро, реално погледнато мръсниците които разчитат на ДПС, сте ги избрали ВИЕ господа съвестни граждани и патриоти. Щото сега всичките ви избранници се напъват да се хванат за ръчичка с чичко Доган и да лапнат голямото кокал. Малко парадоксално се получава, а ?

Кои са "всичките избраници", които имаш предвид? Никой не иска коалиция с Доган в момента, с изключение на родоотстъпниците и измекярите от БК(С)П.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...